moniq24 28.02.06, 14:47 nic nowego w tym artykule nie odkryliście. szkoda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martfucha Re: Porady dla filigranowych 02.03.06, 19:05 a jak ktoś nie jest filigranowy bo jest dużą babą? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_crawford Re: Porady dla filigranowych 02.03.06, 19:30 To nie dla niej artykułu pt. "Porady dla filigranowych"... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Porady dla filigranowych 02.03.06, 22:49 cały artykuł, kolokwialnie mówiąc, o kant dupy potłuc. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoryna25 Re: Porady dla filigranowych 03.03.06, 09:00 etam ...tyle to ja wiedziałam zanim artykuł przeczytałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
terwase Re: Porady dla filigranowych 03.03.06, 20:46 nie dość, że nic nowego... to jeszcze nie do końca prawda:( jestem osoboą szczupłą, 160 wzrostu na obcasie... ale otóż: mam lustro:) i chyba jednak osoby filigranowe też bywają różnej budowy:))) a w spódnicy do pół łydki wyglądam, jakbym miała iść na pole buraki zrywać, o. Odpowiedz Link Zgłoś
elladan14 Re: Porady dla filigranowych 09.03.06, 12:43 no wlasnie z tą spódnicą-racja:) i z płaszczem do kolan...hmmm-dla mnie to też nie zabardzo,choć mam futerko do kolan i czasem mam wrazenie ze baaaardzo skraca... a lepsze porady to byłyby raczej gdzie coś kupić naprawde fajnego..bo ja np.jak kupuje garnitur - to w sklepie gdzie je szyją-coby były od razu poprawki-bo mieszcze się w jedną nogawkę i rekaw...a spodnice kiedyś mi zwężali i skracali..można by z tego uszyć drugą..ech Odpowiedz Link Zgłoś
kasih Re: Porady dla filigranowych 13.03.06, 17:30 ciekawe gdzie ja to wszystko mam kupic??? gdziekolwiek pojde do sklepu to wszystko jest na jakies wielkie babska! nic na "filigranowe". Nawet butow nie ma w wiekszosci sklepow rozmaru 35! A o ubraniach rozmaru 32-34 to moge zapomniec calkowicie. Napiszcie lepiej gdzie to mozna kupic (nie za 500- 1000zl!) to wtedy bedzie dobry artykul! Odpowiedz Link Zgłoś
monikatkaczyk Re: Porady dla filigranowych 18.04.06, 12:11 mi udaje się często coś kupić w Orsay'u oni mają rozmiarówkę od 32 - ale oczywiście to kwestia gustu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
morthisia Re: Porady dla filigranowych 06.08.06, 15:03 fakt, w orsayu mozna bylo kupic 32, jedyny sklep z taka numeracja jaki znalazlam. choc od paru miesiecy spodni 32 juz tam znalesc nie moge :( gdzie indziej wszystko za szerokie, bo juz o dlugosci nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
lao10 Re: Porady dla filigranowych 05.05.08, 22:39 tak naprawde to moze sobie nawet byc i 25 i nic nie pomoze, jesli numeracja bedzie przeklamana. jak dla mnie wystarczyloby, zeby 34 to bylo naprawde 34. Odpowiedz Link Zgłoś
a369 Re: Porady dla filigranowych 20.03.06, 16:20 Zgazdam się - Ja też w spódnicach do półłydki wyglądam i czuję się FATALNIE Butów na obcasach nie noszę ze względów praktycznych - 4 cm to maks. Butki w rozmiarze 35 to rarytas - sprzedawcy we wszystkich znanych mi sklepach twierdzą że ten właśnie rozmiar, rozchodzi się na pniu - jeśli tylko się pojawia. Producenci obuwia, w większości, uważają że numeracja damskiej stopy zaczyna się od 36!!! Jeśli chodzi o ubrania to zdecydowanie najgorzej jest ze spodniami - zwłaszcza te "blisko ciała, z długimi, lekko rozszerzającymi się nogawkami" - żeby zachowały fason i leżały jak trzeba - nie ma mowy o skracaniu!!!!! pocieszam sie tylko bezwzględnie prawdziwym stwierdzeniem: małe jest piękne Odpowiedz Link Zgłoś
malenstfo_84 Re: Porady dla filigranowych 21.03.06, 11:39 Zgadzam się z Wami. Mam ten sam problem, w każdej gazecie piszą, że najlepsze są takie spodnie a ja za każdym razem jak chce sobie takie kupić to lipa... W każdych wyglądam jak skejt... Może wiecie gdzie kupić spodnie dżinsowe, koniecznie BIODRÓWKI (takie prawdziwe) i dzwony no i przy ciele. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
go1sza Re: Porady dla filigranowych 21.03.06, 22:52 Filigranowe osóbki maja też na ogół filigranowe stopy. Konie z rzędem temu kto wskaże producenta, który produkuje damskie pantofle, podkreślam DAMSKIE a nie ziecięce, w rozmiarze 33/34. Jeden Ryło zlitował się nad takimi "kopciuszkami", Ma jednak jedna wadę - wszystkie pantofle sa czarne. Jesli ktoś szuka właśnie takich to znajdzie je w sklepie internetowym fabryki www.rylko.pl Pozdrowienia dla wszystkich kopciuszków. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Dostane konia! Z rzedem! Fajnie! :) 13.12.08, 01:30 Na przyklad firma Wielbut - produkuja od 34 i jest to bardzo male 34, ich 35 bylo na mnie duzo za male, potrzebowalam 37, a zazwyczaj 36 mi lata. Poza tym wielu producentow dostepnych przez "biale buty" www.bialebuty.com.pl/ (prosze sie nie zrazac nazwa strony, inne kolory tez sa.) A 35 produkuje Bertrandi (polska firma), Bata, znakomite letnie buty ma brazylijska Azaleia - mam od nich 4 pary, rozmiar 36, ale to jest male 36 (lepiej kupowac przez net, stacjonarnie przebicie cenowe jest straszne), bywaja 35 w Daniji, do tego jeszcze Aldo, Nine West (mam od nich jedna niezniszczalna pare), Prima moda (moim zdaniem za drogie w stosunku do jakosci). Stosunkowo tanio mozna zamawiac buty w dowolnym rozmiarze ze strony www.akces.biz/ - niby do tanca, ale z podeszwa uliczna spisuja sie znakomicie. I wersje ocieplana kozaczkow tez maja - kozaki kosztuja ok. 300 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
lukacs Re: Porady dla filigranowych - jaki rozmiar 21.03.06, 12:10 jaka jest granica rozmiarów / wzrostu osób filigranowych zastanawiam sie po prostu czy nią jestem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marlyn_85 Re: Porady dla filigranowych - jaki rozmiar 02.10.06, 21:50 Osoba filigranowa to taka nosząca rozmiar 32 i 34 ,numery butów 34,35,36 (mierzaca poniżej 160cm(liczone bez obcasów:P)pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
vinca Re: Porady dla filigranowych - jaki rozmiar 28.01.07, 09:53 Ja nosze 34 ale numer buta 38. A nie zawaham sie uzyc stwierdzenia ze jestem filigranowa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ina1234 Re: Porady dla filigranowych 05.04.06, 13:46 słyszałam w programie,,Muszę to mieć", ze spódnice do połowy łydki osoby filigranowe nosić nie powinny,a tu jest napisane, że powinny nosić, wiec już nie wiem nic... Odpowiedz Link Zgłoś
fsza Re: Porady dla filigranowych 06.04.06, 19:26 a dlaczego my, filigranowe miałybysmy chciec cos sobie powiekszac, przedluzac, naciągac? chocby optycznie przeciez to najfajniejsze w byciu maludą - moc sie calej skulic w ramionach ukochanego:) a ze ciuchow nie ma? pff! problem chyba nie w braku rozmiarowki,a w braku pomyslow. zrobcie z tego atut dziewczyny :) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Porady dla filigranowych 18.04.06, 12:31 bo Avanti zawsze opisuje wszystko jako "mankamenty figury": mały biust jest powodem do wstydu i należy go powiększać odpowiednim ubraniem, krótkie nogi to już w ogóle hańba i nalezy je jak najszybciej zakryć spodniami, filigranowe muszą się powiększyć i wydłużyć itp itd... ciekawe czy wszystkie 'dziennikarki' w redakcji są idealne... Odpowiedz Link Zgłoś
kikusia6 Re: Porady dla filigranowych 03.08.06, 17:28 a możeby tak jakieś nazwy albo adresy sklepów dla filigranowych?:> Odpowiedz Link Zgłoś
morthisia Re: Porady dla filigranowych 06.08.06, 14:59 ledwo 6 porad? troche malo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
marlyn_85 Re: Porady dla filigranowych 28.10.06, 22:00 Moge dopowiedziec jedną....z doświadczenia:) Ubrania ze sztywnych materiałów typu len, tweed,czy np tkaniny na płaszcze zawsze są szyte o jeden rozmiar większe:/...niestety. Sama noszę rozmiar 36 ale tweedowy pŁaszcz,spodnie 34(w którym przyznaję nie ma za dużego wyboru) Odpowiedz Link Zgłoś
tamara100 Porady dla filigranowych 03.10.06, 10:09 Mam wprawdzie 160cm wzrostu, ale jestem drobniutka, buty 34 (oczywiscie tylko RYLKO, albo dzieciece)i dwa problemy, na ktore moze ktos cos poradzi: 1. spory i opadajacy biust (przy chudziutkich rekach i drobnej twarzy trudno go jakos elegancko oprawic) 2. kosmicznie chude lydki (a tak uwielbiam spodnice za kolano i buty na obcasie) Czy jakas zdolna stylistka moze mi sluzyc porada???????? Odpowiedz Link Zgłoś
marlyn_85 Re: Porady dla filigranowych 28.10.06, 21:40 Na opadający biust to najlepiej push-up(jeśli masz zbyt duży rozmiar w stosunku do sylwetki wystarczy wyjąć wkładki-żeby dodatkowo nie powiększac piersi). Odpowiedz Link Zgłoś
marlyn_85 Re: Porady dla filigranowych 28.10.06, 21:42 na zbyt szczupłe łydli to na jesień i zime polecam botki przed kolano,teraz zresztą bardzo modne:) Odpowiedz Link Zgłoś
marlyn_85 Re: Porady dla filigranowych 28.10.06, 21:52 Jeśli chcesz optycznie poszerzyć łydki kup sobie MARSZCZONE kozaki(np z zamszu) Odpowiedz Link Zgłoś
aaagatkaaa Re: Porady dla filigranowych 28.10.06, 23:54 Mnie to chyba nikt nie przebije. Jestem bardzo drobna ważę 43 kg. przy wzroście 160, ale mój biust, hmm..70C, to jest dopiero problem, przymierzam sukienkę rozmiar 34/36 wszystko oki dopóki nie musze jej zapiąć, a 38 w biuście super a w tyłku wisi-porażka Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Porady dla filigranowych 29.10.06, 00:05 42kg, 155cm, przebiłam Cię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aaagatkaaa Re: Porady dla filigranowych 29.10.06, 00:16 Moja droga chodziło mi o biust :P jak przy tych wymiarach, mój biust Cię przebija. Chociaż powinnam sie cieszyć, bo filiżanki(tak mówi mój kolega, na małe kobitki) mają raczej małe cycuszki ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Porady dla filigranowych 29.10.06, 00:20 Ja mam biust 32 C (rozmiarówka LaSenzy) i jak to moi koledzy mowią: nie za duży i nie za mały ;) Czasem mi się zdarza że w bluzkach w biuście mi troche za ciasno, ale raczej nie mam problemów z doborem ubrań, jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilola Re: Porady dla filigranowych 28.01.07, 01:27 to tak jak ja:) 160 cm, 43 kg, 70 C , baaardzo chude łydki, buty 35,5, szczupła talia, wąskie ramionba ale dość szerokie biodra.... i ubierz się tu człowieku:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mala.live Re: Porady dla filigranowych 05.05.08, 19:54 o kurcze ja tez waze 43kilo i mam 70C :) ale nie mam problemu z zbyt waskimi bluzkami i wlasnie najlepiej mi w sukienkach, szczegolnie tych z falbanami na biodrach, to je nieco powieksza :) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp No ZEZ kurczę 29.10.06, 00:20 Przeczytałam "Porady dla MIGRENOWYCH" :D Już mi się w oczach mąci... Jak się ubiera kobiea z migreną? Ano torbę ma wielką na medykamenta, buty na płaskim obcasie, żeby od kręgosłupa bólu głowy nie dostać, ciemne okulary obowiązkowo, ciepłą czapę, bo od przewiania zatok można migreny dostać, ciepłe gatki, bo zapalenie przydatków to migrena gwarantowana... :)) Lepiej już być filigranową. Odpowiedz Link Zgłoś
moniawr Porady dla filigranowych 26.01.07, 23:06 HEJ! Wszystko dobrze, tylko gdzie kupić takie ciuchy, żeby pasowały. Spodnie skracam, ze spódnicami w sumie nie mam problemu, gdyby nie to, że nie mam zbyt dużego wyboru - albo za wzorzyste, albo zbyt szerokie, falbaniaste, bluzki się znajdą, gorzej ze swetrami i żakietami.Te ostatnie dla kogoś przy wzroście 155 z krótkim stanem są ciężkie do zdobycia. Rozmiar 34 jest za mały, bo pas mam w biodrach, 36 za duży - tu najgorzej wyglądają szerokie ramiona. Poza tym rozmiarów dla tak małych osóbek jest niewiele w kolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
toskaniaa Re: Porady dla filigranowych 27.01.07, 06:33 ostatnio w JACKPOT widziałam rozm 32 z najnowszej kolekcji Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Porady dla filigranowych 27.01.07, 12:27 też mam niecały 1,60m, jestem do tego szczupła i drobniutka i zawsze udaje mi się coś fajnego kupić, wystarczy dobrze poszukać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi80 Re: Porady dla filigranowych 27.01.07, 13:10 zgadzam się z powyższym.. ciuchy znaleźć można - chociaż ciężko spodnie to problem od zawsze pamiętam, jak 3 lata temu jedynymi "drobnymi 34" były rybaczki (dla mnie spodnie z mankietem)autograf, które były z cieniutkiego materiału, ale nie mogłam wtedy nic innego na zimę znaleźć :( spódnice.. noszę za kolano bo wszystkie są zazwyczaj takie, niezależnie od przewidywanej przez autora wizji ;) mam spory biust i biodra 75B jak na taką sylwetkę, więc w końcu "przyjęłam" swoją kobiecość i podkreślam klepsydrę zamiast się jej wstydzić pozdrawiam wszystkie malutkie (154, dokładniej 153,8) :) Odpowiedz Link Zgłoś
olkalolka Re: Porady dla filigranowych 05.05.08, 23:12 a ja nie jestem filigranowa, niestety... mimo, że mam również niecałe 160, nie jestem chudziutka i noszę 38. najtrudniej coś wykombinować, gdy się jest niskim i "grubokościstym" (no bo puszysta też z drugiej strony nie jestem). no i jak tu wyglądać dobrze z krótkimi, dość masywnymi nogami, hę? ja tam wam drogie "filiżanki" (b.fajne określenie swoją drogą:) zazdroszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
mala.live Porady dla filigranowych 05.05.08, 20:57 waze 43 kilo, mam 163cm, 70C, 60 cm w tali i 87 w biodrach, bardzo chude nogi, szczegolnie lydki Moje porady na dobry wyglad: 1. spodnie: skoro mam tak szczuple nogi, to nie ma sensu ich maskowac dzwonami, zakladam getry lub super obcisle prawie jak getry dzinsy polecam z taly weil, 2. bluzki: rozmiar 34 mozna znalesc we wszystkich mlodziezowych sklepach, marki takie jak vila, h and m, new yorker, vero moda, 3. tuniki: dla mnie super sprawa, co prawda nie podkreslja tali ale jak zaloze bardzo luzna tunike to moje super szczuple nogi staja sie nie wada a atutem, a przeciez mam tylko 163cm:)a nogi sie tak wydluzaja ze na ulicy slysze duzo pozytywnych kometarzy na temat nog wlasnie :) 4. buty: polecam kozaki ale juz dawno przestalam sie przejmowac ze moja lydka to jedyne 32 cm...kupuje buty marszczone albo za luzne o prostm walcowatym ksztalcie wokol lydki, jednym slowem podkreslam to ile to luzu mi zostaje w bucie, zamiast obciskac lydki profilowanym obcislym butem ktory i tak nigdy nie bedzie obcisly... plecam buty o prostym ksztalcie walca do spodnicy mozna uzyskac fajny efekt za luznego buta drobnych nog i spodnicy w dlugosci przed 15 cm przed kolano lub mini :) 5. talia: jesli chce podkreslic talie to zakladam szwedy, najlepiej w kant, z wysokim stanem polecam z h and m, i do tego blyzke wpuszczam w sponie polecam te bluzki z malymi bufkami na rekawkach, drobnym to pasuje:), zdecydowanie nie polecam masywnych paskow zapinanych pod biustem to tylko gubi talie, jesli chce zarysowac talie jednym ze sposobow jest zalozenie spodnicy z falbanka lub z falkankami, lub o babkowym ksztalcie do tego bardzo obcisla gora ZAWSZE ZACHOWUJE ROWNOWAGE STROJU jesli do szerokiej gory waski dol, do szerokiego dolu waska gora, 4. plaszcze : bardzo sobie chwale plaszcz dwurzedowy, z paskiem w tali dl do kolana, rowniez luzny, szeroki, krotki(do pol biodra, lub do pasa) plaszczyk o trapezowym ksztalcie, bez paska, lub z paskiem, z luznymi rekawami trzy czwarte i dlugie rekawiczki:) 5. szpilki: najlepiej o drobnym obcasie, nie zbyt wysokim tak 7cm max, bianco produkuje buty rozm 35 i zazwyczaj sa na przecenie ale ja mam 37 :) chyba napisalam wiecej niz sam artykol... ale to chyba dobrze tez napiszcie jak sobie radzicie z wlasna figura jestem bardzo ciekawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
maniu111 Re: Porady dla filigranowych 05.05.08, 23:06 zawsze uwazałam,ze filigranowym kobietom nie pasuje duża torba,do czasu kiedy taką sobie kupiłam,teraz nie wyobrażam sobie sieie z małą,ledwo mieszczącą A4 torbą. Odpowiedz Link Zgłoś
ani-1 Porady dla filigranowych 10.12.08, 23:16 Mam 156cm, ważę w porywach do 42kg.Rozmiar ciuchów XS, bucik 34. Nie umiem się ubierać. Zazwyczaj wszystko na mnie wisi jak na wieszaku. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_marlenne Re: Porady dla filigranowych 14.12.08, 10:13 Zakładaj rurki, luźne bluzki (jak ciążowe, rozszerzane), tuniki... Odpowiedz Link Zgłoś
cryptorchid Re: Porady dla filigranowych 11.12.08, 16:52 Od kiedy bycie małą i szczupłą to wada, którą trzeba maskować? A już potrzeba optycznego wydłużania stóp mnie rozłożyła na łopatki... przecież to są same atuty, które warto podkreślać, a nie na siłę zbliżać się do średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_fashion Re: Porady dla filigranowych 12.12.08, 15:10 Artykuł naprawdę do bani, nic w nim nie ma ciekawego czy nowatorskiego Ja również należę do tych filigranowych, ale nie mam problemu z ubieraniem się. W sklepach jest naprawdę spory wybór i górują te mniejsze rozmiary, uważam że filigranowe dziewczyny (tzn takie 160 cm, 50 kg wagi, z biustem) mają chyba najłatwiej w dobieraniu strojów, tzn tak mi się wydaje z moich spostrzeżeń po shoppingach z moimi koleżankami w różnych rozmiarach Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Porady dla filigranowych 12.12.08, 15:59 miriam_fashion napisała: uważam że > filigranowe dziewczyny (tzn takie 160 cm, 50 kg wagi, z biustem) mają chyba naj > łatwiej w dobieraniu strojów, 154/54/93cm w biuście - wcale nie jest łatwo, zapewniam Cię :) Odpowiedz Link Zgłoś
maniu111 Re: Porady dla filigranowych 13.12.08, 14:32 wążąc ponad 50 kg, uważacie sie za filigranowe? ja przy wzroście 154cm waże 42 kg-i mam faktycznie problem z zakupem ubrań.Przy wadze ok.50kg można spokojnie kupić coś w rozm.34/36. Odpowiedz Link Zgłoś
amica_zolwica Re: Porady dla filigranowych 13.12.08, 15:43 Hej! ja nie mam zbyt wielu problemow z kupowaniem ciuchow oczywiscie czasem i na mnie cos wisi, ale nie narzekam choc mam 164 i 43-44 kilo biust 75a a raczej ciesze sie bardzo i lubie swoja sylwetke wlasnie teraz najbardziej!Pozdrawiam wszystkie filigranowe kobitki! Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Porady dla filigranowych 13.12.08, 18:49 Wątpię żebym była filigranowa, mam bardzo kobiece kształty, ale jestem mała - talia większości ciuchów wypada na wysokości moich bioder. A jak coś jest dobre w biuście i w biodrach, to jest za długie. Wiem że artykuł jest o filigranowych, ale bardzo mi przykro - nie piszą artykułów typu 'porady dla niskich klepsydr'. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_marlenne Re: Porady dla filigranowych 14.12.08, 10:12 Tak, niska dziewczyna o szczupłych nogach wciśnięta w rozszerzane u dołu spodnie... koszmarek gotowy, zważywszy na to, że 80% Polek nie skraca dżinsów, tylko je zawija (o, zgrozo!). I nie mówię, że Wy, Drogie Forumowiczki, do nich należycie - myślę tu o tak zwanej "ulicy". Niska, drobna, szczupła dziewczyna o zgrabnych nogach powinna nosić rurki lub klasyczne proste spodnie. W innym wypadku jest to tylko konsekwentne oszpecanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
cryptorchid Re: Porady dla filigranowych 14.12.08, 13:42 Faktycznie zgroza i dramat, powinni zamykać za zawijanie dżinsów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_marlenne Re: Porady dla filigranowych 14.12.08, 17:28 Rozumiem, że Tobie się zawinięte spodnie, spod których wyziera przybłocony najcioch, wybitnie podobają ;)? No wiesz, jeden lubi, jak mu cyganie grają, drugi, jak mu nogi śmierdzą... Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_marlenne Re: Porady dla filigranowych 14.12.08, 10:14 Mam około 165, ważę 50 kg. Bez problemu kupuję ubrania, zawsze mogę coś na siebie znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Porady dla filigranowych 15.12.08, 21:59 > Mam około 165, ważę 50 kg. > Bez problemu kupuję ubrania, zawsze mogę coś na siebie znaleźć. no tak, ale z opisu wynika ze raczej nie jestes filigranowa, ani ze wzrostu ani z wagi. Odpowiedz Link Zgłoś