dominika0011 14.12.05, 11:24 Dziewczyny, co moge zrobic z kozakami z zamszu brazowymi, bo troszke mi sie "starły". Czy pomoga mi jakies srodki do obuwia z zamszu? Z gory dzieki za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
styskadob5 Re: kozaki z zamszu 14.12.05, 12:31 świetna jest pasta kiwi w sprayu Suede&Nubuck Odpowiedz Link Zgłoś
borri Re: kozaki z zamszu 14.12.05, 15:18 Moje zamszowe butki czyszcze tak: 1/ oczyszczam specjalna gumowa/kauczukowa szczoteczka, zeby usunac zabrudzenia. Pozniej ostra szczoteczka, zeby napuszyc zamsz. 2/ uzywam farby w sprayu 3/ po kilkunastu minutach znow szczotkuje ostra szczoteczka. Nie wiem czy na starcia moj sposob pomoze, ale moze bedzie mniej te starcia widac jak odswiezysz troszke kolor. Moje butki juz 4 rok po takich zabiegach wygladaja na niezniszczone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika_rostkowska Re: kozaki z zamszu 14.12.05, 19:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=22232566&a=22232566 Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: kozaki z zamszu 15.12.05, 17:05 też polecam tą pastę Kiwi w sprayu-REWELACJA ;] Odpowiedz Link Zgłoś
pantera22 Re: kozaki z zamszu 16.12.05, 12:45 zeby zamsz nie łapał brudu najlepiej zaraz po zakupie go zaimpregnowac srodkiem w sprayu a wtedy nie nasiaka woda i nie łapie tłustych plam..czyscic tylko specjalna gumowa szczoteczka ...na odswiezenie koloru polecem preparat firmy Salamander w plynie, gabeczka nasacza sie zamsz (nawet kilkakrotnie) a jak wyschnie jeszcze raz(jest swietny mimo ze jest w plynie) szczotkuje gumowa szczoteczka...w ten sposob odswiezylam bordowe zamszowe balerinki...a myslalam ze juz nimi sie nie da zrobic...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angasc2 Re: kozaki z zamszu 16.12.05, 13:05 A jaki impregnat faktycznie zabezpiecza przed wodą prawdziwy zamsz? Odpowiedz Link Zgłoś