Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

golf przy krótkiej szyi i dużym biuście?

IP: *.system / *.system-net.pl 16.10.04, 14:27
    Czy firmy produkujące swetry muszą wypuszczać na rynek ogromne ilości golfów?
    Czy tylko w golfach sie chodzi zimą? Gdzie sie czlowiek nie obróci tam
    golfy :/ blee oni nie myślą o osobach takich jak ja. Jestem niska (160cm),
    mam krótką szyję i duży biust. Golf dla mnie to koszmar. Nie wyglądam w
    żadnym atrakcyjnie. A może wy znacie jakieś dobre firmy albo strony w
    internecie, gdzie jest pokazany krój golfa dla takich osób jak ja? Czy ja
    musze rezygnować z golfów?
    Obserwuj wątek
      • ludzka_budowla Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 14:29
        hmmmmmm ja mysle ze nie same golfy sa na polkach w sklepach.
        jest dosyc spory wybor jesli chodzi o swetry
      • aniabe13 Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 15:19
        Nie musisz. Są golfy lekko opadające, nie takie przy samej szyi, luźne (chodzi
        o tę część przy szyi nie cały sweter) plus jakiś pionowy element na przodzie
        (warkocz,pas, układ kolorów) i chyba będzie dobrze.
        • Gość: black magic women Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:31
          duzy biust i krotka szyja to naturalna zapora dla golfow;))))a w sklepach jest
          wiele roznych fasonow,nie tylko golfow
      • zettrzy Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 18:52
        ja tez mam duzy biust, choc raczej dluga szyje, a w golfach chodze odkad
        pamietam. Byc moze chodzi ci o bardzo waskie, dlugie, dopasowane do szyi golfy,
        te istotnie sa po prostu niewygodne i drapia w brode. Na pewno znajdziesz sweter
        mniej przylepny do ciala, tylko musisz poszukac.
      • kochanica.francuza Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 19:16
        w knidze "Jak się nie ubierać"golf jest najgorszym swetrem przy krótkiej szyi i
        najgorszym swetrem przy dużym biuście.
        • zettrzy Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 19:44
          kochanica.francuza napisała:

> w knidze "Jak się nie ubierać"golf jest najgorszym swetrem przy krótkiej szyi i
          > najgorszym swetrem przy dużym biuście.

zasady zawsze nalezy weryfikowac w lustrze, istnieja wyjatki ale trzeba to
          najpierw zobaczyc aby moc ocenic. Golfy sa bardzo wygodne, istnieje wiele
          fasonow ktore mozna smialo zalozyc na duzy biust i wygladac normalnie. Co do
          krotkiej szyi nie mam zdania, byc moze istotnie stojacy kolnierz skroci ja
          optycznie jeszcze bardziej, no ale wtedy trzeba byloby rowniez skreslic stojki,
          kolnierzyki koszulowe bo sa nieco podniesione, i co tam jeszcze.
          • kochanica.francuza Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 20:17
            zettrzy napisała:

>
            >kreslic stojki,najbatrdziej
            Tak,tak, właścicielkom krótkich szyj zabronione.

> kolnierzyki koszulowe bo sa nieco podniesione, i co tam jeszcze.
            Ale rozpinając koszulę uzyskujemy trójkątny dekolt,który szyję wydłuża.
        • Gość: black magic women Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 20:46
          o!widze,ze czytamy podobne ksiazki;)powolywalam sie na te pozycje przy poscie o
          duzym biuscie,ale i z autopsji moge cos na ten temat powiedziec:(((
          • kochanica.francuza Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 20:48
            Gość portalu: black magic women napisał(a):

>
            ale i z autopsji moge cos na ten temat powiedziec:(((
            ja też:-(
            • ludzka_budowla Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 20:50
              a ja z checia zrezygnuje z golfow na rzecz duzego biustu ;-)
              • kochanica.francuza Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 20:53
                ludzka_budowla napisała:

> a ja z checia zrezygnuje z golfow na rzecz duzego biustu ;-)
                a ja z chęcią się z tobą zamienię.naprawdę myślsz że to miłe gdy faceci patrzą
                najpierw na cycki,potem w oczy?
                • ludzka_budowla Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 20:56
                  ale czemu odrazu tak niemilosiernie wszystkich panow traktujesz?
                  • kochanica.francuza Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 21:12
                    ludzka_budowla napisała:

> ale czemu odrazu tak niemilosiernie wszystkich panow traktujesz?
                    zaraz,nie rozumiem pytania.nikogo nie traktuję niemiłosiernie,ja po prostu nie
                    znoszę,gdy oni tak robią,takie jest MOJE odczuvcie.
                    Ja biustu się nie pozbędę,więc oni mogliby przynajmniej udawać,że tego nie robią.
                • Gość: black magic women Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 21:39
                  moje oczy sa magiczne wiec patrza najpierw na nie,ale potem ...
                  • ludzka_budowla Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 21:43
                    ja i tak bym chciala miec chociaz ten jeden rozmiar wiecej....
                    • Gość: black magic women Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 21:48
                      i wygladac na pare kg wiecej?!swoja droga twoj fascynujacy! nick wskazywalby na
                      duza,postawna kobiete,"kaske kariatyde",jak pisala zapolska
                      • ludzka_budowla Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 21:53
                        wysoka jestem, ale duza to chyba nie...
                        rzeczywiscie moj nick mogly wskazywac na cos zupelnie odwrotnego ;-)
                    • zettrzy Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 22:11
                      ludzka_budowla napisała:

> ja i tak bym chciala miec chociaz ten jeden rozmiar wiecej....

no, nie wiem czy wiesz w co bys sie wpakowala ... znam dziewczyne ktora
                      zmniejszyla sobie biust chirurgicznie, choc nie byl horrendalny, po prostu nie
                      dawala sobie rady ze wszystkimi klopotami jakie "rozmiar wiecej" generuje
                      • miska_malcova Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 16.10.04, 22:13
                        golfy z pasją noszę, bo szyję długą mam, a biust... cos tam jest :-)
      • Gość: aggus79 Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 16.10.04, 23:45
        Racja - w sklepach jest pełno golfów. Ostatnio szukałam swetra z wycięciem w
        serek i nic fajnego mi się nie udało znaleźć. Za to golfów ci u nas dostatek.
      • kochanica.francuza no dobra ludzka podaj wymiary 17.10.04, 16:46
        kto wie czy nie zazdroszczę wściekle takim jak ty...
        ja:biust 100,pod nim 75
      • Gość: Sineira Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 18:03
        Mam duży biust i noszę golfy. Dobrze się w nich czuję i dobrze wyglądam. I nie
        dam się ogłupić żadnym książkowym opiniom. Zwłasza, jeśli są to wynikające z
        zawiści opinie jakichś płaskich chudzielców. (Uwaga - nie mam tu na myśli
        nikogo z forum!)
        I co z tego, że faceci patrzą na cycki? Niech patrzą! Jestem dumna ze swojego
        biustu, nie kryję go w luźnych swetrach i chodzę wyprostowana. Więc i Ty bądź
        dumna ze swojego biustu i ze swojej kobiecości i nie dawaj się ogłupiać. A co
        do szyi - wystarczy wybrać golf nieco luźniejszy i wszystko będzie o.k.
        • kochanica.francuza Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 18:21

> I co z tego, że faceci patrzą na cycki? Niech patrzą! Jestem dumna ze swojego
          > biustu, nie kryję go w luźnych swetrach i chodzę wyprostowana. Więc i Ty bądź
          > dumna ze swojego biustu i ze swojej kobiecości i nie dawaj się ogłupiać.

Ja się wcale nie cdaję ogłupiać...mam takie odczucie,że jest we mnie wiele
          rzeczy ważniejszych i istotniejszych przede wszystkim DLA MNIE niż sama
          kobiecość i gapienie się na cycki jest dla mnie upokarzające.SAMA tak
          odczuwam.Od czasu,kiedy w sytuacji,kiedy należało dostrzec we mnie przede
          wszystkim człowieka,i to człowieka cierpiącego,dostrzeżono...kobietę.A zrobili
          to dyplomowani terapeuci.
          • Gość: Sineira Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 18:34
            Rozumiem i współczuję. Jednak uważam, że jeżeli będziemy ukrywać naszą
            kobiecość, by inni dostrzegali w nas "człowieka", a nie "samicę" - ostatecznie
            na tym stracimy. Bo w imię udowadniania własnej wartości zatarcimy kobiecość i
            staniemy się jakimiś dziwnymi tworami, jakimś nie-wiadomo-czym. I pojawi się
            nowy podział: na mężczyzn, kobiety (takie z cyckami, służące do rodzenia dzieci
            i gotowania) i "trzecią płeć" - babochłopy robiące karierę, ukrywające biust.
            Upraszczam, ale chyba wiesz, o co chodzi. Problem w tym, by zmusić tych dupków
            do dostrzegania człowieka w kobiecie.
            Jakby kto pytał - nie jestem feminazistką. Jestem szczęśliwą mężatką, a przy
            tym pracuję i czerpię radość z jednego i drugiego.
            • kochanica.francuza Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 20:16
              Gość portalu: Sineira napisał(a):

> Rozumiem i współczuję. Jednak uważam, że jeżeli będziemy ukrywać naszą
              > kobiecość, by inni dostrzegali w nas "człowieka", a nie "samicę" - ostatecznie
              > na tym stracimy. Bo w imię udowadniania własnej wartości zatarcimy kobiecość i
              > staniemy się jakimiś dziwnymi tworami, jakimś nie-wiadomo-czym.

Moment.
              Niby JAK zatracimy,DLACZEGO zatracimy?
              Czy jak ukrywam pieniądze w pończosze,to je zatracam?;-)

> i gotowania) i "trzecią płeć" - babochłopy robiące karierę, ukrywające biust.
              Wiele bab robi karierę,nie ukrywając biustu...Mam na myśli normalne
              dziedziny,media,finanse etc.

> Upraszczam, ale chyba wiesz, o co chodzi. Problem w tym, by zmusić tych dupków
              > do dostrzegania człowieka w kobiecie.
              A widzisz,niektóre dupki są niereformowalne.

Wystarczy mi jeden wieczór,żeby wydobyć moje rzekomo zatracone wartości,jeśli
              chłop widzi we mnie człowieka.

Jednak kiedy widzi kobietę-nieczłowieka...nie próbowałam;-),ale obawiam się,że
              nie wystarczy i całe życie.

> Jakby kto pytał - nie jestem feminazistką.
              Rany,koleżanko,cóż to za określenie????
              Jestem szczęśliwą mężatką, a przy
              > tym pracuję i czerpię radość z jednego i drugiego.
          • Gość: black magic women Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 19:15
            kochanico!pewnie zrozumies,ze powiedzialam kiedys jakiemus chlopakowi,zeby
            patrzyl mi w oczy kiedy ze mna rozmawia...tak,to mile;))
            • zettrzy Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 20:23
              Gość portalu: black magic women napisał(a):

> kochanico!pewnie zrozumies,ze powiedzialam kiedys jakiemus chlopakowi,zeby
              > patrzyl mi w oczy kiedy ze mna rozmawia...tak,to mile;))

no nie podszywaj sie, "patrz mi w oczy" to byla reklama Wonderbra
              • Gość: black magic women Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 09:15
                tak.ale herzigova/bodajze/stala w biustonoszu ,ja bylam ubrana;)
        • Gość: ekler Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 18.10.04, 22:51
          ja tez nosze golfy,a biust mam spory;)co wiecej,czesto zakladam pod golf
          push-up,wtedy nie ma efektu obwislosci:)
          • kochanica.francuza Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 18.10.04, 22:52
            Gość portalu: ekler napisał(a):

> ja tez nosze golfy,a biust mam spory;)co wiecej,czesto zakladam pod golf
            > push-up,wtedy nie ma efektu obwislosci:)
            ja noszę minimizer,wtedy też nie ma
      • kochanica.francuza FemiNAZISTKI????? 17.10.04, 20:26
        Sineira,co Ty????Należysz do wielbicielek Korwina-Mikkego czy do Silnej Grupy
        Antyfeministów Wszechpolskich z Forum Feminizm???
        • Gość: Sineira Re: FemiNAZISTKI????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 21:01
          Ależ co Ty?
          Korwina M. nie lubię. Mikke, choć o gospodarce potrafi mówić z sensem, ma chore
          poglądy odnośnie kobiet.
          Rozamitych "wszechpolskich" też nie trawię.
          W ogóle nie trawię ludzi o poglądach skrajnych, dlatego specjalnie użyłam
          słowa "feminazistka", dla odróżnienia od normalnych feministek.

A co do twojego poprzedniego posta i pytania o zatracanie - popatrz dookoła.
          Sama mam koleżanki, które tak bardzo "robiły karierę", że zapomniały zupełnie,
          kim są. A zaczęło się niewinnie - od garnituru, chowania biustu i braku
          szminki. Z czasem maska wrosła w twarz. Aseksualna, profesjonalna, zimna -
          brrr, żywe trupy!
          • zettrzy Re: FemiNAZISTKI????? 17.10.04, 21:12

Z czasem maska wrosła w twarz. Aseksualna, profesjonalna, zimna -
            > brrr, żywe trupy!

sineiro, nie ma takiej rzeczy jak maska ktora wrasta w twarz. Po prostu pewne
            kobiety takie sa - zimne, profesjonalne, zimne. Moze sie WYDAWAC ze one podazaja
            za pewnym trendem, ale tak naprawde one po prostu znajduja gotowa maske ktora do
            nich pasuje. Jesli mowimy o masce.
            btw, mozna miec cyce, robic kariere, nie gotowac, nie rodzic dzieci, byc
            blondynka i nie miec wiekszych klopotow zyciowych niz brak idealnego biustonosza
            na rynku. Dlaczego my zawsze szukamy stereotypow?
            • Gość: Sineira Re: FemiNAZISTKI????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 21:35
              Stereotypy? Szukamy ich, bo pomagają uporządkować, usystematyzować chaotyczny
              świat dookoła.
              Jasne, można mieć cyce i tak dalej, ale mi chodziło o owych cyców chowanie -
              wymuszone przez otoczenie i pokornie przez kobiety akceptowane. Do tego
              stopnia, że zaczynają się wstydzić, że mają piersi. Czy to nie jest chore?
              Skąd bierze się sytuacja, kiedy kobieta nie zakłada tego czy innego ciucha nie
              dlatego, że ciuch jej się nie podoba, tylko dlatego, że ktośtam będzie jej
              patrzył na biust? To mnie "trafiło" i stąd ta dyskusja.
              Część kobiet, tak jak piszesz, znajduje odpowiadającą im maskę, ale inne?
              Dlaczego "profesjonalistka" = garnitur lub kostium, szary kolor, niski obcas,
              blada szminka, ciasno upięte włosy? Czy z burzą loków na ramionach kobieta
              staje się głupsza?
              Dlaczego kobiety oburzają się, kiedy ktoś widzi ich kobiecość?
              Pytania bez odpowiedzi...
              • zettrzy Re: FemiNAZISTKI????? 17.10.04, 21:54

> Stereotypy? Szukamy ich, bo pomagają uporządkować, usystematyzować chaotyczny
                > świat dookoła.

stereotypy nie porzadkuja swiata. One STWARZAJA swiat do ktorego my musimy sie
                dostosowac. Wbrew naszej woli.

> Dlaczego "profesjonalistka" = garnitur lub kostium, szary kolor, niski obcas,
                > blada szminka, ciasno upięte włosy? Czy z burzą loków na ramionach kobieta
                > staje się głupsza?

Ja pracuje z profesjonalistkami ktore zjawiaja sie do pracy w ostatnim cri Comme
                De Garconnes (no, ale to Japonka), albo jaskrawym, kolorowym sari (no, ale to
                Hinduska). Nikt nie kwestionuje ich kompetencji chociaz pamietam te zime 2000
                kiedy po raz pierwszy pomyslalam: "no, w tych sandalkach musi byc zimno na
                sniegu". No coz, Hinduska uparla sie na sari i sandalki, tak jak w rodzinnym
                Czandrigar. To ze nad polnocnym Atlantykiem w styczniu zdarza sie snieg, nie
                stanowilo dla niej problemu. Oczywiscie, jej teksty HTML nie byly gorsze od np.
                moich dlatego ze ja nosilam kozaki a ona sandalki.

> Dlaczego kobiety oburzają się, kiedy ktoś widzi ich kobiecość?

Nie wiem. Ja tak mialam kiedys, potem mi przeszlo. Zrozumialam ze pewnych faktow
                i tak sie nie zmieni, natomiast mozna je uzyc jako tzw. plus dodatni.
          • kochanica.francuza Re: FemiNAZISTKI????? 17.10.04, 22:55

> W ogóle nie trawię ludzi o poglądach skrajnych, dlatego specjalnie użyłam
            > słowa "feminazistka", dla odróżnienia od normalnych feministek.
            Miałaś na myśli,że nie trawisz skrajnych feministek,czy ludzi używających słowa
            "feminazistka"?

>
            > A co do twojego poprzedniego posta i pytania o zatracanie - popatrz dookoła.
            > Sama mam koleżanki, które tak bardzo "robiły karierę", że zapomniały zupełnie,
            > kim są. A zaczęło się niewinnie - od garnituru, chowania biustu i braku
            > szminki. Z czasem maska wrosła w twarz. Aseksualna, profesjonalna, zimna -
            > brrr, żywe trupy!

hmmm...aseksualność,profesjonalizm i chłód mogą być cechami WRODZONYMI także u
            kobiety (bądź nabytymi wskutek złych doświadczeń,cierpień,tragedii) - nie
            wiem,czemu zakładasz,że z natury każda kobieta emanuje seksem,ciepłem i potrząsa
            złotymi lokami.

Poza tym,wielu facetów,zwłaszcza biznesmenów,nie traktuje kobiety poważnie -
            oczywiście jako partnerki w interesach,co innego w łóżku.Więc minimalizując swą
            kobiecość,starają się zmusić ich - właśnie żeby traktowali je jak ludzi...Gdyby
            czynili to również wobec kobiet potrząsających i emanujących,nie byłoby problemu!!!

A co do garnituru...czy to kobiety wymyśliły ten absurdalny strój?czy to one
            zdecydowały,że w pewnych sferach ma być on obowiązujący?
      • ludzka_budowla Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 22:13
        a co z malym biustem i dekoldem? mozna czy nie mozna?
        • zettrzy Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 22:17
          ludzka_budowla napisała:

> a co z malym biustem i dekoldem? mozna czy nie mozna?

a dlaczego nie mozna? i dlaczego dekold (zawsze myslalam, ze to DEKOLT, jak w
          decolettage)
          • ludzka_budowla Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 22:20
            przepraszam literowka...
        • miska_malcova Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 22:17
          nawet trzeba!
          • ludzka_budowla Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 22:25
            ale co to za widok (albo jego brak) kiedy dekolt jest niewypelniony?
            • zettrzy Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 22:32
              wydaje mi sie ze dzisiejszy przemysl bielizniarski nie daje szansy na niewypelnienie
              no grozilam kiedys ze otworze taki watek to teraz otworze
              • ludzka_budowla Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 22:45
                no tak biustonosze z wkladkami, push up itd itp, ale ja jako jedna z tych co
                maja mniej niz wiecej ;-) juz mam dosyc tych biustonoszy. wieksze sa ode mnie.

duzo dziewczyn/kobiet jest niezadowolona z tego ze ma duzy biust, a nam
                kobietom z niewielkim kaze sie ten biust i tak powiekszasc.

• zettrzy Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 22:50
                  ludzka_budowla napisała:

> duzo dziewczyn/kobiet jest niezadowolona z tego ze ma duzy biust, a nam
                  > kobietom z niewielkim kaze sie ten biust i tak powiekszasc.

o rany ...
                  i nie lepiej bylo te set lat temu, kiedy kazdy biust byl dobry bo nie bylo
                  biustonoszy i anatomicznej obsesji?
                • ludzka_budowla Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 22:51
                  zle sie wyrazilam - nikt mi nie kaze miec duzego biustu - ale w okolo panuje
                  obled wlasnie na tym punkcie.
                  ja mimo tego ze mam mala miseczke i moze chcialabym miec wieksza, to nie mam
                  jakis kompleksow z tego powodu. smieszne jest jednak to (moje doswiadczenie -
                  nie twierdze ze jest to regula) ze pojecie deska i inne tego typu pod "naszym"
                  kierunkeim wyplywa najczesciej z ust kobiet o bujnieszej budowie.

• zettrzy Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 22:57
                    widzisz, my mamy autentyczne klopoty ... moze niekiedy przeradzaja sie we
                    frustracje ...
                    zawsze tak zazdroscilam tym dziewczynom o ektomorficznej budowie
                    • kochanica.francuza Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 23:00
                      zettrzy napisała:

> widzisz, my mamy autentyczne klopoty ... moze niekiedy przeradzaja sie we
                      > frustracje ...
                      > zawsze tak zazdroscilam tym dziewczynom o ektomorficznej budowie
                      Mnie się nic nie przeradza...DZIEWCZYNY O MAŁYM BIUŚCIE SĄ PIĘKNE I HARMONIJNE,A
                      ARGUMENTÓW O DESKACH UŻYWAJĄ "KOBIETY FALLICZNE"(powtarzające jak papugi poglądy
                      chłopów,mówiąc prostacko).
                      • zettrzy Re: golf przy krótkiej szyi i dużym biuście? 17.10.04, 23:51
                        kochanica.francuza napisała:

>DZIEWCZYNY O MAŁYM BIUŚCIE SĄ PIĘKNE I HARMONIJNE,
                        > A
                        > ARGUMENTÓW O DESKACH UŻYWAJĄ "KOBIETY FALLICZNE"(powtarzające jak papugi pogląd
                        > y
                        > chłopów,mówiąc prostacko).

o wlasnie ...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka