Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY

IP: *.codetel.net.do 06.06.05, 03:13
    Jeszcze sie nie stalo,ale juz tuz tuz.Poradzcie mi jak ochronic bardzo
    opalona skore przed jej luszczeniam sie?jesli dzis jej nie pomoge obawiam sie
    ze jutro moge byc ciapata.
    Jak rok w rok...
    w rok...
    w rok.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Majka Re: POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY IP: 157.25.9.* 06.06.05, 08:22
        Ja nie mam nigdy takiego problemu, ale myślę, że powinnaś nawilżać,
        natłuszczać. Jak zacznie się łuszczyć zrób peeling, nawilżaj i natłuszczaj...
      • lunalovelight Re: POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY 06.06.05, 08:41
        nadobna, biedaku, obawiam sie, ze jak sie schlastalas sloncem, to zadne zabiegi
        nic nie dadza i trzeba to przezyc :).
        mowie to ja, ktora jestem raczej sniada, a mimo wszystko spalilam sie 2 tygodnie
        temu i nic nie dalo natluszczanie, nawilzanie etc. niestety :/.

nie przejmuj sie, ostatecznie to drobiazg, co najwyzej czlowiek prezentuje sie
        jak waz, co zmienia wylinke :).
      • vic_vic Re: POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY 06.06.05, 08:44
        łączę się w bólu - też tak miewam (aktualnie dolne partie twarzy i lekko
        brzusio), nawilżam i natłuszczam jak dzika i psinco, przeczekać i przeboleć
        trzeba.
        • miska_malcova Re: POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY 06.06.05, 10:24
          pewnie juz Ci nie potrzebna rada, ale ja w takich przypadkach stosuję tzw.
          kremy chłodzące, które mocno nawilżaja skórę, rozświetlają opaleniznę i
          powodują, że jest ładniejsza. Dzieki temu nigdy mi skóra nie schodzi. Takie
          preparaty ma Nivea i Garnier (Ambre Solail stosowałam kiedyś, nie wiem czy
          teraz tak samo sie nazywa)
      • Gość: gosiaqus Re: POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY IP: 82.160.7.* 06.06.05, 10:50
        mam ten sam problem, zjarało mnie w boże cialo, mało tego, mam nogi w ciapki, bo słońce krzywo opalilo, to jest ból, a smaruj oliwką dla niemowląt, zdecydowanie najlepsza na wysuszoną skórę, tylko nie za dużo, bo się można wyślizgnąć z ubrań :)
      • laparisienne DO KOCHANEJ NADOBNEJ - PORADA 06.06.05, 10:57
        Gość portalu: NADOBNA napisał(a):

> Jeszcze sie nie stalo,ale juz tuz tuz.Poradzcie mi jak ochronic bardzo
        > opalona skore przed jej luszczeniam sie?jesli dzis jej nie pomoge obawiam sie
        > ze jutro moge byc ciapata.
        > Jak rok w rok...
        > w rok...
        > w rok.

Coucou Moja Kochana Nadobna,

Nie dziwie sie, ze slonce na Domikanie Ciebie spalilo. Ja jezdze tez w ten sam
        zakatek swiata na Karaiby Francuskie (wyspa Saint Martin i Saint Barthélemy).
        Moj maz raz tak sobie oparzyl stopy, ze wracal boso do Francji. Nie mogl
        zalozyc zadnych skarpetek, ani sadalow przez 2 tygodnie, gdyz mial 2 cm bable.
        Ludie czesto przy takim sloncu zapominaja posmarowac sobie stopy kremem do
        opalania. Takie oparzenie zlapal w dwie godz. na Saint Martin w kwietniu
        zeszlego roku przy temeraturze powietrza 32°C. Na takie oparzenia najlepsza
        jest Biafine. To jest bardzo dobra masc. Jesli jestes jeszcze na Rep.
        Dominikanskiej, to popytaj sie o ta masc w aptece. Moze byc sprzedawana pod
        inna nazwa, to pytaj o Tromaline. Mozesz tez robic oklady z woda z octem.

Pozdrowienia i uzywaj kremow z wysokim wskaznikiem protekcji 30, 25.
        www.doctissimo.fr/medicament-BIAFINE.htm
        • Gość: agn Re: DO KOCHANEJ NADOBNEJ - PORADA IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 11:07
          zaraz po dobra jest maslanka albo jogurt, wystarczy sie posmarowac i zostawin
          na 30 min. dosmarowujac zeby bylo mokre
          • Gość: markiza Re: DO KOCHANEJ NADOBNEJ - PORADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:12
            fakt kefir czy maslanka najlepsza, szkda tylko, ze smierdzi:)
            • Gość: NADOBNA Re: DO KOCHANEJ NADOBNEJ - PORADA IP: *.codetel.net.do 06.06.05, 20:52
              co zrobila idiotka Nadobna?posmarowala sie oliwka.i?wylazla na plaze.
              bez komentarza.
              ale dziekuje za chec niesienia pomocy:)
              L.P dziekuje za profesjonalna rade ale w calym Cabarette nie ma tej
              masci.proponowali mi tylko cos z faktorem ale na to jest juz za pozno.
              no ale jeszcze raz dzieki:)
              • Gość: gosiaqus Re: DO KOCHANEJ NADOBNEJ - PORADA IP: 82.160.7.* 11.06.05, 11:02
                ups... a miałaś uważac, żeby się nie wyślizgnąć z ubrań :) a co tak opaliło mocno czy piasek się przykleił ??
        • umaa Re: DO KOCHANEJ NADOBNEJ - PORADA 11.06.05, 00:22
          dokladnie taka sama przygode ze stopami mialam na phuket, smarowalam fenistil
          gelem i troche pomoglo, tylko dziwnie potem wygladalam, cialo prawie biale,
          smarowalam sie blokerem, a stopy poczatkowo czerwoniutkie jak raki z bablami a
          potem mocno brazowe, w zestawienu z reszta ciala wygladaly na niedomyte :)
          • Gość: Monika Re: DO KOCHANEJ NADOBNEJ - PORADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 11:13
            kup w aptece piankę Panthenol. Jeśli nie jesteś spieczona, a tylko zbyt mocno
            opalona - to powinno pomóc. Pod warunkiem, że będziesz smarowała się kilka razy
            dziennie. Pozdrowienia
          • umaa Re: DO KOCHANEJ NADOBNEJ - PORADA 11.06.05, 12:04
            zreszta ja sie tu madrze a kilka dni temu plazujac nie posmarowalam sobie
            przerwy miedzy cyckami (ze sie tak wyraze) stop rowniez nie posmarowalam, ale
            cale szczescie bylam na plazy tylko godzinke pierwszego dnia wiec nie zdazylam
            sie zabardzo przypiec chociaz dnia nastepnego cialko lekko przybrazowione a
            miedzy piersiami czerwona plama :( stopy rowniez czerwone
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka