calo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 09:37 np kate moss i wiele, wiele innych.... Odpowiedz Link Zgłoś
uka_m Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 12:17 Chyba nie chodzi o to czy ktoś jest śmieszny,krzywy czy ma różowy samochód.O ikonach się mówi-żle,dobrze,wzbudzają kontrowersje itp. Nieśmiertelna jest oczywiście Coco Chanel. www.gnam.arti.beniculturali.it/IVSeCultura/COCO.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 09:42 kate moss, sienna miller, sarah jessica parker i pare innych osob. Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 09:47 S.J.P. chyba BYŁA. Dla nastolatek i "mas" - nie przypadkiem J.Lo? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:07 nie wiem kto jest kim dla nastolatek. za stara jestem zeby wiedziec takie rzeczy. dla mnie SJP ZAWSZE bedzie ikona mody, nie wazne, ze SATC juz nie kreca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:11 A mi się podoba ciekawośc świata nawet u 60-latków i nawet dotycząca pozornie nieistotnych "dupereli" jak trendy:)A ma juz dwadzieścia pare lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:14 60-latkowie sa na emeryturach i maja duzo czasu na rozwijanie sie i zaspokajanie swojej ciekawosci swiata :P poza tym maja szeroki oglad rzeczywistosci - dwidziesto-trzydziestoletnie dzieci, kilku i kilkunastoletnie wnuki - latwiej im poznawac trendy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
rogalika Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 16.03.06, 17:51 Dla mnie ikona mody jest Naomi Watts, bo nosi piekne, zwiewne, subtelne ubrania, seksowne ale nie wyzywajace, o niebanalnych krojach z lekka nutka ekstrawagancji, ale zawsze eleganckie i w najlepszym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:16 hmm...jeśli chodzi o nastolatki to mi się Mischa Barton kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:22 no widzisz, a ja pierwsze slysze takie nazwisko ;) juz bardziej te blizniaczki, co graly w wielkiej chacie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:24 w pełnej chacie :) ale wielka chata też brzmi nieźle :) mogłyby nakręcić sequl, że np. zmieniają dom na większy :) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:25 haha :) cos mi wlasnie nie pasowalo z tym tytulem ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:29 O tak, siostry Olsen:) Tylko że one swego czasu były dość...ekhm, oryginalna ikona- załóżmy na siebie obojetnie co, byle dużo i za duże.... A Mischa Barton to też "gwiazda" serialu, tyle że współczesnego. Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:50 na ASOS często M.Barton "bywa" - tam prawie każda rzecz podpisana jest " seen on...." A Cat Deelay to kto?Bo wg.Asos nosi moje niegdyś ulubione perfumy, często też się przewija jako ta ikona:) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:52 nie traktowalabym asos jako wyznacznika tego, kto jest ikona mody :) Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 11:05 A ktoś mówił, ze traktuję?Chciałabym mieć taką umiejętność czytania między wierszami...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 11:55 aha. przepraszam za nadinterpretacje :) ale po co zatem w ogole przywolujesz (powolujesz sie?) na asos? :) ot tak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 13:19 a po co robia te podpisy na Asos, ot tak? I czemu akurat prym wiedzie Miller i Moss. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 14:03 to taki chwyt reklamowy. zreszta marketingowcy juz dzis wiedza, co sie bedzie 'nam podobac' za 3-4 lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 11:21 Cat Deeley to prezenterka telewizyjna UK (kiedys byla tez w MTV) www.newspapersoc.org.uk/Documents/Events&awards/LNW2003/Cat-Deeley.gif Zawsze uwazalam ze Cat ma za dobrze (to tak na marginesie) - jest naprawde naturalnie ladna, ma piekne oczy wlosy usta, ma bardzo ladna figure i w ogole jest slodka, jest swietna bezpretensjonalna prezenterka. I jeszcze sie cholera dobrze ubiera ;-)) Ikona mody dzisiejszymi czasy? Ciezko stwierdzic po style sa przetwarzane wiec czesto gesto ikona mody staje sie osoba ktora ta mode lansowala iles tam lat temu - ostatnimi czasy to Debbie Harry czy Edie Sedgwick. Ten etno hippisowski styl z konca lat 70-tych to np. Abba Minimalistyczny styl na baby doll to Twiggy ...i tak dalej.... Kate Moss i Sienna Miller na pewno ubieraja 'ulice' jako taka ale one tez czerpaly z inspiracje z powyzszych, wiec kto byl pierwszy - kura czy jajo ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 11:40 leciol01.free.fr/int/leciol12/CatDeeley03.jpg Tu nie najlepiej wyszła:) Już ją kojarzę z MTV. I słodkie perfumy ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen boska madonna... 14.03.06, 09:52 ... może nie tyle wyłącznie mody, co ogólnie pojętego trendu. w ogóle o trendsetterach jest ciekawy artykuł w dużym formacie, polecam, choć to trochę inny temat: serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3205226.html Odpowiedz Link Zgłoś
calo Re: boska madonna... 14.03.06, 10:03 wlasnie - nie mylmy ikony mody z klasyczna trendsetterka. ikona jest audrey hepburn, trendsetterka - madonna. ikona tworzy wlasny niepowtarzalny styl, grajacy z osobowoscia, trendsetterka podlapuje co odwazniejsze nowinki i je propaguje. tak to widze:) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pea oczywiście, że... 14.03.06, 10:24 goldioo napisała: > Kto jest dziś ikoną mody? JA! :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:31 zdecydowanie Sienna Miller. i to glownie za to co pokazuje chodzac po ulicy, a nie na przyjeciach;) blizniaczki Olsen. tez, ale mimo wszystko w Stanach a nie w Europie. a w Polsce? Reni Jusis? Kozuchowska? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:34 w polsce mamy przede wszystkim meska ikone - kuba wojewodzki :P Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:39 np kate moss, sienna miller, styl olsenek tez mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
calo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:43 w polsce cielecka i tyszkiewicz. a reszta slabiutko - kozuchowska nie ma wlasnego tsylu przeciez, ubiera wszystko, co jets trendy, ale z zachowaniem klasyki, to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:47 specjalnie kozuchowska ze znakiem zapytania dalam, bo chwalona jest w mediach czesto a ja mam wrazenie ze jest produktem stylistow. Tyszkiewicz - ojej! przeciez ta kobieta od 3 lat pokazuje sie w tych samych ciuchcach! zdecydowanie nie jest ikona mody! Odpowiedz Link Zgłoś
calo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:50 alez niech nosi te same ciuchy! grunt, z ezawsze wyglada elegancko i z klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:52 calo napisała: > alez niech nosi te same ciuchy! grunt, z ezawsze wyglada elegancko i z klasa. ja bym powiedziala ze zawsze tak samo i nudno, w zwiazku z tym nie jest inspiracja dla innych osob, slowem nie jest ikona mody. rzecz gustu oczywiscie;) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 12:19 otoz to, rzecz gustu. osobiscie wole to 'tak samo i nudno' w wykonaniu tyszkiewicz, niz 'ekscytujaco i zawsze inaczej;)' dody i mandaryny :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 13:08 zgadzam sie z Toba, cioccolato ze lepiej "tak samo i nudno" w wykonaniu Tyszkiewicz niz "ekscytujaco" Mandaryny, ale uwazam ze "tak samo i nudno" po prostu nie wystarcza do bycia ikona mody. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 13:10 wiadomo. tylko, ze jesli ikona mody, ma byc faktycznie 'ikona', to dla mnie moze nia byc coco chanel. w 'szerokim' znaczeniu tego slowa i kate moss sie zalicza ;) a w koncu ona jest _produktem_ stylistow. nie tylko na pokazach mody, ale na kazdej imprezie, gdzie sie pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:51 w polsce to jest cala masa 'ikon' - poczawszy od aktorek znanego serialu mjm, w tym weronike - corke pani projektant, przez brodzik, horodynska a na... jak sie nazywa dziewczyna jana wieczorowskiego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:54 cioccolato_bianco napisała: > nazywa dziewczyna jana wieczorowskiego? :) masz na myslo M. Brodke?? pseudartystke? to juz byla dziewczyna:) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 11:56 tak, mialam na mysli to dziewcze. juz jest eks? a co sie stalo? ;( Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 13:06 podobno mu sie znudzila, zreszta nie ma sie dziwic - ja tez z osobami w wieku licealnym nie mam za wiele wspolnego;) Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 10:55 Brodka?:) Teraz tak myśle, myśle i rzeczywiście tragedia u nas...Tylko Cielecka przychodzi mi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 11:12 Cielaczek jest taki "bezpieczny". No i wiele osób nawet nie wie kto zacz:) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 11:55 hmm.. mi sie ona wydaje mdla i bez wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
milamare Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 13:10 Sienna Miller zdecydowanie JUŻ nie. Byla twarza stylu boho, ale to co prezentuje ostatnio jest chaotyczne, byle jakie i co gorsza - nie wspolgra z nia. Od ikony oczekuje czegos wiecej niz prezentowania stylu, ktory w tym samym czasie mozna skopiowac w oparciu o asortyment H&M... Dla mnie wspolczesne ikony to Kate Moss, a pozniej Gwen Stefani i - w zupelnie innym stylu - Nicole Kidman. Odpowiedz Link Zgłoś
uka_m Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 12:02 Dla mnie Bellucci-na pierwszym miejscu! Madonna ciągle istnieje w mediach i gadają a to o jej dzieciach,a to o majtkach i udach,o mężu,o tym gdzie mieszka itp.Nie przepadam za tą artystką,ale przyznaję że ma niesamowitą charyzmę i można nazwać ją ikoną.Nieco podstarzała,ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 12:06 Można ją podziwiać za umiejętność utrzymywania się na topie, bo to jest rzeczywiście niezwykłe, ale w tych ostatnich dwóch teledyskach to ona jest jak dla mnie już śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
klarak Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 12:06 tylko co to jest ikona mody? bo ja mysle, ze to ktos, kto ma swoj zdecydowany styl i znajduje nasladowcow. sienna miller - sorry, ale wyglada jak kazda modelka na pokazie, tzn. nosi tylko modne ciuchy, to wszystko. dla mnie ikony mody to nieustannie vivienne westwood (choc jest kreatorka, to sama jest niesmiertelna ikona, mimo wieku) i madonna. moze jest jeszcze ktos, ale jakos nie zwrocil mojej uwagi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo ona już nie chce:) 14.03.06, 12:13 polki.wp.pl/kat,1687,wid,8173140,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 12:21 No jak tak to ja stawiam na Gwen Stefani również... Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 12:26 w polsce oczywiscie Kayah.nigdy nie podąża slepo za modą ,ma swój rozpoznawalny styl,jest bardzo oryginalna i kreatywna,potrafi zrobic coś z niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 13:34 obecnie nie ma takich, IMHO Odpowiedz Link Zgłoś
nianaa Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 19:02 Z polskich gwiazd to BRODKA definitywnie. Natomiast z zagranicznych SIENNA MILLER bezkonkurencyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 19:05 ja uwielbiam sukienki Steczkowskiej, wyjatkowo kobiece. Lubie tez Brodzik, zawsze ladnie ubrana, delikatnie, bez przesady, podkresla zalety, ukrywa wady. Lubie beyonce, zawsze ladnie ubrana, eksponuje sliczny zadek, i zgrabne cialo. Lubie tez z kezczyzn Alejandro Sanz, meski, elegancki, pociagajacy. Zdecydowanie ikona mody wsrod latynosow! Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 19:18 gwen stefani,sienna miller -- ,kochanie czemu szepczesz ,mozemy byc spokojni ,opuscmy rece' Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 21:25 Wg redaktorek mody to Kate Moss i Sienna Miller,ale mnie osobiście ich style nie podobają.No,a już Gwen Stefani to jakby ze śmietnika wyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 14.03.06, 21:49 Dlaczego zaraz ze smietnika? Mi sie wydaje, że jest oryginalna i niepowtarzalna, dość niekonwencjonalna (chociaż ostatnio w ciązy złagodniała:), ale zaraz ze śmietnika? Odpowiedz Link Zgłoś
uka_m Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 15.03.06, 12:50 Można powiedzieć,że tak. www.mtv.pl/vh1/pl/program:news:body/id=1648 Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 15.03.06, 13:45 no ja mysle ze z pewnoscia siebie mialas na mysli jestes alfa i omega jezeli chodzi o mode i moim idolem zakochalam sie w tym nicku i twoim pojmowaniu swiata Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 15.03.06, 15:02 Dziękuję.Nie pierwszy raz się spotykam z tak szczerym, nieklamanym, otwartym uwielbieniem.Tzn. do tej pory były to nastolatki ("jesteś moim idolem")więc czuje się podwójnie wyrózniona. Po raz pierwszy w zyciu wzruszenie odebrało mi mowę. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 15.03.06, 15:23 no popatrz jak malo potrzeba niektorym do szczescia wzruszenie odbiera mowe i milczac pisza.... jakiez to piekne! Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Kto jest dziś ikoną mody?n/t 16.03.06, 08:44 Piękne. Dziś juz mówię, wszem i wobec ogłaszam wspaniałą wiadomość - zostałam 100% ikoną mody!!! Odpowiedz Link Zgłoś