Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Błagam o pomoc

27.12.05, 13:30
    Wiem, że było już tyle wątków o studniówkach ale błagam pomóżcie i mi bo
    jestem w kropce. Wczoraj zaprosił mnie na studniówke kolega. Tylko ja nie
    wiem w co się ubrać,moja szafa z wyjśćiowych sukienek zawiera tylko małą
    czarną ;(. Będę musiała coś kupić... Tylko nie wiem jeszcze co... Potrzebuje
    jakiejś ładnej sukienki, może w jakimś złotym, albo zielonym kolorze bo w
    takich się dobrze czuje... Względnie może być czerwony..Chyba że możeci
    mi "polecić" jakiś inny kolor wiedząc że mam ciemno brązowe włosy ze słotymi
    refleksami na dodatek kręcone( ale nie mogę powiedzieć, że są to świderki...
    poprostu kręcone), oliwkową cere, zielone oczy (hym kolor taki nietypowy),i
    ciemną oprawe oczu. Jestem raczej szczupła, jednak nie mogę powiedzieć, że
    jestem patykiem... Mam poprostu kobiecą figure, ale nie narzekam na fałdki
    tłuszczu :). Tak na marginesie mam 170cm więc myśle, że długa kiecka nie
    wchodzi w gre bo optycznie mnie skróci. Jeśli możecie też przy okazji podać
    marke sklepu gdzie mogę dostać jakaś fajną sukienke to będę wdzięczna :).
    Jeśli chodzi o środki to więcej jak 250 zł nie dam bo za rok moja studniówka
    i wtedy będę szukać kiecki z wyższej półki :). Nawet było by miło
    gdyby "szmatka" kosztowała mniej :)...I jeszcze jedno co powiecie o jakiejś
    spódniczce i do tego fajna góra. ( Zapomniałam dodać że suknia z gorsetem nie
    wchodzi w gre bo wszysctkie dziewczyny będą takie miały)... Z góry dziękuje
    za komentarze.

P.S. Mile widziane pokojowe nastawienie i okazanie szacunku dla wszystkich
    formułowiczek :)
    Obserwuj wątek
      • alex_koz Re: Błagam o pomoc 27.12.05, 14:01
        a czemu nie moze byc ta mala czarna?

ja uwielbiam male czarne, wiec ;-) a poza tym to tez oczywiscie w malej czarnej
        bylam na studniowce, i na tle dziewczyn w sukniach balowych wygladalam naprawde
        fajnie,

ja widzialam ladne sukienki i ladne ciuchy w vero moda (poznan)
      • 8vanillia8 Re: Błagam o pomoc 27.12.05, 14:22
        Dzięki wielki za podpowiedź, od typowych sukien balowych też będę się trzymać z
        daleka :). A co do małej czarnej to nie wiem... Jakoś tak nie mogę się
        przekonać.. bo jej krój jest taki hym... nie wiem nie pasuje mi... Jest lekko
        za kolanka zakończona taką koronką bez ramiączek... Taka bardzo typowa ...
        • gosiaqus Re: Błagam o pomoc 27.12.05, 14:40
          no to zaszalej z nietypowymi dodatkami, może nawet uda ci się je wykorzystać za rok i będzie o połowę mniej problemów. Może odpowiadałaby ci stylistyka retro, np futerkowa narzutka, falowane włosy, ciekawa biżuteria z małą czarną można zrobić wszystko :)
        • alex_koz Re: Błagam o pomoc 27.12.05, 15:34
          przy klasycznej malej czarnej wszelkie dodatki i ich kolorystyka jest mozliwa,
          mozna styl retro a mozna po prostu ja ozywic chociazby w tonacji "starego
          zlota", zloto-brazowo, szal lub bolerko, moze byc z cekinami, bronsoletka,
          jakies ciekawe rajstopy, mozliwosc sporo!

nie chce cie zniechecac do zakupu czegos nowego, ale ja pare razy na wielkie
          wyjscia kupowalam nowy ciuch, a po fakcie zalowalam ze tyle kasy wydalam bo w
          ciuchu z szafy tez bym dobrze wygladala i bawila! a dodatki raz kupione
          wykorzystac mozna nie raz!
          • 8vanillia8 Re: Błagam o pomoc 27.12.05, 16:00
            Styl retro to jest ciekawy pomysł :)... Naet o tym myślałam... :)... Takie
            fajne buciki mam...Myślicie, że będą pasowały takie z odkrytymi pacami i
            piętami.Z boku mają taką ładną klamerke, przywiozłam je rok temu z wakacji i są
            ponad czasowe. Jest zima, ale tak sobie myśle, że to w końcu jest bal na saliu
            a nie pod tzw. chmurka :). A co myślicie o ubraniu jakiejś spóódcy? I jeszcze
            jedna sprawa? Czy wiecie może jak zrobić turban na głowe? Nie chodzi mi tu
            koniecznie o tą studniówke, ale poprostu jest mi b. dobrze w nakryciach na
            głowe...Anna Mucha chyba kiedyś coś takiego miała na głowie..
            • magdaksp Re: Błagam o pomoc 27.12.05, 17:59
              ja na mojej studniowce bylam w sukience tzw.malej czarnej:troszeczke za
              kolano,na jedno ramie i taka trche rizkloszowana od dolu.a pozyczylam ja od
              siostry.mialam do niej chuste na ramiona w lamparcie cetki,ogromne kolczyki
              kola i duzy srebrny pierscionek i wygladalo to ze tak nie skromnie przyznam
              fajnie.planowalamkupic rozowa indyjska chuste zamiast tej w cetki i chcialam
              doczepic do butow rozowe kwiatki ale nie udalo mi sie znalezc fajnej
              chusty.moral z tego taki ze wazne sa dodatki.pokombinuj,poszukaj w szafie
              swojej ,mamy albo babci i niew ydawaj kasy tylko postaw na dodatki.
            • magdaksp Re: Błagam o pomoc 27.12.05, 18:02
              ja taki turban robie z duzej chusty takie jakby pareo ale zeby byl duzy i fajny
              to chusta musi byc duza i najlepiej bawelniana zeby sie nie zsuwala i poprostu
              kombinujesz jak ja zawiazac fajnie.ja najpierw skladam chuste po
              przekatnej ,rog do rogu(nawet jesli nie jest kwadratem)i lapie z tylu glowy nad
              karkiem ,skrecam te koncowki i owijam wokol glowy.metnie to napisalam ale
              pokombinuj:)albo tak jak nosi erykah badu ona poprostu ma naprawde duza i gruba
              chuste i wiaze ja jak recznik na mokrych wlosach.
              • 8vanillia8 Re: Błagam o pomoc 27.12.05, 19:44
                Dziekuje bardzo...próbowałam i wyszło nawet fajnie :). A myślisz ze taki turban
                na studniówke to był by dobry pomysł :)? Kurde fajnie by było tylko ostatnio
                był modny taki cygański a ja wole robić coś po swojemu niż odgapiać od tłumów :)
                • magdaksp Re: Błagam o pomoc 27.12.05, 20:03
                  mi sie turbany bardzo podobaja ale musisz sprawdzic czy on pasuje do twojej
                  sukienki.dodaj jakies dodatki w podobnym klimacie tylko zeby nie przedobrzyc i
                  zeby nie bylo to przebranie anie ubranie.jesli pasuje to ja bym
                  zalozyla.bedziesz wygladac bardzo oryginalnie i zaoszczedzisz na fryzjerze.to
                  jest wsumie kwestia odwagi.ale ja popieram takie odwazne zestawienia:)ajaki
                  kolor turbanu?
                  • 8vanillia8 Re: Błagam o pomoc 27.12.05, 20:16
                    Akurat mi w każdym naktyciu głowy jest dobrze... :) Myślałam o zielonym bo
                    wyjątkowo mi ten kolor pasuje... Albo może złoty... ale w kolorze miedzi bądz
                    czerwonym ...ale nad tym się poważnie zastnowie.. musze przymierzyc do
                    kiecki... Hym.. nie czerwony jednak nie za dużo bęedzie zestawień czarego z
                    czerwonym ..;/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka