mimotka 05.09.05, 09:44 Może jestem jakaś zacofana czy niedoinforowana ale czym się różnią te dwa style? I czy jeszcze jakieś style obserwuje teraz w modzie? Proszę o info. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_famous Re: style boho i fugly 05.09.05, 10:21 Ja w takim razie jestem bardziej zacofana od ciebie bo pojęcia nie miałam że takie style w ogóle istnieją ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mimotka Re: style boho i fugly 05.09.05, 12:20 ja sie o nich dzisiaj dowiedziałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
minkair Re: style boho i fugly 05.09.05, 12:28 fugly : www.glamour.com.pl/bizz/glamour/tekst.jsp?place=bizz_glamour_main_a&news_cat_id=107&news_id=10012 a o stylu boho było niedawno na forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=28391827&a=28391827 w wątku jest kilkanaście linków,które mniej wiecej określają ten styl;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mimotka Re: style boho i fugly 05.09.05, 12:35 no dobra... ale ja nie widzę żadnej róznicy... Akutar t z glamoura już widziałam i wątki o boho też czytałam ale nie wiem czym się te dwa style różnia w założeniach, bo sa chyba bardzo podobne, albo mi się wydaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus w skrócie 05.09.05, 15:32 fugly to w skrócie kontrolowany kicz z wykorzystaniem elementów popkultury, przemyślany, w domyśle szokujacy. boho to styl nawiązujący do cyganerii/bohemy - stylu wszelkich dusz artystycznych bardziej tajemniczy, niedbały i przypadkowy. ale wiadomo że teoria nie zawsze pokrywa sie z praktyką. Odpowiedz Link Zgłoś
bohogirl Re: style boho i fugly 05.09.05, 15:07 hehe bardzo mi sie podoba styl boho i fugly. jest inny i bardzo odważny. uwazam ze roznica pomiedzy nimi jest niewielka, po prostun niektore drobne elementy roznia sie od siebie. sama ubieram sie w tym stylu i bardzo dobrze sie z nim czuje. pozdrawiam, bohogirl :* Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: style boho i fugly 05.09.05, 16:09 signum temporis - czyli retake on grunge taka estetyka zawsze sie pojawia w okresach ekonomicznych dolow, brak srodkow na prawdziwe ubranie wiec sie robi virtue out of necessity i promuje wpadki na pozycje "stylu" spontaniczne boho (fugly) mozna obserwowac na niezamoznych imigrantach z trzeciego swiata, ktorzy dosc nerwowo usiluja zaadoptowac "biala mode" Odpowiedz Link Zgłoś
minkair Re: style boho i fugly 06.09.05, 11:10 Napewno w jakimś stopniu muszę się zgodzić z zettrzy .W stylach gdzie nie przywiązuje się wagi do kolorystyki i dobieraniu czasami zupełnie przypadkowych akcesorii nie potrzeba mnieć 25 torebek na przykład czy 25 par butów żeby do każdej kreacji pasowały. Można się obyć i ubierać w to co aktualanie się posiada. Oszczędność i praktyczność. Hmm...dlatego widzimy czasem to co widzimy i tworzy się wg mnie następny styl -a właściwie jego brak. Dlatego dla siebie wybrałam przemyślany styl boho z koniecznym "dopasowaniem" kolorystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mimotka Re: style boho i fugly 06.09.05, 20:55 a czy to co nosimy koniecznie trzeba szufladkować? mój styl to mój styl, czasem mam ochotę ubrać się bardziej sportowo, czasem elegancko a czasem niedbale (czy już w wtedy jestem ubrana w stylu boho :-)??)ale nie ubieram się ciągle w jednym stylu i w sumie nie wiem jaki mam styl ubierania się, wiem że jest mój :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: style boho i fugly 06.09.05, 21:03 styl uznany za taki - boho czy fugly czy szanel - rozni sie od naszego wlasnego stylu wlasnie tym ze narzuca okreslona estetyke bo w koncu nie kazda z nas chce nosic szpilki na welniane skarpetki, prawda? podobnie jak sa takie ktore najlepiej czuja sie w garsonce tak na boku, to wydaje mi sie ze najlepsze przyklady fugly i boho, aczkolwiek nieswiadome, mozna zaobserwowac wsrod emerytek, zwlaszcza amerykanskich, bo one potrafia wlozyc na siebie jednoczesnie krociutkie szorciki, bawelniana koszulke z napisem "Body Shop" i klapki na obcasach nie mowiac juz o zegarku z obrazkiem myszki miki Odpowiedz Link Zgłoś