Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Stringi na plaży

• ana-green Re: Stringi na plaży 07.05.06, 10:32
        Jeśli masz odwagę to olej i opalaj się jak chcesz.:) Ja wolę mieć spokój i nie
        słuchać pełnych oburzenia tekstów starych bab i komentarzy podekscytowanych
        małolatów. Ale jak jesteś w większym gronie to różni dziwni ludzie nie mają
        odwagi sie odezwać, tylko gapią się z oburzeniem/z zaciekawieniem.:)
        • yavanna86 OFF-TOPIC:P 07.05.06, 19:06
          jako mało bywała w świecie mam pytanie:a faceci się w jakimś kraju w stringach
          opalają????
          • miska_malcova Re: OFF-TOPIC:P 07.05.06, 19:49
            właśnie sobie uswiadomiłam, że tak bardzo dawno byłam na polskiej plaży, że w
            zasadzie chyba nie pamiętam czy widziałam opalające sie kobitki topless czy np.
            w stringach. Mam wrażenie, że nie widziałam :-) W sierpniu powłócze sie po
            polskich plażach, to mogę raport spisac.
            W Bułgarii np. było sporo kobiet opalających sie topless - m.in. ja :-)))
            Sporo w stringach i bardzo skąpym bikini. Nie zawsze był to widok miły dla oka,
            ale mnie to nie przeszkadza.

yavanna: widziałam opalających sie facetów w stringach np. w Bułgarii. Akurat
            był to miły dla oka widok
      • slodka_kokietka Re: Stringi na plaży 07.05.06, 19:49
        Twoja koleżanka trochę przesadza. Moim zdaniem bez skrępowanie możesz wyjść w
        stringach :)
      • slodka_kokietka Re: Stringi na plaży 07.05.06, 22:52
        przemkowa.bi napisała:

> Jak masz fajne cialko apetyczny jedrny tyleczek i fajne wciecie w biodrach to
        > az sie prosi zebys chodzila w stringach dla przyjemnosci plci przeciwnej

Wcięcie w biodrach ?!
        • miska_malcova Re: Stringi na plaży 07.05.06, 22:55
          toż to nie lada widowisko musi być z tym wcięciem w biodrach :-)))))))))))
          • sigrun Re: Stringi na plaży 09.05.06, 07:29
            Ależ wcięcie w biodrach może być jak najbardziej - jedna oponka, druga oponka,
            trzecia oponka... ;-) Ktoś jeszcze pisał o tyłku na kształt guszki, że jest OK,
            a inne do kitu. To właśnie gruszka jest jednym z najbardziej nieciekawych i mało
            ponętnych kształtów. Górą pupcie w kształcie mandoliny ;-)))
            Wracając do kwestii stringów - goła dupa, to goła dupa, z uprzężą czy bez ;-)
            Miejsca w sam raz dla gołych pośladków to gabinet lekarski, alkowa, latryna i
            plaża dla nudystów. Już pomijam fakt, iż od dawna, nawet gdy stringi i mikro
            bikini nie były tak popularne, uważam, że każda plaża to raczej skupisko
            pozerów, szpanerów i lanserów (choć były czasy gdy biegałam topless). Gdyby
            plażowiczom chodziło jednynie o opalanie, nie byłoby zapotrzebowania na podobne
            wynalazki i wymieniania kostiumów co sezon ;-) Na plażę więc nie chodzę, ale
            opalać się lubię.
            • a.adriana Re: Stringi na plaży 09.05.06, 11:18
              nie mam nic przeciwko stringom na plazy jesli ktos ma ladna jedrna pupe, sama
              nie opalam sie w stringach bo sie wstydze ;p za to topless bardzo czesto
      • itanna Re: Stringi na plaży 21.05.06, 07:18
        @fields1: To ciekawe - o jakich problemach mówisz? Ja opalam się w toplesie, w
        stringach od 9 lat. Urlop spędzam co roku nad naszym Bałtykiem. Przyznaję,
        jeszcze w połowie lat dziewięćdziesiątych topless, z powodu swojej rzadkości
        potrafił na moment zwrócić uwagę niektórych plażowiczów, lecz nigdy nie
        spotkałam się z przejawami nieakceptacji bądź nietolerancji. Teraz, pomimo wciąż
        niewielkiej choć rosnącej popularności stroju topless, nikt nie robi z niego
        sensacji. A co do samych stringów - nie zauważyłam dotąd, żemu komukolwiek
        przeszkadzały. Twoja szwagierka ma zdecydowanie błędne informacje: na plażach
        naturystów ludzie opalają się nago. Stringi i inne części garderoby nie są
        popularne. Jeśli kobieta na plaży naturystycznej opala się w majtkach to
        przeważnie oznacza, że akurat musi je nosić "z przyczyn technicznych" ;)
        • magdaksp Re: Stringi na plaży 21.05.06, 07:29
          ja tam bym sie nie przejmowala i opalala sie w stringach.ja np lubie sie opalac
          topless i nie mam ztym problemu
      • alu77 Re: Stringi na plaży 22.05.06, 10:40
        Już pięć lat temu byłam nad naszym morzem w stringach i nikt mnie za to nie zlinczował! Dwa lata temu też się prezentowałam w stringach i też było ok! Na basen też chodzę w stringach i nie zauważyłam aby komuś to przeszkadzało. Mnie jest w takim stroju dobrze i w tym roku też wyskoczę tak na plażę.
        • hotally Re: Stringi na plaży 22.05.06, 10:48
          I tak trzymaj :))
      • bridgewater Re: Stringi na plaży 22.05.06, 11:44
        a tak w ogóle, to jak można wracać do Polski, kiedy ma się Szwajcarię????
      • diva2305 Re: Stringi na plaży 22.05.06, 15:39
        Calkiem naturalne, że ludzie spogladaja bo chodzenie z goła dupa na wierzchu
        uwazam za zwykly brak wyczucia smaku. Jesli chcesz sie opalac nago to idz na
        plaze nudystow a ja sobie nie zycze ogladac czyjegos dupska na plazy.
        • blinski Re: Stringi na plaży 21.06.06, 00:35
          zgryźliwa tetryczka?:)
      • k1k2 Re: Stringi na plaży 22.05.06, 17:21
        a mnie zastanawia d;laczego kobiety mowia 'dupa' o swojej czesci ciala... brzmi
        to wulgarnie i pogardliwie

> no i rozumiem, ze musisz zakladac stringi, zeby zwrocic na siebie uwage na
        plazy

a moze chodzi o to by miec ladna opalenizne? do pokazania patrtenrowi w
        sypialni?

ja bym bardzo chetne sie opalala w stringach i topless a nie robie tego wlasnie
        dlatego ze nadmiar uwagi mi przeszkadza. wolalabym zeby kazdy pilnowal swojego
        kocyka a nie zajmowal sie gapieniem na cudze cialo. w koncu to PLAZA a nie
        rynek glowny gdzie paradowanie nago byloby dziwne.
      • modlisshka Re: Stringi na plaży 22.05.06, 23:22
        mnie sie podnosi adrenalina jak widze na plaży 'wystringowane' panny
        nie wiem dlaczego... może dlatego że wiekszość z nich zapomniała o defektach
        ciała które wyskoczyły im zimą... nie wiem... jest to bynakjmniej nieprzyjemne
      • lilarose Re: Stringi na plaży 23.05.06, 11:13
        Kilka razy opalałam się w stringach nad polskim morzem, nie spotkałam sie z
        niepochlebnymi opiniami. Górę od kostiumu zdejmowałam tylko na plażach
        naturystycznych i dzikich, bezludnych, na publicznej plaży nie miałam odwagi.
        Chociaz były panie, co miały, dlatego nie krępuj się i odsłaniaj jak najwięcej
        ciała!
      • fields1 Re: Stringi na plaży 14.06.06, 10:02
        No i wreszcie słońce a ja mam wolne ! Biorę "starego", bomble i chop na plażę. W
        stringach rzecz jasna ;)
      • banofee Re: Stringi na plaży 14.06.06, 15:51
        Skoro wiesz już jak jest w Polsce- wybór jest Jasny.
        Albo będziesz narażona na komentarze i zazdrość innych babek, albo nie.Czy po
        12 latach opalania się w stringach musisz koniecznie to kontynuować?
        • wojtusia Re: Stringi na plaży 14.06.06, 16:04
          Raz w życiu zwrócilam uwagę na kobietę w stringach. Po pierwsze dlatego, że
          miała tylo te stringi a poza tym zero kmpleksów i zero lustra. To byla polska
          niemka, stara i pomarszczona ( od nadmiaru słońca ? ) z wyschniętym biustem do
          pasa. Niestety nie było gdzie uciec przed tym widokiem, bo była to mała,
          prywatna plaża.
          • fields1 Re: Stringi na plaży 14.06.06, 16:20
            Już wróciłam. Super słonko i parę chmurek. ;)
            A w sprawie, o której piszesz...
            No cóż. Mam to szczęście, że w wieku 30 lat jeszcze jako tako wyglądam (chyba,
            że się łudzę). Natomiast nie mogę zrozumieć tego fetyszyzowania wyglądu. Czy
            kobieta 40 czy 50 letnia nie ma już prawa czuć się na plaży swobodnie ? To jest
            jakiś swoisty terror estetyczny. Jeśli zaczniemy od braku tolerancji dla ludzi
            którzy mają tyłki mniej idealne niż Monica Belucci to na czym skończymy ? na
            wystrzeliwaniu ludzi starszych w kosmos ?, bo nie są ładni, bo nie chcemy na
            nich patrzyć ?
            • wojtusia Re: Stringi na plaży 14.06.06, 16:34
              Mam takie samo prawo czuć się na plaży swobodnie jak pomarszczona pani. Nie
              holduję zasadzie " jak się nie podoba to nie patrz ". Na dużej plaży zmienię
              miejsce, tam mogłam się tylko pozbierać, czego zresztą nie uczyniłam.
      • nestea1 Re: Stringi na plaży 20.06.06, 10:59
        ja bym nie włożyła, ale wogóle mi nie przeszkadza jak ktoś ma, a co do dzieci
        na plazy- nie widze NIC zdroznego w tym, ze popatrza na ludzkie ciało, ktore
        jakiekolwiek by nie było jest piekne. amen
        • diva2305 Re: Stringi na plaży 20.06.06, 22:08
          Tyłkowi Monici Belucci bardzo daleko do ideału..., jeśli twojemu jeszcze dalej
          to nie psuj innym plażowiczom wrażeń estetycznych!
          Teraz wiesz juz w czym rzecz?
          • bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 20.06.06, 22:57
            hmm...a jesli komus twoja twarz psuje wrazenia estetyczne to ja zaslonisz?

Zreszta nei ma czegos takeigo jak ideal ciała - ludzie maja różny gust
            • fields1 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 00:31
              Z ust mi to wyjęłaś. Może w ogóle zabrońmy ludziom po pięćdziesiątce przychodzić
              na plaże bo oni generalnie nie są "ładni" ?!
            • diva2305 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 10:54
              No wiesz...-nie mam i nigdy nie miałam takiego problemu, ale gdyby było inaczej
              to pewnie bym zasuwała, albo wiesz co...? Zrobiłabym coś z nią, żeby przestała
              psuć wspomniane już wrażenie...
              Wiesz jaka jest różnica między twarzą a innymi częściami ciała...?
              Twarzy nie ukryjesz i jeśli Twoja twarz jest brzydka to trudno, ale inne defekty
              można, albo wręcz należy maskować a nie eksponowac:)
              • bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 12:31
                skad wiesz,ze nie masz tego problemu? Może ktoś czuje obrzydzenie jak patrzy na
                Twoja twarz?

Poza tym jak zdefiniujesz defekt? Dlaczego akurat twoja estetyka ma byc
                obowiazująca?
          • vivis_cortez Re: Stringi na plaży 20.06.06, 23:05
            wiecej tolerancji kobity :-)
            i mniej zawiści...
            • papryczka_ag Re: Stringi na plaży 21.06.06, 11:06
              Stringi = goła dupa.
              Chcesz to chodź. Ale jest to brak szacunku dla innych, a przynajmniej tak
              bedzie rozumiany. Niekoniecznie mam ochote patrzec na plaży na tyłki każdego z
              plażowiczów.
              Pewnie, że jesli panienka jest zgrabna, opalona itp. to miło spojrzec i
              pozazdrościć, ale mimo wszystko choćbym miała figurę modelki, nie zrobiłabym
              tego.
              Kwestie estetyki i współżycia społecznego.

Nie mam ochoty patrzeć na wieloryby na plaży, ale nie będę przecież wojowac o
              niewpuszczanie tam grubasów. Nienawidzę bachorów na plaży, ale nic z tym nie
              mogę zrobić.
              Jesli komus brak dystansu do siebie to trudno. Muszę to jakoś przezyć.
              Choć przyznaję, że z upodobaniem słucham narzekań na mojego papierosa
              pochodzących od mamusi trzech sopranów. Lat 4, 8, 9.
              • wojtusia Re: Stringi na plaży 21.06.06, 11:28
                Palisz na plaży, na dodatek przy ludziach którym to przeszkadza i jesteś z tego
                dumna ? I robisz innym wykład o kulturze. To coś gorszego niż arogancja, ale
                takie mamy czasy niestety.
                • papryczka_ag Re: Stringi na plaży 21.06.06, 11:36
                  Gdyby przeszkadzało to bym nie paliła. Pani jest oburzona samym faktem :)
                  Siedzę 10 metrów od niej
                  • wojtusia Re: Stringi na plaży 21.06.06, 11:45
                    Bo palenie nie jest modne :P
                    • papryczka_ag Re: Stringi na plaży 21.06.06, 12:04
                      W d*** mam modę. Moda modą, a kultura kulturą. Bachory na plaży drące pyski
                      świadczą o braku kultury u mamusi. Wolę być niemodna niż niekulturalna.
                      Nikomu w nos nie dymię, pety wyrzucam do słoiczka i nie przeszkadzam innym.
                      Decybele jej potworków przeszkadzają.
                      • wojtusia Re: Stringi na plaży 21.06.06, 12:08
                        Eh, chciałam tylko napięcie żartem rozładować.
                        • papryczka_ag Re: Stringi na plaży 21.06.06, 13:19
                          Ale ja sie nie gniewam :) Ja tylko tak szczerze się wyrażam :)
                • bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 12:32
                  a co robisz potem z tym petem?Niesiesz do kosza czy wwalasz w piach?
                  Zdecydowanie powinien być zakaz palenia w miejscach publicznych!
                  Nagośm mi nie przeszkadza,ale smrod tak
                  • papryczka_ag Re: Stringi na plaży 21.06.06, 13:20
                    Jak juz wspomniałam - noszę słoik, puszkę... Cokolwiek. Potem do kosza. Nie
                    jestem kurą żeby grzebac w piachu.
                    I nikomu nie dymie, co już zastrzegałam.
                    • bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 15:07
                      no to porządna z ciebei dziewczyna:)
                    • krowa_w_kropki Re: Stringi na plaży 21.06.06, 16:22
                      Ja mam taką fajną popielniczkę zamykaną. Też noszę na plażę, nad jezioro,
                      generalnie w plenery :)
                      • papryczka_ag Re: Stringi na plaży 22.06.06, 11:00
                        ja chcę sobie kupic taka modną kilkanaście lat temu, z takim sterczącym czyms
                        na środku, które wiruje że by się zamknąć...

mam nadzieję, że wiecie o co chodzi
                        sorry ale mam gorączkę i ciężko mi precyzować
            • diva2305 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 13:06
              Bo mam śliczną twarz i wszyscy mi to mówią! Stąd wiem.
              Wybacz, ale obrośnięty cellulitem tyłek, albo obecność na nim rozstępów to nic
              estetycznego. No i nie daj Boże, jeśli jest do tego ogromny i niekształtny...
              KATASTROFA!!!
              • bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 15:08
                wszyscy?Kazdy na ulicy cie zatrzymuje i mowi ze masz sliczna twarz?
                Dla jednego jest sliczna dla innego obrzydliwa.

To,ze tobie sie podoba tyłek bez cellulitu nei znaczy,ze mnei nie mzoe sie
                podobac tylek z cellulitem.
                • diva2305 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 17:07
                  Słyszę to od wielu osób, więc co najwyżej może się komuś nie podobać, ale na
                  pewno nikt nie doznaje na jej widok obrzydzenia.
                  • bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 17:40
                    taka jestes pewna?A skad wiesz co kogo brzydzi? moze mnie by sie chcialo rzygac
                    na twoj widok?
                    • diva2305 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 17:55
                      No jeśli rzygasz na widok piękna to bardzo prawdopodobne.
                      • bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 22:43
                        nie ma czegos takiego jak piekno.Jest cos co sie komus podoba,a innemu sie nie
                        podoba
            • diva2305 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 15:04
              Bo mam śliczną buzię i wszyscy mi to powtarzają-stąd wiem!
          • vivis_cortez Re: Stringi na plaży 22.06.06, 22:05
            diva, ja Ci szczerze zyczę mieć taki tyłek jak Monica
      • magdaksp Re: Stringi na plaży 21.06.06, 23:00
        aja bym natwoim miejscu sie nie przejmowala i opalal sie w satringach.mam juz
        dosyc tego mentalnego ciemnogrodu wiec nie przeszkadzaloby mi gdyby ktos latal
        po plazy wstringach
        • aneko_chan Hmmmmmmmmmmmm 22.06.06, 01:05
          jakbym miala ladne cialo tez pewnie opalalabym sie z stringach ;P
          • barbie88 Re: Hmmmmmmmmmmmm 22.06.06, 11:59
            uwazam ze stringi to przesada,panow to sobie podniecajcie w lozku.
            • bitch.with.a.brain Re: Hmmmmmmmmmmmm 22.06.06, 12:12
              w lozku jestem bez majtek:)
            • blinski Re: Hmmmmmmmmmmmm 22.06.06, 22:35
              któraś mogłaby ci podebrać na plaży faceta?;)
      • siaczek5 Re: Stringi na plaży 22.06.06, 22:03
        napewno wzbudzisz zachwyt wsrod meskiej czesci wypoczywajacych. dla mnie to nic
        strasznego. jestem zwolenniczka stringow. sa swietne
        • ivanna28 Re: Stringi na plaży 23.06.06, 11:01
          Jesli dziewczyna jest szczupła ,zgrabna to czemu nie?
          Wyluzujcie trochę...
      • fields1 Jest postęp 06.07.06, 14:25
        Wczoraj nad wodą zauważyłam jeszcze trzy dziewczyny w stringach oprócz mnie ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka