Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

super kozaczki

19.01.05, 13:11
    Super kozaczki znalazłam na Allegro, baaardzo mi się podobają, chyba sobie
    kupię. Napiszcie, co o nich sądzicie.

www.allegro.pl/show_item.php?item=40023043
    Obserwuj wątek
      • katija1 Re: super kozaczki 19.01.05, 13:31
        nie mój styl. dla mnie straszne, ale nie każdemu sie podoba to samo.
      • lunalovelight Re: super kozaczki 19.01.05, 13:32
        gdyby byly zamszowe i dlugosci do kolana, to moze... w tej wersji mi sie nie
        podobaja :), ale skoro Tobie pasuja, to po co Ci opinie innych?
      • tralalumpek Re: super kozaczki 19.01.05, 13:34
        a ja myslalam (twoje wpisy) ze masz lepszy gust
        fatalniy fason, tandeta "z czerwonej ulicy", ...
      • tropicielka totalny szajs 19.01.05, 13:58
        Tie mam nic przeciwko seksownym butkom , ale wyznaję zasadę : "Jak się rzucać w
        oczy to mieć czym" - takim czymś.....????? nie bardzo
        • Gość: dobry humorek Re: totalny szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:27
          popieram to "rzucanie się w oczy"...nie podobają mi się wogóle,nie chciałabym
          w czymś takim chodzić..
      • winterblue Re: super kozaczki 19.01.05, 14:43
        takie czuby wychodzą już z mody, więc chyba nie ma sensu w to inwestować??
      • oka5 Re: super kozaczki 19.01.05, 14:45
        Są fatalne...
      • Gość: honeytea Re: super kozaczki IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 19.01.05, 15:05
        maja ladny, zgrabny ksztalt, to trzeba przyznac, ale ja bym takich nie
        wlozyla.. czubiaste i blyszcza sie jak psu jajca, za przeproszeniem ;)
      • Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:13
        tandetne strasznie
        • Gość: julita30 Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:37
          Jak dla mnie -oblesne.Gdyby jeszcze były z zamszu lub ze skóry to jeszcze...Nie
          podoba mi sie szpic-uwazam ze sa wulgarne, nieeleganckie,z pewnoscią też nie sa
          ani troche wygodne.Beznadzieja.
          • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 16:42
            Dobra drogie panie. Ponarzekałyście, teraz męski punk widzenia. Bardzo
            eleganckie, seksowne buty dla kobiet które wiedzą że się podobają.
            • Gość: dobry humorek Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:15
              komu podobają ? nie wszyscy mężczyźni gustują w tandecie ;-) Piszę to w imieniu
              mojego...dla niego podobnie jak dla większości formułowiczek: szajs
              • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 20:07
                Mi się podobają na przykład. I większości mężczyzn też. Natomiast na polskich
                ulicach królują kompletnie nieeleganckie, brzydkie wręcz stroje (bo nie tylko
                buty) kobiet. Naprawdę powabne są np. Rosjanki. I nie wyjeżdżajcie mi tu z
                panienkami z agencji, mówię o mieszkankach Moskwy czy Petersburga. One nie boją
                się szpilek, spódniczek (nie to co polskie spodnie dla wszystkicj kobiet,
                obzrydliwy strój biurowy). No i typowo polska fryzura - bzdet. Mam wrażenie że
                u nas w kraju zanika kobiecość. W zamian za to wchodzi typ sztywnej, męskiej w
                ubiorze, ponurek, szaro-buro-brązowej japiszonki. Ochyda! A podane buty są
                naprawdę seksi. Mnie kręcą.
                • Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:01
                  Gość portalu: terry napisał(a):

> Mi się podobają na przykład. I większości mężczyzn też.

chcesz chyba powiedzieć, że większości znajomych Ci mężczyzn...
                  Całe szczęście większość moich znajomych facetów ma dobry gust.

Natomiast na polskich
                  > ulicach królują kompletnie nieeleganckie, brzydkie wręcz stroje (bo nie tylko
                  > buty) kobiet. Naprawdę powabne są np. Rosjanki. I nie wyjeżdżajcie mi tu z
                  > panienkami z agencji, mówię o mieszkankach Moskwy czy Petersburga. One nie
                  boją
                  >
                  > się szpilek, spódniczek (nie to co polskie spodnie dla wszystkicj kobiet,
                  > obzrydliwy strój biurowy). No i typowo polska fryzura - bzdet. Mam wrażenie
                  że
                  > u nas w kraju zanika kobiecość. W zamian za to wchodzi typ sztywnej, męskiej
                  w
                  > ubiorze, ponurek, szaro-buro-brązowej japiszonki.

Mówienie, że wsystkie Polki ubierają się fatalnie jest równie bezsensowne jak
                  mówienie, że wszystkie Rosjanki są powabne. Jesteśmy różne, różnie ubrane,
                  różnie uczesane. Jedne ładniejsze, inne brzydsze - ale to przecież sprawa
                  indywidualnej oceny. Za to wszyscy polscy mężczyźni - co do jednego - wyglądają
                  jak z żurnala...

Ochyda!

czyżby chodziło Ci o słowo "ohyda"?

A podane buty są
                  > naprawdę seksi. Mnie kręcą.

dla mnie są szczytem złego smaku.

pozdrawiam
                  • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 21:07
                    Masz prawo do swoich ocen, ja mam prawo do swoich. Tylko nie wypowiadaj się za
                    swoich znajomych facetów. Bo akurat to, co podoba się mężczyznom, wiem lepiej
                    niz ty, bo sam nim jestem. Nie pisałem że wszystkie kobiety, ale spójrzmy na
                    wysylekcjonowaną grupe - np. prezenterki telewizyjne. U nas dominują ponure, w
                    spodnie odziane baby, tam pełno młodych i już świetnych dziewcząt. U nas na
                    ulicy trzy czwarte kobiey nosi spodnie, tam jest nie boją się spodniczek. Tu
                    dominowału jeszcze niedawno kaszaniaste kaszkiety, obleśne krótkie fryzurki
                    itp, tam kobieta wygląda jak kobieta.
                    • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 21:09
                      "wyselekcjonowaną grupę" - bo znów mnie poprawisz :-))
                      • Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:24
                        hehehe ja poprawiam tylko wtedy, kiedy się wkurzę:)))
                        oczywiście, każdy ma prawo do swoich ocen, nie neguję tego. Ale denerwuje mnie
                        uogólnianie, wyprowadzanie z pojedynczych faktów jakiś powszechnych praw. Że
                        jeżeli jakieś tam kobiety w Polsce ubierają się źle (wg Twojej oceny), to
                        znaczy, że żadna Polka nie ma dobrego gustu i nie potrafi się fajnie ubrać.
                        Często widzę na polskich ulicach fajnie ubrane dziewczyny, kobiety. Chociaż tak
                        sobie myślę, że zupełnie inaczej rozumiemy sformułowanie "fajne ubranie"....
                        • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 21:46
                          Właśnie, może inaczej rozumiemy. Bo ja na pierwszym miejscu stawiam kobiecość.
                          Nie szpilki i mini, ale raczej delikatne, eleganckie ubrania, raczej do figury
                          niż powłóczyste, raczej spódniczka niż spodnie, raczej obcas niż buciory z
                          wielką, grubą podzeszwą. Popatrz na ulicę w Polsce, gdy jest cieplej niż dziś.
                          Ile w Was nie ubiera się w nudne biurowe rzeczy, które niby mają wyznaczać
                          poziom elegancji? Podane w tym wątku kozaki są baardzo seksi, to przyznasz. I
                          nie rozumiem dlaczego muszą się od razu kojarzyć z wulgarnością? Są też
                          eleganckie. Ładne. Gustowne. (możesz mieć innne zdanie, de gustibus.. i tak
                          dalej) A jeśli chodzi o facetów - cóż, mało mnie interesują :-)), ale ja staram
                          się zawsze być czysty, schludny, ogolony, odpowiednio dobranymi kolorami
                          przyodziany. To kobieta jest pięknem, facet powinien mieć styl starannej
                          elegancji. Takie jest moje zdanie.
                          • Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:10
                            Wiele się na tym forum bojów przetoczyło o sformułowanie "kobiecy strój" - sama
                            nazwa, przyznasz, odwołuje się do bardzo konkretnego stereotypu, wszechobecnego
                            w powszechnym myśleniu (w końcu nie mówi się przecież o bardziej czy
                            mniej "męskim stroju", ale za to kobiety, gdy uwydatniają swe wdzięki, są
                            bardziej "kobiece" - eeeeech...).
                            A jeżeli chodzi o tą konkretną dyskusję: jestem zwoleniczką ubrań stosownych do
                            sytuacji, przy tym lubię oryginalne zestawienia, niecodzienne rozwiązania - ot
                            taka elegancja (co nie musi wcale równać się stylowi "biurowemu") z odrobiną
                            szaleństwa, ekstrawagancji. Zwracam uwagę na detale, lubię drobiazgi
                            przełamujące całość. Jednak nie lubię przesady, a te buty to zdecydowana
                            przesada, w każdym calu. Masz oczywiście prawo, by uważać te buty za piękne,
                            gustowne, eleganckie etc. Wg mnie jednak daleko im do elegancji, a ich
                            zwolenniczce do dobrego gustu. Nie chodzi o to, że są wysokimi butami na
                            szpilce. Gdyby były inaczej wykonane, z innego materiału (np zamszowe albo z
                            dobrej jakości skóry), może by mi się podobały. Ale tak - są nie do przyjęcia.

• Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:22
                              To że w/w buty są wysokie i na szpilce, właśnie to, bardzo mnie kręci. Nie
                              rozumiem dlaczego kobiet nie może (jeśli chce oczywiście) ubrać się seksownie.
                              Jeśli jest piękna, to jej prawo podobać się facetom, podniecać ich. Chocby
                              tylko mogli sobie o niej pomarzyć. Tylko mi nie mów że też tak byś nie chciała.
                              Oczywiście np. na pogrzeb nikt tak nie pójdzie, ale dlaczego naprawdę kobiece
                              ubrania rezerwyjecie sobie, drogie moje Rodaczki, tylko na wielkie okazje typu
                              bal? Boicie się własnej kobiecości? Nie chcecie lśnić i czarować mężczyzn?
                              • Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:25

Nie
                                > rozumiem dlaczego kobiet nie może (jeśli chce oczywiście) ubrać się
                                seksownie.
                                > Jeśli jest piękna, to jej prawo podobać się facetom, podniecać ich. Chocby
                                > tylko mogli sobie o niej pomarzyć. Tylko mi nie mów że też tak byś nie
                                chciała.
                                >

hej hej - kolego, nie zapędziłeś się trochę?!
                                • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:28
                                  Nie, wcale. Nie znam kobiety która nie lubi być podziwiana i pożądana. A Ty
                                  znasz?
                                  • Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:37
                                    heh, widzę, że nie rozumiesz, o co chodzi. Wyjaśniam: "Tylko mi nie mów że też
                                    tak byś nie chciała" - tak mówi się do kopciuszka, którego nikt na bal nie chce
                                    wpuścić.
                                    Na brak powodzenia u płci przeciwnej nie narzekam, ale nie ubieram się po to,
                                    żeby podniecać facetów. A już na pewno nie przypadkowych facetów. Nie bawią
                                    mnie chamskie odzywki, gentelmenów polskich ulic; gdyby bawiły - pewnie
                                    nosiłabym takie buty, jak te będące przedmiotem dyskusji. Ale ja ubieram się
                                    dla siebie, strój ma odzwierciedlać moją osobowość, a nie perwersyjne marzenia
                                    jakiegoś pierwszego lepszego, który akurat obok mnie przechodzi.
                                    • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:42
                                      Ja myślałem raczej o ubraniu się tak na wyjście ze znajomymi osobami i nutkę
                                      perwersji w obserwowaniu jak faceci spogladają na Ciebie bardzo ciepło :-)).
                                      Nie zarzucam Ci nic, nie znam Cię, mogę Ci życzyć jak najlepiej, po prostu
                                      piszę o stroju który nie wiedzieć czemu przecietną Polkę wprawia w dziwne
                                      zakłopotanie. Czemu tylko "grzeczna" moda. Czemu nie odrobina pieprzyku? I
                                      powtarzam, to dla tych kobiet, które chcą tak się nosić.
                          • wojtusia Re: super kozaczki 19.01.05, 22:18
                            spytałam męża
                            - jak ci się podobają te buty
                            spojrzał i stwierdził
                            - fuuuuj
                            • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:23
                              Pantoflarz, hehe...
                              • wojtusia Re: super kozaczki 19.01.05, 22:27
                                a nienie, zawsze mówi co myśli
                                no i ma gust
                                wiesz, znam takich co lubią panienki w lateksie z biczem w ręce, nawet dają
                                sobie kaganiec i smycz zakładać
                                taka scena w Kilerze była, Wąski i Ryba w agencji towarzyskiej, widziałeś ?
                                • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:30
                                  Nie, "Kiler" to trochę nie moje kino. Ma gust, to znaczy lubi to, co i Tobie
                                  się podoba, taak? Aha.
                                  • wojtusia Re: super kozaczki 19.01.05, 22:32
                                    pudło, ale nie próbuj dalej bo to nie jest interesująca rozmowa
                                    • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:35
                                      Rozumiem. Skończył się zapas argumentów. Szkoda.
                                      • Gość: dobry humorek Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:40
                                        Oczywiście,że brak słów ...i szkoda czasu żeby gadać o tej tandecie...a jak
                                        brak Ci tego na ulicach to załóż okulary...ja widzę tego mnóstwo...że czasami
                                        oczy bolą..;-)
                                        • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:45
                                          Gadasz by powiedzieć że szkoda gadać? Hahahhahahahah! Pozdrawiam!
                                      • wojtusia Re: super kozaczki 19.01.05, 22:46
                                        zrozum, mam lepsze zajęcia
                                        " fuuuj " mojego męża jest faktem
                                        on myśli inaczej niż Ty, takie rzeczy się zdarzają
                                        no, prościej nie mogłam, dobranoc
                                        • Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:51
                                          Dobrze, dobrze, nie unoś się tak :-)) Zawsze z lekkim rozbawieniem obserwuję
                                          ludzi, którzy "wiedzą lepiej" co sądzi ich małżonek. Akurat kwestia upodobań
                                          dotyczących kobiet to nie jest sprawa, która zawsze i szczerze omawia się z
                                          Szanowną Małżonką. Mąż pewnie Cię kocha i nigdy nie wytknie Ci jakichś wad, co
                                          nie znaczy że coś w Tobie nie ma prawa mu się nie podobać. A może za X lat
                                          zaproponuje Ci nagle seks w takich butach, i zdziwisz się porządnie. Pozdrawiam!
                                          • wojtusia Re: super kozaczki 20.01.05, 09:45

Zawsze z lekkim rozbawieniem obserwuję
                                            > ludzi, którzy "wiedzą lepiej" co sądzi ich małżonek.

no, a ja tych co wiedzą lepiej co sądzi mój małżonek
                                            tośmy się ubawili
                                            zajmij się porządkami albo czymś pożytecznym, może ci się poziom testosteronu
                                            obniży
                  • Gość: Rona Re: super kozaczki IP: *.lhsystems.pl / *.lhsystems.pl 20.01.05, 09:52
                    a mozesz pwoiedzisc czemu uwazasz ze masz dobry gust a inni to zly? mi tez sie
                    podobaja te buty, nie do pracy ale na impreze w sam raz :)
                    I wyobraz sobie ze to nie ty ustalasz kto ma gust a kto nie....

Rona
      • Gość: sergevna Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:52
        Gdyby były matowe, a nie błyszczące, byłoby całkiem ok. No i szpic mógłby być
        mniej szpiczasty :).
      • Gość: spojrz lepiej na t Re: super kozaczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 19:05
        www.gucci.com/int/product-shots/uk-
        english/int/cl_sw_115156_D1K00_ 1000.asp jesli mowila byc o tych zrozumaila
        bym twoj zachw\yt.....
      • Gość: ekler Re: super kozaczki IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 19.01.05, 19:07
        dla mnie takie buty to samobojstwo,pomijajac juz wrazenia estetyczne ;)
        • miska_malcova Re: super kozaczki 19.01.05, 19:11
          obrzydliwe... Pomijam juz fakt, ze w wiekszosci takie widuje na ulicy
      • Gość: cassandrafr Re: super kozaczki IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 19:21
        Takie mozesz kupic blisko placu Pigalle.Faceci fetyszyci wezma Ciebie wiadomo
        za co. Nic dziwnego, zo to ich podnieca, bo tak ubieraja sie tu tanie
        prostytuki ze Wschodu.
      • insidemyownmind Re: super kozaczki 19.01.05, 22:20
        O fe... to chyba jakaś prowokacja?!?
        o fe... ten błysk, ten czub, ten obcas...
      • zettrzy Re: super kozaczki 20.01.05, 04:48
        1) z przodu za dziobiaste
        2) z tylu nieproporcjonalnie cienki obcas w stosunku do reszty tego buta (bol
        dla oczu, i pewnie bol dla stop)
        3) calosc zle wywazona, sprawia wrazenie jakby szewc na sile probowal polaczyc
        pare elementow ktore gdzies podpatrzyl ale ktore razem nie pasuja
      • caprice83 Re: super kozaczki 20.01.05, 11:02
        mi sie nie podobają ale tylko ze wzgledu na czubki, po prostu nie lubię
        spiczastych, wole zaokraglone.

ale jesli ci sie podobają to ok, każdy ma w końcu inny gust, tylko że radzę się
        najpierw rozejrzeć po sex shopach, bo widziałam tam taki same i o wiele tańsze.
      • Gość: Sonia 18 Re: super kozaczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 15:41
        krysia-a mi sie podobaja,szpic i fason obcasa poprostu miodzio, jedyne do czego
        moge sie przyczepic to ten lakier osobiscie wole bardziej matową czarną skóre i
        są troche nudne sprzydałyby sie jakies bajerki typu białe albo srebrne
        aplikacje na cholewce(która mogłaby być troche bardziej obcisła) albo poziomy
        zapinany paseczek lub dwa z cwiekami na cholewce wtedy byłyby bardziej odlotowe
        a to jest to co my prawdziwe rockendrollówy kochamy najbardziej.A krytyką
        innych sie nie przejmuj one sie nie znają.Papatki
        • Gość: Enia załamana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:46
          jak przeczytałam te wszystkie opinie to myślałam że się załamie. "z przodu za
          dziobiaste"- co to ma być za słownictwo, ta babka na pewno chodzi w czułenkach
          i na jej opinie nie zwracaj uwagi nie ma sensu. A do tego takich butów nie
          można kupić w sex shopie bo wyprodukowała je włoska firma (jak pisał
          sprzedający) a nie Haker czy jakieś inne z tego typu. Uważam że terry i Roma
          mają całkowitą rację i wpełni się z nimi zgadzam. A kobiety które nie wiedzą co
          zrobić aby być sexi niech nie zabierają głosu w tej dyskusji.
          • hiii Re: załamana 21.01.05, 16:48
            każdy forumowicz może sobie wziąć udział w jakiej dyskusji mu się żywnie
            podoba.

ps: czytając Twoją wypowiedź, też się można załamać...
          • zettrzy Re: załamana 21.01.05, 20:31
            Gość portalu: Enia napisał(a):

> jak przeczytałam te wszystkie opinie to myślałam że się załamie. "z przodu za
            > dziobiaste"- co to ma być za słownictwo, ta babka na pewno chodzi w czułenkach

czółenkach

dziecko, popraw ortografie
            (moze technicznie nie jestes dzieckiem, ale twoj post - wybacz, infantylny)
      • Gość: Marta jak długo szpice bedą w Polsce modne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:54
        wydaje mi się, że na zachodzie szpice są już niemodne
      • Gość: Enia Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:25
        dziewczyno kupuj te buty są bajeranckie- sama mam podobne. Wcale nie są takie
        drogie a wyglądają super.
      • kochanica-francuza ja się nie boję spódniczek 21.01.05, 22:36
        one nie gryzą,a łydki mam niezłe...ja się po prostu KOSZMARNIE w nich czuję.
      • Gość: madlen Re: super kozaczki IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 23.01.05, 20:25
        Zdecydowanie nie polecałabym Ci kupować tycg butów.Wogóle nie mają stylu.Są tak
        mocno lakierowane że wyglądają jak buty Juli Roberts z filmu Pretty Woman,mam
        nadzieję że kojarzysz ten film,jeśli nie to wyjaśniam że grała tam rolę
        dziwki.Pomijając już ten fakt,nie uważam żeby te buty były w jakiś sposób
        atrakcyjne.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka