koreczka 05.10.05, 09:11 www.allegro.pl/show_item.php?item=66277329 Co myślicie o tej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyska Re: A może torebka? 05.10.05, 09:43 nie jest zla, ale malo praktyczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
joasia.sadowska Re: A może torebka? 05.10.05, 10:52 jezeli mam byc szczera to mi sie nie podoba. za bardzo labadziarska jest:). ale zaznaczam to tylko moje zdanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
koreczka Re: A może torebka? 05.10.05, 11:29 A co właściwie znaczy labadziarska bo nie za bardzo rozumiem? Oczywiście rozumiem że każdemu podoba sie coś innego tylko zaciekawiło mnie to słowo;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: A może torebka? 05.10.05, 12:33 to ma być kryptoreklama? Taką torebkę mają wszystkie dresiary(czytaj:dziewczyny dresów),więc raczej nie jest ona obiektem pożądania wśród kobiet innego pokroju;> Odpowiedz Link Zgłoś
joasia.sadowska Re: A może torebka? 05.10.05, 12:55 hmmm obwaim sie, ze nie jestem w stanie wytlumaczyc. aczkolwiek pod bycie labadziara podpada mandaryna:). Odpowiedz Link Zgłoś
patyska litosci! ;) 05.10.05, 13:17 dziewczyny! a jesli autorka zapytania jest dziewczyna dresa? pewnie jest jej przykro... przeciez styl dresiarski to po prostu styl, o gustach sie nie dyskutuje ;) ja sie nie znam co jest labadziarskie a co nie i porzuciwszy te kwestie jeszcze raz powtarzam: torba nie jest zla, ale jest niepraktyczna, zwlaszcza dla podrozujacych komunikacja miejska (ryzyko zwabienia kieszonkowca dzieki zapieciu, ktore nie zapina ;)). i mowie to ja, nie Jarzabek Waclaw, lecz latem posiadaczka turkusowej torebki z gino rossi za 500 zeta, jesienia posiadajaca gobelinowe torbiszcze z reserved (prezent od przyjaciolki) wielka milosniczka toreb ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: litosci! ;) 05.10.05, 13:31 e tam gobeliny;>gobeliny są już passe;>>> teraz się złocimy i srebrzymy ;>>>>(choć mnie ten trend jakoś nie kręci);> a tak a propos tej torebki,to nie wiem w jakim mieście mieszkasz,ale u mnie np. nie widziałam kobiet,które nie są dziewczynami dresów z powyższymi torebkami,pewne dobra przyciągają określone grupy ludzi i tyle.Jak chcesz żeby to ładnie brzmiało to mogę napisać,że pradopodobnie taką torebką by się zainteresowały także kobiety lubujące się w stylu lansowanym przez dodę i mandarynę,a jak obie panie wyglądają każdy widzi.A jeśli dziewczyna,która zapytała o daną torebkę jest dziewczyną dresa,to jest to torebka jak najbardziej dla niej;> co do użyteczności-jest ona bardzo niepkraktyczna,taka torebka wybryk,czyli do nikąd,bo zazwyczaj nam kobietom zależy na tym,aby nas nie ograbiono,a po drugie,żeby nam nic nie wypadło,więc ona to totalne nieporozumienie. Poza tym ta torebka też jest już niemodna.Była modna w ww. środowisku rok temu na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: litosci! ;) 05.10.05, 13:34 dziewczyny! a jesli autorka zapytania jest dziewczyna dresa? pewnie jest jej przykro... przeciez styl dresiarski to po prostu styl, o gustach sie nie dyskutuje ;) toć więc tylko stwierdziłam w jakim jest stylu ta torebka. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: litosci! ;) 05.10.05, 15:38 passe! a to szczyt chamstwa - reserved sprzedaje takie jako supermodne ;))) na pocieszenie mam w niej troche zlotych nitek ;) a zlotej torby nie kupie, bo tyle ich wokol... ja to bym chciala wielkie, fioletowe torbiszcze, ale wyobrazasz sobie mine przyjaciolki jak mnie zobaczy bez torby od niej... a skad Ty tak dobrze wiesz, co jest modne w srodowisku dresow, co? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: litosci! ;) 05.10.05, 16:30 Mam do czynienia z takim towarzystwem,bo niestety na mojej dzielnicy wstawili pare bloków typu tbs i zaczęło się sprowadzać towarzystwo.W dodatku ludzi,którym pozalewało mieszkania jak była powódz kiedyś tam w Gdańsku,wsadzili właśnie na moje porządne osiedle.I się utworzył tzw.'elemencik'.Może to nawet nie są dresy.To takie jakieś zmutowane blokersy-wygodny dres,ławka,panny spacer wokół osiedla pod rączkę.Obowiązkowo biały,różowy,blękitny i czarny kolor.Poza tym w 3mieście jakoś wyjątkowo dużo ludzi ubierających się w takim stylu.Kibice lechii i ich dziewczyny czy jak?;)) A co do fioletowej(mój ulubiony kolor) dużej torby,to chyba żadnych szans.Choć w reserved widziałam coś fioletowego,ale nie było to duże aż takie.Mi się udało w grudniu kupić torbę w kolorze oberżyny w Galerii Centrum,taką wielką,wyglądającą jak torba doktora i myślałam,że może trend do dużych toreb się jakoś pociągnie;>a tutaj właśnie postawiono na złocenia,u nas widziałam też trochę tweedowych toreb,wlaśnie gobelinów,futrzaki no i brązy ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: litosci! ;) 05.10.05, 17:06 W dodatku ludzi,który > m > pozalewało mieszkania jak była powódz kiedyś tam w Gdańsku,wsadzili właśnie na > moje porządne osiedle.I się utworzył tzw.'elemencik'. rozumiem, że zalewa tylko elemencik, porządnych ludzi żadna powódź nie tyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koreczka hmmmmm 05.10.05, 18:27 Jestem dziewczyną oazowicza a to tutaj chyba kolejny temat do szydzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: hmmmmm 05.10.05, 18:32 torebka nie podoba mi sie, ale jak sie podoba Tobie, to sobie ją kup! Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: hmmmmm 05.10.05, 20:46 dziewczyna oazowicza? co to znaczy? czy dziewczyna oazowicza nie jest sama oazowiczką? W końcu chłopak musi wyznawać podobne wartości Odpowiedz Link Zgłoś
koreczka Re: hmmmmm 06.10.05, 13:27 Dziewczyna oazowicz znaczy dziewczyna chłopca, który jest animatorem oazy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: litosci! ;) 05.10.05, 20:58 nie o to chodzi;)zalało akurat tą dzielnicę,gdzie mieszka elemencik,bo to była najbiedniejsza i taka najgorsza dzielnica miasta.Dla tych ludzi niektórych,których zalało to pewnie fajnie,że teraz w ładnych nowym mieszkaniach mieszkają,ale na tamtej dzielnicy mieszkało wielu złodziejaszków i tego typu ludzi,więc to mniej przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
aniabe13 Re: litosci! ;) 06.10.05, 09:52 Moze zostało to nieszczęśliwie sformuowane ale wyjaśniam. Zalało taką dzielnicę, że o żadnej porze dnia nie radziłabym tam nikomu iść. Miasto zachowało się w porządku, powodzianie dostali nowe mieszkania, zostały kupione od dewelopera. I po roku z nowo oddanych budynków zrobili ruinę, widziałam na własne oczy. Powyrywane wszystko co można, łącznie ze stolarką okienną, posprzedawane grzejniki z mieszkań, pmazane, popalone ściany, niepłacone rachunki. Teraz tam nie powinno się chodzić. A ta powódź dotknęła bardziej właśnie nie tyle "porzadnych" co posiadających dochody i pracujących. Bo miasto tym nie pomogło ani trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: litosci! ;) 06.10.05, 14:28 Mam nadzieję,że obie mamy na myśli Trójmiasto i zalaną dzielnicę Orunia Dolna.Miasto zachowało się okey w stosunku do powodzian,ale sprawa takiego postępowania miasta ze strony mieszkańców mojego osiedla nie jest do końca zaakceptowana.Prawdopodobnie spółdzielnia nieźle na tym zarobiła,jednocześnie sprawiając,że nasza obecna dzielnica stała się mało atrakcyjna,właśnie przez TBS.3/4 mieszkańców osiedla płaciło grube pieniądze za to,żeby mieszkać na nowym,bezpiecznym osiedlu.I podejrzewam,że gdyby spółdzielnia zapytała mieszkańców(co powinna zrobić),nikt by nie wyraził zgody na wybudowanie takich TBSów w środku porządnego osiedla.Prawdopodobnie stanęło by na tym,że by powstało nowe osiedle z samymi TBSami.Jakąś dziwną prawidłowością wydaje się fakt,że tylko koło TBSów są ławki z siedzącymi blokersami,zapełnione klatki,16latki z wózkami i krzyczącymi 'ty sk...' do swojego faceta i szybko jeżdzące golfy.Cóż jedyne co pozostaje,to się powoli zacząc rozglądać za czymś nowym,bo za pare lat,jak dorośnie narybek,będzie to druga Orunia Dolna. Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: A może torebka? 06.10.05, 14:06 Torebka nie podoba mi się głównie z powodu materiału, z jakiego jest wykonana. Ceratą bije na kilomert. Kształt też nie w moim stylu i niepraktyczna, o czym wspomniano. Nie chciałabym jej nawet za darmo, bo tylko by mi zajęła miejsce na dnie szafy. Jeśli jednak Tobie się podoba, kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś