Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ile moze kosztowac ...

16.12.05, 10:02
    uszycie u krawcowej sukienki, prostej, krotkiej, na ramiaczkach z cekinowego
    materialu ? tak orientacyjnie... Moze ktoras z kolezanek sie orientuje ???
    Obserwuj wątek
      • xrene Re: ile moze kosztowac ... 16.12.05, 10:12
        Jeśli masz swój materiał,to za uszycie takiej sukienki zwykła krawcowa powinna
        wziąść od 150zł d0 200zł, natomiast u modystki[uszyje na pewno bardzo dobrze-
        ale zazwyczaj ze swojego materiału],to koszt od 700-1000 zł-nawet jesli zgodzi
        się na Twój materiał
        • ba.sia Re: ile moze kosztowac ... 16.12.05, 10:21
          bardzo dziekuje za odpwoiedz. Modystka odpada, a krawcowa mam nadzieje sobie
          poradzi. Zastanawiam sie, czy ryzykowac :)
          • assicka Re: ile moze kosztowac ... 16.12.05, 11:50
            Ja szyłam sukienkę u krawcowej ponad 2 lata tamu. Materiał kupiłam sobie sama.
            Koszt uszycia + materiału wyniósł ok 300 zł (troszku mniej). Ale jeszcze z
            resztek materiału krawcowa uszyła mi śliczną spódniczkę:)
            • greenhills Re: ile moze kosztowac ... 27.12.05, 12:04
              Podajcie prosze namiary na krawcowe w Wawie.
      • veslla Re: ile moze kosztowac ... 16.12.05, 13:16
        zależy gdzie, czasami szyją naprawdę tanio a czasmi strasznie zdzierają, w
        dodatku raz zdarzyło mi się, że krawcowa przywłaszczyła sobie trochę mojego
        materiału...(a był naprawdę śliczny więc mogłabym sobie coś jeszcze z niego
        zrobić)
        • ba.sia Re: ile moze kosztowac ... 16.12.05, 13:52
          a znacie moze przypadkiem jakies godne polecenia krawcowe ? najlepiej na
          grochowie albo okolicy. Ja mam zamiar wybrac sie do zakladu na AL.Waszyngtona
          tuz przy Rondzie Wiatraczna, zapytam, ile sobie policza...
      • n_nicky Re: ile moze kosztowac ... 27.12.05, 12:24
        Zależy w jakim mieście:)
        Moja znajoma za prostą, krótką sukienkę wzięłaby nie więcej niż 100zł (ja na
        studniówkę za satynowy gorset wyszywany koronką i czarną spódnicę do ziemi
        zaplaciłam 150zł;))
        • doda1983 Re: ile moze kosztowac ... 27.12.05, 13:26
          Moja krawcowa za uszycie prostej sukienki bierze około 30-40zł, spodni 20zł,
          żakietu ok 40zł. Ale ja nie mieszkam w Wa-wie więc ceny mam odpowiednio
          niższe :) hehe
          • ba.sia Re: ile moze kosztowac ... 27.12.05, 21:50
            nie udalo mi sie jeszcze znalezc sensownej krawcowej. Ech, czemu sie czlowiek
            szyc nie nauczyl ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka