Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    09.06.06, 21:40
    Choć za oknem pogoda nie sprzyja, ja myślami jestem już na wakacjach ;). Tak
    się właśnie zastanawiam co pakujecie do swoich urlopowych walizek? Jaka ona
    jest duża czy raczej mała? Bez czego napewno nie wyruszycie i jakie ubrania
    zabieracie, a jakie kosmetyki? Z kim się wybieracie i w jakim celu ( nie chce
    byc wścibska więc kto nie chce niech nie odpowiada :P)

Hym... ja raczej nie wyruszyłabym bez jakiegoś "filtra", choć mam dość ciemna
    karnacje to i tak wole sie zabezpieczyć, napewno zabrałabym telefon
    komórkowy. Nie moge zapomnieć też o jakims zelu pod prysznic, szamponie czy
    tzw. kulce :).

To tyle reszte dopiszę w trakcie i czekam na wasze wpisy :)
    (Bynajmniej to nie reklama, badz zachęta, to czysta ciekawośc :))

Buźki :*

Hehe... zapomniałam o najważniejszym stroju kąpielowym :)
    Obserwuj wątek
      • alex_koz Re: Wakacje 09.06.06, 21:49
        ja mam zawsze walizke powszechnie uwazana za duza, ale nigdy nie pakuje tego co
        niepotrzebne, a ponadto wiem ile czego potrzebuje - np. ile opakowac balsamow
        do ciala na 2tygodniowe wakacje i nie musze potem nic kupowac;)
        • 8vanilia8 Re: Wakacje 09.06.06, 21:51
          To ja powinnam brać z Ciebie przykład walizka tez powszechnie uznawana za dużą
          a i tak zawsze czegoś mi zabraknie albo czegoś zapomne :). Nie pamiętam takich
          wakacji żebym wszystko wziela :D:D
          • alex_koz Re: Wakacje 09.06.06, 21:55
            kwestia wprawy;)
            jak sie pakuje na wakacje to juz na pamiec wiem co wziac bo w koncu to nie
            pierwsze wakacje w zyciu...
      • frigg Re: Wakacje 09.06.06, 21:57
        mam zawsze największy i najmniej treściwy bagaż. Gdybym miała 15 minut na
        spakowanie się przed wyjazdem nad morze pewnie zabrałabym korkociąg, duży
        zeszyt z papieru makulaturowego, dużo długopisów, parę szaliczków, dwie butelki
        perfum i inne tego typu niezbędne rzeczy zapominając o kostiumie kąpielowym -
        co mi się zresztą zdarzyło przed wyjazdem do Grecji. Swego czasu jeździłam
        wszędzie ze swoją przyjaciółką i ona dbała, żebyśmy miały co jeść i w czym, ja
        się zajmowałam orientacją w terenie, bo ona potrafiła się zgubić przed własnym
        hotelem.
        • 8vanilia8 Re: Wakacje 09.06.06, 22:11
          Zgadzam się, że to kwestia wprawy ale ja jestem za bardzo potrzepana :( :D,
          żeby czegoś nie zapomnieć. Zawsze wezme rzeczy które sa mi czesto niepotrzebne
          a tych podstawowych zwyczajnie zapominam :D
      • tralalumpek Re: Wakacje 09.06.06, 22:11
        uwazam pytanie za bezsensowne poniewaz moja walizka jest dostosowana do typu
        wyjazdu
        nie wyobrazam sobie szortow i sportowej koszuli do sniadania w burj ala arab
        ale nie wyobrazam sobie tez eleganckiej garderoby do biegania po skandynawskim
        campingu
        takie przemyslenia : bez zelu nie moge... bez telefonu.....pytanie dokad sie
        wybierasz i po co?
        • 8vanilia8 Re: Wakacje 09.06.06, 22:21
          Pytanie nie zadałam po to zeby se wychwalać gdzie jade tylko po to, żeby się
          dowiedzieć co inni zabierają. Hym jeśli pytanie wydaje Ci się źle sprecyzowane
          to hym... pomyśl moze o tego rocznych wakacjach... Jeśli jedziesz na więcej niz
          jeden urlop to hym...wybierz jedn albo opisz wszystkie jeśli masz ochote i juz
          po problemie :d
          • tralalumpek Re: Wakacje 09.06.06, 22:23
            pomysle o tego rocznych ....
            • kadoro1969 Re: Wakacje 09.06.06, 23:27

• kadoro1969 Re: Wakacje 09.06.06, 23:25
          mam takie samo zdanie:)
          • kadoro1969 To samo zdanie jak tralalumpek, oczywiście:) 09.06.06, 23:28

• kadoro1969 Re: To samo zdanie jak tralalumpek, oczywiście:) 09.06.06, 23:29

• magdaksp Re: To samo zdanie jak tralalumpek, oczywiście:) 09.06.06, 23:32
                rowniez sie zgadzam zpowyzszymi wypowiedziami
      • n_nicky Re: Wakacje 09.06.06, 23:33

> Hehe... zapomniałam o najważniejszym stroju kąpielowym :)

zależy dla kogo najważniejszym-ja nigdy nie biorę stroju kąpielowego, ponieważ
        jeżdżę w Tatry, a na basen np. na Słowacji się nie wybieram. A zawartość
        walizki? No cóż, góry, to wszystko się bierze...
        Wpadkę zaliczyłam w zeszłym roku, gdy przed Zakopanem wybrałam się do Burgundii
        we Francji-wzięłam dużo ubrań letnich, ale mniej takich bardzo lekkich na
        upały-a tam przez cały tydzień było 37 stopni na dworze...
        • 8vanilia8 Re: Wakacje 10.06.06, 11:01
          o jejku jak wam sie watek nie podoba to nie komentujcie...szkoda waszego
          cennego czasu :D. A mi sie nudzi i sobie wymyslilam taki wpis i tyle... Jak sie
          komus nie podoba to trudno... I prosze o uwazne czytanie jest napisane nie chce
          byc wscibska wiec kto nie chce niech nie odpowiada! Wiec nie rozumiem po co
          ktos napisał "co komus do czyjejs walizki"...Nie4 chcesz nie pisz...
      • k1k2 Re: Wakacje 12.06.06, 18:47
        niemal zawsze jezdze w miejsca cieple i niezpobowiazujace, i pakuje sie za
        kazdym razem b. podobnie

nie zabieram walizki tylko nieduzy plecak

- zabierm spodniczke, szorty, kilka koszulek
        - jedna zmiane czegos cieplejszego i na ewentualne bardziej eleganckie wyjscie
        - z chemii: plyn do kontaktowek, krem nawilzajacy z filtrem, pomadke ochronna
        do ust, dezodorant, szampon/mydlo w plynie, kilka tamponow na wszelki wypadek
        (jesli beda potrzebne to zawsze mozna dokupic). Tabletki przeciwmalaryczne
        jesli trzeba.
        - adresy do znajomych, dlugopis, ksiazke ktorej nie zal bedzie zostawic po
        przeczytaniu

i tyle
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka