Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ubranie w ciąży

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:36
    Wiem, ze o ciąży jest osobne forum, ale mnie zainspirował wątek o obcisłych
    ubraniach na osobach otyłych.
    Ostatnio obserwuję inne zastanawiające zjawisko - dziewczyny w ciąży chyba
    uważają za największy obciach noszenie tzw. odzieży ciążowej. I nie chodzi tu
    o suknie o fasonie namiotu czy dżinsy-ogrodniczki, w których wygląda się jak
    Krecik, tylko ciuchy o trochę luźniejszym fasonie, po to aby przyszłej mamie
    było wygodnie, aby nie były uciskane naczynia krwionośne dotleniające partie
    brzucha. Niektóre do samego końca noszą biodrówki, nad którymi zwisa wielki
    brzuch, od góry częściowo zakryty małą, obcisłą bluzeczką.
    Ja rozumiem, ze ciąża to stan przejściowy, że niektóre szybko wracają do
    figury, ale parę luźniejszych ciuchów to by im się przydało.

A może ja jestem przewrażliwiona?
    Obserwuj wątek
      • Gość: papryczka Re: Ubranie w ciąży IP: 212.160.106.* 11.05.05, 10:27
        Niestety sporo jest takich, które brzuch obnoszą na wierzchu, wypadający znad
        spodni i nieprzysłonięty zbyt krótką bluzką... Dla mnie paskudnie to wygląda,
        zwłaszcza że moim zdaniem brzuch kobiety w ciąży staje się częścią intymną...
        • Gość: ogrodniczka Re: Ubranie w ciąży IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 11.05.05, 12:41
          No tak, ciąża jest wyjątkowo mało estetycznym okresem w życiu kobiety.
          Najlepiej żeby taka siedziała w domu w szlafroku i nie narażała ślicznych,
          szczupłych panienek na niemiłe doznania. Zastanówcie się, zanim coś napiszecie,
          moje drogie, bo może za parę lat was 'to' dotknie i przykro się wam zrobi, jak
          coś takiego przeczytacie. Moim zdaniem jeśli kobieta lubi obcisłe ciuchy to
          dlaczego nie miałaby ich nosić również w ciąży. No chyba że któraś lubi
          wyłącznie ogrodniczki i sukienki odcinane pod biustem - mi osobiście taki widok
          też nie przeszkadza.
      • Gość: ninna Re: Ubranie w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:17
        Ależ ubrania ciążowe są w zdecydowanej większości obrzydliwe. Mimo, że ciąża
        nie trwa wiecznie nawet przez te kilka miesięcy nie miałam zamiaru wyglądać i
        czuć się paskudnie. Zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży nosiłam dopasowane
        biodrówki i obcisłe swetry/bluzki (nieco dłuższe, ale zdarzało się że 1-2cm
        brzucha było widoczne).W ciążowych S tonęłam do końca 9 miesiąca, jestem
        szczupła i dwie ciąże tego nie zmieniły. Nie sądzę bym była odpychająca w
        dopasowanych ubraniach. Brzuch miałam niewielki i nic nie zwisało. Owszem,są i
        takie które w ciąży nie wyglądają ciekawie, ale obecnie zauważam wiele młodych,
        atrakcyjnych szczupłych kobiet z brzuszkiem ubranych właśnie w dopasowane
        ubrania.Wyglądają prześlicznie. Zapewnie wielu zmieni się zapatrywanie na
        wygląd w ciąży kiedy i was dopadnie stan odmienny ;-)
      • Gość: zuzaba Re: Ubranie w ciąży IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 11.05.05, 13:39
        Jesteś przewrażliwiona. Czasy, kiedy wypadało założyć jak najszerszy wór
        ukrywający brzuch, na szczęście już minęły.
        Osobiście bardzo mi się podoba podkreślanie i eksponowanie brzuszka.
      • lucy215 Re: Ubranie w ciąży 11.05.05, 13:45
        a mnie bardzo podobają się kobietki w ciąży-w ogóle wyglądają wtedy
        prześlicznie ;)kilka razy widziałam przyszłe mamy w naprawdę super ciuchach -
        luźne spodnie + fajna rozkloszowna bluzka, jakiś sweterek. podejrzewam że byly
        to ubrania dla kobiet w ciązy, bo świetnie leżały na tym brzuszku. Poza tym
        gdybym ja była w ciąży to wcale nie chowałabym brzucha w swetrzyskach czy
        ogrodniczkach, nie wiem czy nie paradowalabym z tym brzuchem na wierzchu
        specjalnie :p
      • Gość: krynia Re: Ubranie w ciąży IP: *.crowley.pl 11.05.05, 13:53
        goly brzuch ciazowy,nie jest do pokazywania, zakrywajcie go, nie wygladacie
        estetycznie pokazujac go calemu swiatu, facetom tez sie to nie podoba,sa sklepy
        z ladnymi ciuchami ciazowymi ,wierzcie mi noszac obcisle ciuchy szkodzicie
        swjemu dziecku,to wam mowi lekarz
        • justynnka Re: Ubranie w ciąży 11.05.05, 17:21
          cala ciaze przechodzilam w normalnych ciuchach,obcislych bluzkach,sweterkach,i
          do 7 miesiaca w zwyklych,o jeden tylko rozmiar wiekszych dzinsach.moim zdaniem
          ciuchy ciazowe sa aseksualne,workowate,ogromne- nawet te z zasady male rozmiary
          sa wielkie i poprostu brzydkie - niezaleznie od firmy i ceny.chodzilam w ciazy
          w zimie i teraz troche zaluje ze nie moglam pochwalic sie brzuszkiem w obcislym
          topie:)i kto w dziesjszych czasach uwierzy ze obcisle ciuszki mamy szkodza
          dziecku,tak samo jak w glupoty typu -w ciazy nie wolno farbowac wlosow, chodzic
          do kometyczki,nosic stringow czy butow na obcasie?wszystko to robilam podczas
          ciazy,moj gin nie mial nic przeciwko temu a corcia jest przesliczna i zdrowa.
          a faceci ...bardzo czesto slyszalam ze ciazowy brzuszek jest bardzo sexowny.
          pod warunkiem ze nie przytyje sie w ciazy 10 i wiecej kg i nie jest sie
          zaniedbana przyszla matka-polka w burej kiecce

justynnka , mama 3 miesiecznej Kaji
          • kamcia_79 Re: Ubranie w ciąży 11.05.05, 19:21
            przytyc 10 kg w ciazy to duzo twoim zdaniem??
            • Gość: zulka Re: Ubranie w ciąży IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:40
              uważam, ze tego przekroczyc sie nie powinno. Ciężar dziecka+wody+niewielki
              przyrost tkanki, moja mam przytyła 8 kg. Poza ym wychodzę z załoozeniaa, ze w
              czasie ciązy tez trzeba sie pilnować z jedzeniem, nie dogadzac sobie na kazdym
              kroku, "no bo jestem w ciązy" i w miare mozliwości dużo ruchu.
              A ubrania...precz z ogrodniczkami w których stajemy się "ciężarówkami".
              Dopasowane ciuchy nie muszą uciskać, poza tym w sieciówkach, np. H&M sporo
              ciuchów ciążowych jak najbardziej modnych.
              • Gość: kamcia_79 Re: Ubranie w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:08
                No własnie ja uwazam ze 8-12 kg to jest normalne

a w poprzednim poscie zabrzmiało to tak jakby 10 kg to jakies straszne
                zapuszczenie
            • justynnka Re: Ubranie w ciąży 12.05.05, 11:48
              ja przytylam 7,5 kg. i uwazam ze to max.
              • leeloo2002 Re: Ubranie w ciąży 16.05.05, 15:00
                a ja przytylam 18 kg i praktycznie nie bylo tego widac. i czulam sie z tym
                wspaniale. A pozniej wszystko zrzucilam. I na twarzy wygladam gorzej.
                Szczurkowato
          • koza_koza Justynko, 11.05.05, 20:25
            bez obrazy, ale jeśli Twoja córeczka ma na imię Kaja, to jesteś mamą Kai, a nie
            Kaji.
            • justynnka Re: Justynko, 12.05.05, 11:50
              jasne:)dzieki,juz ktorys raz napisalam z podobnym bledem
        • Gość: mia Re: Ubranie w ciąży IP: *.abg.com.pl / *.abg.com.pl 16.05.05, 16:45
          Gdy będę w ciąży na pewno nie będę chodzić w namiocie, jak tu sugerują niektóre
          dziewczyny. No i moim zdaniem kobieta w ciązy jest piękna i bruzszek jest
          bardzo łądny, oczywiście nie o to chodiz żeby cały był na wierzchu ale nie
          trzeba go przykrywać tysiącem tkanim. Niskie spodenki "pod brzuch" sa jak
          najabardziej wskazane, na to topil nie za ciasy, moze byc taki zwiewny, wtedy
          wogole nie obciska alebo trochew krotszy, i wszystko gra. Moja przyjaciolka
          wlasnie urodzila corke, cala ciąze wygladala slicznie i modne. Najczesciej
          nosila bojowki i roznne wlasnie bluzeczki krotkie ale nie obcisle na, takie jak
          są teraz modne, ala lata 80te troche artystyczne.
      • Gość: ninna Re: Ubranie w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:29
        Ja odpowiem - optymalnie.
      • klarak Re: Ubranie w ciąży 11.05.05, 20:34
        doradzalam bym tzw. "zloty srodek". ciaza jest super i nie widze powodu, zeby
        biegac w namiocie. pamietam ze w dziecinstwie kobieta w ciazy to byl dla mnie
        brzydki gruby potwor w sukience w kratke (po cholere ta kratka!??), nalany na
        twarzy iz tlustymi wlosami... sto razy wole juz jak babka lata w obcislych
        ciuchach. sama chodzilam w miare normalnych i muze powiedziec, ze ku mojemu
        zdziwieniu, nigdy nie mialam takiego rwania na ulicy, co w osmym miesiacu
        ciazy... ale znowuz obciskanie dziecka cianymi spodniami jest zdrowe, o czym
        mamusie-modnisie niech racza pamietac. sadze, ze mozna wybrac cos posredniego -
        w czym czujemy sie dobrze, a nie robimy krzywdy dziecku.
      • Gość: Gryzia Re: Ubranie w ciąży IP: *.rene.com.pl 12.05.05, 13:57
        osobiście nie widzę w tym nic złego, że kobiety eksponują swój brzuszek, mało tego uważam, że ciąża jest najpięknieszym okresem w życiu każdej kobiety, więc czemu ubierać sie w worki i maskować ???? wiadomo że podczas ciąży organizm kobiety rozkwita, cera cudna, włosy błyszczące, no i ten błysk w oku a jeśli to wszystko podreślić ładnym strojem, który nie robi z kobiety potworka w obwisłych ciuchach.... to czemu nie??
      • bonzee Re: Ubranie w ciąży 12.05.05, 14:05
        Ja mam zamiar na maxa (jak tylko zajde w ciaze) eksponowac swoj stan
        brzemienny.. Mam juz kilka nawet fajnych pomyslow. Namioty zostawiam slonicom!
        • lemurka2 Re: Ubranie w ciąży 15.05.05, 22:55
          a czy Ty widziałaś te ubrania ciążowe ? są fatalne ! ja przez całą ciążę
          przytyłam 10 kg i do końca nosiłąm obcisłe (ale wygodbne !) ubrania : dżinsy
          ze strechem ładnie przylegały do brzuszka i opinające uda były super wygodne,
          nawet zostawiłąm je na kolejną ciążę, do tego obcisła bluzeczka podkreślająca
          bosko kształty przyszłej MAMY ! miałąm też śliczną dżinsową sukienkę mini z
          regulacją, i nic mi nie zwisało, a na pewno nie brzuch ! Pewnie , że jeśli ktoś
          przytyje 20 kg to nie ma czego eksponować, ale ja pozostałam szczupła i zgrabna
          do 9 m-ca. Byłam dumna z mojego kopiącego brzuszka i eksponowałam to ubiorem.
          Zresztą i przed ciążą i teraz mam taki styl, więc dlaczego miałabym to zmieniać
          na czas ciąży skoro dobrze się z tym czułam ? Ale rozumiem, że nie każda
          kobieta w ciąży może dobrze się czuć w takich ubraniach.
          • Gość: justyna Re: Ubranie w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:45
            Ja właśnie jestem w ciąży, kupiłam tylko spodnie ciążowe. W bluzkach i sweterkach chodzę swoich.jestem szczupła mam tylko brzuszek, bluzeczki są obicisłe ale nie za krótkie i napewno bawełniane bluzki mnie nie cisną.Ubrania ciążowe są jak dla mnie drogie i dlatego nie kupuję specjalnych bluzek,
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka