Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

buty, buty, ciepłe buty....

18.11.05, 08:46
    Potrzebuję ciepłych butów na zimę. We wszystkich typu skórzane kozaki
    (ocieplane)niemiłosiernie marzną mi stopy. Nawet skarpety nie pomagają. Jakie
    buty sobie sprawić żeby przestać marznąć? Zaznaczam, że nie muszą być modne
    ani piękne. Byle by w końcu mi było ciepło. Aha i dobrze by było żeby się nie
    ślizgały, bo tego baaardzo nie lubię. Doradźcie!!!!
    Obserwuj wątek
      • myszmusia Re: buty, buty, ciepłe buty.... 18.11.05, 08:53
        Jeżeli rodzaj jest Ci obojętny spróbuj dobre trekkingowe ale takie na zimę najlepiej ocieplane tinsulate do tego dobre skarpety też trekingowe zimowe (acha w tych butach nie moze być ciasno).Mnie w takiej kombinacji stopy nie marzna nawet jak stoje koło lodowiska na którym moja córcia jezdzi i jest ok minus kilkunastu stopni tak jak w zeszłym roku w ferie , jak mi sie po prostu nie chciało jeżdzić z nią razem:-) .
        Ciepełka życzę
        • xxwieczna Re: buty, buty, ciepłe buty.... 18.11.05, 09:02
          Boję się tylko, że w takich butach to się podeszwy nie zginają i człowiek
          chodzi jak po księżycu. Nie? A gdzie kupiłaś swoje?
          • myszmusia Re: buty, buty, ciepłe buty.... 18.11.05, 09:17
            Do twardej podeszfy faktycznie trzeba sie przyzwyczaić ale te stopnie twardości są rózne w róznych turystycznych butach, ale to wykonalne bez większego trudu - za to jaka satysfakcja jak wszyscy jada w botkach jak na ślizgawce a ty spokojnie idziesz (no chyba że jest po prostu lód).Ja kupiłam w "Sklepie Podróznika" tak to się bodajże nazywa w W-wie na ul. Kaliskiej.Jedne moje to AIGLE właśnie z ociepleniem tinsulate i one maja bardziej miękką podeszwę, drugie to DOMEYKO (takie no name robione specjalnie dla tego sklepu) i te sa juz faktycznie bardziej w góry niż do miasta (chociaz też mi się zdarzało) bo sa na Vibramie czyli twardsze. A i moje są nieprzemakalne - jedne mają goretex a drugie sympatex.
          • jollyvonne Re: buty, buty, ciepłe buty.... 18.11.05, 14:31
            Niestety, o tym czy but jest cieply, i czy noga Ci w nim zmarznie czy nie,
            decyduja glownie podeszwy. But na cienkiej podeszwie, chocby nie wiem jak
            ocieplane futerkiem "od gory", przemarza od spodu. Buty na grubej podeszwie
            izoluja i dlatego w nich nie zmarzniesz. Chozdenie w butach ze sztywna podeszwa
            nie jest takie straszne, to tylko kwestia pierwszych spacerow, jesli do tej pory
            chodzilas tylko w tenisowkach :)
            Rozwiazaniem moga byc buty na koturnach, daja i dobra izolacje i obcas. Opcja
            druga to kupno butow o pol numeru za duzych i wlozenie dodatkowej wkladki, np
            welnianej, ktora ogrzeje stope od spodu.
      • patyska w takim razie ze sklepu sportowego n/t 18.11.05, 09:16

• tuskazet Re: buty, buty, ciepłe buty.... 18.11.05, 14:10
        Ja parę lat temu kupiłam takie
        www.brado.pl/oferta_jesienzima.html?id=156&x=542
        i do dziś noszę (aż wstyd się przyznać), ale są ocieplane futerkiem, nawet na
        spodzie zamiast wkładki mają futerko ;-) Są bardzo ciepłe.
        Podobno Emu też są ciepłe.
      • magudarena Re: polecam emu/ugg! 18.11.05, 15:19
        Sa naprawde cieple, mieciutkie, wygodne, mmm~ :D Na dodatek nie przemakaja.
        • myszmusia Re: polecam emu/ugg! 18.11.05, 16:36
          Ja w tym roku się skusiłam i kupiłam EMU .możesz napisac jak to faktycznie jest z czyszczeniem i nieprzemakaniem?
          • magudarena Re: polecam emu/ugg! 19.11.05, 13:57
            mozesz zmoczyc lekko but, nalozyc pianke albo srodek do czyszczenia zamszu i
            wyczyscic szczoteczka, pozniej niech same naturalnie wyschna. Mozna tez je
            czyscic na sucho szczotkujac do gory. Moje nie przemakaja. :) Pozdrawiam.
      • b_bb Re: buty, buty, ciepłe buty.... 18.11.05, 15:25
        Możesz kupić wkładki zimowe Scholla:
        www.scholl.com.pl/index.php?page=8&kid=1&pkid=16&pid=248&offset=0
        Są przydatne w butach o cienkich podeszwach, dobrze izolują stopę od zimnego
        podłoża.
        • andre37 Re: buty, buty, ciepłe buty.... 18.11.05, 18:43
          I dalej będziesz marzła...
          ja przerobiłam już wkładki chyba wszystkich firm + wełniane skarpety, 2 pary
          skarpet, 3 pary skarpet i nic... dalej zimno.
          Nie wiem dlaczego w tym kraju uwzięli się by sprzedawać Włoskie kozaki jako
          obuwie zimowe i na ich wzór robić wszystkie inne. Oddałabym wszystkie moje
          kozaki za parę porządnych kozaków na szpilce ( a co tam mogłyby być i oficerki
          na płaskim) ocieplone pożądnym owczym runem lub innym ciepłym naturalnym
          futrem, a nie 3 milimetrową gąbką lub imitacją futra z poliestru w których
          zamarzam przy temperaturze + 5 stopni.
          Ja już starciłam nadzieję, mam do wyboru albo buty górskie albo marznąć....

b_bb napisała:

> Możesz kupić wkładki zimowe Scholla:
          > www.scholl.com.pl/index.php?page=8&kid=1&pkid=16&pid=248&offset=0
          > Są przydatne w butach o cienkich podeszwach, dobrze izolują stopę od zimnego
          > podłoża.
      • pegy2 Re: buty, buty, ciepłe buty.... 18.11.05, 18:44
        Zrób sobie badanie przepływu krwi w nogach.Od tego zacznij.
        • andre37 Re: buty, buty, ciepłe buty.... 18.11.05, 19:03
          pegy2 napisała:

> Zrób sobie badanie przepływu krwi w nogach.Od tego zacznij.

i nawet jak jej wykryją niewydolność żylną lub limfatyczną tak jak u mnie
          dostanie leki i marznąć będzie nadal.
      • spin_spin_sugar Re: buty, buty, ciepłe buty.... 27.11.05, 22:58
        może sprawę załatwiły by specjalne wkładki do butów o
        właściwościach "grzewczych";)))
        albo wybieraj te z "futerkiem" w środku, cieplutkie...;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka