Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy wypada ubrać się w aksamit na dzień?

IP: *.ghnet.pl 20.02.05, 17:34
    Kupiłam piękna spódnicę. Zielony butelkowy aksamit, prosta, za kolano. Coś mi
    się wydaję że nie wypada chodzić w aksamitach w dzień. Mam rację? Mogę się w
    nia ubrać do pracy, czy zostawić na wyjście do teatru? Pomożcie proszę
    Obserwuj wątek
      • Gość: pola Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 17:37
        mysle ze spokojnie mozesz sie w nią ubrac do pracy....jak sama mowisz jest
        prosta....wiec to ze jest aksamitna nie stoi na przeszkodzie....a to przexciez
        najmodniejsze w tym sezonie....nie wahaj sie...smialo mozesz w niej isc do
        pracy...pozdrawiam
        • Gość: calineczka Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.ARMnet.Torun.PL 20.02.05, 17:57
          Moim zdaniem wypada.
          • Gość: katka Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.05, 17:59
            Mam aksamitny żakiet (ciemna czerwień)- świetny na wieczór, ale do pracy też
            się nadaje.
            • bonzee Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? 20.02.05, 18:06
              wypada, wypada tylko na dzien bez "teatralnych dodatkow" typu ciezkiej
              bizuterii, mocnego makijazu... Szczypta wyczucia i dobrego smaku mile widziana..
      • Gość: lola Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:02
        moim zdaniem jak mozna ją nosić na co dzień, chociaż wszystko zależy z jakiego
        jest aksamitu. Jeżeli niezbyt się mieni, to bez problemu.
        pozdr

a gdzie ją kupiłaś? i czy były inne kolory?
        • Gość: skalar odpowiedź IP: *.ghnet.pl 20.02.05, 18:28
          Kupiłam ja w femini. Z tego co pamietam byly tez rożowe. Zobacz sobie strone
          www.femini.pl Tam jest juz woisenna kolekcja. Moja spodnica jest z jesiennej i
          kolor ma ciemny.
          • Gość: lola Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:11
            bardzo dziękuję:)
      • Gość: dobry humorek Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:37
        Oczywiście ,że wypada...zielona z askamitu...mniam mniam...
        mam pytanie jest zupełnie prosta ?
        • khadroma Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? 20.02.05, 18:54
          Ja też uważam,że aksamit można nosić na codzień.Zieloną spódnicę można pięknie
          skomponować z czernią lub przeźroczystą bluzką w podobnej tonacji.Aksamit
          wspaniale wyglada z koronką.Jeśli to praca w biurze lub podobna,to chyba nawet
          taka kompozycja jest dozwolona.Tylko nie przesadź z biżuterią.Pozdrawiam.
        • Gość: skalar odpowiedz IP: *.ghnet.pl 20.02.05, 22:49
          tak tak, zupelnie prosta
      • Gość: Karola Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 20.02.05, 20:07
        Wypada:) Sama chodze na codzien w czarnych aksamitnych spodniach
      • bez_mapy Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? 20.02.05, 20:56
        Kazdy ma inny gust, ale dla mnie aksamit jest trochę tandenty i nie założyłabym
        go ani na dzień ani na wieczór. Pozatym butelkowa zieleń to taki smutny, nijaki
        i niekobiecy kolor... No i ta długość, brrr.
        • Gość: dobry humorek Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 22:56
          nie kobiecy ?:-) dobre sobie ...zieleń to kolor nadzieji:-P
        • Gość: calineczka Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.ARMnet.Torun.PL 20.02.05, 23:00
          Aksamit tandetny? Pierwsze słyszę! Według mnie jest elegancki. Tandetne mogą
          być ciuchy ze sztucznych tkanin.
        • Gość: hiii Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 23:04
          a mnie się podoba:) i kolor i spódnica (o ile jest taka, jak ją sobie
          wyobraziłam).
          wg mnie nie ma problemu, jeżeli chodzi o noszenie jej na co dzień, wszystko
          zależy od tego, z czym ją (spódnicę) zestawisz. Słusznie tu już pisano, że
          ważne, żeby nie przesadzic z makijażem i dodatkami.

a czy kobiece/niekobiece - co to za problem w ogóle jest? każda z nas jest inna
          i lubi co innego. I całe szczęście! a mierzenie kobiecości długością spódnicy i
          wsokością obcasów jest...hmmmm.... (jakby to delikatnie ująć...) duuuużym
          uproszczeniem :P
        • Gość: zuzaba Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.softlab.gda.pl 21.02.05, 13:53
          Aksamit nie jest tandentny. Może nie wiesz, jak wygląda i mylisz go z
          paskudnym, sztucznym połyskującym mechatym materiałam.
          Butelkowa zieleń to piękny kolor dla wszystkich rudych i rudawych osób. Pięknie
          w nim wyglądają. Kolor nie może być kobiecy lub nie. Można jedynie dobrze lyb
          żle w nim wyglądać.
      • zettrzy Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? 21.02.05, 02:28
        jasne ze wypada - do tego taki fason i kolor, jak najbardziej na dzien
      • Gość: zuzaba Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.softlab.gda.pl 21.02.05, 13:54
        Myślę, że jak najbardziej. Górę ubrałabym wtedy gładką.
      • Gość: adela Re: czy wypada ubrać się w aksamit na dzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 18:45
        Nie wiem czy wypada, ale ja noszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka