Gość: asiasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 06:09 no dobra wszystko fajnie, ale co z zerowkami?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: syrena Re: Jak wybrać stanik IP: *.poligrafia.com 30.06.05, 16:53 ja mam bardzo malutki biuscik ,rozmiar 70 a,;). mam 26 lat i nie licze na to,ze mi jeszcze urosnie. musze powedziec ze staniki push up firmy INTIMISSIMi robia z moich malutkich piersi cuda. oczywscie bez przesady, ale poprostu sa doskanale wypchniete. mysle ze kroje tych staniczkow sa storzone dla malych piersikow. goraca polecam Odpowiedz Link Zgłoś
nihan1 Re: Jak wybrać stanik 16.10.05, 22:24 heh tak zachwalalas te biustonosze INTIMISSIMi ze sobie kupilam na allegro wlasnie takiego push upa, tez mam 70A, mam 18 lat eh i pewnie juz nikle szanse na wiekszy biust buuu a mi by wystarczylo srednie B tylko B :/ wiecie kolezanki mojego brata 13 lat maja biusty łooo ogromne mysle ze spora czesc ma C a ja co eh :/ takich mi nadziei zrobilas ze czekam z niecierpliwoscia na przesylke... Odpowiedz Link Zgłoś
hiii Re: Jak wybrać stanik 12.05.06, 10:16 Gość portalu: syrena napisał(a): dla malych > piersikow UrOczE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vault1 Re: Pani Moniko, poza lekcjami grzecznosci 22.07.05, 04:50 Proponuje lekcje matematyki. W wyniku mnozenia przez 2 mozna tylko i wylacznie otrzymac liczby parzyste. Numeracja w centymetrach jest natomiast 65, 70, 75, 80. Nieosiagalne? Nie - z palca wyssane wnioskowanie blondynki, ktorej brakuje wiedzy. I tak 34 to 75, a 36 to 80. Czy na pewno to wynik mnozenia przez dwa. Prosze w akcesoriach znalezc kalkulator. Odpowiedz Link Zgłoś
burmuchate Re: Jak wybrać stanik 16.10.05, 10:19 sa tez firmy ktore produkuja staniki z miseczkami pozwyzej G, bo az do J...fakt nie znalazlam takiej w Polsce, gdzie kupienie biustonosza kiedy ma sie 65/70 pod biustem i miseczke G jest poprostu NIEMOZLIWE, ale sa takie firmy. Dla kobiet z duzym biustem i malym lub wiekszym obwodem polecam: Lejaby (dostepne w Polsce), PrimaDonne (www.mariejo.com) oraz freya, ktora produkuje juz od rozmiaru 65 (www.freyalingerie.com) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Burmuchate, moze wpadniesz? 09.12.05, 00:01 na nasze forum? Link w mojej sygnaturce na czerwono:) Odpowiedz Link Zgłoś
pieczyste Re: Jak wybrać stanik 26.03.07, 16:55 W Polsce jest Avocado, ja sobie bardzo chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: Jak wybrać stanik 28.12.07, 19:20 Ja też. Dzisiaj mi doszła przesyłka, skutkiem czego chwalę sobie chwilowo jeszcze bardziej żywiołowo. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
popea1 Re: Jak wybrać stanik 28.12.07, 21:35 www.melissa.com.pl Miseczki do K, polska firma. Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Jak wybrać stanik 03.04.08, 13:01 Nie prawda! Freya produkuje od obwodu 60 a nie 65. i są polskie firmy. Mam na sobie zwiewny przezroczysty staniczek w rozmairze 60J polskiej firmy - Avocado. Odpowiedz Link Zgłoś
awe74 Re: Jak wybrać stanik 06.03.06, 23:54 Szkoda tylko ze chcac kupic rozmiar 80D lub DD dostaje paskudztwo tak zabudowane ze nie nadaje sie do chodzenia dla mlodych kobiet. Ja majac 32 lata naprawde nie mam ochoty nosic kolubryny ktor nosza panie duzo starsze , a wybor jest nie wielki bo nawet jesli juz jakas firma wyprodukuje juz wiekszy rozmiar to niestety po miesiacu ramiaczka sa do niczego. Nawet firma trimph nie moze sie pochwalic nicm ciekawym a jestem ich wierna klientka.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szafirka1 Re: Jak wybrać stanik 12.05.06, 09:50 OD KILKU LAT KUPUJĘ STANIKI, KTORE WEWNĄTRZ MAJĄ TASMY SILIKONOWE.SPRAWIAJĄ ONE, ZE STANIK NIE PRZESUWA SIE PO NASZYM CIELE, SA TEZ PRZYDATNE PRZY ZDJETYCH RAMIĄCZKACH.POZA TYM ZAUWAZYLAM,ZE MISECZKA POWINNA BYC O NR WIĘKSZA OD TEJ, KTORĄ ZAWSZE KUPOWAŁYSMY, WOWCZAS BIUST 'UKŁADA SIE' PRZEPIęKNIE(jesli tak mozna to nazawć) Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Jak wybrać stanik 03.04.08, 13:04 nie trzeba taśmy silikonowej żeby stanik się nie przesuwał. Wystarczy węższy obwód. Majtki jakoś nosimy bez taśm i się nie przesuwają (Ale gumka od majtek jakby ją zmierzyć bez rozciągania jest mniejsza od obwodu naszych bioder) Odpowiedz Link Zgłoś
emila40 Re: Jak wybrać stanik 12.05.06, 11:22 A w Polsce można kupić ich bieliznę, np. w Białymstoku (gdzie?) i jakie są ceny? bo rzeczywiście fasony mają chyba stowrzone dla małych biustów, przynajmniej tak to wygląda na ich stronie jest może polska wersja? Odpowiedz Link Zgłoś
agusia552 Re: Jak wybrać stanik 27.05.06, 21:08 a ja mam biust całkowicie standardowy ani duży ani mały takie sobie 80B i nigdzie nie pisza jakie biustonosze pasują żeby to ładnie wyeksponować tylko albo za duży biust bo biust powyżej C to już wyglada dziwnie albo całkowicie płasko i jak powiększyć a co tu powiększać Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Jak wybrać stanik 18.08.06, 10:12 Dziwnie to wygląda takie nic jak B. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Jak wybrać stanik 18.08.06, 10:27 W jaki sposob biust powyzej C wyglada dziwnie? Sama mam spore D i jakos nikt nie widzi w tym nic zlego:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jak wybrać stanik 18.11.07, 19:06 A w ogóle to co to za gadanie "mam B"? Ja mam F i co z tego? Nadal mam mały biust. Przecież o rozmiarze piersi decydują oba wymiary Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Jak wybrać stanik 03.04.08, 13:11 zgadzam sie z nessie-jp. F może wyglądac tak: stanikomania.blox.pl/2007/12/Biust-pietnasty-czyli-ex-75B.html lub tak: stanikomania.blox.pl/2007/07/Biust-tygodnia-siodemka.html Zależy z jakiego obwodu literka F jest wyliczona. A tutaj dwa staniki o miseczce DD (wyliczonej z rożnych obwodów) www.avokado.co.nz/shop/fitting_guide.php Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Jak wybrać stanik 27.05.06, 21:50 magic clix triumph.Niestety tani nie jest i ten rozmiar trzeba zamawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda CO ZA BZDURY! 23.11.06, 12:33 Nie będę się tutaj wymądrzać, więc tylko link do forum, gdzie w końcu na temat staników dowiecie się czegoś realnego, a nie bzdur z artukyłu :) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Odpowiedz Link Zgłoś
diplomatica bez drutów i gąbek?! gdzie kupic? 26.03.07, 16:52 nie wiem czemu ale istnieje jakas "durna" wg. mnie moda na biustonosze z gąbkami i drutami - czy ktos wie gdzie mozna kupic taki "miękki" ale niekoniecznie sportowy i taki który nie wyglada jak stanik mojej babci? Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: bez drutów i gąbek?! gdzie kupic? 18.04.07, 09:43 akurat druty powodują, że stanik dobrze leży i ładnie się w nim układa biust - chyba, że oczywiście kupisz nieodpowiedni rozmiar albo fiszbiny w danym modelu mają zbyt wąskie czy zbyt szerokie "U". ("U" to fiszbina obejmująca biust) Sprawdź, czy nosisz dobry rozmiar stanika. Oczywiście, produkuje się staniki bez fiszbin, popatrz choćby tu: www.avocado.com.pl/oferta/twinromance/modelka2.jpg www.avocado.com.pl/oferta/calista/modelka.jpg www.avocado.com.pl/oferta/microenergen/modelka.jpg www.avocado.com.pl/oferta/ricarda/modelka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
metallingxiaoyu Skazana na druty i gąbki ;) 18.11.07, 10:55 Ja też kiedyś się wkurzałam, że są same staniki z gąbkami i drutami. Ale w końcu się z tym pogodziłam i jeśli musiałam wybierałam te, których gąbka nie była tak sztywna i pierś wyglądała w niej w miarę naturalnie. Jednak teraz, z rozmiarem C/D nie mam wyjścia, muszę mieć porządne usztywnienie, bo inaczej po prostu nie byłabym w stanie normalnie funkcjonować. Nie wspominając o bieganiu czy w ogóle uprawianiu sportu. Ale szczerze mówiąc doszłam do wniosku, że pierś wygląda ładniej, jeśli jest dobrze ukształtowana przez stanik, a nie zwisa byle jak. Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Skazana na druty i gąbki ;) 18.11.07, 12:12 1. Nie ma czegoś takiego jak rozmiar C czy D. Jest kilkanascie różnych C i różnych D. Np. pani nosząca 75C ma objętosciowo i wagowo takie same piersi jak pani nosząca 60G. Piersi obu pan bedą się meiścic całe w męskiej dłoni. 2. Niezależnie od wielkosci piwersi stanik nie musi być usztywniany żeby dobrze podtrzymywał. Miekkie też spełnią swoje zadanei o ile będą w prawidłowym rozmiarze. zobacz sobie na zdjecie pani w miękkim staniku noszącej rozmair 65J: stanikomania.blox.pl/2007/10/Biust-czternasty.html albo 70H stanikomania.blox.pl/2007/10/Badz-mama-w-dobrym-rozmiarze.html albo70J stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html wszystkie panie mają miekkie biustonosze na fiszbinach. Fiszbiny im w niczym nie przeszkadzahją bo ciasno przylegają do żeber i nawet nie dotykają piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Skazana na druty i gąbki ;) 18.11.07, 17:51 Boże, co za durny i głupi artykuł. Jej za to zapłacili? O obwodzie: 'Za ciasny będzie się podciągał do góry.' no po prostu ROTFL. Dziś zmierzyłam kilkanaście staników o obwodach 60 i 65, były w porządku, a pod biustem mam 73 cm. Podjeżdża mi do góry obwód 75, a nawet bardziej rozciągliwe 70-tki; 65 fizycznie nie miałoby jak. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: Skazana na druty i gąbki ;) 28.12.07, 18:24 martvica dobrze prawisz :) najobszerniejsza G? A co z H, J i innymi literami alfabetu? Odpowiedz Link Zgłoś
metallingxiaoyu Re: Skazana na druty i gąbki ;) 02.04.08, 23:04 Ok, to był skrót myślowy, 70D/75C, nie mam niestandardowego obwodu, więc nie uznałam za konieczne go zaznaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Skazana na druty i gąbki ;) 03.04.08, 13:18 chyba jednak masz. Bo inaczej miękki stanik byłby w stanie zapewnić Ci świetne podtrzymanie. Ale pod warunkiem ze obwód będzie leżał poziomo (żadnego unoszenia się z tyłu), ze ramiączka będą dobrze podciągnięte. Że fiszbiny będą przylegały do mostka, okalały całe piersi i celowały pod pachę itd.Nawet duży biust moze swietnie wyglądac w miękkim staniku spojrz tutaj: stanikomania.blox.pl/2008/02/Biust-osiemnasty-czyli-pozegnanie-z-DD.html stanikomania.blox.pl/2007/10/Biust-czternasty.html stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Skazana na druty i gąbki ;) 03.04.08, 16:24 metallingxiaoyu, zmierz się jeszcze raz. Bo ja noszę 70F przy wymiarach 73/93, w miękkich stanikach na fiszbinach jest mi wygodnie, ale zdarza mi się czasem wyjść na spacer bez stanika i jeśli nie jestem przed okresem to nie ma mowy o 'niemożności normalnego funkcjonowania'. Przecież to są piersi średniej wielkości, nie ważą po 5 kilo każda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Jak wybrać stanik 29.12.07, 17:09 JAK wybrac stanik? bardzo proste, przymierzyc doswiadczenie uczy ze ten sam producent potrafi zrobic roznej wielkosci staniki w tym samym rozmiarze... nie nie blad fabryczny, inny fason, inny material, inny kraj produkcji, i potem zgaduj zgadula czy ja ciagle jestem C czy juz D a moze nawet DD... dlatego mam staniki w paru rozmiarach i wszystkie swietnie pasuja Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: Jak wybrać stanik 30.12.07, 01:51 Raz się zgodzę z zettrzy, dużo zależy od firmy, fasonu, a nawet koloru danego modelu. Dlatego ja z powodzeniem noszę i angielskie 65(30)E (polskie teoretyczne ok. 65F), i 70(32)D - zależy jaki stanik. A mierzenie to podstawa, więc kupuję przez internet, dzięki czemu mam więcej czasu i możliwości ocenienia czy biustonosz dobrze leży :) Odpowiedz Link Zgłoś
lipsing Jak wybrać stanik 26.08.08, 15:24 Bardzo ciekawe, że każdy z tych staników jest dobry dla niewielkiego lub małego biustu... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Jak wybrać stanik 26.08.08, 15:30 O mamo, mogą korzystać z Lobby, ze Stanikomani, a piszą bzdury, jakich mało. Już widzę, jak za ciasny obwód podjeżdża... Wiadomości wyssane z palca :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nesene Re: Jak wybrać stanik 26.08.08, 15:39 Mam wrazenie ze wiekszosc kobiet nie czyta ze zrozumieniem tylko reaguje na słowa klucze ktore kodują im kolezanki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nesene Re: Jak wybrać stanik 26.08.08, 15:56 Do Ciebie ale o laskach czytajacych lobby i piszących bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Jak wybrać stanik 26.08.08, 19:01 Aha :) Ale nie o mnie, mam nadzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
simple_woman Re: Jak wybrać stanik 26.08.08, 16:13 klymenystra napisała: > O mamo, mogą korzystać z Lobby, ze Stanikomani, > a piszą bzdury, jakich mało. Artykuł powstał kilka miesięcy przed powstaniem "Lobby". Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Jak wybrać stanik 26.08.08, 19:02 Masz rację , nie zwróciłam uwagi. Mimo wszystko, jest stekiem bzdur, o :) Odpowiedz Link Zgłoś
simple_woman Re: Jak wybrać stanik 26.08.08, 22:07 klymenystra napisała: > Masz rację , nie zwróciłam uwagi. To zwracaj uwagę zanim napiszesz bzdurę. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Jak wybrać stanik 26.08.08, 22:55 Dobrze, proszę pani. (Chociaż i tak na portalu jest wiele durnych artykułów, które powstały długo po istnieniu Lobby). Nie musisz mnie obsmyczać w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Jak wybrać stanik 26.08.08, 15:53 "Nawet" G? Autorka chyba sobie zartuje. Sa duzo wieksze miski, tylko trzeba wiedziec o czym sie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś