Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

--------------Pytanie dotyczące psa---------------

28.07.06, 20:53
    Sorry, ze nie na temat, ale widziałam wczoraj psa i chce takiego.. problem w
    tym, ze nie znam jego rasy..Moze pomożecie?
    Oto krótki opis;
    -wysokość do kolan...
    -gruby
    -siersc czarna
    -strasznie kudlaty, tak że nie widać jego oczu...siersc tak jakby "sterczy"
    Jeśli jakaś rasa wam sie z tym kojarzy to prosze napiszcie...

Obserwuj wątek
      • isia85 Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 28.07.06, 20:55
        może terrier tybeteński?
        • zajefanapanna Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 28.07.06, 21:00
          niestety nie ten..
          • isia85 Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 28.07.06, 21:05
            ja mam collie od o 8 lat. Cudowny, oddany zwierzak o wdziecznym imieniu
            Zdzisiu:)
      • eirenne Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 28.07.06, 21:02
        "czyżby czyżyk?"

wiesz, ile ras pasuje do tego opisu? :)))) lepiej poszukaj w google stron z
        opisem ras i tam szukaj zdjęć...
        • sophisticated_shrew Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 28.07.06, 23:17
          a jaki kształt uszu?? po tym najprościej znaleźć.
          www.akc.org/breeds/index.cfm?nav_area=breeds
          American Kennel Club - Breeds

Najlepsza strona z rasamii filmami
        • sophisticated_shrew Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 28.07.06, 23:23
          Sprawdz te:
          www.akc.org/breeds/american_water_spaniel/index.cfm
          www.akc.org/breeds/curly_coated_retriever/index.cfm
          www.akc.org/breeds/irish_water_spaniel/index.cfm
          www.akc.org/breeds/black_russian_terrier/index.cfm
          www.akc.org/breeds/newfoundland/index.cfm
          www.akc.org/breeds/bouvier_des_flandres/index.cfm
          www.akc.org/breeds/affenpinscher/index.cfm
          to by było na tyle :]
      • frigg Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 28.07.06, 23:22
        mi się kojarzy bouvier, ale jest trochę wyższy niż do kolan i jeszcze puli, ale
        ten to wygląda jak zrobiony ze sznurkowego mopa :)
        w3.externet.hu/~nagykun/data/kepek/nyertes/56.jpg
      • sophisticated_shrew Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 28.07.06, 23:24
        Puli i komondory są kochane :):) www.akc.org/breeds/puli/index.cfm
        www.akc.org/breeds/komondor/index.cfm?SEARCH_BUTTON.X=0\&SEARCH_BUTTON.Y=0
        • frigg Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 28.07.06, 23:29
          zwłaszcza jak się toto nie rusza - nie wiadomo z której strony ma wlot, a z
          której wylot :)
      • desantowa Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 29.07.06, 09:53
        Sprawdź, czy nie był to czasem chow-chow o czarnym umaszczeniu.
      • zajefanapanna Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 01.08.06, 00:14
        tak to CHOW CHOW, naprawde wielkie dzięki!!!
        www.akc.org/breeds/chow_chow/index.cfm
        • maialina1 Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 01.08.06, 18:18
          Heheheh, ale fajny misio :))
        • zajefanapanna Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 01.08.06, 21:28
          Teraz tylko zastanawiam się ile taki piesek kosztuje.. Może ktoś się orientuje?
          • edavenpo Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 01.08.06, 21:45

Cena szczeniat zaczyna sie od 2 tysiecy.
            Jesli juz zdecydujesz sie na psa to kup tylko i wylacznie z dobrej hodowli i
            koniecznie z rodowodem - Chow Chow ma predyspozycje do powaznych chorob oczu,
            dysplazji (stawow lokciowych i biodrowych) i alopecii (lysienie - nieodwracalne)
            i wielu innych.

Nieodpowiedzialni pseudo-hodowcy rozmnazajace psy na zasadzie 'rasowy ale bez
            rodowodu' beda powielac cechy chorych lub niedpowiednich do rozmnazania rodzicow
            (reproduktory musza byc przebadane na obecnosc wad i zatwierdzone przez ZK).

Nawet nie wspominajac o kwestii etyki kupowania od pseudohodowcow, tam gdzie
            zaoszczedzisz na cenie psa wydasz kilkakrotnie wiecej u weterynarza.
      • kamila29091 Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 01.08.06, 09:33
        mi on widzi sie na nowofunlanda. inne mi wogule nie podchodza pod mysl
      • exxa Re: --------------Pytanie dotyczące psa---------- 01.08.06, 21:50
        zerknij na brodacze monachijsskie - może to brodacz i jak do kolan to średni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka