Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dwa ideały urody

10.06.06, 22:07
    1.
    inisfree.hautetfort.com/images/medium_marilyn_monroe_b_w_03_par_milton_h._greene_.jpg
    www.english.uiuc.edu/maps/poets/g_l/grahn/monroe4.jpg
    www.claudiocaprara.it/archives/Marylin%20Monroe991.JPG
    2.
    projects.brg-schoren.ac.at/1968/Twiggy.jpg
    www.vintagephotos.com/Image%20513%20A%20Twiggy.jpg
    images.encarta.msn.com/xrefmedia/sharemed/targets/images/pho/t267/T267467A.jpg
    Dwa ideały urody, oba kompletnie sprzeczne. Który z nich jest wam bliższy?
    Mnie zdecydowanie M.M.
    Obserwuj wątek
      • pianazludzen Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:10
        żaden z powyzszych.

dla mnie sa to carol bouquet, milla jovovitch (czego nie potrafi zrozumieć mój
        facet:) ), ostatnio daria verbovy
        • xtrania Re: Dwa ideały urody 15.06.06, 16:41
          MM zdecydowanie!! Połączenie słodkiej lolitki z seksowną kocicą. I ta figura!!!
          Prawdziwa kobieta :)
      • magdaksp Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:10
        ani jednna ni druga.jakbys monice bellucci tu wstawila to bez watpienia ja bym
        wybrala.pozatym jest tylko jedna blondynka ktora toleruje i podoba mi sie -gwen
        stefani
        • pianazludzen o monica belucci, zapomniala, tak! 10.06.06, 22:12
          o tak, dla mnie kwintesencja piękna i zmysłowości, ma idealną twarz, figurę
          typową dla włoszki, ale proporcjonalną.
        • frrancuzeczka Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:12
          Specjalnie wstawiłam właśnie te panie, a nie żadną ze współczesnych.
      • threadless Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:12
        twiggy. lubie modsow, lata '60, podoba mi sie jej fryzura, no i chcialabym miec
        taka figure.zdecydowanie wole 'tubular shape' niz klepsydre
        • int1 Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:16
          threadless napisała:

> twiggy. lubie modsow, lata '60, podoba mi sie jej fryzura, no i chcialabym
          miec
          > taka figure.zdecydowanie wole 'tubular shape' niz klepsydre

mnie też... odkąd schudłam:)
          ale właśnie sukienkę mm, chciałabym założyć na wesele, na które idę. Bardzo
          kobieco i modnie
        • pump_it_up Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:17
          tzn fiure chlopieca lubisz? jeju, myslalam, ze nie ma takich osob. wszyscy wola
          klepsydry, ja zreszta tez, ale nie wszyscy te klepsydry posiadaja.
          • umaa Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:21
            "wszyscy wola klepsydry" ciekawe stwierdzenie....
            • frrancuzeczka Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:25
              umaa napisała:

> "wszyscy wola klepsydry" ciekawe stwierdzenie....

Właśnie w tym rzecz, nie wszyscy, daltego też załozyłam ten wątek, z ciekawości
              który typ wam się podoba. Nie sądziłam, że dziewczyny potraktują to tak
              dosłownie, że stwierdzą, że żadna z tych pań im się nie podoba bo nie lubią
              blondynek :)
              • magdaksp Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:27
                frrancuzeczka napisała:

> umaa napisała:
                >
                > > "wszyscy wola klepsydry" ciekawe stwierdzenie....
                >
                > Właśnie w tym rzecz, nie wszyscy, daltego też załozyłam ten wątek, z
                ciekawości
                > który typ wam się podoba. Nie sądziłam, że dziewczyny potraktują to tak
                > dosłownie, że stwierdzą, że żadna z tych pań im się nie podoba bo nie lubią
                > blondynek :)

to niewiem jak potraktowac to pytanie inaczej niz doslownie.rownie dobrze moglo
                ci chodzic o ich fryzury idac twoim tokiem rozumowania.bede sie trzeymac
                swojej wersji ze mm i twiggy nie podobaja misie!
                • frrancuzeczka Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:29

> to niewiem jak potraktowac to pytanie inaczej niz doslownie.rownie dobrze moglo
                  >
                  > ci chodzic o ich fryzury idac twoim tokiem rozumowania.bede sie trzeymac
                  > swojej wersji ze mm i twiggy nie podobaja misie!
                  Magda, bez przesady, chesz powiedzieć, że mój tok rozumowania jest tak mętny, że
                  ktoś mógł pomyśleć, że chodzi o fryzury?! ;)
                  • magdaksp Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:31
                    ja pomyslalm ze wklejasz zdjecia dwoch kobiet i chcesz sie dowiedziec ktora
                    ogolnie nam sie bardziej podoba ,tyle.:)
                • dzieckoneostrady Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 19:34
                  misie ci się?:)nie podobają?
            • pump_it_up Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:25
              faceci na pewno. kazdy pragnie laski z duzym tylkiem, a dziewczyny wyszydzaja
              te bez talii i bioder, to jak ma sie to rozumiec?
              • umaa Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:36
                kazdy facet pragnie laski z duzym tylkiem?? moj na j.lo nie moze patrzec, znam
                wielu ktory duzy tylek sie nie podoba, coz kwestia gustu
          • threadless Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 23:15
            naprawde wole chlopieca:) moim zdaniem wiekszosc ubran lezy na takiej figurze
            lepiej, pewnie dlatego, ze wiekszosc szeregowych modelek ma takowa:) oczywiscie
            nadal istnieje 'ideal' kobicej sylwetki w postaci stosunku talii do bioder (WHR)
            0,7 , ale tez ludzie generalnie wola wyzsze WHR (czyli bardziej chlopieca
            sylwetke) i szczupla sylwetke niz 0,7 i nieco grubsza.
            oczywiscie podobaja mi sie niektore niezbyt szczuple kobiety o figurze
            klepsydry, typu scarlett jo, ale tez sama wole raczej figure kate moss.
            ---
            www.visionsofwarsaw.blogspot.com/
      • frrancuzeczka Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:16
        Chodziło mi o to, że przez pewnien czas ideałem była MM, a później nastąpił
        zwrot ku figurze Twiggy. Stąd moje pytanie, co wam się bardziej podoba. Jeżeli
        wymieniacie Monicce B. to bliżej wam do ideału MM.
        • magdaksp Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:19
          nie zgadzam sie wogole,bo niewidze zadnego podobienstwa monici do mm
          ewentualnie do sophi loren ktora tez przez pewien czas byla ikoną.twiggy to
          idealem moze byc dla anorektyczek
          • frrancuzeczka Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:20
            Chodzi o typ, m.in. figura klepsydra.
            • magdaksp Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:23
              ja nadal sie nie zgadzam bo mm wogole mi sie nie podoba ajesli chodzilo ci o
              figure to trzeba bylo tak skonstruowac pytanie zeby bylo wiadomo ze oto chodzi
              • frrancuzeczka Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:27
                Ehh.. ok, być może nie wyraźiłam się dość precyzyjnie, ale pisząc, że są to dwa
                ideały urody, kompletnie sprzeczne nie miałam chyba na myśli rysów twarzy, bo na
                pierwszy rzut oka widać, że jedna jest w typie 1005 kobiety a druga chłopięcej
                sylwetki. Monice bliżej do typu emanującego kobiecością, nie sądzisz?
                • magdaksp Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:30
                  frrancuzeczka napisała:

> Ehh.. ok, być może nie wyraźiłam się dość precyzyjnie, ale pisząc, że są to
                  dwa
                  > ideały urody, kompletnie sprzeczne nie miałam chyba na myśli rysów twarzy, bo
                  n
                  > a
                  > pierwszy rzut oka widać, że jedna jest w typie 1005 kobiety a druga chłopięcej
                  > sylwetki. Monice bliżej do typu emanującego kobiecością, nie sądzisz?

monica epatuje kobiecoscia oczywiscie ze sie zgodze ztym.poprzestanmy na tym ze
                  chodzi otyp sylwetki wiec oczywiscie mm.pozatym nie ma na swiecie ludzi ktorzy
                  sie podobaja wszystkim wiec niewiem dlaczego ktos sie dziwi ze mm moze mi sie
                  nie podobac jak juz pisalam wogole nie lubie blondynek:)
                • pump_it_up Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:31
                  fajnie i dlatego napisalam, ze wiekszosc woli klepsydre. bo 100% kobieta to
                  tylko klepsydra co?
                  • pump_it_up Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:32
                    a twiggy to kto? babochlop? hermafrodyta?
                    • magdaksp Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:38
                      pump_it_up napisała:

> a twiggy to kto? babochlop? hermafrodyta?

adokogo to pytanie:)?
                      • frrancuzeczka Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:42
                        W eter :)
                      • pump_it_up Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:43
                        do francuzeczki, bo ona naopisala o 100% kobiecie:P
                        • frrancuzeczka Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:45
                          ojoj jak do mnie to dopowiadam. Czyż to nie Twiggy wylansowała modę na chudość?
                          Mnie bardziej podoba się typ M. ale jak widać jest sporo zwolenniczek T.
      • zettrzy Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:25
        Twiggy oczywiscie
        (mialam okazje widziec ja na zywo, w musicalu w WVillage, i jest naprawde
        fantastyczna - w przeciwienstwie do MM potrafi mowic, ladnie tanczy i spiewa,
        takze aktorsko jakby lepsza, i wieku 50 lat wyglada lepiej niz przecietna
        20-latka)
      • eliza56 Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:27
        obie panie reprezentuja rozne typy. laczy je jednak istotna cecha obie sa
        piekne i seksowne.mi bardzo podoba sie i jedna i druga ale mm bardziej. jestem
        natomiast w szoku ze komus ona moze sie nie podobac!
        • bluelove Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 22:33
          mi bardziej sie podoba Twiggy niz MM :)
          • edavenpo Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 23:16

Twiggy - zdecydowanie.Podoba mi sie jej figranowosc, styl (wykreowany specjalnie
            dla niej) i to co mi sie z nia kojarzy - niepowtarzalny klimat Londynu podczas
            'swinging 60's' Faceci mieli wtedy najlepsze garnitury. Eeehh rozmarzylam sie.
      • e.m.i1 Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 23:33
        M.M.
        Mam na mysli tylko typ figury.
      • mausi5 Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 23:53
        Zdecydowanie Twiggy. Chociaz niezupelnie, bo ona wysoka byla, a moim idealem sa
        niewysokie kobiety o chlopiecej sylwetce.. Ale jesli mam wybrac z tych dwoch
        pan, to Twiggy.
        • zettrzy Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 23:55
          Twiggy jest malutka - skad ten pomysl ze byla wysoka? bo przeciez nie skurczyla
          sie z wiekiem a jest raczej niska
        • mausi5 Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 00:22
          A to przepraszam. Tak tylko automatycznie pomyslalam, ze jak modelka to wysoka.
          W takim wypadku 100% Twiggy.
      • a.adriana Re: Dwa ideały urody 10.06.06, 23:54
        jesli musialabym wybrac to Twiggy
      • maggi9 Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 00:17
        Bliższa jest mi M.M.
        Chyba dlatego, że mam podobną figure:)
        Ale Twiggy tez brzydka nie jest ale dla mnie troche zbyt chuda
      • kate-gun Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 00:42
        Zaden nie jest mi bliski. Ja jestem zupelnie inna.

Jesli juz jednak mialabym wybierac, ktora z nich mi sie bardziej podoba, to
        chyba Marylin. Pod warunkiem ze nie szczerzy zebow. Lubie ja taka, jaka jest na
        pierwszym zdjeciu.
        • ksiaze-gigi Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 02:44
          grace kelly
          figura aani przesadnie chuda ani tzw.ultrakobieca.po prostu szczupła i z
          przepiękną twarzą
      • hyacinth.bucket Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 07:16
        Juz myalam , ze bedzie czarna i biala , gruba i chuda a Ty dajesz dwie
        podobne
        Marylin nigdy mi sie nie podobala moze dlatego ,ze mnostwo dziewczy robilo
        sie na nia dla mnie to chodzacy przyklad glupiej blondynki
        dzisiaj w niskich kregach panuje styl podobny z tym ,ze maja innych idoli .
        Twiggy zachwycalam sie swego czasu ale twarza a tymczasem ona byla slawna
        przez swoja chudosc ( twiggy = galazka , patyczek ) ale ta slawa byla
        raczej negatywna nie taka jak lansowane dzisiaj anorektyczne modelki ale
        byla oryginalna .
        A gdzie jest Claudia Cardinale jesli wymieniasz tylko aktorki staej daty ???
        Na pewno Liz Taylor i Lollobryigida mialy swoich fanow , nawet Rachel Welch
        mozna tu podlozyc jako mixy , dzisiaj Sandre Bullock
        lubie ten typ a Claudia Cardinale byla dla mnie takim idealem kobiecosci
        i egzotycznej urody podobno jej korzenie pochodza z Etiopii .
        Mixy sa najladniejsze :-)
        • frrancuzeczka Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 11:03
          Moim zdaniem nie są podobne, są kompeltnie różne. Jedyne podobieństwo tkwi w
          blond włosach. Przepraszam, że nie wkleiłam Murzynki! :) Wtedy zapewne kontrast
          byłby o wiele bardziej zauważalny!.
      • cioccolato_bianco Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 08:37
        zdecydowanie szczuplutka, smukla Twiggy.
        uroda MM wydaje mi sie... wulgarna, nachalna.
      • lucy215 Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 09:34
        Kiedy byłam mała M.M. była moim ucielesnieniem anioła :)
        • sigrun Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 10:24
          Na urodę i czar wpływa niestety zbyt wiele czynników - nie tylko figura, twarzy
          i fryzura. Piękno to także intelekt, osobowość, język ciała. MM to po pierwsze,
          sztucznie osiągnięty ideał ciała (Norma Jane Baker w domowych pieleszach wcale
          nie była taka biuściata, ani jej rysy nie były tak szlachetne, a figura
          klepsydry starannie podrasowana). Po drugie, jakim to ideałem może być osoba o
          dwucyfrowym IQ, że o kolosalnych brakach w sztuce aktorskiej nie wspomnę i o tym
          jak to sobie młodziutka panna Baker torowała drogę do kariery.
          Dlatego wolę zdecydowanie Twiggy. Już jako dziecko ją podziwiałam. Nawet jeśli
          nie jest wizualnie kwintesencją kobiecości, emanuje z niej niezwykły czar.
          Twiggy to blondynka z charakterem, MM to po prostu blondynka.
          Osobiście moim ideałem są Jane Fonda, Sophia Loren (ona przynajmniej jest
          naturalną klepsydrą), Rachel Welch, Claudia Cardinale.
          • eliza56 Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 11:34
            sigrun napisała:

> sztucznie osiągnięty ideał ciała (Norma Jane Baker w domowych pieleszach wcale
            > nie była taka biuściata, ani jej rysy nie były tak szlachetne, a figura
            > klepsydry starannie podrasowana). Po drugie, jakim to ideałem może być osoba o
            > dwucyfrowym IQ, że o kolosalnych brakach w sztuce aktorskiej nie wspomnę i o
            ty
            > m
            > jak to sobie młodziutka panna Baker torowała drogę do kariery.

no oczywiscie mm tak naprawde byla pasztetem o wulgarnych rysach a jej uroda to
            sztuczny twor. kariery rowniez nie zawdziecza talentowi tylko dawaniu dupy
            kazdemu.no i idiotka tez na pewno byla. tylko gdyby to bylo tak proste to
            wiekszosc moglaby zrobic taka kariere i byc symbolem seksu. naprawde rzygac mi
            sie chce gdy czytam takie posty.jak mozna byc tak zawistym? rozumiem ze nie
            musi sie ona wszystkim podobac ale odmawianie jej talentu i urody a robienie z
            niej brzydkiej i glupiej dziwki to cos obrzydliwego.dziewczyno jestes wstretnym
            zawistnym babsztylem.ciekawe jak ty wygladasz bo pewnie uwazasz sie z
            piekniejsza od niej.dobrze ze sie troche podbudowalas.
            • zdanka1 Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 11:46
              A w sumie , co to za różnica czy była piękna i miała talent, czy też nie, skoro
              tak naprawdę to przykład jednej z najnieszczęsliwszych znanych kobiet, którą
              przemysł filmowy połknał, przezul i wypluł z beknięciem, dając jej w zamian
              legendę po śmierci. Kilka aborcji, dziesiatki nieszczesliwych związków,
              narkotyki, prochy uspakajające, prochy pobudzające , alkohol i tak w kółko. W
              ostatnich filmach ujęcia kręcili po kilka dni - MM była już w takim stanie, ze
              nie była w stanie spamietać 7 linijwek tekstu - w sumie , jesli ktoś kazałby
              człoweikowi wybierać być pieknym, czy być szczęsliwym, doskonała większość
              wybierze jednak - być szczesliwym.
            • sigrun Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 13:10
              > no oczywiscie mm tak naprawde byla pasztetem o wulgarnych rysach a jej uroda to
              >
              > sztuczny twor. kariery rowniez nie zawdziecza talentowi tylko dawaniu dupy
              > kazdemu.no i idiotka tez na pewno byla. tylko gdyby to bylo tak proste to
              > wiekszosc moglaby zrobic taka kariere i byc symbolem seksu. naprawde rzygac mi
              > sie chce gdy czytam takie posty.jak mozna byc tak zawistym? rozumiem ze nie
              > musi sie ona wszystkim podobac ale odmawianie jej talentu i urody a robienie z
              > niej brzydkiej i glupiej dziwki to cos obrzydliwego.dziewczyno jestes wstretnym
              >
              > zawistnym babsztylem.ciekawe jak ty wygladasz bo pewnie uwazasz sie z
              > piekniejsza od niej.dobrze ze sie troche podbudowalas.
              Wybacz mi zatem, że nie odpowiem na ten zbiór pustych, oklepanych frazesów i
              demagogicznej polemiki ;-) Tak a propos talentu, poczytaj sobie chociażby
              wspomnienia Toniego Curtisa z planu "Pół żartem, pół serio". W ogóle wszelkie
              jej kreacje są sztampowe aż do bólu i praktycznie nie różnią się nawzajem od
              siebie. A sama MM jest od stóp dop głów tworem przemysłu filmowego.
              • eliza56 Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 15:04

> Wybacz mi zatem, że nie odpowiem na ten zbiór pustych, oklepanych frazesów i
                > demagogicznej polemiki ;-) Tak a propos talentu, poczytaj sobie chociażby
                > wspomnienia Toniego Curtisa z planu "Pół żartem, pół serio". W ogóle wszelkie
                > jej kreacje są sztampowe aż do bólu i praktycznie nie różnią się nawzajem od
                > siebie. A sama MM jest od stóp dop głów tworem przemysłu filmowego.

za to to co ty napisalas dziewczyno jest bardzo glebokie i niesztampowe.
                zastanow sie najpierw nad soba a potem ponizaj innych.intelektualistka sie
                znalazla buahaha. a co do MM to jej talent komediowy byl bardzo ceniony,
                dostala nawet zloty glob, o czym dajesz sie nie wiedziec. poza tym jestem
                pewna, ze nie czytalas zadnych jej wypowiedzi ani wierszy, bo wtedy nie
                przyszloby ci do glowy uwazac ja za pustaka no chyba ze sama nim jestes. uwazam
                ze byla to bardzo inteligentna kobieta a to ze czasem jawila sie jako glupia
                blondynka o niczym nie swiadczy.nie powinno oceniac sie ludzi po pozorach. a
                juz kompletnie nie rozumiem jak mozna odmawiac jej urody! sory, ale chyba
                trzeba miec oczy w dupie.
                • sigrun Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 17:39
                  Po pierwsze per "dziewczyno" to się do własnych krewnych zwracaj! Po drugie, to
                  już nikogo krytykować nie wolno? Po trzecie, własnego zdania też nie wolno mieć?
                  Po czwarte, czy wszelka krytyka oznacza zazdrość tudzież braki w wykształceniu?
                  Po piąte, czemu tak się podniecasz, jakbym conajmniej obraziła Twoją
                  rodzicielkę? Marnym prowokatorom mówimy stanowcze nie, ziewamy i nie zawracamy
                  sobie już więcej głowy ;-)
                  Co do odmawiania komuś urody, są tacy, co twierdzą, że nawet Cesaria Evora jest
                  piękna ;-) Poczucie estetyki to rzecz, moja Ty Wielka Światowa Gwiazdo, względna
                  i bardzo, bardzo indywidualna. Dla mnie i mego Małżonka MM to nic specjalnego
                  robionego przez media na kogoś specjalnego. A co, może i mojego Męża posądzisz o
                  zazdroszczenie jej figury, klasy, sławy oraz tak przepełnionych intelektualizmem
                  wybitnych dzieł muzycznych jak Happy-birthsday-Mister-President i
                  poo-poop-tee-doo? I wielka mi aktorka komediowa - grała po prostu samą siebie
                  aka głupią gęś i nic tego niestety nie zmieni ;-P Chcesz porównywać wątpliwy
                  talent aktorski i wokalny MM do warsztatu np. takiej Audrey Hepburn? Daj sobie
                  zatem siana i idź na spacer, bo wreszcie jest ładna pogoda ;-)
          • troubleska Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 13:21
            Mnie osobiście podoba się bardziej Twiggy, choć np. nóg zgrabnych nie miała.
            Ale ma bezpretensjonalny urok i dużo wdzięku.
            Marilyn - zbyt mało tajemnicy, zbyt dużo dosłowności.
            Jednakże nie mogę się z Toba zgodzić Sigrun co do totalnej krytyki MM. Po
            pierwsze abstrahując od mojej/Twojej oceny jej urody, obiektywnie trzeba
            przyznać, że była fenomenem. Po drugie radziłabym nie koncentrować się na tzw.
            "prowadzeniu się", bo to śliska argumentacja i niewiele wnosi (zresztą bazując
            na podobnych plotkach musiałabyś również ze zgrozą odrzucić Sophię Loren, a może
            nawet doszłabyś do paranoidalnego wniosku, że wszystkie aktorki w ten sposób
            osiągnęły sukces co bzdurą jest).
            • sigrun Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 18:00
              Wiesz, jak się mówi - cel uświęca środki. Jednak trzeba mieć coś więcej do
              zaoferowania dla szerszej publiczności. Zauważ, że wiele kobiet pragnęło i nadal
              pragnie być jak MM, ale to pragnienie jest przede wszystkim, jak nie wyłącznie,
              skoncentrowane na aspekcie fizycznym. Jeszcze nie poznałam kobiety, która
              pragnęłaby wieść życie takie jak MM, zachowywać się jak ona (no, może poza
              kołysaniem biodrami - w tym akurat była niezrównaną mistrzynią), mieć podobne
              życiowe zawody i potyczki. Tak samo nigdy nie spotkałam się z fenomenem w którym
              "grę aktorską" MM uważałoby się za wzór godny naśladowania (z wyjątkiem kilku
              kultowych scen w których MM odsłaniała swoje wdzięki). Owszem, są gwiazdki i
              gwiazdeczki dla których MM to wyżyny sztuki aktorskiej, jednak wielkie gwiazdy
              mają inne, bardziej wartościowe wzorce, z czego się bardzo cieszę.
              Troublesko, masz zatem rację - ona była fenomenem. Szkopuł w tym, że ten fenomen
              stworzyły od podstaw media, dużo się o niej mówiło, pokazywało, etc. marketing w
              czystej postaci - w końcu nawet najbardziej zatwardziali przeciwnicy zaczną
              widzieć choćby cień talentu w osobie o której naokoło i na okrągło się trąbi, że
              piękna, że zdolna, że mądra, że skromna, itd, itp ;-) Ten mechanizm działa do
              dziś - i jakże skutecznie ;-)
      • ana-green Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 11:12
        MM jak na mój gust ma zbyt obfite kształty.
        Twiggy uważałam za chudą i nieładną, ale na tych zdjeciach wygląda ślicznie, a
        jej figura prezentuje się bardzo szczupło, ale nie chudo. Wybieram Twiggy. No,
        moze + 5 kg.:)
      • lunalovelight twiggy - smutny, zagubiony mim 11.06.06, 11:19
        z tych dwoch... monica bellucci :).
        MM fajna babeczka, aktorsko moze nie powalala, ale my tu o wygladzie prawimy. a
        twiggy - nie naskakujcie na mnie, ale jej wyraz twarzy, figura, calosc jej -
        kojarzyla i kojarzy mi sie ze smutnym, mlodym mimem. ladne, eteryczne, ciekawe
        stworzenie, ale kobieta - nie powiedzialabym.
      • zdanka1 Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 11:22
        Zadna i zadna nie jest dla mnie ideałem. Jeśli już w ogóle ktoś z tamtych lat
        to:

members.fortunecity.com/johnrobinsonj1/scansj/jackson/s.htm
        i wspólcześniej:
        www.leninimports.com/isabelle_huppert_gallery.html
      • myniek1 Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 12:19
        Zadna z nich nie jest dla mnie ideałem urody.
      • ana-green Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 15:15
        Jeśli już podajemy inne typy to stawiam na Brigitte Bardot, ale przefarbowaną na
        brunetkę - mniej słodkości, więcej zmysłowości. Poza tym młoda Elizabeth Taylor,
        Ava Gardner i Rita Hayworth.
      • katinkova Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 15:39
        Zdecydowanie MM...
        Ma piękne ciało i gdybym stanęła przede mną wróżka i powiedziała że mogę sobie
        wybrać ciało jednej z nich to wybrałabym MM :)

Twiggy wygląda tragicznie :(

Sama wyglądałam podobnie do wieku mniej więcej 20 lat, zero bioder, nogi jak
        patyki, brak biustu, ubierałam sie w workowate swetry i spodnie żeby tego nie
        było widać :/ O sukienkach i spodniczkach absolutnie nie bylo mowy, a cierpialam
        meki jak musialam moje patyki wystawiac np przebierajac sie w spodenki na wf :/

Teraz waże ok 8 kg więcej, wreszcie udało mi się jakoś ciałka złapać i wyglądam
        i czuję się o niebo lepiej.
      • ivanna28 Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 15:58
        Twiggy jest mi zdecydowanie bliższa ,chociażby z racji figury -też mam
        chłopięcą . ni zgodzę się z twierdzeniem ,że wszyscy (niby ,że faceci ? )wola
        figurę "klepsydrę" ,bo zawsze byłam chuda i na brak powodzenia nie narzekałam i
        nie narzekam ,wręcz przeciwnie momo ,że jestem męzatka jestem wciaz przez
        męzczyzn adorowana i podrywana :-P
      • trocineczka Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 17:48
        Ani jedna ani druga.
        MM zbyt 'obfita'. A Twiggy dokladnie na odwrot; figura 12-letniego chlopczyka.
        Jesli natomiast mialabym porownywac do wlasnej figury, to jestem szczuplejsza
        niz MM i bardziej kobieca niz Twiggy, wiec tez nie wiem :D
      • apfel27 Re: Dwa ideały urody 11.06.06, 18:52
        MM to dla mnie ideal. chociaz nie podobaja mi sie kobiety z nadwaga czy
        wielkimi tylkami. ona pomimo kraglych ksztaltow byla proporcjonalna i miala w
        sobie cos takiego, ze zawsze bedzie symbolem seksu.
        twiggy, zawsze uwazalam ze jest okropna. zero kobiecosci i ta smutna twarz. nie
        podobaja mi sie kobiety, ktore maja cialo jak 12-letnie dziewczynki. jest w tym
        cos odrazajacego.
        • drinkit Marylin Monroe 11.06.06, 19:41
      • banofee Re: Dwa ideały urody 14.06.06, 15:59
        Liv Tyler :) to jest kanon!
        • justynnka Re: Marylin Monroe n/t 14.06.06, 16:07
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka