ana-green Re: Stringi na plaży 07.05.06, 10:32 Jeśli masz odwagę to olej i opalaj się jak chcesz.:) Ja wolę mieć spokój i nie słuchać pełnych oburzenia tekstów starych bab i komentarzy podekscytowanych małolatów. Ale jak jesteś w większym gronie to różni dziwni ludzie nie mają odwagi sie odezwać, tylko gapią się z oburzeniem/z zaciekawieniem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 OFF-TOPIC:P 07.05.06, 19:06 jako mało bywała w świecie mam pytanie:a faceci się w jakimś kraju w stringach opalają???? Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: OFF-TOPIC:P 07.05.06, 19:49 właśnie sobie uswiadomiłam, że tak bardzo dawno byłam na polskiej plaży, że w zasadzie chyba nie pamiętam czy widziałam opalające sie kobitki topless czy np. w stringach. Mam wrażenie, że nie widziałam :-) W sierpniu powłócze sie po polskich plażach, to mogę raport spisac. W Bułgarii np. było sporo kobiet opalających sie topless - m.in. ja :-))) Sporo w stringach i bardzo skąpym bikini. Nie zawsze był to widok miły dla oka, ale mnie to nie przeszkadza. yavanna: widziałam opalających sie facetów w stringach np. w Bułgarii. Akurat był to miły dla oka widok Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_kokietka Re: Stringi na plaży 07.05.06, 19:49 Twoja koleżanka trochę przesadza. Moim zdaniem bez skrępowanie możesz wyjść w stringach :) Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_kokietka Re: Stringi na plaży 07.05.06, 22:52 przemkowa.bi napisała: > Jak masz fajne cialko apetyczny jedrny tyleczek i fajne wciecie w biodrach to > az sie prosi zebys chodzila w stringach dla przyjemnosci plci przeciwnej Wcięcie w biodrach ?! Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Stringi na plaży 07.05.06, 22:55 toż to nie lada widowisko musi być z tym wcięciem w biodrach :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Stringi na plaży 09.05.06, 07:29 Ależ wcięcie w biodrach może być jak najbardziej - jedna oponka, druga oponka, trzecia oponka... ;-) Ktoś jeszcze pisał o tyłku na kształt guszki, że jest OK, a inne do kitu. To właśnie gruszka jest jednym z najbardziej nieciekawych i mało ponętnych kształtów. Górą pupcie w kształcie mandoliny ;-))) Wracając do kwestii stringów - goła dupa, to goła dupa, z uprzężą czy bez ;-) Miejsca w sam raz dla gołych pośladków to gabinet lekarski, alkowa, latryna i plaża dla nudystów. Już pomijam fakt, iż od dawna, nawet gdy stringi i mikro bikini nie były tak popularne, uważam, że każda plaża to raczej skupisko pozerów, szpanerów i lanserów (choć były czasy gdy biegałam topless). Gdyby plażowiczom chodziło jednynie o opalanie, nie byłoby zapotrzebowania na podobne wynalazki i wymieniania kostiumów co sezon ;-) Na plażę więc nie chodzę, ale opalać się lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adriana Re: Stringi na plaży 09.05.06, 11:18 nie mam nic przeciwko stringom na plazy jesli ktos ma ladna jedrna pupe, sama nie opalam sie w stringach bo sie wstydze ;p za to topless bardzo czesto Odpowiedz Link Zgłoś
itanna Re: Stringi na plaży 21.05.06, 07:18 @fields1: To ciekawe - o jakich problemach mówisz? Ja opalam się w toplesie, w stringach od 9 lat. Urlop spędzam co roku nad naszym Bałtykiem. Przyznaję, jeszcze w połowie lat dziewięćdziesiątych topless, z powodu swojej rzadkości potrafił na moment zwrócić uwagę niektórych plażowiczów, lecz nigdy nie spotkałam się z przejawami nieakceptacji bądź nietolerancji. Teraz, pomimo wciąż niewielkiej choć rosnącej popularności stroju topless, nikt nie robi z niego sensacji. A co do samych stringów - nie zauważyłam dotąd, żemu komukolwiek przeszkadzały. Twoja szwagierka ma zdecydowanie błędne informacje: na plażach naturystów ludzie opalają się nago. Stringi i inne części garderoby nie są popularne. Jeśli kobieta na plaży naturystycznej opala się w majtkach to przeważnie oznacza, że akurat musi je nosić "z przyczyn technicznych" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Stringi na plaży 21.05.06, 07:29 ja tam bym sie nie przejmowala i opalala sie w stringach.ja np lubie sie opalac topless i nie mam ztym problemu Odpowiedz Link Zgłoś
alu77 Re: Stringi na plaży 22.05.06, 10:40 Już pięć lat temu byłam nad naszym morzem w stringach i nikt mnie za to nie zlinczował! Dwa lata temu też się prezentowałam w stringach i też było ok! Na basen też chodzę w stringach i nie zauważyłam aby komuś to przeszkadzało. Mnie jest w takim stroju dobrze i w tym roku też wyskoczę tak na plażę. Odpowiedz Link Zgłoś
bridgewater Re: Stringi na plaży 22.05.06, 11:44 a tak w ogóle, to jak można wracać do Polski, kiedy ma się Szwajcarię???? Odpowiedz Link Zgłoś
diva2305 Re: Stringi na plaży 22.05.06, 15:39 Calkiem naturalne, że ludzie spogladaja bo chodzenie z goła dupa na wierzchu uwazam za zwykly brak wyczucia smaku. Jesli chcesz sie opalac nago to idz na plaze nudystow a ja sobie nie zycze ogladac czyjegos dupska na plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Stringi na plaży 22.05.06, 17:21 a mnie zastanawia d;laczego kobiety mowia 'dupa' o swojej czesci ciala... brzmi to wulgarnie i pogardliwie > no i rozumiem, ze musisz zakladac stringi, zeby zwrocic na siebie uwage na plazy a moze chodzi o to by miec ladna opalenizne? do pokazania patrtenrowi w sypialni? ja bym bardzo chetne sie opalala w stringach i topless a nie robie tego wlasnie dlatego ze nadmiar uwagi mi przeszkadza. wolalabym zeby kazdy pilnowal swojego kocyka a nie zajmowal sie gapieniem na cudze cialo. w koncu to PLAZA a nie rynek glowny gdzie paradowanie nago byloby dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
modlisshka Re: Stringi na plaży 22.05.06, 23:22 mnie sie podnosi adrenalina jak widze na plaży 'wystringowane' panny nie wiem dlaczego... może dlatego że wiekszość z nich zapomniała o defektach ciała które wyskoczyły im zimą... nie wiem... jest to bynakjmniej nieprzyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Stringi na plaży 23.05.06, 11:13 Kilka razy opalałam się w stringach nad polskim morzem, nie spotkałam sie z niepochlebnymi opiniami. Górę od kostiumu zdejmowałam tylko na plażach naturystycznych i dzikich, bezludnych, na publicznej plaży nie miałam odwagi. Chociaz były panie, co miały, dlatego nie krępuj się i odsłaniaj jak najwięcej ciała! Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: Stringi na plaży 14.06.06, 10:02 No i wreszcie słońce a ja mam wolne ! Biorę "starego", bomble i chop na plażę. W stringach rzecz jasna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
banofee Re: Stringi na plaży 14.06.06, 15:51 Skoro wiesz już jak jest w Polsce- wybór jest Jasny. Albo będziesz narażona na komentarze i zazdrość innych babek, albo nie.Czy po 12 latach opalania się w stringach musisz koniecznie to kontynuować? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: Stringi na plaży 14.06.06, 16:04 Raz w życiu zwrócilam uwagę na kobietę w stringach. Po pierwsze dlatego, że miała tylo te stringi a poza tym zero kmpleksów i zero lustra. To byla polska niemka, stara i pomarszczona ( od nadmiaru słońca ? ) z wyschniętym biustem do pasa. Niestety nie było gdzie uciec przed tym widokiem, bo była to mała, prywatna plaża. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: Stringi na plaży 14.06.06, 16:20 Już wróciłam. Super słonko i parę chmurek. ;) A w sprawie, o której piszesz... No cóż. Mam to szczęście, że w wieku 30 lat jeszcze jako tako wyglądam (chyba, że się łudzę). Natomiast nie mogę zrozumieć tego fetyszyzowania wyglądu. Czy kobieta 40 czy 50 letnia nie ma już prawa czuć się na plaży swobodnie ? To jest jakiś swoisty terror estetyczny. Jeśli zaczniemy od braku tolerancji dla ludzi którzy mają tyłki mniej idealne niż Monica Belucci to na czym skończymy ? na wystrzeliwaniu ludzi starszych w kosmos ?, bo nie są ładni, bo nie chcemy na nich patrzyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: Stringi na plaży 14.06.06, 16:34 Mam takie samo prawo czuć się na plaży swobodnie jak pomarszczona pani. Nie holduję zasadzie " jak się nie podoba to nie patrz ". Na dużej plaży zmienię miejsce, tam mogłam się tylko pozbierać, czego zresztą nie uczyniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nestea1 Re: Stringi na plaży 20.06.06, 10:59 ja bym nie włożyła, ale wogóle mi nie przeszkadza jak ktoś ma, a co do dzieci na plazy- nie widze NIC zdroznego w tym, ze popatrza na ludzkie ciało, ktore jakiekolwiek by nie było jest piekne. amen Odpowiedz Link Zgłoś
diva2305 Re: Stringi na plaży 20.06.06, 22:08 Tyłkowi Monici Belucci bardzo daleko do ideału..., jeśli twojemu jeszcze dalej to nie psuj innym plażowiczom wrażeń estetycznych! Teraz wiesz juz w czym rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 20.06.06, 22:57 hmm...a jesli komus twoja twarz psuje wrazenia estetyczne to ja zaslonisz? Zreszta nei ma czegos takeigo jak ideal ciała - ludzie maja różny gust Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 00:31 Z ust mi to wyjęłaś. Może w ogóle zabrońmy ludziom po pięćdziesiątce przychodzić na plaże bo oni generalnie nie są "ładni" ?! Odpowiedz Link Zgłoś
diva2305 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 10:54 No wiesz...-nie mam i nigdy nie miałam takiego problemu, ale gdyby było inaczej to pewnie bym zasuwała, albo wiesz co...? Zrobiłabym coś z nią, żeby przestała psuć wspomniane już wrażenie... Wiesz jaka jest różnica między twarzą a innymi częściami ciała...? Twarzy nie ukryjesz i jeśli Twoja twarz jest brzydka to trudno, ale inne defekty można, albo wręcz należy maskować a nie eksponowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 12:31 skad wiesz,ze nie masz tego problemu? Może ktoś czuje obrzydzenie jak patrzy na Twoja twarz? Poza tym jak zdefiniujesz defekt? Dlaczego akurat twoja estetyka ma byc obowiazująca? Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: Stringi na plaży 20.06.06, 23:05 wiecej tolerancji kobity :-) i mniej zawiści... Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Stringi na plaży 21.06.06, 11:06 Stringi = goła dupa. Chcesz to chodź. Ale jest to brak szacunku dla innych, a przynajmniej tak bedzie rozumiany. Niekoniecznie mam ochote patrzec na plaży na tyłki każdego z plażowiczów. Pewnie, że jesli panienka jest zgrabna, opalona itp. to miło spojrzec i pozazdrościć, ale mimo wszystko choćbym miała figurę modelki, nie zrobiłabym tego. Kwestie estetyki i współżycia społecznego. Nie mam ochoty patrzeć na wieloryby na plaży, ale nie będę przecież wojowac o niewpuszczanie tam grubasów. Nienawidzę bachorów na plaży, ale nic z tym nie mogę zrobić. Jesli komus brak dystansu do siebie to trudno. Muszę to jakoś przezyć. Choć przyznaję, że z upodobaniem słucham narzekań na mojego papierosa pochodzących od mamusi trzech sopranów. Lat 4, 8, 9. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: Stringi na plaży 21.06.06, 11:28 Palisz na plaży, na dodatek przy ludziach którym to przeszkadza i jesteś z tego dumna ? I robisz innym wykład o kulturze. To coś gorszego niż arogancja, ale takie mamy czasy niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Stringi na plaży 21.06.06, 11:36 Gdyby przeszkadzało to bym nie paliła. Pani jest oburzona samym faktem :) Siedzę 10 metrów od niej Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Stringi na plaży 21.06.06, 12:04 W d*** mam modę. Moda modą, a kultura kulturą. Bachory na plaży drące pyski świadczą o braku kultury u mamusi. Wolę być niemodna niż niekulturalna. Nikomu w nos nie dymię, pety wyrzucam do słoiczka i nie przeszkadzam innym. Decybele jej potworków przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: Stringi na plaży 21.06.06, 12:08 Eh, chciałam tylko napięcie żartem rozładować. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Stringi na plaży 21.06.06, 13:19 Ale ja sie nie gniewam :) Ja tylko tak szczerze się wyrażam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 12:32 a co robisz potem z tym petem?Niesiesz do kosza czy wwalasz w piach? Zdecydowanie powinien być zakaz palenia w miejscach publicznych! Nagośm mi nie przeszkadza,ale smrod tak Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Stringi na plaży 21.06.06, 13:20 Jak juz wspomniałam - noszę słoik, puszkę... Cokolwiek. Potem do kosza. Nie jestem kurą żeby grzebac w piachu. I nikomu nie dymie, co już zastrzegałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 15:07 no to porządna z ciebei dziewczyna:) Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: Stringi na plaży 21.06.06, 16:22 Ja mam taką fajną popielniczkę zamykaną. Też noszę na plażę, nad jezioro, generalnie w plenery :) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Stringi na plaży 22.06.06, 11:00 ja chcę sobie kupic taka modną kilkanaście lat temu, z takim sterczącym czyms na środku, które wiruje że by się zamknąć... mam nadzieję, że wiecie o co chodzi sorry ale mam gorączkę i ciężko mi precyzować Odpowiedz Link Zgłoś
diva2305 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 13:06 Bo mam śliczną twarz i wszyscy mi to mówią! Stąd wiem. Wybacz, ale obrośnięty cellulitem tyłek, albo obecność na nim rozstępów to nic estetycznego. No i nie daj Boże, jeśli jest do tego ogromny i niekształtny... KATASTROFA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 15:08 wszyscy?Kazdy na ulicy cie zatrzymuje i mowi ze masz sliczna twarz? Dla jednego jest sliczna dla innego obrzydliwa. To,ze tobie sie podoba tyłek bez cellulitu nei znaczy,ze mnei nie mzoe sie podobac tylek z cellulitem. Odpowiedz Link Zgłoś
diva2305 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 17:07 Słyszę to od wielu osób, więc co najwyżej może się komuś nie podobać, ale na pewno nikt nie doznaje na jej widok obrzydzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 17:40 taka jestes pewna?A skad wiesz co kogo brzydzi? moze mnie by sie chcialo rzygac na twoj widok? Odpowiedz Link Zgłoś
diva2305 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 17:55 No jeśli rzygasz na widok piękna to bardzo prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Stringi na plaży 21.06.06, 22:43 nie ma czegos takiego jak piekno.Jest cos co sie komus podoba,a innemu sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
diva2305 Re: Stringi na plaży 21.06.06, 15:04 Bo mam śliczną buzię i wszyscy mi to powtarzają-stąd wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: Stringi na plaży 22.06.06, 22:05 diva, ja Ci szczerze zyczę mieć taki tyłek jak Monica Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Stringi na plaży 21.06.06, 23:00 aja bym natwoim miejscu sie nie przejmowala i opalal sie w satringach.mam juz dosyc tego mentalnego ciemnogrodu wiec nie przeszkadzaloby mi gdyby ktos latal po plazy wstringach Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan Hmmmmmmmmmmmm 22.06.06, 01:05 jakbym miala ladne cialo tez pewnie opalalabym sie z stringach ;P Odpowiedz Link Zgłoś
barbie88 Re: Hmmmmmmmmmmmm 22.06.06, 11:59 uwazam ze stringi to przesada,panow to sobie podniecajcie w lozku. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Hmmmmmmmmmmmm 22.06.06, 12:12 w lozku jestem bez majtek:) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Hmmmmmmmmmmmm 22.06.06, 22:35 któraś mogłaby ci podebrać na plaży faceta?;) Odpowiedz Link Zgłoś
siaczek5 Re: Stringi na plaży 22.06.06, 22:03 napewno wzbudzisz zachwyt wsrod meskiej czesci wypoczywajacych. dla mnie to nic strasznego. jestem zwolenniczka stringow. sa swietne Odpowiedz Link Zgłoś
ivanna28 Re: Stringi na plaży 23.06.06, 11:01 Jesli dziewczyna jest szczupła ,zgrabna to czemu nie? Wyluzujcie trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Jest postęp 06.07.06, 14:25 Wczoraj nad wodą zauważyłam jeszcze trzy dziewczyny w stringach oprócz mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś