Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobaczą!!!!

• sophy.r 42-42-42-42-42-42-42-42 01.04.06, 22:17
        jak w nagłówku. to niełatwe zadanie, rzeczywiście, ale polecam watek, ktory
        zapoczatkowalam, moze pomozecie mi zrobic taką porządną ściągawkę? zachęcam!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37522&w=39457306
        Pozdrawiam wszystkie kobiety o Dużej Stopie:-)
        • miraculum Re: 42-42-42-42-42-42-42-42 02.04.06, 18:11
          www.duze.pl
          www.neckermann.com.pl
          te stronki polecam, duże buciki maja ale sprzedaz w neckermanie tylko wysyłkowa
      • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 12.04.06, 19:36
        To prawda,że z duzymi rozmiarami jest w naszym kraju problem.Ciekawe,że
        poradzili sobie z tym bez większego bólu w Niemczech czy Skandynawii-znaczy
        sie,że można tylko trzeba mieć trochę wyobraźni.Piszecie tutaj wszystkie o
        rozmiarze butów ale to jest przecież zupełnie niewymierne bo od jakiegos czasu
        producenci naszego obuwia uparli sie aby z rozmiarami utrudnic jak tylko sie da-
        i teraz często jest tak,że jedna mówi,że ma stope rozmiar 42 a druga 41 i
        okazuje się,ze ta co ma 41 ma stope dłuzszą.Najlepiej rozmiar stopy
        odzwierciedla jej długosc w cm!Ja jestem 33 latka,mam 182 cm wzrostu i długosc
        stopy 27.7 cm-przy butach dobrych marek(kupowanych niestety tylko we
        wspomnianej Skandynawii lub Niemczech) jest to rozmiar 44.W Polsce próbowałam
        na Allegro i www.duze.buty ale raczej słabiutko z rozmiarem a jak juz mogło sie
        udac to fason,że szkoda gadać.W sklepach nawet nie próbuje pytać bo konczy sie
        na 40 lub 41 a w taki stopy nawet nie włoze.Czyli bieda!
        Justa
        • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 12.04.06, 19:40
          Tak czytajac Was zauwazyłam,że najczesciej piszecie o swoim rozmiarze buta 41-
          42 czyli wychodzi,ze ja mam z Was póki co najdłuzsza stope-no ładnie!Ale
          pocieszcie sie,ze mam kolezanki zarówno koszykarki jak tez siatkarki,które maja
          stopy rozmiar 45-46 i nie słyszałam aby specjalnie biadoliły.No a taka stopa w
          porównaniu z 41-42 to przeciez kolos.
          Justa
          • miraculum Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 14.04.06, 13:42
            Ja tez mam rozmiar 44, ale czasem mieszczę się w 43 a nawet w kozaki 42 z ryłko.
            Zalezy od producenta. A na www.duze.pl kupiłam ostatnio buciki, bardzo wygodne,
            moze nawet za miekkie, ale musiałłam włożyć dodatkową wkładkę bo mam szczupłą
            stopę i to kolejny problem :/
            • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 17.04.06, 21:51
              miraculum a jaka masz długośc stopy w cm i mm bo ja nie wlezę w 43-znaczy może
              wlezę ale ciśnie!
              Justa
              • miraculum Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 24.04.06, 17:07
                Moja długość to 28 cm
                Ostatnio w Ryłko mierzyłam buty i były na mnie za długie !!!!
          • aiczka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 07.09.06, 14:48
            No, to już rzeczywiście musi być ciężko. Ale może jak się ma naprawdę duże
            stopy, człowiek trochę inaczej na to patrzy. Wkurzające jest, gdy szczęście mija
            Cię na wyciągnięcie ręki. Gdy wydaje Ci się, że przecież masz zupełnie normalny
            rozmiar (jak wiele wpisujących się tu kobiet) a producenci Cię ignorują.
      • dzidzia669 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 17.04.06, 21:53
        178cm wzrostu i 40/41 :( w malych miescinach i na bazarkach takie buty to
        rzadkość:(
        • mech-k Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 18.04.06, 03:45
          ja sobie radzę, koleżanka ma nr 42 i cierpi! w jej imieniu się zatem wpisuję, howgh!
      • rechicera 46!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.04.06, 12:54
        Widziałam się w święta z kuzynką 15-letnią i ma już nogę 46 i wzrost ok 175. Tragedia, tylko męskie kupuje.
      • titta Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 18.04.06, 13:17
        Tak na pocieszenie, nie tylko "nietypowi" maja problemy...Ja mam rozmiar 37.
        Bardziej przecietnie sie nie da. No i wyglada na to, ze wiekszosc kobiet w
        miescie, w ktorym mieszkam ma ten rozmiar. Bo kupienie ladnych i ciekawych
        butow 37 graniczy z cudem (tym bardziej, ze wyboru wielkiego nie ma i gust tez
        chyba mam typowy ;). Rozmiary mniejsze i wieksze (ba i 42, 43) sa zawsze. Te
        wieksze to leza sobie dluuugo, a poczciwa 37 ulatnia sie chyba w dniu dostawy.
        Juz kila razy uslyszalam, ze z takim rozmiarem to na poczatku sezonu. I co? Na
        buty poluje jak na mieso w czasach kryzysu...
        • ulcia03 Gdzie Ty widzisz te 43??? 19.04.06, 09:06
          Nie wiem Titta w jakim mieście mieszkasz, ale ja w całym moim życiu (a parę
          latek już upłynęło) NIGDY nie znalazłam w ŻADNYM sklepie damskiego rozmiaru 43.
          Nawet z rozmiarem 42 jest baaardzo ciężko, raz na 3 lata się trafi (nie licząc
          oczywiście Deichmanna). Może podaj jakieś namiary na sklepy do których
          chodzisz. Będziemy bardzo wdzięczne. Sorry, ale ten Twój post wydaje mi się
          trochę z palca wyssany.
      • elle2006 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 18.04.06, 16:43
        A co ma powiedzieć kobieta która ma rozmiar 35?? Moja Mama ma własnie taki.
        Gustowna z niej babeczka, nosi tylko szpilki. No wiec szukałyśmy przez dwa tyg
        dla niej butów jezdzac od miasta do miasta bo wszedzie numeracja konczyla sie
        na 36. W koncu dzisiaj znalazłyśmy. Smieszne takie malutkie ale bardzo ładne i
        kobiece. Na 8cm szpilce z zaokrąglonym czubkiem b.fajne :)
        • zoe17 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 20.04.06, 01:48
          Cos dla kobiet o duzych stopach - nie sa tanie, ale niektore modele sa bardzo
          eleganckie, powiedzialabym nawet, ze ekskluzywne.
          www.highheels.com.pl/shop/index.php?m=produkt&i=128
          www.highheels.com.pl/shop/index.php?m=produkt&i=91
          www.highheels.com.pl/shop/index.php?m=produkt&i=116pzdr.
          • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 25.04.06, 17:12
            hej miraculum!!!-to Ty masz dłuższą stope ode mnie!!!!Chyba natychmiast bardzo
            Cie polubiłam bo to zaledwie 3 mm róznicy ale jeżeli masz 28 cm to masz stope
            dłuższą-hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra!
            • miraculum Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 26.04.06, 17:33
              Cieszę sie ze poprwaiłam Ci humor, polecam mierzyc buciki w Ryłko :)
              • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 26.04.06, 20:49
                I to nawet bardzo mi poprawiłas:)Jesteś pierwsza osobniczka płci własnej, która
                ma wiekszą stope ode mnie(o ile poprawnie zmierzyłas sobie długosc stopy)-i nie
                wiem czy zauwazyłas,że chyba własnie Ty i ja mamy na tym forum najdłuższe stopy
                bo dziewczyny często operuja rozmiarem buta tylko i nawet na to patrząc my mamy
                wieksze-czy płaczemy czy sie cieszymy:)?Zapomniałam ile masz lat i ile wzrostu?
                • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 27.04.06, 08:00
                  MIRACULUM!!!!!!!!!już wiem tralalalala-że masz az 188 cm-wow-no to jestes
                  kawałeczek wyzsza ode mnie czyli i tak proporcjonalnie mam wieksze stopy od
                  Ciebie-buuuuuuuuuu!!!A łapki?Ja mam bardzo długie palce i długa cała dłon i tu
                  wolałabym jednak miec dłuższe od Ciebie-hahahahaha-ale kurcze to 188 cm-
                  pewności raczej nie mam :)
                  • miraculum Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 27.04.06, 19:58
                    justa skad jesteś uradowana kobieto?
                    • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 27.04.06, 21:50
                      MIRACULUM!jakies 500 km od Ciebie czyli z nadmorskiego miasta Sopot
                      wielkoludko.Jejku ktos tam nosi 34 numer buta :).Toc to szok-to stopa 22 cm
                      czyli niewiele większa od mojej dłoni-hahahahahahaha
        • foamclene Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 27.04.06, 20:16
          to jak kasia cichopek
          ona nosi rozmiar 34 ma malenkie stopy
          ale klapki u gucciego dostala :)
      • gosia.goska buty do kupienia 27.04.06, 09:10
        www.allegro.pl/show_item.php?item=100760497#photo
      • foamclene Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 27.04.06, 20:15
        nosze 40 :)
        i o dziwo japonki z Twojego stylu sa na mnie dobre :)
      • bunkowa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobaczą 28.04.06, 10:59
        Obiema rękoma podpisuję się pod tym apelem. Noszę 41 i większość "wycieczek"
        po buty kończy się głębokim dołkiem i łzami.
      • haunia Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 28.04.06, 14:27
        no ja mam 42, badz 43 i do tego wysokie podbicie :-)
        obecnie sie oblowilam w NL w duza ilosc butow.
        A tak to wycieczki do wawy pozostaja :-) uwielbiam ten sklep
        z takich sieciowych to bata, apia, warto tez szukac w sklepach z obuwiem
        wloskim, moja ukochana firma cinderella robi do 43 :-)
        do tego rieker, gabor - tylko ze powyzej 42 ma juz takiej bardziej standardowe
        modele.

pozdrawiam
        KK
        • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 28.04.06, 17:44
          Haunia!Ale włoskie 43 to odpowiednik stopy rozmiar 42 czyli 27 cm w porywach-a
          jeżeli my z MIRACULUM mamy odpowiednio ja 27.7cm i ona 28cm to lipka!Zreszta
          aukcja tych pantofelków,które Gosia proponowała wczoraj na allegro to tez nici
          bo to 43 jest za małe-kiedys próbowałam rozmiaru 43 z tych sprzedawanych na
          allegro i sa o 0.5 cm za małe-to w sumie jest nominalne 42.Jeżeli masz stopę 27
          cm to jeszcze jak Cie moge ale powyżej 27 cm to juz naprawde katastrofa.
          • kania505 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 03.06.06, 17:30
            tez mam długie stopy:( ale jak kupuje rozmiar 41 to na początku troche mi sie
            obcieraja wiec dopiero jak je rozciągne to sa dobre.
      • bujaka_jamajka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 03.06.06, 18:00
        Ja noszę 40 w porywach 41:)
      • kihotka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 06.06.06, 20:43
        Ja mam 41 ale mieszczę się w niektórych 40.Na lato pozostają japonki ale jeśli
        chodzi o jakieś pantofelki to tragedia!
        • madeofstars Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 06.06.06, 20:47
          ja tez ma 41 i kupowanie butow dla mnie nie nazlezy do przyjemnosci,firma Exbud
          niezle dyskryminuje - damskie tylko do 40 robia
          • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 16.06.06, 20:50
            Hej dziewczyny co Wy tu płaczecie mając stopy w rozmiarach 40-41.Nie załamujcie
            nas - przecież ze stopą w takim rozmiarze byśmy tu nie biadoliły. Przecież
            sprawa dotyczy naszych stóp w rozmiarach powyżej 43 a nie smiesznej 40-ki czy
            41. My tu mamy w wiekszości stopy powyżej 28 cm a nie jakieś śmieszne 26 cm czy
            26.5 cm:)
            • antosia.mama Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 17.06.06, 17:03
              Mnie się generalnie wydaje, ze posiadania stopy długości 26,5-27 cm to jest
              powód do biadolenia. Szpilki noszę w rozmiarze 41. Adidasy - musowo 42 2/3. A
              mam tylko 168 cm wzrostu. Dla pięknych szpilek jestem w stanie nawet cierpieć
              niewygodę, ale te w moim rozmiarze producenci robią w jakichś prototypowych
              ilosciach i na pniu ich nie ma. Mogę się zgodzić, ze w rozmiarze 40 mozna
              wyczaić coś fajnego, niestandardowego nawet i nie przypominającego łódki
              wyrąbanej w korze drzewa. Ale 41 i powyżej - masakra.Ja, chociaz się boję,
              kupiłam sobie szpileczki-sandałki na allegro, bo w normalnych sklepach nie
              uwidzę niczego na swą stopę. I są za duże, co mi się pierwszy raz w zyciu
              zdarzyło:)
      • mozambija Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 30.06.06, 10:29
        ja mam rozmiar 43 to jest 28 cm...... i nie kupuje w polsce butów. mozambija
        • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 02.07.06, 16:48
          Mozambija masz równo 28 cm?Ja mam 27.7 cm.
        • 30justa Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 02.07.06, 16:49
          Mozambija masz równo 28 cm???Ja mam dokładnie 27.7 cm.
      • klaudziol111 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 30.06.06, 11:19
        Ja też tak niedługo będę miała. Mam 13 lat. Obecnie mam rozmiar 39/40. CO
        bedzie potem ?? NOga cały czas mi rośnie !
        • aiczka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 07.09.06, 14:54
          Może przestanie. Ja też się bałam, ale zostało 40/41.
        • coolermaster6 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 07.09.06, 18:02
          klaudziol111, rośniesz już coraz wolniej. Możliwe że numer 39/40 już Ci
          zostanie. Nie ma co panikować, że w wieku 20 lat będziesz nosić rozmiar 50.
      • nie-niebieska Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 07.09.06, 13:20
        zapraszam na wycieczke po holenderskich sklepach !!!!!!!!!! nie ma problemu z
        41-42!!!
      • aiczka Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 07.09.06, 14:37
        Ja zwykle mieszczę się już w 40, pewnie dlatego często słyszę "największe to 39".
        Chciałabym bardzo ponarzekać na sposób "powiększania" pantofli z rozmiaru 36 na
        40. Często wygląda na to, że producent uznaje, że wystarczy tylko zrobić większą
        podeszwę. A ja mam zdrowy, niezdeformowany paluch i ma on więcej niż 7-10 mm
        wysokości.
        • agnes10131 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 08.09.06, 07:39
          ja mieszcze sie dopiero w rozmiarze 42 , czasem w 41
      • olahej Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 09.09.06, 09:13
        mam 42 rzadko mieszczę się do 41 to jest straszne
      • agent_007 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 09.09.06, 09:30
        ja tez mam duze. 41 i podpisuje sie tu moimi rekoma i ... stopami... w koncu
        duze sa :)
        • bawara1985 Re: Duże stopy!!! Wpisujcie się! Niech nas zobacz 09.09.06, 10:54
          ja mam tylko 40 choc czasem 41 tez pasuja :) az czasem wstydze sie moich
          wilkich stop ;//

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka