Gość: ada IP: *.cable.mindspring.com 21.02.05, 13:33 Myslalam ze mowi sie Dizel i moszino ale slyszalam wczoraj paniusie jak mowila mokino , a kilka osob wymawialo izel bez d na poczatku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: wymowa :Diesel i Moschino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 13:42 Za granicą mówią Moskino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi1 Re: wymowa :Diesel i Moschino IP: *.acn.waw.pl 21.02.05, 13:50 moskino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: wymowa :Diesel i Moschino IP: *.cable.mindspring.com 21.02.05, 13:55 dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
wildorchid Re: wymowa :Diesel i Moschino 21.02.05, 14:15 zgadzam sie-Dizel i Moskino. Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: wymowa :Diesel i Moschino 21.02.05, 14:19 potwierdzam: Dizel i Moskino:) (fatalnie to wyglada tak napisane) Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: wymowa :Diesel i Moschino 21.02.05, 16:43 co do mochino nie wiem jaka wymowa jes tą poprawną..co do Diesel..niestety moja klawiarura nie dysponuje zapisem fonetycznym;)no ale postaram sie to dostepnymi srodkami rozłozyc na czynniki pierwsze to wymawia sie "d" co wiecej D jest akcentowane potem jest tzw długie"i"potem "Z" potemtzw samogłoska nieakcentowana zwana"schwaw zapisie fonetycznym wyglada jak odwrócone "e" aha w tym wyrazie generalnie "schwa" mozna w ogóle pominąc)a pózniej "l";) Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: wymowa :Diesel i Moschino 21.02.05, 16:45 w sumie chałupniczy zapis fonetyczny wyglada tak :) di:sl pzry czym i: to długie "i" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <MAGDA> Re: wymowa :Diesel i Moschino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 19:11 Szczerze to wymowa tych sklepów mnie nie interesuje. Są BEZNADZIEJNE! dziewczyny! wcale nie musicie ubierać sie jek harley<owy. No chyba że nimi jesteście:) ale chyba mówi się DIZEL Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: wymowa :Diesel i Moschino 21.02.05, 20:12 nie wydaje mi sie abt diesel byl typowym sklepem dla wielbicieli tej marki motorow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOOP???? Re: wymowa :Diesel i Moschino IP: *.cust.tele2.it 21.02.05, 22:55 niech ktos mi lepiej powie jak sie wymawia JOOP, bo mi to sopkoju nie daje ps. co do wpytania w tytule waktu: tak jak przedmowczynie, potwierdzam: DIZEL I MOSKINO. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: wymowa :Diesel i Moschino 21.02.05, 22:57 wymawia sie: jop, bo to niemiec Odpowiedz Link Zgłoś