Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:12
    nowa kolekcja w zarze !!!!!!!!!!!!!!!!!naprawdę serdecznie polecam dosłownie
    wszystko super kazda z nas znajdzie coś dla siebie.miałam okazje sama sie o
    tym przekonać a co więcej nawet kupiłam cudowną bluzeczkę !!!jeśli chodzi o
    ceny to tak od 40zł do .......same wiecie w zarze nigdy nie było tanio jednak
    mi to nie przeszkadza bo uwielbiam ciuchy z tego sklepu są naprawde dobre
    gatunkowo!!! a jeśli coś sie nie spodoba to nie ma problemu ze
    zwrotami .niemniej jednak wstąpcie do zary w waszych miastach bo to co ja
    dziś widziałam naprawde mile mnie zaskoczyło .pozdrawiam i powodzenia.....
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 31.01.05, 22:40
        Wszystko fajnie, ale w żadnym sklepie nie spotkałam tak fatalnie krojonychg
        spodni... Wszystko inne ok, ale to co robią z porcietami to zgroza.
        • Gość: doril Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:04
          moze masz racje ale ja nigdy spodni tam nie kupowałam bo niestety za duże ale
          wisz zawsze jakis feler sie trafi nie ma rady!!!!!
          • bonzee Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 31.01.05, 23:52
            A ja obecnie mam czarne, czekoladowe, popielate z Zara i wygladam w nich
            rewelacyjnie. Ale faktem jest, ze mogliby szyc w paru dlugosciach nogawki.
            • miska_malcova Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 01.02.05, 07:53
              a ja szukałam tam marynarki... Żadna na mnie dobrze nie leżała...
              • Gość: doril Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:24
                teraz w nowej kolekcji jest kilka ciekawych modeli tylko w zara trf tej
                młodziezowej -modele takie bardziej sportow nawet fajnie wygladaja jako kurtka
                i w stonowanych kolorach ja ostatnio kupiłam żakiet tyle że elegancki i muszę
                przyznać że leży super i dotego był przeceniony z 250 na 150 .wczoraj miezyłam
                w sklpie sisley żakiet zgaszony różowy bardzo ładny i leżał idealnie a co
                więcej miał niesamowity materiał bardzo miły w dotyku aha i był przeceniony na
                ok200zł to jak na ten sklep to super cena!!!!polecam
                • Gość: mała mi Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 08:36
                  kochanie, słyszałaś może kiedykolwiek o znakach przestankowych?
                  • Gość: doril Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:42
                    a moze poszukasz sobie innego forum?????????????????????????? ?wrrrrrrrrrr
                    • Gość: eli Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: 62.233.163.* 01.02.05, 09:20
                      kupilam w ZARA pare rajstop dla corki.po jednym razie wypchane na kolanach a po
                      jednym praniu w pasie to chyba dobre na mnie tak sie rozciagnely.oczywiscie
                      pojechalam reklamowac to cudo za te pieniadze do krakowskiej plazy ale pani w
                      ZARA odpowiedziala ze na kogos zawsze musi trafic akurat trafilo na mnie.co za
                      idiotka.
                      • Gość: dobry humorek Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:24
                        ja kolejny raz napiszę..panie ekspedientki w Zarze mi wyjątkowo nie
                        pasują....jakoś nie w moim typie,źle mi się kojarzą..uprzedzenie czy co?
                        A ciuchy ? OK! na jakoś narazie nie narzekam...tylko ta atmosfera w Zarze :-(
                        • Gość: doril Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:26
                          faktycznie co do obsługi to się zgodze!!!Brak jakich kolwiek kompetencji i
                          zainteresowania dla kupujacych! jednak najgorsza obsługa z aką sie spotkałam
                          to sprzedawczynie w apart w M1 to wyfiokowane lafiryndy z tandetniego domu
                          publicznego!!!zgroza już wiecej tam nie pójdę bo takie lalunie można spodkać
                          wieczorami na ulicy!!!!!
                          • Gość: dobry humorek Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:37
                            właśnie!...lafiryndy to najlepsze określenie, którego mi brakowało.Nie wiem co
                            jest ale ja mam alergię na takie panie ...
                    • kochanica-francuza Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 05.02.05, 12:14
                      Gość portalu: doril napisał(a):

> a moze poszukasz sobie innego forum?????????????????????????? ?wrrrrrrrrrr
                      a dlaczego? o znakach przestankowych uczą w szkole średniej,chyba ją ukończyłaś?
                      a tekst bez nich wyjątkowo źle się czyta
                      • xeniii Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 05.02.05, 13:40
                        ja mierzyłam ostatnio chyba wszystkie jeansy z nowej kolekcji no i jeden model
                        był całkiem fajny ale niestety to są spodnie tylko do chodzenia na baczność bo
                        jak się usiądzie - mało tego mocniej nachyli - to mały przypał!!! Ale i tak je
                        kupie chyba, ale później...nie moga być troszke wyższe ?:(
      • czarodziejka1 Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 01.02.05, 12:01
        Też w niedzielę podziwiałam ich nową kolekcję. Jest bardzo kobieca i taka
        bardzo różnorodna. Każdy tam znajdzie coś dla siebie. Dużo żakietów, spódnic,
        spodni i fajnych bluzeczek, koszulek, sweterków. I do tego dobrane pantofle :)
        Polecam, chociażby do obejrzenia :)
      • miumiu75 Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 01.02.05, 12:15
        Zara ma dosyc ciekawe pomysly, ciuchy sa ladne. Problem to jakosc. Materialy sa
        ok, niektore calkiem niezle, inne gorsze, ale sposob w jaki ubrania sa odszyte
        to zgroza. Trzeba wszystko dziesiec razy przejrzec, kilka sztuk przynajmniej
        zeby wybrac te w miare "prosta".
        Co mnie najbardziej wkurzylo to podszewki w spodniach. Rozlatuja po jednym
        praniu.
        • miska_malcova Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 01.02.05, 12:33
          mam jeden sweterek, blyskawicznie sie zmechacil i wyglada jak szmata
          • titerlitury Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 01.02.05, 12:42
            no nie wiem... jakos nigdy sie nie mogłam do zary przekonac - dla mnie wszytko
            takie szmatki, a ceny zdecydowanie odstają od oferowanej jakości...
            • miumiu75 Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 01.02.05, 12:54
              Tu gdzie mieszkam Zara jest dostepna dla kazdego. Ceny uchodza za niskie, wiec
              wiec nikt nie ma zbytnich oczekiwan, a czasem mozna cos znalezc cos ciekawego.
              Spodnie, o ktorych pisalam wczesniej po prosu wyrzucilam i nie ubolewalam nad
              tym faktem.
              W Polsce niestety zarobki nie sa proporcjonalne do cen ubran.
          • ruda_80 Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 01.02.05, 13:02
            Ja ostatnio miałam to samo, sweter z zimowej kolekcji założony 2 razy wygląda
            jak szmata - zmechacony, wypchane łokcie :-(. I to już nie pierwsza wpadka z
            Zary o jakiej przekonałam się na własnej skórze. Ceny w Zarze nie są adekwatne
            do jakości.
            • kocikk Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 01.02.05, 19:05
              A czy są zamszowe czółenka, ale bez zaokraglonego noska i na niewysokim obcasie?
            • dzenifer Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 01.02.05, 19:25
              dziwne, ja jestem zadowolona z zary. mieszkam wlasnie w hiszp. i tutaj sa to
              ciuchy ogolnodostepne. nie narzekam na ich jakosc.
            • bonzee Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 01.02.05, 19:32
              A ja swoje "zarowe" swetry piore w pralce (i to po jednym noszeniu, czyli
              stosunkowo czesto) i wygladaja jak nowe!
      • Gość: doskak Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: 217.96.2.* 02.02.05, 13:48
        Muszę dołączyć do grona osób które "nacięły" sie na "Zarę". Bardzo podaba mi
        sie ogólna stylistyka ich ubrań oraz wzornictwo. Jednak jakość na prawde
        pozostawia do życzenia....Sweter kardigan za 99 zł., który wydawał sie być
        okazja życia po 2 wyjściach jest koszmarnie zmechacony. Uważajcie tez na
        spodnie: sztruksy które tam kupiłam (fason niskich biodrówek) są tak fatalnie
        skrojone że jak się siada to widać przedziałek na tyłku. Niestety wtedy nie
        wpadłam w przymierzalni na to żeby spróbowac usiąść w tych spodniach. Mimo tych
        niedociągnięć pewnie i tak pójde obejżeć tą nową kolekcję...
        • bonzee Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 02.02.05, 16:36
          Pobronie troche Zary...
          Najpierw kupujesz NISKIE biodrowki, a potem sie dziwisz, ze Ci przedzialek na
          tylku widac, tak? Moze majtek zapomnialas nalozyc, co? :D
          • miska_malcova Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 02.02.05, 18:54
            drogie ciuchy wyjątkowo niskiej jakości
            • bonzee Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 02.02.05, 19:34
              Wyjatkowo niska jakosc to z pewnoscia nie jest. Za te cene chyba nawet niezla.
              Tu gdzie zyje (UK) Zara symbolizuje tzw.(non posh) miejski look, cos w stylu
              skojarzenia fast food i Mc Donald's.... a na takie skojarzenia trzeba sit
              troche napracowac..
              • Gość: doskak Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: 217.96.2.* 02.02.05, 22:35
                Słyszałam duzo podobnych pochlebnych opinii o tej marce od osób, które podobnie
                jak Ty nie mieszkają w Polsce. Zastanawiam się czy przypadkiem nie wynika to z
                tego, że do Polski spływają jakies gorsze ubrania np. starsze kolekcje lub to
                co się na zachodzie po prostu nie sprzedało.
                • miumiu75 Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 03.02.05, 11:35
                  To sa na pewno te same kolekcje, ale Zara w Polsce uchodzi za dosc droga firme
                  i oczekuje sie od niej cudow.
                  • ruda_80 Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 03.02.05, 12:06
                    Nie cudów ale normalnej jakości. To, że chcę bluzkę założyć więcej niż dwa razy
                    i do tego normalnie wyglądać, to chyba nie jest zbyt wygórowane wymaganie ani
                    oczekiwanie na cud...
                  • bonzee Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 03.02.05, 18:37
                    strzal chyba w ...10..
              • miska_malcova Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 05.02.05, 09:50
                jakość w stosunku do ceny jest podła
          • Gość: doskak Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: 217.96.2.* 02.02.05, 22:31
            Mam pare innych spodni które mają fason niskich biodrówek i w zadnych z nich
            się nic takiego nie dzieje (nie zjeżdżają tak nisko) przy siadaniu. Moja wina i
            mam nauczkę na przyszłość zeby dokładnie mierzyc a nie tak na szybko. Ale
            faktycznie jak na spodnie za 100 złotych to trudno sie spodziewać cudów.
      • martitka18 Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 03.02.05, 11:46
        Nie lubie Zary.Macie racje jezeli chodzi o rozmiary i kroje.Moze w przyszlosci
        bedzie lepiej:)
      • Gość: adela Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:40
        Zara- kiedyś było lepiej ale teraz wydaje mi sie, ze za cene eksluzywnego
        salonu mody, dostaje sie tam słabą jakość. Zdecydowanie wole CUBUSa i Royal
        Collection, w których za podobną cene dostaje sie nieporównywalnie lepsza
        jakość. Ale czasami zaglądam do Zary, zeby sobie popatrzec i pomacać tkaniny.
        Wykończenie ubrań i gatunek tkanin jest czesto żałosny, wiec lece do RC i
        Cubusa.
        • Gość: mordka Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: 80.51.224.* 05.02.05, 00:20
          A ja bardzo lubie ciuszki Zary.Między innymi dlatego,ze tylko tam mogę kupić
          jeansy,które mają odpowiednią długość,wszystkie inne są za krótkie.
      • daino Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 05.02.05, 05:29
        zara, zara...z zary nic nie mam, ale pol roku temu mierzylam taki czarny
        plaszcz z kaszmiru (wiazany w pasie, jedynie na wieczorne wyjscia), nawet
        ladnie wygladal.
      • anfu Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 13:43
        Masz racje,żew Zarze mozna kupic fajne ciuchy,ale jest jedno ALE.Mianowicie
        rozmawiałam kiedys z kolezanka,ze w porownaniu z Zara w Hiszpanii ceny w Polsce
        sa dosc wygorowane.Zastanawiam sie dlaczego??
        • daino Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 17:55
          moze chodzi o to ze w Polsce ludzie mniej zarabiaja? mozna sprawdzic na www
          zary - maja ceny podane zaleznie od wybranego kraju - porownac(tzn tak kiedys
          pamietam ze bylo).ten plaszcz/szlafrok co mierzylam kosztowal cos ponad 300$
          czyli chyba odrobine drozszy niz np w popularnej sieci The Brand Limited
          (Limited, Express, VSecret, etc) podobne do cen w np Banana Republic (w
          przypadku tylko tego plaszcza) i Club Monaco. takze tansze linie np DKNY-jeans,
          Reaction kenneth Cole, itd sprzedaja plaszcze w zblizonych cenach. czyli nie
          wygorowane ale tez nie tanie typu K mart.(ktory ostro reklamuje swoja kolekcje
          na lamach stylowych magazynow posrod Diorow i innych Vitonow).
      • Gość: Magda- Żaba Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 12:44
        ZARA super sprawa! Fajne ciuchy i niezłe materiały.I oczywiście ta włoska
        gwarancja stylu i najnowszych trendów:)
        • ruda_80 Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.02.05, 13:05
          Gość portalu: Magda- Żaba napisał(a):

> ZARA super sprawa! Fajne ciuchy i niezłe materiały.I oczywiście ta włoska
          > gwarancja stylu i najnowszych trendów

Niezłe materiały to kwestia dyskusyjna. A gwarancja stylu to raczej hiszpańska
          niż włoska!
      • Gość: darek Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 12:51
        raz byłem w zarze w Madrycie były fajne ciuchy.Chciałem kupić tacie krawat.
        • Gość: korooo Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 13:19
          Nie rozumiem, dlaczego ciuchy w Polsce są takie drogie!! Jeśli spojrzycie na
          przywieszkę z ceną ubrań z międzynarodowych sieci, to okazuje się, że ceny w
          euro albo dolarach są takie same! A my przecież zarabiamy w Polsce kilkakrotnie
          mniej... .
          • Gość: :)) Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 21.02.05, 14:21
            A co to obchodzi producenta ile kto zarabia. Przecież za materiał , robocizne ,
            transport itp musi zapłacic tyle samo , niezaleznie gdzie te ciuchy potem jadą.
            • Gość: Nicky Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.org 21.02.05, 15:01
              To prawda,ceny w Polsce są wyjątkowo duże w porównaniu z przeciętnymi zarobkami
              Polaków.Na "zachodzie" ceny są takie same,ale pensje kilka razy wyższe.To
              dotyczy też kosmetyków-przykładowo szminka Lipfinity max factor kosztuje w USA
              13$,a co to za wydatek dla Amerykanina...

Co do Zary-ciuchy fajne z wyglądu i wzornictwa,ale faktycznie trzeba długo
              wybierać dobrze uszyty model.Zara uchodzi w Polsce za markę "jazzy",z wyższej
              półki,ale jakością nie grzeszy... ;)
              • Gość: agnieszka Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.5.* / 80.58.42.* 21.02.05, 15:56
                W Hiszpanii Zara jest tansza niz w Polsce. Kupilam sobie kurtke za 65 euro,
                ktora w Polsce kosztowala 95. Prawie zawsze jest jakies 30 procent drozej w
                porownaniu do Hiszpanii. Promod tez, chociaz jest francuski. Ale H&M w
                Hiszpanii i w Warszawie mniej wiecej te same ceny ma. Albo sie niedopatrzylam.
                I tuataj w Hiszpanii rzeczywiscie to jest sklep tani, dla malolatów, studentów
                etc.
                • keepersmaid Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.02.05, 18:22
                  Zara w Polsce miala inny pomysl marketingowy i postanowial zaapelowac do innego
                  "segmentu". Chce uchodzic za "lepsza" marke.

W USA potrafi byc jeszcze drozsza ale to wcale nie oznacza, ze tam ma ambicje
                  (widzialam identyczna sukienke za 125 dolarow i 70 euro) ale pewnie dlatego, ze
                  rynek tam "bogatszy" i ciagle sa jakies obnizki i wyprzedarze.
                  • Gość: Yves Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 23:08
                    Pisze się wyprzedaże, hm.
                    • keepersmaid Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.02.05, 00:42
                      Ja, od sprzedazy nie od darow, bo nie darmo przeciez :)
                      Za duzo czytam forum, a za malo literature.
                  • Gość: mimi Re: ZARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 25.02.05, 20:47
                    Po Zarze to ja chyba jedynie lubie chodzic.Wszystko ladnie,fajnie,kolorowo ale
                    jak co do czego przychodzi to nie moge nic fajnego wybrac bo kawalek szmaty z
                    kiepskiej bawaleny z kaczka na przodzie nie dam 79 zl.Spodni tam nie nawidze
                    rozmiary przklete.Moj jedyny zakup to swietna bluza za 50 zl na przecenie,mam
                    tez kilka swterkow ale srednio jestem zadowolona raczej takie "robocze".Milo
                    tam isc na spacerek ,nie na zakupy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka