Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DO LA PARISIENNE-piosenka

24.04.05, 22:14
    Witam mam nadzieje ze mi pomozesz, chodzi mi o piosenke ,slyszalam ze we
    Francji byl to wielki hit,piosenka bardzo tam znana,cos jak u nas "czarne
    oczy":) chcialabym ja mniec ale niestety nie znam tytulu ani wykonawcy.Spiewa
    ja mezczyzna takim bardziej dojrzalym glosem z tego co pamietam w refrenie ma
    slowo BLONDE czy jakos tak podobnie(nie znam francuzkiego)Cala piosenka cos w
    stylu Hip-hopowo-popowym:) slyszalam ja w ostatnim odcinku serialu "Sex w
    Wielkim Miescie" kiedy Carry byla w Paryzu.Mam nadzieje ze mi pomozesz
    dziekuje z gory
    Obserwuj wątek
      • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 24.04.05, 22:39
        Mysle "les yeux noirs" "blonde" nie bardzo widze. Popytam sie, ale we
        Francji "Sex and city" dawno lecial. Chetnie Ci odpowiem postaraj sobie
        przypomniec moze inne slowa albo tytul/nr odcinku.
        • myszak123 Re: DO LA PARISIENNE-piosenka 24.04.05, 22:45
          Dziekuje Ci bardzo wlasnie tu mam problem bo nie znam innych slow tylko to
          BLONDE/BLOND. A jesli chodzi o serial "sex w wielkim miescie" to byl to ostatni
          nakrecony i wyemitowany odcinek,pamietam tylko ze akcja dziala sie w Paryzu
          • myszak123 Re: DO LA PARISIENNE-piosenka 24.04.05, 22:56
            sprawdzilam wlasnie zespol "les yeux noirs" i to nie to.To o co mi chodzi jest
            bardziej "nowoczesne" cos w stylu hip-hop .A blonde to domyslam sie sie ze
            chodzi tu poprostu o blondynki (niestety nie znam francuzkiego):)
            • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 24.04.05, 23:05
              Chyaba znalazlam "Tes yeux noirs" by Nicola Sirkis zespol Indochine, zobacz
              slowa:

wwww.lyrich.net/l/Indochine/807981
      • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 24.04.05, 23:08
        www.lyricz.net/l/Indochine/807981
      • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 24.04.05, 23:12
        I do trzech razy:
        www.lyricz.net/I/Indochine/807981
        • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 24.04.05, 23:15
          Kliknij u gory na INDOCHINE
          To jest utwor : Tes yeux noirs lyrics
          • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 24.04.05, 23:28
            Albo sie nie dogadalysmy, bo tu mowisz w stylu polskiej piosenki "oczy czarne".
            Ale slowo "blonde", to naprawde nie wystarczy. Dobrze, ze mi powiedzialas, ze
            to w odcinku, ktory toczy sie w Paryzu. Jeszce poglowkuje.
            Pozdrowienia
            • Gość: nonono Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:47
              postaram sie pomoc, poki la p. podaja leki.
              Tu masz liste piosenek uzytych w tym ostatnim odcinku, z uwzglednieniem w
              ktorej scenie dana piosenka byla grana:
              www.hbo.com/city/episode/music/episode94.shtml
              (jesli chodzi Ci o part deux, czyli druga czesc ostatniego odcinka-byl on
              bowiem rozbity na 2 czesci,jak pewnie wiesz)
              • Gość: nonono Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:49
                moze chodzi Ci o piosenke MC Solaar "La Belle et Le Bad Boy"
                tutaj masz tekst - www.seeklyrics.com/lyrics/MC-Solaar/La-Belle-et-Le-
                Bad-Boy.html
                ale ja tu slowa blonde nie widze
              • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 25.04.05, 00:25
                Nie badz bezczelny kolego. TO ja tez juz znalazlam tylko w czesci I. Jedyna
                oryginalna piosenka francuska to - Il fait chaud autor Fassi. Zadnego slowa
                blond tam nie ma.
                Nie wiem wiec co jej chodzi.
                • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 25.04.05, 00:55
                  Wyglada mi na to, ze ten utwor "russian romance" zawieral french touch.

htttp://www.lyricz.net/P/Passi/1O2291

Nic o blondynkach tam nie ma.
                  • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 25.04.05, 11:57
                    www.lyricz.net/P/Passi/102291
      • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 25.04.05, 00:34
        W czesci pierwszej jest natomiast utwor Boba Christiansona "Russian Romance"
        wiec chyba jej o to chodzi, bo czarne oczy a russian romance, to tematy, ze tak
        powiem pokrewne. A jak ktos nie umie sie poslugiwac googlem, to nie moja wina.
      • Gość: g Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 02:19
        A może chodzi o "Le Pont de Coeurs " - jest tam taka piosenka w spisie piosenek
        odcinka.
        (pont - blond mogą się po kilku miesiącach pomylić nieznającemu fr.)
        • myszak123 Re: DO LA PARISIENNE-piosenka 25.04.05, 10:53
          Dziekuje wam bardzo,zaraz bede sprawdzac wszystko
          Przypomnialao mi sie jeszce w jakiej dokladnie scenie leciala,carrie szla sama
          ulica w takim bardzo ladnym futerku:) bylo to po tym jak sie poklocila z tym
          swoim facetem i wyszla z galerii czy muzeum
          Kolezanka mi powiedziala ze ta piosenka byla tez w Barze(tym na polsacie) jak
          lecialy zajawki dot.agaty torzewskiej
          Dobra ide szukac,nawet jesli nie znajde bardzo dziekuje La Parisienne i innym:)
        • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 25.04.05, 12:01
          "Les ponts de coeurs" autor PLATFORM6. Takiej grupy nie we Francji.Jest to
          utwor skompnowany specjalnie dla "Sex ande the city".
      • Gość: LA PARISIENNE Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 25.04.05, 12:09
        Nie bylam fanka S'n'C, zreszta tu byl podawany po 22h na programie kablowym
        TEVA. Nie ogladalam tego odcinkatoczacego sie w Paryzu. Jak beda przepuszczac
        ten serial jeszcze raz we Fr, to zwroce uwage.
        • Gość: nonono Re: DO LA PARISIENNE-piosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:53
          w wariatkowie tez maja kabel?obejrzyj sobie SATC, bedziesz miala o czym pisac w
          swoich glebokich przemysleniach na forum o wielkomiejskim zyciu!Radco prawny
          znad zmywaka...

Do rzeczy!Mialam racje, chodzi o b. popularnego we Francji MC Solaar i jego
          piosenke "La Belle et le Bad Boy". Na stronie, ktora juz podawalam
          www.hbo.com/city/episode/music/episode94.shtml
          jest spis piosenek uzytych w kazdej scenie

Song 11: Carrie and Aleks go to his gallery party.
          Platform 6: Le Pont de Coeurs (Original Composition)

Song 12: Carrie sits alone at the gallery.
          Louie R.: Reality (Original Composition)

Song 13: Carrie and Miranda run.
          MC Solaar: La Belle et le Bad Boy (from the CD: Cinquieme As: Fifth Ace)

Carrie idzie z Aleksem do galerii, siedzi w niej sama, chce zapalic, ale
          ochrona nie pozwala, szpera w torebce i znajduje swoj dawno zagubiony
          naszyjnik "Carrie" i wybiega - wtedy mozna uslyszec piosenke o ktora chodzi
          zalozycielce watku.
          • myszak123 Re: DO LA PARISIENNE-piosenka 25.04.05, 15:02
            Bardzo bardzo wam dziekuje to faktycznie "La Belle et le Bad Boy"
            Nie spodziewalam sie ze znajde piosenke ktora slyszalam przez pare sekund w
            filmie i nie znam slow:)
            Jestescie niesamowici,dziekuje wszystkim ktorzy odpowiedzieli na moj "apel"
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka