Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polski?

23.06.06, 09:46
    a może orientujecie sie czy w najblizszym czasie nie pojawi się u nas jakaś
    nowa światowa marka?

ja oczywiście śnie o markach amerykańskich - no ale to marzenie ściętej głowy
    aby pojawili się ci projektacnci w związku z tm bardzo chciałabym sprowadzić
    kookai i topshop:) a może niedługo sie pojawią?:)
    Obserwuj wątek
      • wiosna82 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 09:49
        a jakie są? ;)
      • a.adriana Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 10:04
        abercrombie
        baby phat
        bebe
        victoria's secret
        • daphnie Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 11:47
          Z marek amerykańskich to ja jeszcze dorzucę Banana Republic...
      • papryczka_ag Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 10:15
        Francuską firmę Cop Copine. Bywa u nas w kilku sklepach z 6-krotnym przebiciem
        ceny paryskiej.
        • aneta102 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 10:39
          Na polskim rynku jest tak duza oferta, ze przebicie sie nowej firmy nie byloby
          latwe, a poza tym jak gdzies jade to chcialabym sobie kupic cos czego W POLSCE
          NE MA. Moze GAP? Chociaz takich firm jest sporo na polskim rynku.
          • monka_c Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 10:41
            Old navy.
      • ingeborg Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 10:49
        starbucks :-)
        • ivanna28 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 10:52
          Victoria Secret
          Tommy Hilfiger
          Gap
          Donna Karan
          Old Navy
          • magdaksp Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 10:59
            baby phat i topshop
            • widokzesnickersa [...] 23.06.06, 15:00
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • etabeta Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 15:10
              Topshop tez jest
          • a.adriana do ivanna28 23.06.06, 11:06
            tommy juz jest :) w arkadii i wola park
            pozdrawiam
            • ivanna28 Re: do ivanna28 23.06.06, 11:10
              Niestety - mieszkam w Krakowie ..ale warto wiedzieć ..
              Dzięki za info:-)
              • hanureku Re: do ivanna28 23.06.06, 14:13
                z tego co kojarze to ubrania Tommy Hilfiger sa tez w Peeku
        • kragmel Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 11:56
          ingeborg napisała:

> starbucks :-)

mamy cofee heaven, kopię idealną :)
      • ciak1 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 11:01
        desigual - jest tylko w Silesii w Katowicach, a mi tam nie po drodze
        fcuk - mały beznadziejny sklepik w GM
        topshop
        true religion
        irregular choice
        • blinski Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 10:03
          irregular choice jest w alejach ujazdowskich. a przynajmniej był.
      • n_nicky Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 11:13
        z ubrań Lindex, Lene V, Topshop, z dodatków Glitter, z kosmetyków MAC
        i jakiegokolwiek porządnego sklepu z butami !
        • nikkka Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 12:38
          NEXT, Body shop i kosmetyki John Frieda
          • neskaj Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 13:00
            Topshop i next (;
      • hanureku Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 14:11
        Atmosphere
        Irregular Choice

no i chcialabym cos co widzialam w Belgii, sklep Metro. w srodku same ciuchy, akcesoria, obuwie wielu znanych i mniej znanych firm. wszystko w stylu sportowym.
        • magdaksp Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 22:58
          ja bym jeszce chciala priemark.tanie ciuchy amozna zawsze znalezc cos fajnego:)
          kupilam tam dlugie korale za 50 pensow
          • alex_koz Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 21:38
            ja tam tez bym primark chciala. kupilabym sobie jakies dresy za 15 zlotych do lazenia po domu i byloby fajnie, a ja zawsze tak mam ze jak chce tanio cos kupic na jakis wyjazd albo do siedzenia przez tv to nie moge nic znalezc.
      • lemon55 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 14:20
        Topshop, Bebe
        • brytfanka88 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 14:57
          Zdecydowanie John Frieda- moze to nie moda, ale skutecznie wplywa na wyglad:).
          GAP, Forever 21.
      • cioccolato_bianco Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 15:07
        sacha
      • ana258 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 15:15
        Venice Beach
        True Religion
        Kookai
        Top Shop
        Abercombie&Fitch
      • threadless Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 20:12
        Anthropologie... ale z drugiej strony na pewno ceny bylyby jeszcze wyzsze, a wybor mniejszy.
        chcialabym,zeby bylo wiecej malych, prywatnych sklepikow z niepowtarzalnymi rzeczami/koncowkami
        kolekcji itp., bo ostatnio zamknieto kolejny. No i oczywiscie marza mi sie sklepy typu Marshalls czy
        Loehmanns, ale do tego nigdy nie dojdzie na europejskim rynku :)
        • threadless Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 20:14
          a co do marek wchodzacych na polski rynek...slyszalam od kolezanki, ktora pracuje w LV, ze firma
          planuje wejsc do RP za jakies 3 lata. kto wie
          • envy_me_baby Re: Jakie firmy chcia?ybys´cie sprowadzic do Polsk 23.06.06, 20:16
            3 lata? oj to poczekamy,,,,

baby phat
            victoria's secret
            ... chcialabym ...
      • modeliste Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 22:53
        Z pewnych źródeł wiem, że Next ma się pojawić już niedługo na naszym rynku.

Pozdrawiam
      • kati_p Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 23.06.06, 23:06
        dla mnie next i monsoon oraz accessorize :)
      • zwykladziewczyna5 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 07:27
        Tylko te firmy, ktore wymienlyscie nie sa wcale w USA luksusowe, a w Polsce
        bylyby z powodu relacji cen do zarobkow.
        Mnie sie marza sklepy takie jak Marshalls i TJMaxx, gdzie mozna kupic wysokiej
        jakosci ciuchy i dodatki przecenione o ok. 50%.
        • zwykladziewczyna5 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 07:29
          Na przyklad jak w w Marshalls kupie fajna torebke za $100, ktora pierwotnie
          kosztowala ponad $200, to sie ciesze, ze swietna okazje zlapalam, a dla wielu
          ludzi w Polsce $100 to straszna suma za torebke.
      • lunalovelight NoaNoa !!!!!!! 24.06.06, 09:12
        tak, wiem, ze jest w Wa-wie sklep na Ciolka, w ktorym mozna kupic ich rzeczy,
        ale wiecie... rozumiecie.
        • miska_malcova Re: NoaNoa !!!!!!! 24.06.06, 09:13
          zadnej :-) tych, które lubie robie zakupy za granicą
      • miang Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 12:41
        monsoon i miss selfridge
      • leeloo2002 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 15:02
        GAP, Old Navy, Banana Republic, the Limited, Starbucks
        • leeloo2002 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 15:03
          uff, z tym Starbucksem to sie rozpedzilam
          • zwykladziewczyna5 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 18:53
            Starbucks wcale nie ma najlepszej kawy. Wiele ludzi kupuje u nich napoje kawowe
            z roznymi dodatkami (bardzo kaloryczne) i po to tam glownie chodza. Ja lubie
            zwykla czarna kawe, ktorej smaku niczym nie maskuje i Starbucka mi nie smakuje.
            Sa inne sieci, ktore maja duzo lepsza.
            • simply_me Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 19:45
              Zgadzam sie z toba. Nie wiem dlaczego ludzie tak sie podniecaja kawa ze
              Starbucks. Lepsza kawe mozna kupic w pierwszym lepszym mallu gdzie sprzedaja
              pyszne precelki i ciastka heheh.
              • leeloo2002 Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 25.06.06, 00:03
                Hmm, co do jakosci kawy na pewno nie sa gorsi od "naszego" coffe heaven, gdzie
                jest moim zdaniem za mocno przepalona (pije espresso)
                Natomiast wymienilam te marke z powodow czysto osobistych, poniewaz z piciem
                kawy ze Starbucks wiaza sie u mnie rozne mile wspomnienia...
        • jaleo Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 22:09
          leeloo2002 napisała:

> GAP, Old Navy, Banana Republic, the Limited, Starbucks

No wiecie co! Kraje jeszcze nie zawojowane przez Starbucks sie bronia przed ta
          ordynarna globalizacja, kraje, ktore juz maja to badziewie, glowkuja jak sie go
          pozbyc, a wy Starbucksa byscie chcialy do Polski sprowadzac dobrowolnie?!?!!
          • vivis_cortez Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 23:03
            nie chce żadnego Starbucksa!
          • grey-apple Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 24.06.06, 23:44
            jaleo napisała:
            > leeloo2002 napisała:
            >
            > > GAP, Old Navy, Banana Republic, the Limited, Starbucks
            > No wiecie co! Kraje jeszcze nie zawojowane przez Starbucks sie bronia przed ta
            >
            > ordynarna globalizacja, kraje, ktore juz maja to badziewie, glowkuja jak sie
            go
            >
            > pozbyc, a wy Starbucksa byscie chcialy do Polski sprowadzac dobrowolnie?!?!!
            >
            >

Chyba spozniony refleks, a sadzac po powodzeniu u konsumenta broni sie glownie
            lokalna konkurencja. Np. pare lat temu w Warszawie pietyzmem cieszyl
            sie "Wiesmak" w olbrzymim McDonaldsie wywalonym w centrum miasta. Zabawne, ze w
            Stanach McDonalds obsluguje glownie Czarnych lub prosta biedote ze srodkowej
            czesci kraju.

Odnosnie GAPa - fatalna jakosc dzinsow.
      • drinkit Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 25.06.06, 00:22
        petit Bateau, firma francuska. ciuchy bawełniane, swietna jakosc. dla niemowląt
        i dorosłych. boskie
        • kragmel Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 25.06.06, 00:34
          drinkit napisała:

> petit Bateau, firma francuska.

Petit Bateau można kupić w Warszawie (Nowy Świat i Mokotowska)
          • opuszczona Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 25.06.06, 12:41
            VILA
          • drinkit Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 25.06.06, 13:32
            > Petit Bateau można kupić w Warszawie (Nowy Świat i Mokotowska)

O! Dziekuje bardzo za informacje. co prawda nie jestem ze stolicy, ale od czasu
            do czasu pojawiam sie. Ale fajnie, ja uwielbiam ten sklep.
      • k1k2 odnosnie Starbucks 25.06.06, 17:42
        mam nadzieje ze Polski nie zaleje....
        tu gdzie mieszkam jest juz istna plaga, w niektorych dzielnicach ponad 2x tyle
        Stabuck'sow co McDonalds'ow, w promieniu kilku km potrafi byc ich tuzin, w
        calym miescie (LA) cos z 350-500 (!!!!)
      • kum-nye Re: Jakie firmy chciałybyście sprowadzic do Polsk 25.06.06, 17:51
        A ja bym chciala, zeby taki Urban Outfitters byl u nas:) No i GAP...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka