Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bose nozki

21.10.04, 21:22
    Jakos tak zimno ostatnio, populacja otulona w kurtki/plaszcze/poncza/szale, a
    od czasu do czasu jakas szykowna niewiasta blysnie gola nozka .... plaszcz i
    szal u gory a u dolu klapki na bose stopy. Naliczylam takich chyba z dziesiec
    w tym tygodniu. Pokazuja ze takie twarde? Estetyka masochizmu? (tak, to
    obnazone cialo wyglada dosc sino, chyba im zimno, no wiec?) Chyba nie brak
    butow ...
    Obserwuj wątek
      • inezja21 Re: bose nozki 21.10.04, 21:25
        Z tej samej serii są te "zapaleniopęcherzotwórcze" kurtki:) pępek na wierzchu a
        potem jęczy,że nerki chore:)
        • miska_malcova Re: bose nozki 21.10.04, 22:09
          dzisiaj widziałam laske w japonkach :-D
          • aniabe13 Re: bose nozki 21.10.04, 22:17
            A ja skarpetki + japonki. Oczom nie mogłam uwierzyć. I nie miała 80 lat. Ani
            wyglądu "marginesowego".
            • miska_malcova Re: bose nozki 21.10.04, 22:21
              a jeszcze w tramwaju widziałam laskę w cienkim sweterku :-)
              W KRAKOWIE DZIŚ BYŁO RANO 2 STOPNIE!!!!!
            • zettrzy Re: bose nozki 21.10.04, 22:22
              te ktore ja widzialam to takie "byzneslomen", spod plaszcza wygladal brzeg
              spodnicy od garsonki
              brrrrr ....
              • kochanica.francuza był taki nurt,nazywał się turpizm 21.10.04, 22:56
                czyli zachwycanie się brzydotą - czyż nie jest w tym stylu sina nóżka w
                klapeczku,pokryta gęsią skórką?hehe
                • zettrzy Re: był taki nurt,nazywał się turpizm 22.10.04, 02:09
                  kochanica.francuza napisała:

> czyli zachwycanie się brzydotą - czyż nie jest w tym stylu sina nóżka w
                  > klapeczku,pokryta gęsią skórką?hehe

moze by to spolszczyc na trupizm, bo ten widok sie bardzo jednoznacznie kojarzy
                  • Gość: KLARA Re: był taki nurt,nazywał się turpizm IP: 62.233.181.* 22.10.04, 15:27
                    A może bardziej ekstrawagancko? Np. DENATYZM?
        • grochalska Re: bose nozki 22.10.04, 15:23
          Ja jeszcze się z takim zjawiskiem nie spotkałam, a szczerze bym chciała :-)
          Ja sobie nie wyobrażam bez grubego golfu wytoczyć się na ulicę. Ale z tymi
          kurtkami pęcherzowymi to racja. Tych to tu w okolicy jest od cholery i jeszcze
          troszkę.
      • Gość: lulka77 Re: bose nozki IP: *.localnetwork.pl / 217.153.174.* 21.10.04, 22:55
        naoglądały się VIV i innych pisemek (sama tez kupuję:)), a tam.prosze:
        ninia, która nazywa się np. Nicole Kidman przy 10 stopniach sandałki- dwa
        paseczki i gołe nogi.
        Owszem tak jest.
        Ale ona zanim weszła na czerwony dywanik została przywieziona limuzyną i
        chwilkę w takich cud-klapeczkach może pobyć.
        Ale wyjsc na ulice w tych (inezja jesteś Boska w słowtotwórstwie) kurteczkach i
        japonkach to jakaś chora akcja.
        L
      • Gość: Jasna Re: bose nozki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 00:31
        Podobno jak góra otulona to w nogi aaaażżż taaaak nie zimno. Powiedziała mi to
        jedna laska prawie na bosaka szczękając zębami.
        Mam nadzieję, że mi próżność nigdy tak w głowie nie przewróci.
        • Gość: Anusia Re: bose nozki IP: 217.153.18.* 22.10.04, 12:05
          tak, taka zasada działa, ale tylko podczas wedrowek gorskich. wdedy mimo
          chlodu, gdy polarek na gorze a spodenki do kolan, nie jest zimno. a na ulicy-
          jakos watpie.
      • Gość: agda Re: bose nozki IP: *.lo.icsa.pl / 212.244.249.* 22.10.04, 10:37
        A może przebywała długo w jakimś skandynawskim kraju albo w Wielkiej Brytanii -
        gdzie taki ubiór jest na porządku dziennym i nikt sie temu nie dziwi. Np w
        Anglii nikt zimą nie chodzi do pubów czy klubów w płaszczu czy grubej kurtce, a
        rajstop to chyba w ogóle się nie używa
        • Gość: go Re: bose nozki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:04
          rajstop to ja też nie używam, ale nie wyobrażam sobie, ze dzisiaj wychodze w klapkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rano widziałam na przystanku autobusowym faceta w koszuli z krótkim rękawem (takiej garniturowej) i nie mogłam uwierzyć...
          • Gość: fff Re: bose nozki IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 22.10.04, 11:07
            No ale dziś jest taka przyjemna pogoda, że nawet ja czyli wielki zmarźlak
            zrezygnowałam z płaszcza i załozyłam dośc ciepły sztruksowy żakiet, no ale
            jeżdzę do pracy samochodem:)
      • balbinia Re: bose nozki 22.10.04, 11:42
        A nie pomyslalyscie, ze moze owe panie wyszly z rozgrzanego samochodu i maja do
        przebycia pare metrow np do miejsca pracy ? Nie raz zdarza mi sie wyskoczyc z
        auta do kiosku z samym portfelem w reku i bez kurtki/czapki/rekawic. Nie widze
        w tym nic zabawnego :))
        • Gość: lorianne Re: bose nozki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 11:45
          ale tego braku rajstop w UK to nie rozumiem =\ ja bym zamarzła brrrrrrr
        • Gość: go Re: bose nozki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:15
          widocznie te panie NIE wyskakiwały z samochodów...
      • Gość: suomi w londynie IP: *.range81-155.btcentralplus.com 22.10.04, 19:12
        takie cuda codziennie widze w metrze/ na ulicy i w pracy... a juz w piatek to
        jakby srodek lata- panny w bluzeczkach wydekoltowanych i na ramiaczkach, do
        tego mini i klapeczki; a panowie w koszulkach z krotkim rekawem- bo na impreze
        sie nie ubiera plaszcza, przecie w pubie cieplo... oj, jak mi zimno jak tych
        ludkow widze. i caly czas sie w pracy dziwia, ze ja nie choruje jak jesien/
        zima nadchodza, a oni po kilka razy :)
      • enixx Re: bose nozki 22.10.04, 19:48
        Ja czesto wieczorami wracajac z rynku widuje na ulicach panny, ktore wylecialy
        z imprezy z ktorejs z knajp: mini, szpile-sandalowate, na gorze top na
        ramiaczkach i - koniecznie - brzuch na wierzchu. Ja szczekam zebami w plaszczu,
        a one sobie biegaja :)
        • grochalska Re: bose nozki 22.10.04, 19:50
          I żenada w ogóle.
      • zettrzy Re: bose nozki 23.10.04, 15:56
        ciekawe spostrzezenia z Londynu, ja akurat mam odwrotne. Kiedys bylam tam w
        zimie i to mnie bylo cieplo, bo zimy tam maja nieostre, wiec chodzilam w
        niedopietym plaszczu a wszyscy mnie pytali czy nie marzlam. No a jak poproszylo
        sniezkiem - tak ze trzy milimetry lezaly na gruncie - zaraz rozne ostrzezenia,
        zeby uwazac na gololedz, plakaty z haslami "siedz w domu, tak bezpieczniej", a
        na jednym sklepie powiesili kartke "closed due to subzero temperatures". Subzero
        istotnie, bylo moze minus dwa, w dzien na pewno wyzej zera.
        • avarja Re: bose nozki 24.10.04, 10:02
          Buahaha! Ej to dobre! Syberianin to by w kostiumie kąpielowym chodził! (tam w
          zimowym UK)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka