ba.sia 16.12.05, 10:02 uszycie u krawcowej sukienki, prostej, krotkiej, na ramiaczkach z cekinowego materialu ? tak orientacyjnie... Moze ktoras z kolezanek sie orientuje ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xrene Re: ile moze kosztowac ... 16.12.05, 10:12 Jeśli masz swój materiał,to za uszycie takiej sukienki zwykła krawcowa powinna wziąść od 150zł d0 200zł, natomiast u modystki[uszyje na pewno bardzo dobrze- ale zazwyczaj ze swojego materiału],to koszt od 700-1000 zł-nawet jesli zgodzi się na Twój materiał Odpowiedz Link Zgłoś
ba.sia Re: ile moze kosztowac ... 16.12.05, 10:21 bardzo dziekuje za odpwoiedz. Modystka odpada, a krawcowa mam nadzieje sobie poradzi. Zastanawiam sie, czy ryzykowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
assicka Re: ile moze kosztowac ... 16.12.05, 11:50 Ja szyłam sukienkę u krawcowej ponad 2 lata tamu. Materiał kupiłam sobie sama. Koszt uszycia + materiału wyniósł ok 300 zł (troszku mniej). Ale jeszcze z resztek materiału krawcowa uszyła mi śliczną spódniczkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
greenhills Re: ile moze kosztowac ... 27.12.05, 12:04 Podajcie prosze namiary na krawcowe w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
veslla Re: ile moze kosztowac ... 16.12.05, 13:16 zależy gdzie, czasami szyją naprawdę tanio a czasmi strasznie zdzierają, w dodatku raz zdarzyło mi się, że krawcowa przywłaszczyła sobie trochę mojego materiału...(a był naprawdę śliczny więc mogłabym sobie coś jeszcze z niego zrobić) Odpowiedz Link Zgłoś
ba.sia Re: ile moze kosztowac ... 16.12.05, 13:52 a znacie moze przypadkiem jakies godne polecenia krawcowe ? najlepiej na grochowie albo okolicy. Ja mam zamiar wybrac sie do zakladu na AL.Waszyngtona tuz przy Rondzie Wiatraczna, zapytam, ile sobie policza... Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: ile moze kosztowac ... 27.12.05, 12:24 Zależy w jakim mieście:) Moja znajoma za prostą, krótką sukienkę wzięłaby nie więcej niż 100zł (ja na studniówkę za satynowy gorset wyszywany koronką i czarną spódnicę do ziemi zaplaciłam 150zł;)) Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 Re: ile moze kosztowac ... 27.12.05, 13:26 Moja krawcowa za uszycie prostej sukienki bierze około 30-40zł, spodni 20zł, żakietu ok 40zł. Ale ja nie mieszkam w Wa-wie więc ceny mam odpowiednio niższe :) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ba.sia Re: ile moze kosztowac ... 27.12.05, 21:50 nie udalo mi sie jeszcze znalezc sensownej krawcowej. Ech, czemu sie czlowiek szyc nie nauczyl ???? Odpowiedz Link Zgłoś