Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Torebka - co jest modne?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 09:29
    Znudziła mi się dotychczasowa, jednak nie bardzo wiem, na co się zdecydować.
    Nie mam czasu pochodzić po sklepach, bo mam malutkie dziecko w domu, a nie
    chcę kupić czegoś, co już wychodzi z mody. Czekam na opinie, pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: Torebka - co jest modne? 08.11.04, 10:30
        boze czytasz i nie grzmisz!
        masz dziewczyno JEDNA torebke a zetem mozna by wnioskowac ze ze moda jest ci
        pojeciem nieznanym, bo nie mozna byc modnym czy dobrze ubranym z jedna torebka,
        ktora do jedenj rzyczy pasuje a do drugiej nie
        wszystko jedno co kupisz bedzie dla ciebie dobre
        • Gość: kaka Złość urodzie szkodzi, tralalumpek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 11:58

Nie twoja sprawa ile mam torebek i co jest dla mnie dobre. Zajmij się
          pielęgnacją swojej złości, bo jeszcze wypadniesz z roli i co to będzie.
          • tralalumpek Re: Złość urodzie szkodzi, tralalumpek 08.11.04, 12:00
            Gość portalu: kaka napisał(a):

>
            >
            > Nie twoja sprawa ile mam torebek i co jest dla mnie dobre. Zajmij się
            > pielęgnacją swojej złości, bo jeszcze wypadniesz z roli i co to będzie.

jestem tak piekna ze do konca zycia mi wystarczy tak ze nie martw sie zadna
            zlosc nie wyczerpie kapitalu
            a jak na kurke domowe to jeszyczek masz ostry czyzby od kurodomowych plotek?
            • Gość: maluch Re: Złość urodzie szkodzi, tralalumpek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 13:58
              > a jak na kurke domowe to jeszyczek masz ostry czyzby od kurodomowych plotek?
              i znów suka z ciebie, tralalumpku
              • tralalumpek Re: Złość urodzie szkodzi, tralalumpek 08.11.04, 14:01
                Gość portalu: maluch napisał(a):

> > a jak na kurke domowe to jeszyczek masz ostry czyzby od kurodomowych plot
                > ek?
                > i znów suka z ciebie, tralalumpku

ponownie dziekuje za wyrazy skierowane w moja strone
                i dobrego dnia zycze
                • Gość: maluch Re: Złość urodzie szkodzi, tralalumpek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:04
                  przegonili cie z forum kuchnia, to sie tu ulokowalas?
                  czy ty masz jakies kompleksy i leczysz je wyzywajac sie na innych? to czeste u
                  gastarbeiterow - tak reaguja na obce srodowisko wokol.
                  polecam jakas terapie uspokajajaca, najlepiej w polsce, bo taniej
                  • tralalumpek Re: Złość urodzie szkodzi, tralalumpek 08.11.04, 22:21

> przegonili cie z forum kuchnia, to sie tu ulokowalas?

nie powinnam tego komentowac ale cos ci sie popieprzylo....

> czy ty masz jakies kompleksy i leczysz je wyzywajac sie na innych? to czeste
                    u
                    > gastarbeiterow - tak reaguja na obce srodowisko wokol.
                    > polecam jakas terapie uspokajajaca, najlepiej w polsce, bo taniej

a o co idzie ci tak naprawde?
                • Gość: niunia Re: Złość urodzie szkodzi, tralalumpek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 12:12
                  boze co za bladź... totalny brak klasy taktu i kultury
          • papryczka_ag Re: Złość urodzie szkodzi, tralalumpek 08.11.04, 12:01
            To po kiego diabła pytasz skoro to Twoja sprawa...
            Trampek ma rację. Kup worek żeglarski najlepiej skoro Ci wszystko jedno.
            Trwały, praktyczny i pojemny.
        • r.richelieu Re: Torebka - co jest modne? 08.11.04, 12:37
          też mam jedną torebkę, kopertówkę noszoną rzadko. Nie lubię torebek dlatego mam
          aktówkę i plecak. Plecak jest elegantszy od wielu torebek, tyle, że ma formę
          uszów plecaka, bo lubię. hehe. A, że jest skrajnie minimalistyczny, pasuje do
          wszystkiego. Znaczy do wszystkiego noszonego nie w lecie i będącego jasnym,
          lekkim i powiewnym. O

dlatego poniekąd Tral ma rację, że moda prezentuje udziwnione modele pasujące
          do jednego zestawu. Jeśli chce się mieć jedną torebkę to trzeba wybrać najmniej
          nietypową
        • Gość: maluch Re: Torebka - co jest modne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 13:56
          suka z ciebie, tralalumpku
          i skąd to poczucie wyższości????
          • tralalumpek Re: Torebka - co jest modne? 08.11.04, 14:00

> suka z ciebie, tralalumpku
            > i skąd to poczucie wyższości????

to komplement czy obraza? bo nie wiem czy sie mam smiac czy plakac
            poczucie wyzszosci? a moze zdrowe myslenie tylko
        • Gość: Madzia Re: Torebka - co jest modne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:20
          :))
          a moda to tylko to co kupimy czy moze to jak sie nosimy???
          co jest kategorycznie nie modne?a co modne?
          a moze to torebka wykonana w technologii NASA kameleon formy barwy i faktury?
      • Gość: kaka nie rozumiecie tekstu pisanego, drogie panie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 12:16
        Darujcie sobie te żałosne komentarze. Obie niestety piszecie nie na temat.
        Pytanie dotyczyło tego, co jest aktualnie modne. W wypowiedzi nie było żadnej
        prośby o ocenę moejgo statusu społecznego czy liczby posiadanych torebek.
        Rozmowę z wami uważam za zakończoną, bo to jednak za niski dla mnie poziom.
        • Gość: z_zewnatrz Re: nie rozumiecie tekstu pisanego, drogie panie IP: 81.219.8.* 08.11.04, 12:25
          wiesz w swiecie torebek zasadniczo ciezko powiedziec co jest modne a co nie;
          ja osobiscie preferuje sredniej wielkosci torebki z uszkami i takich ostatnio
          jest ssporo w sklepach, ale fakt faktem nie mam dziecka wiec za specjalnie nie
          musi mi byc wygodnie... co do reszty komentarzy nie przejmuje sie... to ze
          siedzisz teraz w domu nie znaczy wcale ze nie powinno ci zalezec na wygladzie...
          reszcie komentujacych wspolczuje... dziewczyna zapytala co polecacie... co z
          tego ze ma jedna torebke(jej sprawa)... moze ma 200 par butow... dziewczyny nie
          zachowujcie sie jak wiedzmy...
          • tralalumpek Re: nie rozumiecie tekstu pisanego, drogie panie 08.11.04, 12:32
            Gość portalu: z_zewnatrz napisał(a):

...
            > reszcie komentujacych wspolczuje... dziewczyna zapytala co polecacie... co z
            > tego ze ma jedna torebke(jej sprawa)... moze ma 200 par butow... dziewczyny
            nie
            > zachowujcie sie jak wiedzmy...

postaramy się! nie będziemy jak wiedźmy będziemy tylko jak czarownice tępiące
            głupotę wypowiedzi
            • Gość: hahaha kociol garnkowi IP: 12.149.34.* 08.11.04, 18:44
              tralalumpek napisała:

> postaramy się! nie będziemy jak wiedźmy będziemy tylko jak czarownice tępiące
              > głupotę wypowiedzi

zacznij od swoich wypowiedzi
      • inezja21 Re: Torebka - co jest modne? 08.11.04, 12:34
        modne sątorebki w ostrych kolorach...
        ja osobiście nie przejmuję się tym.
        Wyobraź sobie taką sytuację: Idziesz do sklepu z torebkami i widzisz jakąś
        która bardzo ci się podoba,a także inną która jest teraz "trendy", ale ty
        osobiście uważasz że jest koszmarna.Obie mają taką samą cenę.Co wybierasz?
        Ja zawsze kupuję to,co mi się podoba,po prostu.
        Tralalumpkiem się nie przejmuj,ludzi trzeba lubić takimi jakimi są,nie takimi
        jakimi chcielibyśmy ich widzieć:)
        • tralalumpek Re: Torebka - co jest modne? 08.11.04, 12:37
          inezja21 napisała:

....
          > Tralalumpkiem się nie przejmuj,ludzi trzeba lubić takimi jakimi są,nie takimi
          > jakimi chcielibyśmy ich widzieć:)

też tak myślę, z małą uwagą nie lubić tylko brać takimi jakimi są
      • Gość: S. Re: Torebka - co jest modne? IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 08.11.04, 13:51
        Hm... jeśli masz tylko jedną torebke, to zakładam że masz ograniczone fundusze. W takim wypadku
        warto kupić nie tyle coś, co jest aktualnie modne, ale raczej jakiś model ponadczasowy, zwłaszcza że
        musi się sprawdzać w wielu zestawach. Np. bardzo modne są teraz dodatki: buty, torebki z tweedu i
        podobnych tkanin. Modne są torebki z różnymi ozdobami, często połyskującymi, na granicy
        krzykliwości. Ale na Twoim miejscu ja bym nic takiego nie ryzykowala, bo jest mała szansa, że taka
        torebka będzie Ci pasowała do wielu rzeczy, a po dwóch sezonach na pewno się "zestarzeje". Również
        modne są modele "do ręki" - czyli małe kuferki z krotkimi uszami, ktorych nie da sie zalożyć na ramię.
        Moim zdaniem wyglądają szykownie, ale są niepraktyczne, bo jeśli masz sporo rzeczy w torebce, to po
        paru godzinach ręka Ci zemdleje i będziesz przeklinać te uszy.
        Radziłabym coś sredniej wielkości, ze skóry, na dość krótkim pasku, ale takim który wygodnie da się
        zawiesić na ramieniu, w kolorze czarnym albo naturalnej skóry (byle nie za jasnym). Tego rodzaju
        torebka sprawdzi się w wielu sytuacjach, oczywiście poza wieczorowymi. Niestety na wieczór trzeba
        mieć coś małego i bardziej wizytowego w charakterze.
        Odradzałabym torebki z materiału, bo większość jednak nie wygląda elegancko, a poza tym nie
        wytrzymuje próby czasu (poza bardzo drogimi torebkami ekskluzywnych firm, jak LV albo Fendi, ale
        przecież nie o to Ci chodzi).

Uwaga ogólna: ja rozumiem częste tu pytania o to co jest modne. Od bycia modnym jest ważniejsze
        żeby nie być bardzo niemodnym. Na pewno nie ma sensu na siłę nosić najnowszego krzyku mody,
        zwłaszcza jeśli nie pasuje on do naszego typu urody, figury itp. Ale każdy chyba źle się czuje jeśli nosi
        coś co było krótko hitem poprzedniego sezonu, a teraz wyszlo z mody. Więc takie pytania ja
        interpretuję jako próbę dowiedzenia się co już zdecydowanie wyszło z mody :-).
      • Gość: Jasna Re: Torebka - co jest modne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:40
        Wiesz, nie wiem co jest modne, ale za to wiem, co jest wygodne:
        - takie ucho że służy jako rączka i wejdzie też na ramię,
        - kolor uniwersalny: czarny lub naturalna skóra,
        - dobra pojemność (zwłaszcza przy dziecku).
        • Gość: formerA27 Re: Torebka - co jest modne? IP: *.ilabs.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 05:50
          Tylko nie kupuj bialo-czarnej z numerkiem i nie przejmuj sie tralalumpkiem.

Jezu, gotowa jestem zaplacic 20 dolcow za "bilet wstepu" zeby zobaczyc ten osmy
          cud swiata czyla pania tralalumpek.
          • Gość: ika Re: Torebka - co jest modne? IP: *.net 09.11.04, 11:24
            A ja mogę zapłacić te 20,żeby jej tylko nie widzieć.
          • kathy20 Re: Torebka - co jest modne? 09.11.04, 12:18
            lepiej idź do cyrku,widowisko takie same,śmiechu tyle samo a przynajmniej
            wymiotować Ci sie nie zachce:))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka