krysia_laska 19.01.05, 13:11 Super kozaczki znalazłam na Allegro, baaardzo mi się podobają, chyba sobie kupię. Napiszcie, co o nich sądzicie. www.allegro.pl/show_item.php?item=40023043 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katija1 Re: super kozaczki 19.01.05, 13:31 nie mój styl. dla mnie straszne, ale nie każdemu sie podoba to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: super kozaczki 19.01.05, 13:32 gdyby byly zamszowe i dlugosci do kolana, to moze... w tej wersji mi sie nie podobaja :), ale skoro Tobie pasuja, to po co Ci opinie innych? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: super kozaczki 19.01.05, 13:34 a ja myslalam (twoje wpisy) ze masz lepszy gust fatalniy fason, tandeta "z czerwonej ulicy", ... Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka totalny szajs 19.01.05, 13:58 Tie mam nic przeciwko seksownym butkom , ale wyznaję zasadę : "Jak się rzucać w oczy to mieć czym" - takim czymś.....????? nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry humorek Re: totalny szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:27 popieram to "rzucanie się w oczy"...nie podobają mi się wogóle,nie chciałabym w czymś takim chodzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
winterblue Re: super kozaczki 19.01.05, 14:43 takie czuby wychodzą już z mody, więc chyba nie ma sensu w to inwestować?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honeytea Re: super kozaczki IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 19.01.05, 15:05 maja ladny, zgrabny ksztalt, to trzeba przyznac, ale ja bym takich nie wlozyla.. czubiaste i blyszcza sie jak psu jajca, za przeproszeniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:13 tandetne strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita30 Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:37 Jak dla mnie -oblesne.Gdyby jeszcze były z zamszu lub ze skóry to jeszcze...Nie podoba mi sie szpic-uwazam ze sa wulgarne, nieeleganckie,z pewnoscią też nie sa ani troche wygodne.Beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 16:42 Dobra drogie panie. Ponarzekałyście, teraz męski punk widzenia. Bardzo eleganckie, seksowne buty dla kobiet które wiedzą że się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry humorek Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:15 komu podobają ? nie wszyscy mężczyźni gustują w tandecie ;-) Piszę to w imieniu mojego...dla niego podobnie jak dla większości formułowiczek: szajs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 20:07 Mi się podobają na przykład. I większości mężczyzn też. Natomiast na polskich ulicach królują kompletnie nieeleganckie, brzydkie wręcz stroje (bo nie tylko buty) kobiet. Naprawdę powabne są np. Rosjanki. I nie wyjeżdżajcie mi tu z panienkami z agencji, mówię o mieszkankach Moskwy czy Petersburga. One nie boją się szpilek, spódniczek (nie to co polskie spodnie dla wszystkicj kobiet, obzrydliwy strój biurowy). No i typowo polska fryzura - bzdet. Mam wrażenie że u nas w kraju zanika kobiecość. W zamian za to wchodzi typ sztywnej, męskiej w ubiorze, ponurek, szaro-buro-brązowej japiszonki. Ochyda! A podane buty są naprawdę seksi. Mnie kręcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:01 Gość portalu: terry napisał(a): > Mi się podobają na przykład. I większości mężczyzn też. chcesz chyba powiedzieć, że większości znajomych Ci mężczyzn... Całe szczęście większość moich znajomych facetów ma dobry gust. Natomiast na polskich > ulicach królują kompletnie nieeleganckie, brzydkie wręcz stroje (bo nie tylko > buty) kobiet. Naprawdę powabne są np. Rosjanki. I nie wyjeżdżajcie mi tu z > panienkami z agencji, mówię o mieszkankach Moskwy czy Petersburga. One nie boją > > się szpilek, spódniczek (nie to co polskie spodnie dla wszystkicj kobiet, > obzrydliwy strój biurowy). No i typowo polska fryzura - bzdet. Mam wrażenie że > u nas w kraju zanika kobiecość. W zamian za to wchodzi typ sztywnej, męskiej w > ubiorze, ponurek, szaro-buro-brązowej japiszonki. Mówienie, że wsystkie Polki ubierają się fatalnie jest równie bezsensowne jak mówienie, że wszystkie Rosjanki są powabne. Jesteśmy różne, różnie ubrane, różnie uczesane. Jedne ładniejsze, inne brzydsze - ale to przecież sprawa indywidualnej oceny. Za to wszyscy polscy mężczyźni - co do jednego - wyglądają jak z żurnala... Ochyda! czyżby chodziło Ci o słowo "ohyda"? A podane buty są > naprawdę seksi. Mnie kręcą. dla mnie są szczytem złego smaku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 21:07 Masz prawo do swoich ocen, ja mam prawo do swoich. Tylko nie wypowiadaj się za swoich znajomych facetów. Bo akurat to, co podoba się mężczyznom, wiem lepiej niz ty, bo sam nim jestem. Nie pisałem że wszystkie kobiety, ale spójrzmy na wysylekcjonowaną grupe - np. prezenterki telewizyjne. U nas dominują ponure, w spodnie odziane baby, tam pełno młodych i już świetnych dziewcząt. U nas na ulicy trzy czwarte kobiey nosi spodnie, tam jest nie boją się spodniczek. Tu dominowału jeszcze niedawno kaszaniaste kaszkiety, obleśne krótkie fryzurki itp, tam kobieta wygląda jak kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 21:09 "wyselekcjonowaną grupę" - bo znów mnie poprawisz :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:24 hehehe ja poprawiam tylko wtedy, kiedy się wkurzę:))) oczywiście, każdy ma prawo do swoich ocen, nie neguję tego. Ale denerwuje mnie uogólnianie, wyprowadzanie z pojedynczych faktów jakiś powszechnych praw. Że jeżeli jakieś tam kobiety w Polsce ubierają się źle (wg Twojej oceny), to znaczy, że żadna Polka nie ma dobrego gustu i nie potrafi się fajnie ubrać. Często widzę na polskich ulicach fajnie ubrane dziewczyny, kobiety. Chociaż tak sobie myślę, że zupełnie inaczej rozumiemy sformułowanie "fajne ubranie".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 21:46 Właśnie, może inaczej rozumiemy. Bo ja na pierwszym miejscu stawiam kobiecość. Nie szpilki i mini, ale raczej delikatne, eleganckie ubrania, raczej do figury niż powłóczyste, raczej spódniczka niż spodnie, raczej obcas niż buciory z wielką, grubą podzeszwą. Popatrz na ulicę w Polsce, gdy jest cieplej niż dziś. Ile w Was nie ubiera się w nudne biurowe rzeczy, które niby mają wyznaczać poziom elegancji? Podane w tym wątku kozaki są baardzo seksi, to przyznasz. I nie rozumiem dlaczego muszą się od razu kojarzyć z wulgarnością? Są też eleganckie. Ładne. Gustowne. (możesz mieć innne zdanie, de gustibus.. i tak dalej) A jeśli chodzi o facetów - cóż, mało mnie interesują :-)), ale ja staram się zawsze być czysty, schludny, ogolony, odpowiednio dobranymi kolorami przyodziany. To kobieta jest pięknem, facet powinien mieć styl starannej elegancji. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:10 Wiele się na tym forum bojów przetoczyło o sformułowanie "kobiecy strój" - sama nazwa, przyznasz, odwołuje się do bardzo konkretnego stereotypu, wszechobecnego w powszechnym myśleniu (w końcu nie mówi się przecież o bardziej czy mniej "męskim stroju", ale za to kobiety, gdy uwydatniają swe wdzięki, są bardziej "kobiece" - eeeeech...). A jeżeli chodzi o tą konkretną dyskusję: jestem zwoleniczką ubrań stosownych do sytuacji, przy tym lubię oryginalne zestawienia, niecodzienne rozwiązania - ot taka elegancja (co nie musi wcale równać się stylowi "biurowemu") z odrobiną szaleństwa, ekstrawagancji. Zwracam uwagę na detale, lubię drobiazgi przełamujące całość. Jednak nie lubię przesady, a te buty to zdecydowana przesada, w każdym calu. Masz oczywiście prawo, by uważać te buty za piękne, gustowne, eleganckie etc. Wg mnie jednak daleko im do elegancji, a ich zwolenniczce do dobrego gustu. Nie chodzi o to, że są wysokimi butami na szpilce. Gdyby były inaczej wykonane, z innego materiału (np zamszowe albo z dobrej jakości skóry), może by mi się podobały. Ale tak - są nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:22 To że w/w buty są wysokie i na szpilce, właśnie to, bardzo mnie kręci. Nie rozumiem dlaczego kobiet nie może (jeśli chce oczywiście) ubrać się seksownie. Jeśli jest piękna, to jej prawo podobać się facetom, podniecać ich. Chocby tylko mogli sobie o niej pomarzyć. Tylko mi nie mów że też tak byś nie chciała. Oczywiście np. na pogrzeb nikt tak nie pójdzie, ale dlaczego naprawdę kobiece ubrania rezerwyjecie sobie, drogie moje Rodaczki, tylko na wielkie okazje typu bal? Boicie się własnej kobiecości? Nie chcecie lśnić i czarować mężczyzn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:25 Gość portalu: terry napisał(a): Nie > rozumiem dlaczego kobiet nie może (jeśli chce oczywiście) ubrać się seksownie. > Jeśli jest piękna, to jej prawo podobać się facetom, podniecać ich. Chocby > tylko mogli sobie o niej pomarzyć. Tylko mi nie mów że też tak byś nie chciała. > hej hej - kolego, nie zapędziłeś się trochę?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:28 Nie, wcale. Nie znam kobiety która nie lubi być podziwiana i pożądana. A Ty znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:37 heh, widzę, że nie rozumiesz, o co chodzi. Wyjaśniam: "Tylko mi nie mów że też tak byś nie chciała" - tak mówi się do kopciuszka, którego nikt na bal nie chce wpuścić. Na brak powodzenia u płci przeciwnej nie narzekam, ale nie ubieram się po to, żeby podniecać facetów. A już na pewno nie przypadkowych facetów. Nie bawią mnie chamskie odzywki, gentelmenów polskich ulic; gdyby bawiły - pewnie nosiłabym takie buty, jak te będące przedmiotem dyskusji. Ale ja ubieram się dla siebie, strój ma odzwierciedlać moją osobowość, a nie perwersyjne marzenia jakiegoś pierwszego lepszego, który akurat obok mnie przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:42 Ja myślałem raczej o ubraniu się tak na wyjście ze znajomymi osobami i nutkę perwersji w obserwowaniu jak faceci spogladają na Ciebie bardzo ciepło :-)). Nie zarzucam Ci nic, nie znam Cię, mogę Ci życzyć jak najlepiej, po prostu piszę o stroju który nie wiedzieć czemu przecietną Polkę wprawia w dziwne zakłopotanie. Czemu tylko "grzeczna" moda. Czemu nie odrobina pieprzyku? I powtarzam, to dla tych kobiet, które chcą tak się nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: super kozaczki 19.01.05, 22:18 spytałam męża - jak ci się podobają te buty spojrzał i stwierdził - fuuuuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:23 Pantoflarz, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: super kozaczki 19.01.05, 22:27 a nienie, zawsze mówi co myśli no i ma gust wiesz, znam takich co lubią panienki w lateksie z biczem w ręce, nawet dają sobie kaganiec i smycz zakładać taka scena w Kilerze była, Wąski i Ryba w agencji towarzyskiej, widziałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:30 Nie, "Kiler" to trochę nie moje kino. Ma gust, to znaczy lubi to, co i Tobie się podoba, taak? Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: super kozaczki 19.01.05, 22:32 pudło, ale nie próbuj dalej bo to nie jest interesująca rozmowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:35 Rozumiem. Skończył się zapas argumentów. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry humorek Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:40 Oczywiście,że brak słów ...i szkoda czasu żeby gadać o tej tandecie...a jak brak Ci tego na ulicach to załóż okulary...ja widzę tego mnóstwo...że czasami oczy bolą..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:45 Gadasz by powiedzieć że szkoda gadać? Hahahhahahahah! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: super kozaczki 19.01.05, 22:46 zrozum, mam lepsze zajęcia " fuuuj " mojego męża jest faktem on myśli inaczej niż Ty, takie rzeczy się zdarzają no, prościej nie mogłam, dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: super kozaczki IP: *.aster.pl 19.01.05, 22:51 Dobrze, dobrze, nie unoś się tak :-)) Zawsze z lekkim rozbawieniem obserwuję ludzi, którzy "wiedzą lepiej" co sądzi ich małżonek. Akurat kwestia upodobań dotyczących kobiet to nie jest sprawa, która zawsze i szczerze omawia się z Szanowną Małżonką. Mąż pewnie Cię kocha i nigdy nie wytknie Ci jakichś wad, co nie znaczy że coś w Tobie nie ma prawa mu się nie podobać. A może za X lat zaproponuje Ci nagle seks w takich butach, i zdziwisz się porządnie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: super kozaczki 20.01.05, 09:45 Gość portalu: terry napisał(a): Zawsze z lekkim rozbawieniem obserwuję > ludzi, którzy "wiedzą lepiej" co sądzi ich małżonek. no, a ja tych co wiedzą lepiej co sądzi mój małżonek tośmy się ubawili zajmij się porządkami albo czymś pożytecznym, może ci się poziom testosteronu obniży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rona Re: super kozaczki IP: *.lhsystems.pl / *.lhsystems.pl 20.01.05, 09:52 a mozesz pwoiedzisc czemu uwazasz ze masz dobry gust a inni to zly? mi tez sie podobaja te buty, nie do pracy ale na impreze w sam raz :) I wyobraz sobie ze to nie ty ustalasz kto ma gust a kto nie.... Rona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergevna Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:52 Gdyby były matowe, a nie błyszczące, byłoby całkiem ok. No i szpic mógłby być mniej szpiczasty :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spojrz lepiej na t Re: super kozaczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 19:05 www.gucci.com/int/product-shots/uk- english/int/cl_sw_115156_D1K00_ 1000.asp jesli mowila byc o tych zrozumaila bym twoj zachw\yt..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: super kozaczki IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 19.01.05, 19:07 dla mnie takie buty to samobojstwo,pomijajac juz wrazenia estetyczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: super kozaczki 19.01.05, 19:11 obrzydliwe... Pomijam juz fakt, ze w wiekszosci takie widuje na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassandrafr Re: super kozaczki IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 19:21 Takie mozesz kupic blisko placu Pigalle.Faceci fetyszyci wezma Ciebie wiadomo za co. Nic dziwnego, zo to ich podnieca, bo tak ubieraja sie tu tanie prostytuki ze Wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
insidemyownmind Re: super kozaczki 19.01.05, 22:20 O fe... to chyba jakaś prowokacja?!? o fe... ten błysk, ten czub, ten obcas... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: super kozaczki 20.01.05, 04:48 1) z przodu za dziobiaste 2) z tylu nieproporcjonalnie cienki obcas w stosunku do reszty tego buta (bol dla oczu, i pewnie bol dla stop) 3) calosc zle wywazona, sprawia wrazenie jakby szewc na sile probowal polaczyc pare elementow ktore gdzies podpatrzyl ale ktore razem nie pasuja Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: super kozaczki 20.01.05, 11:02 mi sie nie podobają ale tylko ze wzgledu na czubki, po prostu nie lubię spiczastych, wole zaokraglone. ale jesli ci sie podobają to ok, każdy ma w końcu inny gust, tylko że radzę się najpierw rozejrzeć po sex shopach, bo widziałam tam taki same i o wiele tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia 18 Re: super kozaczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 15:41 krysia-a mi sie podobaja,szpic i fason obcasa poprostu miodzio, jedyne do czego moge sie przyczepic to ten lakier osobiscie wole bardziej matową czarną skóre i są troche nudne sprzydałyby sie jakies bajerki typu białe albo srebrne aplikacje na cholewce(która mogłaby być troche bardziej obcisła) albo poziomy zapinany paseczek lub dwa z cwiekami na cholewce wtedy byłyby bardziej odlotowe a to jest to co my prawdziwe rockendrollówy kochamy najbardziej.A krytyką innych sie nie przejmuj one sie nie znają.Papatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enia załamana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:46 jak przeczytałam te wszystkie opinie to myślałam że się załamie. "z przodu za dziobiaste"- co to ma być za słownictwo, ta babka na pewno chodzi w czułenkach i na jej opinie nie zwracaj uwagi nie ma sensu. A do tego takich butów nie można kupić w sex shopie bo wyprodukowała je włoska firma (jak pisał sprzedający) a nie Haker czy jakieś inne z tego typu. Uważam że terry i Roma mają całkowitą rację i wpełni się z nimi zgadzam. A kobiety które nie wiedzą co zrobić aby być sexi niech nie zabierają głosu w tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
hiii Re: załamana 21.01.05, 16:48 każdy forumowicz może sobie wziąć udział w jakiej dyskusji mu się żywnie podoba. ps: czytając Twoją wypowiedź, też się można załamać... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: załamana 21.01.05, 20:31 Gość portalu: Enia napisał(a): > jak przeczytałam te wszystkie opinie to myślałam że się załamie. "z przodu za > dziobiaste"- co to ma być za słownictwo, ta babka na pewno chodzi w czułenkach czółenkach dziecko, popraw ortografie (moze technicznie nie jestes dzieckiem, ale twoj post - wybacz, infantylny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta jak długo szpice bedą w Polsce modne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:54 wydaje mi się, że na zachodzie szpice są już niemodne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enia Re: super kozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:25 dziewczyno kupuj te buty są bajeranckie- sama mam podobne. Wcale nie są takie drogie a wyglądają super. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza ja się nie boję spódniczek 21.01.05, 22:36 one nie gryzą,a łydki mam niezłe...ja się po prostu KOSZMARNIE w nich czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madlen Re: super kozaczki IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 23.01.05, 20:25 Zdecydowanie nie polecałabym Ci kupować tycg butów.Wogóle nie mają stylu.Są tak mocno lakierowane że wyglądają jak buty Juli Roberts z filmu Pretty Woman,mam nadzieję że kojarzysz ten film,jeśli nie to wyjaśniam że grała tam rolę dziwki.Pomijając już ten fakt,nie uważam żeby te buty były w jakiś sposób atrakcyjne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś