Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomysl na lata 30te

30.11.04, 14:44
    jak na forum moda przystało pytanie związane z tematem głównym (moda):

jak, gdzie się ubrać na lata 30
    jak napisano na zaproszeniu:
    ....mam się pozwolić porwac w świat pełen blasku i elegancji, emocji i
    namiętności, mam się zanurzyć w latach 30ych i nimi rozkoszować....

i co tu teraz wygłówkować? zoastaje chyba tylko teatralna garderoba ale o
    takowej też nie wiem nic
    Obserwuj wątek
      • Gość: Madzia Re: pomysl na lata 30te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:53
        zaznaczona talia ale nie mocno podkreslona, dlugosc spodnicy do pol lydki
        czesto krojona ze skosu - obcisla na biodrach i lekko rozszerzona u dolu w
        polowie lat 30tych sylwetce kobiecej nadawano pewna kanciastosc z rozcienciami
        i poduszkami na ramionach kobieta lat 30 ma wygladac na silna, energiczna i
        wyemancypowana :)
        fryzura fale podpierte nad karkiem i przylegajace do glowy
        • tralalumpek Re: pomysl na lata 30te 30.11.04, 14:55
          to kolacja w strojach wieczorowych a zatem "do pół łydki" odpada...
          • Gość: Madzia Re: pomysl na lata 30te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:59
            o wieczorowa to odktyte gleboko plecy i ogon z tylu ciagnacy sie wszysty ze
            skosu najlepiej w kolorze zielonym albo czerwonym...
            suknia z blyszczaca lamowka przy dekolcie i koniecznie blyszczaca spinka we
            wlosach
            ale Ci kurde zazdroszcze :)
            • tralalumpek Re: pomysl na lata 30te 30.11.04, 15:13
              Gość portalu: Madzia napisał(a):

...> ale Ci kurde zazdroszcze :)

z jednej strony masz powód bo znam te imprezy (tym razem moulin rouge)i wiem że
              są boskie a z drugiej strony ja mam teraz megastres kreacjowy (jak zreszta co
              roku o tej porze)
      • Gość: dobry humorek Re: pomysl na lata 30te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:54
        może pomocny będzie film :"Lata 20-te lata 30-te"..wystarczy podpatrzeć a potem
        wyszukać poszczególnych elementów w sklepach...ewentualnie jest coś takiego jak
        wypożyczalnia strojów teatralnych (Warszawa)
      • kicita Re: pomysl na lata 30te 30.11.04, 15:09
        Długa suknia - jak najbardziej, z obniżoną talią. Biżuteria w stylu secesji,
        kwaty, ważki, itp. No i ewentualnie coś na głowę (szal zawinięty jak trochę jak
        bandaż)- ja akurat nie włożyłabym czegoś takiego, ale jeżeli ktoś dobrze
        wygląda, to czemu nie. Trochę Ci zazdroszczę, jeżeli panie się postarają, to
        będzie piękny widok. Aha, bodajże w ostatnim TS są zdjęcia z premiery "Tamary",
        nie mówię, że musisz odziać się tak samo, jak Danuta Stenka, ale może coś
        wymyślisz.
        • Gość: formerA27 Re: pomysl na lata 30te IP: *.ilabs.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 15:53
          Najlepiej to sie przebrac za Hitlera.
          • tralalumpek Re: pomysl na lata 30te 30.11.04, 15:59
            Gość portalu: formerA27 napisał(a):

> Najlepiej to sie przebrac za Hitlera.

ty masz prościej, ty bez przebrania (bez charakteryzacji) za debila możesz robić
            • Gość: formerA27 Re: pomysl na lata 30te IP: *.ilabs.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 16:05
              Wiesz co, Ty naprawde jestes straszna i nie chcialabym Cie w realu spotkac.
              Nawet zazartowac sobie nie wolno, bo od razu ludzi obrazasz. Myslalam, ze taki
              maly kawal jest nieszkodliwy, ale mylilam sie. Na drugi raz bede Twoje watki
              omijac z daleka. Zreszta juz kilka osob z tego forum juz tak robi.
              • tralalumpek Re: pomysl na lata 30te 30.11.04, 16:15

> Wiesz co, Ty naprawde jestes straszna i nie chcialabym Cie w realu spotkac.
                > Nawet zazartowac sobie nie wolno, bo od razu ludzi obrazasz. Myslalam, ze
                taki
                > maly kawal jest nieszkodliwy, ale mylilam sie.

mały kawał a kawał nie na miejscu to dwie różne rzeczy
                a nie zastanowiłaś się nad tym że ty mnie mogłaś takim wpisem obrazić?
                ja nie cierpię na brak znajomych w realu a zatem bez twojego towarzystwa moge
                spokojnie funkcjonować

Na drugi raz bede Twoje watki
                > omijac z daleka. Zreszta juz kilka osob z tego forum juz tak robi.

w kupie zawsze raźniej!
                • Gość: formerA27 Re: pomysl na lata 30te IP: *.ilabs.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 16:23
                  Poniewaz oficjalnie przystepuje do kupy, ktora Cie omija jakakolwiek
                  komunikacje z Toba zakoncze twierdzeniem, ze z zadnych innych postow nie
                  wynikalo, ze jestes specjalnie wrazliwa jednostka. I jesli chodzi o obrazanie
                  innych to przyganial kociol garnkowi- Ty w tym przodujesz przynajmniej na tym
                  forum.
                  Jesli chodzi o lata 30-te to mnie one naprawde bardziej kojarza sie z tragedia
                  jaka byl rozwoj faszyzmu, a nie z szalonymi imprezami, gdzie kobiety wygladaly
                  pieknie. Jeszcze kojarza mi sie z depresja ekonomiczna, ale to juz pomine, bo
                  szkoda sie podniecac faktami z historii.
                  Zegnam.
                  • Gość: tralalumpek Re: pomysl na lata 30te IP: 217.13.182.* 30.11.04, 16:40
                    dopisz jeszcze parę innych teorii żebyśmy sie jeszcze trochę popodniecali
                    faktami z historii
                    napisz nam może że kolor brązowy jest niemodny i nie powinno się go nosić bo
                    przecież niemcy w latach .....
                    wprowadź w polsce zakaz noszenia wąsów bo hitler nosił...
                    kochanka hitlera miala ciemne włosy a zatem proponuje wszystkim kobietom o
                    włosach w takim kolorze jaki miała eva b ogolic głowy ...
                    w latach osiemdziesiątych tłukli studentów i nie tylko to moda na lata 80
                    powinna zostać wymazana, no i oczywiście wypisz nam listę czego jeszcze nam nie
                    wolno nosić ze względu na historię
                    • Gość: formerA27 Re: pomysl na lata 30te IP: *.ilabs.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 16:48
                      Jezu, nie prowokuj mnie do pisania, bo sie juz pozegnalam. To co przed chwila
                      napisalas to pierdy weza. Nigdy nie napisalam czego nie wolno nosic. Zaluje,
                      ze napisalam cos w Twoim watku. Napisz do admina i niech to usunie moje zle
                      skojarzenie, jesli tak jestes nim obrazona. I przestanmy dla siebie istniec.
                      Chocbys nawet napisala o mnie, ze jestem schizofreniczka o sklonnosciach
                      zoofilnych i ze przed snem czytam "Manifest Komunistyczny" pomagajac sobie
                      pomaranczowym wibratorem to sie juz nie odezwe.
                      Amen.
                      • tralalumpek Re: pomysl na lata 30te 30.11.04, 16:53
                        cieszę się że zrozumiałaś gdzie jest twoje miejsce
                        • Gość: big Re: pomysl na lata 30te IP: *.net 01.12.04, 12:34
                          Przykre,że Ty tego nigdy nie zrozumiesz.
      • zettrzy formerA27 = Annie Laurie Starr? 01.12.04, 01:19

> Najlepiej to sie przebrac za Hitlera.

bull's eye
      • Gość: giwia Re: pomysl na lata 30te IP: *.markom.krakow.pl / *.crowley.pl 01.12.04, 09:12
        zajrzyj: thefrock.com
        www.bustledress.com
        www.vintageous.com - tu wśród wielu sukien znajdziesz sporo z lat 30
        Jesli wpiszesz w np Google: 1930 ball dress, znajdzisz całe mnóstwo
        ps
        Lubisz oceniać innych. Czy kiedykolwiek masz odwagę spojrzeć na siebie?
      • Gość: Vennaa Re: pomysl na lata 30te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:59
        Mam podobny problem, z tą różnica, ze moj 'bal' jest w stylu lat 40....jakies
        pomysły?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka