Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

>>ESPRIT<<

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.04, 20:22
    Hej!
    co myslicie o firmie Esprit?
    czy macie jakąkolwiek rzecz tej marki? ( esprit (casual) albo edc)?
    nie pytam bez przyczyny :) cos mnie z tą firmą łączy, a ciekawa jestem jak
    inni ją odbierają :D
    Obserwuj wątek
      • lunalovelight Re: >>ESPRIT<< 28.11.04, 20:26
        mam kilka sportowych koszulek [niektore maja po kilka lat, sa nadal jak nowe],
        jakies sweterki itp. lubie esprit.
        tylko buty - jakosc fatalna...
        • stephanie_s Re: >>ESPRIT<< 29.11.04, 17:39
          mam troszke rzeczy tej firmy ,uwazam ze jakosc jest całkiem przyzoita,a rzeczy
          ladne choc niektóre cenowo z lekka przesadzone
      • Gość: metia Re: >>ESPRIT<< IP: *.nat.tvk.wroc.pl 28.11.04, 20:40
        Z Esprita sa prawie wszystkie moje spodnie i z kazdej takiej pary jestem
        zadowolona. Mam tez pare koszul i koszulek, ktore rozwniez maja sie b.dobrze :)
      • Gość: Julia Re: >>ESPRIT<< IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.04, 20:50
        a ceny? > zapomniałam o to zapytać ... uważacie,że są adekwatne do jakości?
        (spodnie> 200-300zł, zimowe golfiki 150-400, bluzeczki bawełniane> 70-..> )
        pozdrawiam
        • Gość: metia Re: >>ESPRIT<< IP: *.nat.tvk.wroc.pl 28.11.04, 20:56
          coz, ceny...:) w sumie chyba adekwatne do jakosci, bo nic mi sie nie rozdarlo,
          nie poprulo, nie przetarlo, nie odbarwilo i zdefasonowalo, mimo kilku lat
          uzytkowania. ale nie obrazilabym sie, gdyby byly nizsze :)
          • dora3385 Re: >>ESPRIT<< 29.11.04, 14:57
            ceny za wysokie! to nie jest klasa benetton a ceny maja podobne!
      • kochanica.francuza Re: >>ESPRIT<< 28.11.04, 20:57
        beznadziejne ciuchy,mam stamtąd tylko męski szalik:-P
      • Gość: ekler Re: >>ESPRIT<< IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 28.11.04, 22:17
        lubie,lubie.tylko niech bedzie w krakowie...:)
      • Gość: puma Re: >>ESPRIT<< IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 29.11.04, 10:01
        Mam bardzo wiele koszulek z Esprit, spodnie - wszystko kupowane w Niemczech.
        Bardzo dobrze się je nosi, są dobrej jakości. Jak na niemieckie warunki ceny są
        bardzo przystępne. W Polce nie byłam w sklepie Esprit, ale z tego co słyszałam
        ceny są stosunkowo dużo większe. Uważam też, że sklepów tej marki jest w Polsce
        za mało!
      • ruda_80 Re: >>ESPRIT<< 29.11.04, 11:07
        Mam kilka rzeczy Esprita, jakość ok ale ceny to przegięcie. Kupuje tam zwykle
        tylko wtedy gdy są wyprzedażę. Np. zwykły gruby golf za prawie 300zł - przecież
        to chore. Podobny sweter, o podobnej jakosci można kupić za połowę tej ceny w
        innym sklepie.
      • Gość: ajka Re: >>ESPRIT<< IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 11:10
        W Espricie kupuje tylko rzeczy z linii edc , zwlaszcza spodnie o dlugosci
        long , mam kilka golfikow , 2 sweterki w serek , kilka koszul , rzeczy te sa
        dosc drogie jak na moja studencka kieszen ale radze sobie z tym kupujac na
        obnizkach:)
      • Gość: Julia Re: >>ESPRIT<< IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 13:25
        dzięki dziewczyny za wypowiedzi :)

jeszcze jedno małe pytanko: jak oceniacie wystroj sklepu, ułozenie artykolow,
        obsługe ( w jakim espricie kupujecie?)

ups!
        chyba przesadziłam z ilością pytan :)
        • Gość: megii Re: >>ESPRIT<< IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 29.11.04, 14:08
          Kiedyś, zanim w Polsce nie było sklepów Esprit i można było kupować tylko w
          Niemczech uważałam , że to bardzo fajny sklep z ładnymi i dobrymi ciuchami.
          Odkąd Esprit jest dostępny rownież u nas nie kupiłam tam nic prócz słomianego
          koszyka kilka lat temu. Uważam, że ceny są przesadzone i wygórowane i pomimo
          tego, że mogę pozwolić sobie na zakupy w tym sklepie, to jednak nawet do niego
          nie wchodzę. Zauwazyłam, że Esprit ma swój sztandarowy model koszulki
          bawełnianej, która nie zmienia się już od kliku ładnych lat za to cena z roku
          na rok jest wyższa:)))
          • Gość: ajka Re: >>ESPRIT<< IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:59
            Ja kupuje w Espricie w Wola Parku , ekspedientki sa mile i super uczynne z tymi
            w GM gorzej , wiec tam nie kupuje , moze wynika to z tego ze GM panuje wiekszy
            ruch , nie wiem . Mam jedno male ale co do rozmiarowki , co prawda jestem
            wysoka ale bardzo szczupla i wiekszosc rzeczy w rozmiarze XS troszke na mnie
            wisi pozatym nie mam innych zastrzezen
            • Gość: ania Re: >>ESPRIT<< IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 20:24
              jakość - dość dobra, chociaż dwie letnie bluzeczki dość szybko się zmechaciły,
              pozostałe rzeczy noszą się dobrze
              ceny - zdecydowanie za wysokie
              Ostatnio b. spodobał mi się ciepły szary sweter z guzikami przy mankietach, ale
              kosztował 329 zł! Musiałam odpuścić.....
              Czy jest w ogóle szansa na zmniejszenie cen?
              Obsługa i wystrój w porządku.
              • miska_malcova Re: >>ESPRIT<< 29.11.04, 20:38
                mam trochę ciuszków Esprota i jestem zadowolona
                • Gość: peilin Re: >>ESPRIT<< IP: 64.240.189.* 30.11.04, 12:55
                  Bardzo lubie. Kupuje wlasciwie ze wszystkich linii, ostatnio bardzo sie
                  ucieszylam z duzego wyboru linii Collection w Arkadii w Warszawie. Do tej pory
                  kupowalam glownie w Galerii Centrum, Wola Parku lub za granica. Wystroj sklepow
                  OK, ekspedienci tez. Co do cen, to oczywiscie mogloby byc taniej ;-))).
                  Nawiasem mowiac obecnie, gdy Euro spadlo w Polsce ceny sa wyzsze niz we Francji.
                  Pozdrawiam
                  iwona
                  • Gość: madzi1 Re: >>ESPRIT<< IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 12:40
                    Mam dwie bluzy, ktore trzymaja sie super. Kolorek sie nie spral. Mam tez taki
                    sweterek na suwak, rekawy ma z bawelny, ale ta czesc z dzianiny troche sie
                    zmechacila. Jakies 4 albo 5 lat temu kupilam super golf(na wyprzedazy) na zime
                    i w tym roku juz poszedl na emeryture bo strasznie jest zmechacony.
                    Odnosnie koszulek z bawelny na jakosc nie narzekam, na jednej sie tylko
                    zawiodlam bo kupilam ja niedawno, a po paru praniach zrobila sie jakas taka
                    sztywna i juz nie jest tak fajnie dopasowana, nie wiem dlaczego, moze to moja
                    wina w tym przypadku, moze jakos ja zle upralam.
                    Ogolnie jakosc jest w espricie dobra, chociaz nie zachwyca, mozna znalezc
                    tansze ciuszki tej samej jakosci, a wiec ceny troche zawyzone jak dla mnie.
                    Jednak musze sie przyznac, ze czasem po prostu nie moge sie oprzec bo podoba mi
                    sie stylistyka tych ubran, ale ceny swetrow to juz przegiecie, swetry kupuje
                    TYLKO jak jest przecena.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka