Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ikona mody

02.06.05, 21:16
    Popatrzcie na zdjecie z wizyty norweskiej Pary Ksiazecej w Polsce i
    powiedzcie mi jak sie wam podoba Ksiezniczka Mette Marit? A dokladniej jej
    stroj? W swoim kraju jest uwazana za bardzo elegancka dame, a ceny jej
    strojow niejednokrotnie byly tematem dyskusji (kreacje od Valentino za
    250'000zl, ilosc zer sie zgadza i mowie o kieckach, a nie o aucie).
    A oto zdjecie: info.onet.pl/19768,0,8,1,galeria.html

Fakty juz jej tylek obrobily, czekam na prywatne opinie ...

jollyvonne
    Obserwuj wątek
      • zettrzy Re: Ikona mody 02.06.05, 21:28
        prywatnie to ona puszysta
        • jollyvonne Re: Ikona mody 02.06.05, 21:41
          Prywatnie to ona nie puszysta (wrecz szkieletor), ale w ciazy.
          Tylko ze wczesniej ona sama dala wiele przykladow totalnego bezguscia jesli
          chodzi o ubieranie sie, pozniej zatrudnila stylistow i bylo lepiej. Na tym
          zdjeciu wyglada tak jakby polskie upaly ja zaskoczyly i skomponowala sobie
          stroj sama ...

jollyvonne
          • zettrzy Re: Ikona mody 02.06.05, 21:51
            jollyvonne napisała:

> Prywatnie to ona nie puszysta (wrecz szkieletor), ale w ciazy.

byc moze, ale na tym zdjeciu (nigdzie indziej jej nie widzialam) wyglada jak
            kaszalot, a ramionka ma w sam raz na zawodnika wagi ciezkiej - no chyba ze
            ubranko tak ja nieszczesliwie optycznie zdeformowalo
      • jaleo Re: Ikona mody 02.06.05, 21:34
        Na pewno prezentuje sie lepiej od Kwasniej. Ale czy jest az tak stylowa? Hmm...
        • miska_malcova Re: Ikona mody 02.06.05, 21:48
          jakieś nie bałdzo te jej kreacje.
      • megxx Re: Ikona mody 02.06.05, 21:47
        Może to jest śmieszne, to układanie swiata wg mody, zasad wypada/nie wypada.
        Ale póki co, to funkcjonuje. Moim zdaniem księżniczka, albo nic sobie z tego
        nie robi, albo wykazuje braki w wykształceniu w tej dziedzinie, albo kupuje
        sukienki za ciężkie pieniądze, a oszczędza parę euro, czy co tam jest w Norwegii
        (korony? przeszli na euro-nie wiem:)na fachowca do pomocy. Dobrego, który ma
        wyczucie etykiety. Dla mnie faux pas.
      • n_nicky Re: Ikona mody 02.06.05, 22:04
        Właśnie ostatnio czytałam,że znowu jest w ciąży,dlatego nie zdziwiła mnie jej
        postawniejsza sylwetka.Ta czerń może i ma ją wyszczuplić,ale tak jakoś
        przytłacza.Brakuje mi w tym stroju jakichś jaśniejszych akcentów,zwłaszcza że
        Mette Marit jest blondynką.Ale wydaje mi się,że obojętnie co by na siebie nie
        włożyła,to Norwegowie i tak będą ją ubóstwiać;)Ciekawe czy jej tatuś ożenił się
        już z tą striptizerką czy kimś tam...
        • jollyvonne Re: Slub tatusia 02.06.05, 22:48
          Sven O. Høiby (68) ozenil sie z Renate Barsgård (34) 11.03.2005.
          • n_nicky Re: Slub tatusia 02.06.05, 23:13
            O,dzięki.Nawet nie wiedziałam,że to już tyle czasu minęło:)
      • marvellous Re: Ikona mody 02.06.05, 22:06
        Jak dla mnie nie wygląda źle - tak jakoś zwyczajnie-elegancko. Nie ma co się czepiać.
      • zettrzy Re: Ikona mody 02.06.05, 22:52
        ja tylko nie rozumiem dlaczego ta Mette Marit ma byc ikona mody - czy dlatego
        ze to ksiezniczka?
        • jollyvonne Re: Ikona mody 02.06.05, 22:58
          Z3, ja widzialam wiele jej zdjec i tez znajduje jej obecne "stanowisko pracy"
          jako jedyne wytlumaczenie, faktem jest ze media norweskie kreauja ja na ikone
          mody, nastepczynie Diany, osmy cud swiata.
          Wkleje wam opis jaki przeslala mi znajoma, pochodzi on z pisma "Fakty" i odnosi
          sie wlasnie do zdjecia jakie dalam na poczatku:
          "Tak wyglądała para królewska ?! Norweski książe Haakon (32l.) z księżną Mette-
          Marit (32l.), którzy na kilka dni wpadli do Polski, przy naszej parze
          prezydenckiej wyglądają jak ubodzy krewni."
          Na temat butow MM :
          "Wyglądają, jakby były noszone trzeci sezon- mówi stylista Robert Krupiński.
          Cena w sklepie z damskim obuwiem 50 zł.
          Spodnie MM:
          "Niczym sie nie wyróżniające, ani krojem, ani materiałem, są do dostania w
          każdym sklepie z damską odzieżą. Koszt? Najwyżej 150 zł."
          Bransoletka MM:
          "Te perły nie pasują w ogóle do reszty stroju. Trudnosię domyślić, czy to
          prawdziwe perły, ale wyglądającą tak samo tak samo bransoletkę można dostać już
          za 50 zł."
          Bluzeczka MM:
          "Taki strzęp materiału każda Polka może kupić spokojnie za 100 zł. I już będzie
          równa księżnej !"
          Kolczyki MM:
          "To najprawdopodobniej sztuczne błyskotki- mówią fachowcy. Zapłacimy za nie
          najwyżej 50 zł."
          A pani Jolanta była ubrana za 12550 złotych ...

Wlasnie dlatego jestem ciekawa waszych opinii na temat stroju MM.
          • zettrzy Re: Ikona mody 02.06.05, 23:12
            aha! widzisz, bez tego opisu nie bardzo wiadomo o co chodzilo
            co do stroju nie wiem, na zdjeciu widac tylko czern ogolna, natomiast co do
            uwag panow stylistow - jak to sie mowi bez komentarza; w koncu nawet gdyby
            Mette Marit nosila ciuchy z odzysku ze smietnika kolo schroniska dla bezdomnych
            po prostu NIE WYPADA zamieszczac tego typu uwag w pismie
            obsesja cenami i kosztem ubran raczej wskazuje ze panowie stylisci przynaleza
            do tzw. awansu spolecznego, ktory stawia na czele wartosci forse, a gust,
            elegancja, styl i inne elementy merytoryczne uchodza jego uwagi
            no, chyba ze chodzilo o przyciagniecie uwagi czytelnika do roznicy wydatkow
            miedzy ksiezniczka i prezydentowa, tylko nie wiem po co - podlizac sie
            prezydentowej? zirytowac czytelnikow? obrazic ksiezniczke?
            nb, jak pieknie brzmi jej imie - Mette Marit...
            • jollyvonne Re: Ikona mody 02.06.05, 23:20
              Opisu nie zamieszczalam na poczatku celowo, zeby nie sugerowac :)
              Stroj MM nie podoba mi sie, a takze (wg mnie) nie pasuje na oficjalna wizyte.
              Na innych zdjeciach/w innych kreacjach prezentowala sie duzo lepiej np:
              www.aftenposten.no/english/bildeserier/article1050105.ece?start=12 i
              numer 2 z tej serii.
              Panowie stylisci sa specjalistami z secondhandu, w kazdym badz razie takie
              sobie wydali swiadectwo. Podawali ceny jakie znali, m.inn. cene sztucznej
              bizuterii, bo wycenic prawdziwych perel widac nie umieli ...

jollyvonne
      • merrlin Re: Ikona mody 02.06.05, 22:59
        Ramiona bym przykryła do prezydentostwa na wizytę.
        • Gość: brazil133 Re: Ikona mody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:28
          Pomijając niefortunny strój,jako kobieta podoba mi się.Ma w sobie to coś:-)
          • Gość: stina Re: Ikona mody IP: *.nycap.res.rr.com 03.06.05, 04:34
            Zgadzam się, że może tą czernią nie trafiła. Generalnie ubiera się adekwatnie
            do swojej urody. Jest naturalna i uśmiechnięta. Ma w sobie coś. Nie jest
            natapirowana, wytapetowana i opalona na czekoladę. I jeszcze jedno, komentarze
            w gazetach są obajawem totalnego braku wychowania. Tak jakby to była
            projektantka mody albo redaktor pisma o modzie. Totalnie bez wyczucia.
            Zrozumiałe jest, że może się nie podobać jej strój i jej tytuł 'ikony mody' ale
            żeby takie przedszkole odstawiać??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka