Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

O Ubieraniu

21.04.06, 11:54
    Wczoraj siedząc na romantycznej imieninowej kolacji i chwaląc się mojemu
    towarzyszowi, którego kopnął zaszczyt, że to własnie z nim wybrałam się na
    kolację w dniu tak wielkiego święta, że czekam na boską sukienkę Chloe na
    lato powiedział coś, co mi się spodobało:

"Dziewczynki takie jak Ty śmiesznie wyglądają jak biegają w Gucci czy
    Pradzie. Ciesz się i baw się póki możesz, ubieraj się fajnie w przykładowym
    H&M. bo dziewczyny w Twoim wieku fajnie wyglądają w takich ciuchach. Co
    innego jak będziesz miała trzydzieści pare lat, wtedy właśnie śmiesznie
    będziesz wyglądać w przykładowym H&M i należałoby wtedy ubierać się u
    najlepszych. Więc teraz ciesz się, ze swobody, póki jesteś młoda"

Spodobało mi się, myślę, że cos w tym jest, takie słodkie i sexi :)
    Obserwuj wątek
      • magdaksp Re: O Ubieraniu 21.04.06, 11:59

liczysz na naszą opinie?wsumie to zgodzilabym sie ztwoim towarzyszem ale nie wiem ojakie dziewczynki iwjakim wieku chodzi?ale chyba jestesmy wpodobnym.moze nie do konca tyylko h&m i h&m ale jednak ma troche racji.
      • lucy215 Re: O Ubieraniu 21.04.06, 12:04
        kolega ma rację :) za 10 lat nie pozwolę sobie na ubrania z trolla h&m czy
        house :D
      • minkair Re: O Ubieraniu 21.04.06, 12:05
        Haha a mojemu podoba się ,że ubieram się w między innymi w H&M ...a dodam ,że mam latek 30-ści parę..A co najważniejsze mi się podoba ! W ciuchach najdroższych poczułabym się jak własna ciotka... Nie wyglądam śmiesznie i do dzidzi-piernika mi daleko..Pożyjesz to zobaczysz ;-)
        A tak na przyszłość mam takie plany z H&M ..Promodu ..Zary i innych a także własnoręcznie wykonanych ciuchów przerzucić się na prześcieradło..nakryć się nim i czekać ;-) i to też uważam za słodkie i sexi:-)

• edavenpo Re: O Ubieraniu 21.04.06, 12:32

Zalozenie ze ubrania znanych projektantow sa z natury bardziej dojrzale czy
          postarzaja jest bledne. Szczegolnie ze co jest w H&M czy innych sieciowkach
          typu Topshop, Oasis czy New Look jest odbiciem trendow zaprezentowanych w
          kolekcjach Pret a Porter z wybiegow na dany sezon tylko ze uszyte tanio i z
          tanich materialow. Stad na przyklad slynna sukienka Galaxy Rolanda Moureta
          zostala dokladnie skopiowana przez wiekszosc sieciowek. A kolekcja Chloe z tej
          wiosny z spodniami cygaretkami, szortami, trenczami, spodnicami bombkami i
          powiewnymi bialymi sukienkami nie rozni sie od asortymentu oferowanego w H&M.
          Roznica jest w jakosci i cenie.

Asos.com oferuje prawie identyczne kopie ubran znanych projektantow, wlaczajac w
          to nawet bardziej odswietne kreacje jak suknia Keiry Knightley od Matthew
          Williamsona.

Gwiazdki trendsetterki jak Lohan czy Miller biegaja w jak najbardziej
          projektanckich ubraniach z torebkami za kilka tysiecy i inspiruja ulice ktora
          kopiuje ten wyglad kupujac w H&M.
          • tralalumpek Re: O Ubieraniu 21.04.06, 12:42
            bardzo dobrze ujelas temat, zgadzam sie z toba calkowicie
          • hotally Re: O Ubieraniu 21.04.06, 16:04
            Jasne, a ja dodam, że ubieramy się tak, na ile Nas po prostu stać.
      • liselle Re: O Ubieraniu 21.04.06, 12:29
        A mnie się wydaje, że tu niekoniecznie chodzi o to ile ma sie lat, a raczej o to
        kto w czym dobrze wygląda. Znam osoby, które i w sukni od Prady wyglądalyby jak
        w siermiężnym worze i takie które ubierając się w second handa'ach wyglądają jak
        królowe. To samo tyczy się wieku. Wiek z reguly nie jest wypisany na twarzy.
        Jeżeli wyglądasz swietnie to niezależnie czy masz lat 20 czy 40 mozesz ubierać
        sie w sklepach typu H&M. Są 20 ktore wyglądaja szalowo ale jest mnostwo i takich
        ktore z racji wyglądu nie powinny odkrywać nic więcej niż kostki. I sa kobiety w
        wieku tak zwnanym "średnim":) ktore wygladają bosko i na wiele moga sobie
        pozwolic jak i takie ktore nie moga. To ze ktos jest mlodszy czy starszy nie
        determinuje tego co ma nosic. Jeśli ma sie tlusty brzuch czy nogi w cellulicie
        to nawet mając lat dzieścia nie wygląda to ladnie.
        Chociaż z drugiej strony co nas to obchodzi.:) każdy ubiera się jak lubi i w
        czym się dobrze czuje. I juz.

Ps. Ja na przyklad uwazam ze H&M ma szmatlawe ubrania. Wszystko rzecz gustu:)
        • deczko Re: O Ubieraniu 21.04.06, 21:21

> Ps. Ja na przyklad uwazam ze H&M ma szmatlawe ubrania. Wszystko rzecz gustu:)

Witaj w Klubie. Zawsze mam wrazenie, ze 99% tych ciuchow jest uzywana, sprana i
          zmechacona. Mam kilka ubran z h&m i sa to bardzo przemyslane zakupy. Jednak do
          zadnej z nich sentymentem nie palam i rzadko nosze. A obecnie do h&m nie
          zagladam, nie ma po co...

Jakby mnie bylo stac na kreacje od projektantow, to pewnie chodzilabym w
          ubraniach westwood, wykupilabym caly butik. :)))))))))
      • daino Re: O Ubieraniu 21.04.06, 19:04
        uwielbiam Chloe. Plum Sykes rozplywala sie o dzinsach, mnie zachwycily zwiewne
        wyszywane, marszczone, polprzejrzyste koszule, bluzki i tuniki. nie moge sie
        zgodzic ze to dla starszych kobiet jesli chodzi o styl, nie na darmo reklamuja
        mlode "naturalne" dziewczyny, mimo ze Philo jest po 30tce. (o/t: kiedys na
        ktorym z forum ktos wspomnial ze rurki sa do 25 roku co wydalo mi sie komiczne,
        powiedz to teraz Stelli!).

i tak to wlasnie jest, wielkich kopiuja mali jednak trzeba uwazac bo cena
        odbiera jakosc i nadaje nowego niekoniecznie korzystnego wymiaru. i np
        poradniki mowia by zrezygnowac z niektorych rzeczy w przypadku gdy nie stac na
        najlepsze.

juz nieco mniej fajna jest tansza, aka contemporary linia See by Chloe (ktora
        nie ma az tak ciekawych wzorow, ale ostatnio zaczela produkowac bardziej
        zblizone do siostrzanej linii jedwabno-bawelniane koszule, nieco drozsze niz
        zazwyczaj).
      • ana-green Re: O Ubieraniu 21.04.06, 19:10
        Moja mama, która już dawno nie ma 30 lat w ciuchach z H&M i Reserved wygląda
        świetnie i na młodszą o 15 lat. Więc (wiem, że nie zaczyna sie zdania od więc:)
        to chyba zależy od osoby. Tak samo jak są dziewczyny, które zarówno w ciuchach
        od Prady, jak i w tych z bazarku wyglądają tak samo nijako.
      • zettrzy Re: O Ubieraniu 21.04.06, 19:17
        a to ciekawe, ze wiek sie utozsamia z pozycja materialna
        • pump_it_up Re: O Ubieraniu 21.04.06, 21:10
          wygladasz na jakies 25-27 lat, wiec mysle, ze wypada nosic takie rzeczy.
          • hotally Re: O Ubieraniu 21.04.06, 21:16
            kto?
            • pump_it_up Re: O Ubieraniu 21.04.06, 21:27
              ty a kto.
              • hotally Re: O Ubieraniu 21.04.06, 21:30
                gdzie?:D

mi nadal dają sweet 17 :)
                • pump_it_up Re: O Ubieraniu 21.04.06, 21:31
                  hm. no z twarzy wygladasz na 25, no. powaznie, tak mi sie skojarylo, gdy ciebie
                  zobaczylam na blogu. masz powazna i taka dorosla twarz mimo, ze jestes ciagle
                  usmiechnieta.
                  • hotally Re: O Ubieraniu 21.04.06, 21:33
                    zaraz oblookam jakies 25 latki dla porównania
                    • pump_it_up Re: O Ubieraniu 21.04.06, 21:36
                      np ta jen25.sympatia.onet.pl/?
                      q=74255b7bd15560c2cbdc7f72ccab002c&ord=5&showtype=st&r=%26p%3DK%26wod%3D25%
                      26wdo%3D25%26kr%3Dpol%26mi%3D%26wzod%3D%26wzdo%3D%26d_c%3DO%26d_m%3DO%26zd%3DT%
                      26l_l%3D604800&offset=0&lp=6
                      • pump_it_up Re: O Ubieraniu 21.04.06, 21:36
                        www.Jen25.sympatia.pl
                        • hotally ja tak nie uważam 21.04.06, 21:40
                          Szanuję Twoje zdanie, ale ja nie uważam, że wygladam na 25 lat
                          • bunny_tsukino Re: ja tak nie uważam 21.04.06, 21:45
                            przykro mi to stwierdzic ale wygladasz na 45 hihi
                            • hotally Re: ja tak nie uważam 21.04.06, 21:48
                              idz stąd pasztecie
                              • bunny_tsukino Re: ja tak nie uważam 21.04.06, 21:52
                                nie znasz innego okresenia? chyba matka w dziecistwie tuczyla sie pasztetem i
                                teraz masz taka awersje na jego punkcie :)nadal twierdze ze wygladadz jak
                                dzidzia-piernik :D buzka love ya! jestes moja fanka muahaha
                              • weathlehow Re: ja tak nie uważam 21.04.06, 21:59
                                no. fakt. i masz niezdrową cerę. jakbyś miała gorączkę. no nie wiem, nie obraź
                                się, ale wyglądasz jakbyś była taka no... wyprana z kolorów. może bierz
                                witaminy? I może uśmiechaj się również prawą stroną twarzy. Bo uśmiechasz się
                                tylko połową! Nie bierz tego do siebie.
                          • sumire Re: ja tak nie uważam 21.04.06, 22:03
                            He :) a nawet jeśli, to co? Przecież 25 lat to bardzo mało :) gdyby chodziło o 35, inna para kaloszy, ale co złego w 25, to nie wiem...
                            • lodium Re: ja tak nie uważam 22.04.06, 00:12
                              przeciez to jeszcze dziecko, moim zdaniem nie ma jeszcze osiemnastki...
                              • sumire Re: ja tak nie uważam 22.04.06, 00:17
                                no chyba że tak :) ja lubię zapominać, że są kobiety młodsze ode mnie ;)
      • b_bb Re: O Ubieraniu 21.04.06, 22:23
        Kolega gadał od rzeczy.
        Śmiesznie wyglądają dziewczynki, które podkreślają na każdym kroku marki i ceny,
        które nie potrafią zestawić odpowiednio nawet najbardziej ekskluzywnych ubrań,
        które nie umieją spojrzeć dalej, niż na czubek własnego noska i nie interesuje
        ich nic poza swoją osobą.
        Grubość portfela i to, co się nosi na grzbiecie, nie ma tu nic do rzeczy.
        Śmiesznym można być niezależnie od tego.
      • jaleo Re: O Ubieraniu 22.04.06, 00:18
        Mi sie wydaje, ze intencja Twojego posta bylo napisanie, jakoby kupujesz
        sukienki Chloe, i nie wiedzialas, jak to najlepiej zrobic ;-). Bo to, co
        jakoby twierdzi Twoj kolega, to jakas kompletna bzdura.
        • weronka77 Re: O Ubieraniu 22.04.06, 00:49
          eeee Chloe..myślałam że bardziej ambitnie;-( Versace,albo przynajmniej
          Versus.Bo jak rozumiem Gucci,Prada i Donna Karan to dla "staruszek":-)A może
          chociaż Hugo Boss..no a buty w Shoe Be DO bo inne przecież nie będą pasowały;-(
        • moona10 Re: O Ubieraniu 22.04.06, 01:41
          Mi sie wydaje, ze intencja Twojego posta bylo napisanie, jakoby kupujesz
          sukienki Chloe, i nie wiedzialas, jak to najlepiej zrobic ;-). Bo to, co
          jakoby twierdzi Twoj kolega, to jakas kompletna bzdura.
          • as0201 Re: O Ubieraniu 22.04.06, 10:08
            tttaaaakkkk!!! infantylna chwalipięta..... a brzydka jak ten czajnik....i bez
            gustu....a kolega jeżeli tak powiedział to może chciał Ci uzmysłowić zebyś sie
            nie wysilała bo będziesz znowu wyglądała jak wół do karety....
            pewnie znowu będę pasztetem....cóż.... nie jestem nim... jestem szczupła, mam
            ZDROWĄ CERĘ, PUSZYSTE WŁOSY, ŚLICZNE RÓWNE ZĘBY....mimo tej sukienki dużo Ci do
            mnie brakuje.....
      • cioccolato_bianco Re: O Ubieraniu 22.04.06, 10:16
        cos moze i w tym jest. ale w wielu przypadkach nic wspolnego z prawda :)
      • hotally Re: O Ubieraniu 22.04.06, 12:44
        Oczywiście wszyscy macie rację :)))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka