Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zdarte czubki...

IP: *.asternet.pl 21.04.05, 15:55
    Kupiłam sobie niedawno śliczne buciki. Niestety z moimi zdolnościami
    oczywiście już musiałam poździerać sobie czubki ;)
    Czy można w jakiś zposób to "zatuszować"? Pierwsze zdarcie udało mi się
    zatuszować korektorem :P Ale teraz już troszkę to widać.

Pomóżcie...

A może szewc zajmuje się takimi rzeczami? Znaczy one jeszcze tak źle nie
    wyglądają, ale pytam tak na zaś ;)
    Obserwuj wątek
      • Gość: halinka Re: Zdarte czubki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 17:38
        w MOICH BUTACH "W SZPIC" tez poxdzierałam czubki.....Nie wiem czy to zalezy od
        sposobu chodzenia, czy od tego ze buty rzeczywiście mają specyfivzny
        kształł.Czy szewc bedzie potrafił zreperowac pozdzierane szpice??
      • Gość: jasna_79 [...] IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:32
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • krysia_laska Re: Zdarte czubki... 01.05.05, 21:42
          Niestety, czubki w butach się zdzierają i nie ma na to rady. Dobrze im (czubkom)
          robi wizyta u szewca i nawoskowanie czubków - wtedy są trwalsze i tak szybko się
          nie zdzierają.
          Oprócz tego warto podbić czubek od spodu taką metalową "pinezką" - porządne buty
          z czubami mają taką wbitą fabrycznie, to też podnosi trwałość czuba. Kiedyś
          kupiłam w "La Stradzie" w Plazie takie szpilki z czubkami podbitymi metalem i
          przekonałam się, że to bardzo dobrze wpływa na trwałość buta i zaniosłam
          wszystkie swoje czubiaste szpilki do podbicia.
          • Gość: alice Re: Zdarte czubki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:46
            Będę musiała to zrobić o czym Krysiu mówisz.Nie wiem czemu kazde budy ze
            szpicem niszczą się w tym własnie miejscu..
      • Gość: lula Re: Zdarte czubki... IP: 194.150.184.* 02.05.05, 16:38
        są takie specialne pasty do butów bardzo gęste i w różnych nawet baaardzo
        dziwacznych kolorach(ja ostatnio upolowałam nawet w kolorze fuksii-taki bardzo
        wściekły róż, do moich szpileczek;-)m.in.w sklepach martensa,ale nie tylko bo w
        niektórych innych skepach z butami też można takie dostać.
        poszukaj jest naprawde świetna.nie tylko na zdarte czubki ale też na różne
        pękniecia i obtarcia-idealnie wypełnia i buciki wyglądają naprawde
        fajnie.kosztuje ok.15 zł
      • Gość: lula Re: Zdarte czubki... IP: 194.150.184.* 02.05.05, 16:41
        moja koleżanka kupiła sobie nawet taką do starych,zdartych pum w kolorze białym
        i też eyglądają świetnie.pozdrawiam.
        • Gość: alice Re: Zdarte czubki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 17:02
          I ta pasta do czego służy??zamalowuje się nia pozdzierane miejsca, tak?
          • Gość: 20stka Re: Zdarte czubki... IP: *.asternet.pl 02.05.05, 18:49
            Dziewczyny dawno tu nie zaglądałamale widzę dużo odpowiedzi :) Super z tą pastą-
            na pewno poszukam i wypróbuję. Natomiast co do tego "podbijania" to chyba już
            trochę za późno, bo są już trochę poździerane - ale wytrwale zamaskowuję to
            korektorem-powiem wam że nawet nie widać różnicy i byutki cały czas wyglądają
            jak nowe :) Ale na dłuższą metę to nie przejdzie, dlatego kupię sobie tą pastę.
            A znacie może konkretną nazwę, a może konkretny sklep, w którym mogę coś
            takiego kupić (Deichmann, Ryłko, itp)?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka