Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:08
    Przepraszam ,że zakładam nowego posta do tego samego tematu,ale

spodobał mi się pomysł z kupnem dla wychowawczyni bujanego fotela z
    wikliny,tymbardziej jak wyobraziłam sobie jak moja wychowawczyni usypia na nim
    swoje nowonarodzone dziecko:) (niedługo rodzi)
    Co o tym myślicie?
    W sumie uzbieramy jakieś 250zł.-czy to wystarczy?
    Obserwuj wątek
      • lady Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 22:14
        Pomysł fajny, ale co do ceny nie mam pojęcia.
      • b_bb Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 22:16
        www.ebay.pl/viItem?ItemId=5978518519
        www.wiklina.net/dzial/b03.php
      • umaa Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 22:16
        www.allegro.pl/search.php?string=fotel+bujany
      • frigg Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 22:32
        Upewnij się wcześniej czy nauczycielka nie zajmuje 30 metrowej kawalerki, bo
        wtedy fotek może stać się mocno dominującym elementem wyposażenia :) Albo czy
        nie ma mieszkania urządzonego w stylu techno...
      • frigg Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 22:35
        A skoro niedługo rodzi to może coś dla dziecka? Nosidełko? Nie wiem cholera.
        Albo taki zestaw takich no, ten... krótkofalówek czy coś, nie wiem jak co się
        nazywa. W ten sposób np. jeżeli puści sobie w jednym pokoju trash metal, będzie
        wiedziała kiedy w sąsiednim obudzi się dziecko
        • Gość: Sylwia Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:44
          No właśnie myślałam jak słodko wyglądała by z tym dzieckiem usypiając go na
          fotelu,albo robiąc na drutach śpioszki ...
        • b_bb Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 22:44
          No nie, to ma być pamiątka od klasy, z którą już być może nigdy się nie spotka,
          więc prezent dla dziecka uważam za niezbyt dobry pomysł.
          • Gość: Sylwia Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:46
            Po pierwsze -ta wychowawczyni miała z nami 1 rok i wątpie żeby płakała za nami,a
            po 2 fotel jest nie typowym prezentem dla przyszłej matki.
            • Gość: Sylwia Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:46
              nie jest typowym prezentem dla przyszłej matki*
            • b_bb Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 23:02
              Fotel jest ok, to była odpowiedź do frigg, która proponowała nosidełko czy coś
              dla niemowlęcia.
          • frigg Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 22:54
            _bb napisała:

> No nie, to ma być pamiątka od klasy, z którą już być może nigdy się nie
            spotka,
            > więc prezent dla dziecka uważam za niezbyt dobry pomysł.

Może i nie, ale ciężko mi wyobrazić sobie minę kogoś obdarowanego fotelem
            bujanym... :D
            • tralalumpek Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 22:55
              ...a niech sie kobieta buja....
              • Gość: Sylwia Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:57
                Ale myślicie że to jest obciachowy prezent?Czy jak?

Ja byłabym zachwycona gdyby mnie ktoś tym obdarował.(lepiej jak kwiaty ,które
                zwiędną i nietrafiona biżuteria/perfumy,setny długopis itp.)
                • tralalumpek Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 22:58
                  a mysle ze jest obciachowy prezent
                • frigg Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 22:59
                  pisałam wyżej dlaczego może być nietrafiony
                  • Gość: Sylwia Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:00
                    Tralalumpek:dlaczego obciachowy?(zakładając że nie ma mieszkania w stylu techno
                    i ma więcej niż kawalerka)
      • eirenne Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 23:04
        Ja chyba nietypowa jestem:) Ale gdybym byłą nauczycielką, to cieszyłabym się z
        góry kwiatów i już. Żadnych prezentów w rodzaju nosidełka dla dziecka, brrrr:)
        Fotel bujany mooooże, choć budzi skojarzenia z babcią;) Pióro ok, choć i tak bym
        zgubiła. To już wolę kwiaty + zwykłe zdjęcie z kwiatami i klasą. Amen:)
        • frigg Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 23:07
          Bo ja nie mam pojęcia co się kupuje nauczycielom, nigdy nie trafiłam na
          takiego, który byłby tego wart. I chociaż rodzina namiętnie w czasach
          podstawówki wciskała mi jakieś słodkości dla nich na zakończenie roku, nigdy
          nie dotarły do właściwych rąk
        • Gość: sylwia Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:07
          Teraz nie mam już zielonego pojęcia,co jej kupić.Załamka.
          • b_bb Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 23:12
            Sylwia, ten fotel może być krępujący, jesli kobiecie nie pasuje do wystroju
            mieszkania (tym bardziej, że, tak jak dziewczyny piszą, jest duży i może być
            kłopotliwy w małym mieszkaniu). W poprzednim wątku było sporo ciekawych
            propozycji. Kup piękny bukiet kwiatów i jakiś drobiazg na pamiątkę (np album ze
            zdjęciami Waszej klasy).
          • eirenne Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 23:21
            Ja rozumuję tak, że wychowawcy wypuszczają tyle klas i mają tylu uczniów, że
            takie oznaki wdzięczności typu durnostojka, bibelot, czy tam pióro po prostu w
            pewnym momencie przestaja robić wrażenie, tym bardziej, że szalenie ciężko
            trafić w czyjś gust, jeśli się go nie zna za dobrze. To, że kobieta spodziewa
            się dziecka to jej prywatna sprawa, wam nic do tego, dlatego nosidełko odpada,
            to jak wkraczanie z buciorami na teren prywatny. Poza tym wazony się tłuką,
            pióra gubią, piękny album posłuży niemowlęciu do ostrzenia ząbków;) tym
            bardziej, jeśli kupicie album o górach, a wychowawczyni kocha morze;)))
            Za dziesięć lat wspomnienia wygasną i w was a tym bardziej w niej, bo zdąży
            wypuścić jeszcze ze dwie rozhukane klasy i wasz prezent będzie tylko numerkiem w
            spisie prezentów_od_uczniów.
            Dlatego stawiam na piękne kwiaty, a żeby zachować je na wieczną;) pamiątkę
            proponuje zdjęcie rodzajowe z wychowawczynią w roli głównej- wsłasnego zdjęcia
            nikt nie wyrzuci:-)))
            A może jeszcze bilet do kina na dowolny seans? Oczywiście dla niej i dla męża:)
            Niech się bawią póki jeszcze mogą;)
            • Gość: Sylwia Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:25
              I znowu zaczyna się sprawa z gustami-skąd wiadomo jakie filmy ona lubi?

A te kwiatki i tak zwiędną:D
              • eirenne Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 23:43
                Kurczę, chyba w kinach można zamówić bilety na dowolny seans, bez decydowania od
                razu. Coś w rodzaju kuponu na bilet czy jakoś tak. Albo kupić bilety na jakiś
                chodliwy film, Zemstę Sithów;))) w końcu jeśli nie będzie miała ochoty, to nie
                pójdzie, a obowiązek obdarowania będzie spełniony:-DDD
                A kwiaty zwiędną i też będzie spokój;))) Oprócz tych na zdjęciu;)))
      • r.richelieu Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 23:15
        a teraz jak ma to monstrum przenieść, po świadectwach, przemówieniach,
        ciasteczku w nauczycielskim i koniaczku na koniec. Do auta nie wejdzie, do
        autobusu też nie. Zreszyą w ciąży nie będzie tachać

• Gość: sylwia Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:21
          myślałam jeszcze o jakiejś wielkiej maskotce,ale to chyba też kłopotliwe.

chyba wyjdzie na to,że kupie książkę i pióro(album ze zdjęciami klasy nie wypali
          bo za dużo tych zdjęć nie mamy po roku spędzonym z tą wychą)
          • r.richelieu Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 22.06.05, 23:28
            wiesz co lubi czytać? No bo 250 na pióro to wcale nie przesada. Na watermana
            hemisphere + 5 kwiatków starczy lub na waterman harmonie samo
      • Gość: eliza Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE IP: *.rene.com.pl 23.06.05, 00:31
        jestem przeciwna obdarowywaniu nauczycieli prezentami. moim zdaniem wystarcza
        kwiaty, ewentualnie ksiazka z dedykacja i podpisami calej klasy.
        moja matka jest nauczycielka i jeszcze dwie inne osoby z mojej bliskiej rodziny
        i nigdy nie przyjmuja zadnych pior, bizuterii. mowia o tym otwarcie na koniec
        kazdego roku szkolnego. to kwestia zasad. nauczyciele za swoja prace pobieraja
        pensje, kolejny problem to taki, ze wielu rodzicow nie stac na taka zrzutke,
        nawet jesli mialoby to byc 5 czy 10 zł.
        w wielu szkolach dochodzi do tego, ze nauczyciele bez skrepowania sami mowia
        jaki prezent bedzie przez nich mile widziany, to okropne i zle swiadczy o takim
        czlowieku. prym tutaj wioda wykladowcy na uczelniach.
        moim zdaniem nie odbiega to wiele od dawania w lape lekarzom. smutne jest tylko
        to, ze ludzie lekarzy czy nauczycieli sami do tego przyzwyczaili. ludzie teraz
        wszystkim chca dawac prezenty, to jakas paranoja. ucze sie angielskiego w
        prywatnej szkole, 2 lata temu kiedy konczyl sie semestr dwie panienki mialy
        genialny pomysl, uznaly ze grupa powinna sie zrzucic na jakis prezencik dla
        naszej lektorki. gdybym nie powiedziala jasno ze sie nie zgadzam reszta
        pokornie zgodzilaby sie na to. nasza grupa liczy 7 osob i aby kupic cos co
        mogloby nauczyciela (przyzwyczajonego do drogich prezentow) zadowolic trzeba
        byloby sie zrzucic po wiecej niz 10 zł. ale to nie jest kwestia pieniedzy tylko
        jak juz pisalam zasad.
        kiedy konczylam szkole podstawowa i srednia nikt nie myslal o tym zeby na
        zakonczenie roku kupic nauczycielowi cos wiecej niz kwiaty a z okazji
        zakonczenia edukacji byly to kwiaty plus ksiazka jako pamiatka od klay dla
        wychowawcy.
      • ziyi Re: DO FORUMOWICZEK RAZ JESZCZE 23.06.05, 00:41
        Hej Sylwia!

To ja pisalam o tym bujanym fotelu. Moja wychowawczyni byla na prawde bardzo z niego zadowolona. I nie jest tam zadna babcia, ale mloda osoba (29 lat). Niestety nie pamietam ile kosztowal.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka