Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

legginsy:)

05.08.06, 00:15
    w koncu wrocily do lask i bardzo sie z tego ciesze, bo swietnie sie w nich
    wyglada i pasuja do wszystkiego, spodenek, spodnic i sote:)
    ciekawe ile z was popiera moje zdanie, bo jak widze, niewiele kobiet tutaj ma
    podobny gust do mojego i jak ktos tu juz napisal osob znajacych sie na modzie
    jest na tym forum jak na lekarstwo, wiec nie bede sie dziwic jak powiedziec na
    to feee
    www.elle.com/fashionessentials/9070/slimming-leggings.html
    Obserwuj wątek
      • ex_oriente_lux Re: legginsy:) 05.08.06, 00:38
        a feeee
        • nayeli Re: legginsy:) 05.08.06, 02:44
          Ja popieram:)Uwielbiam ten styl, jest taki kobiecy.Posiadam mnostwo kolorow, z
          roznych materialow, koronkowe, ubieram do czego pasuja,mozna sie niezle
          poprzebierac.Najlepsze sa dodatki, szerokie opaski,plastikowe bransolety,
          balerinki, czy slodkie klapeczki.
          Tak wiec widze duzo dziewczyn ubierajacych legginsy.
          Pamietaj , ze musisz ty czuc sie dobrze, wogole nie zwracac uwagi co mowia inni.
          Mnie to wogole nie obchodzi:)Lepiej byc taka niz non stop chodzic w jeansach i
          topach.
          pozdrawiam cie, moze ktos sie jeszcze do nas dolaczy.
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: legginsy:) 05.08.06, 10:11
        Nie mam żadnych, ale bardzo mi się podobają.
        • tori86 Re: legginsy:) 05.08.06, 10:23
          ciesze sie, ze komus oprocz mnie tez sie podoba taki styl ubierania sie
          i oczywiscie nie przejmuje sie tym, co mysla inni ( jezeli mysla inaczej niz
          ja:), ale ostatnio zalozylam sobie legginsy, na nie szorty, luzna bluzeczke do
          tego moje sliczne buciki na nieduzej szpileczce no i oczywiscie rozne dodatki i
          jak szlam po mojej miescinie ( chociaz to nawet duze miasto, ale stojace w
          miejscu) to ludzie sie na mnie tak gapili jak bym urwala sie z choinki?:)
          a prawda jest taka, ze moj stroj wyroznial sie tylko i wylacznie tym

i chcialam jeszscze powiedziec, ze bardzo sie ciesze, ze teraz panuje taka moda,
          bo mozna wygladac rewelacyjnie, na pewno nie nudno:)
          • asiawoodstock Re: legginsy:) 05.08.06, 11:25
            W niektórych zastawieniach wyglądają fajnie, ale bez przesady... A do czarnej
            bombki jakkie byście założyły? Szare czy czarne?
            • foamclene Re: legginsy:) 05.08.06, 16:01
              zalozylabym szare
              gybym lubila ;) leginsy
          • zzooffkkaa Re: legginsy:) 05.08.06, 12:15
            tori86 napisała:

> ciesze sie, ze komus oprocz mnie tez sie podoba taki styl ubierania sie
            > i oczywiscie nie przejmuje sie tym, co mysla inni ( jezeli mysla inaczej niz
            > ja:), ale ostatnio zalozylam sobie legginsy, na nie szorty, luzna bluzeczke do
            > tego moje sliczne buciki na nieduzej szpileczce no i oczywiscie rozne dodatki
            i
            > jak szlam po mojej miescinie ( chociaz to nawet duze miasto, ale stojace w
            > miejscu) to ludzie sie na mnie tak gapili jak bym urwala sie z choinki?:)
            > a prawda jest taka, ze moj stroj wyroznial sie tylko i wylacznie tym
            >
            > i chcialam jeszscze powiedziec, ze bardzo sie ciesze, ze teraz panuje taka
            moda
            > ,
            > bo mozna wygladac rewelacyjnie, na pewno nie nudno:)

popieram cie tori86..ja tez bardzo lubie taka mode i wyroznianie z tlumu:) a
            legginsy kocham....mam juz zlote...szukam czarnych...
            • asiawoodstock Re: legginsy:) 05.08.06, 12:38
              Zzooffkkaa, a gdzie kupiłaś?
              • ghjp Re: legginsy:) 05.08.06, 13:01
                feeeee...ubieram sie w nie tylko jak mam zamiar pojezdzic rowerem.
              • zzooffkkaa Re: legginsy:) 05.08.06, 16:22
                asiawoodstock napisała:

> Zzooffkkaa, a gdzie kupiłaś?

w h&m
            • alex_koz Re: legginsy:) 05.08.06, 14:34
              oj, mam wrazenie ze jak sie ubierzesz w legginsy to raczej sie nie wyroznisz z
              tlumu. na pewno nie w duzym miescie.
              • tori86 Re: legginsy:) 05.08.06, 15:03
                to zalezy jak sie ubierze:)
                • foamclene Re: legginsy:) 05.08.06, 16:02
                  raczej jak sie wyglada ;)
                  gdybym zalozyla taki do swoich znajomych z moimi X-ami
                  bylabym rozrywka wieczoru ;)
          • foamclene Re: legginsy:) 05.08.06, 15:59
            jak to mowia w reklamie...
            niech o nas mowia,
            dobrze czy zle nieistotne

lubie i stosuje te filozofie ;)
      • kasiakrecik Re: legginsy:) 05.08.06, 13:19
        podobaja mi sie:Dtylko nie wiem czy mi pasuja..dziewczyny gdzie kupowalyscie?bo
        ja widzialam tylko w h&m
      • lanja Re: legginsy:) 05.08.06, 13:56
        A więc "feee" wszechwiedząca znawyczyni mody. :D
        • tori86 Re: legginsy:) 05.08.06, 14:27
          jedne mam szare i kupilam je w terranovie chyba za 5zl:)
          a drugie czarne z wykonczona koronka w HM na dziale dzieciecym, tylko jak je
          kupowalam nie bylo juz wiecej w moim rozmiarze, czkeam na dostawe:)
      • foamclene Re: legginsy:) 05.08.06, 15:57
        nie jestem lekarstwem tego forum ;)
        i nie pododbaja mi sie leginsy na wiekszosci kobiet
        uwazam, ze tzreba mic do nich idelane nogi- wyjatkowa kszaltne z zachowanie
        proporcji leonarda da vinci ;)
      • magdaksp Re: legginsy:) 05.08.06, 16:15
        dziwna jestes.uwazasz ze wiekszosc znas nie zna sie na modzie a interesuje cie
        nasza opinia.rozumiem ze jak komus nie podobaja sie legginsy to znaczy ze na
        modzie sie nie zna?
        awracajac do tematu to mi legginsy podobalyby sie gdyby nie nosila ich co druga
        panna w warszawie.aja nielubie wygladac jak polowa ulicy.aco do mody to mam ja w
        wielkim powazaniu wlasnie ze wzgeledow wymienionycj powyzej.
        • black_magic_women A w Lublinie nikt nie nosi,chyba ja sie przelamie 05.08.06, 16:55
          za jakies 3,5kg mniej;)
          • babsi.b Re: A w Lublinie nikt nie nosi,chyba ja sie przel 07.08.06, 13:25
            Faktycznie, w Lublinie sie nie widuje ludzi ubranych w legginsy. Ale mam nadzieje, ze ta "moda" tu nie dojdzie.
      • hotally Re: legginsy:) 05.08.06, 18:25
        Tez Mi się podobają ;) Jeszcze nie mam, ale może nabędę jakieś fajne.... ale
        najpierw warto zaobserowac ulicę, bo co za dużo to nie fajnie ;/
        • tori86 Re: legginsy:) 05.08.06, 18:37
          hehe, to w takim razie chyba powinnam sie cieszyc, ze nie mieszkam w duzym
          miescie, bo jak na razie to w legginsach u mnie widzialam tylko siebie:/
          • lilly10 Re: legginsy:) 05.08.06, 21:54
            no ja też mieszkam w małym mieście i o legginsach u nas nikt jeszcze nie
            słyszal. Jak wyszłam dziś w moich nowych,z delikatnej siateczki, z vila, to
            jakieś dziewczyny prawie na ziemi się pokadaly ze śmiechu: o, K... widziałaś
            jakie ma rajtuzki:) Tak trochę głupio mi się zrobiło, no a w Warszawie to pospolite
      • mili_vanili Re: legginsy:) 05.08.06, 22:34
        leginsy ok, ale z długa górą, taką mini-sukienką.
        Mam taką, a po leginsy muszę się wybrać.
        Sąsiedzi mnie znów obgadają! :P
        • tori86 Re: legginsy:) 05.08.06, 22:53
          wlasnie o to chodzi, ze w takich miescinach duzo ludzi nie zna sie na tym, co
          jest modne, i pozniej wynikaja takie sytuacje, na mnie tez dziwnie patrza, ale
          ja sie tym nie pzrejmuje, szczerze mowiac, to chce mi sie smiac jaki to u nas
          ciemnogrod (lubie to okreslenie:))
          a przeciez nie chodzi o to, zeby wszyscy sie tak ubierali, ale o to, by
          wiedzieli co jest modne i nie smiali sie z tego, ze niektorzy ta mode powielaja,
          ale trudno byloby to zmienic
          P.s. u mnie na osiedlu kroluja obcisle topiki pokazujace pepki, spodnie dzwony,
          albo bardzo niskie biodrowki spod ktorych wystaja jakze wspaniale stringi i
          tipsy, dlatego no nie dziwie juz sie tych spojrzen:)
          • black_magic_women Wlozylam! 06.08.06, 21:42
            Do brazowej sukienki za kolana z falbana na dole,czarnego sweterka/bo
            zimno/czarnych baletek,czerwonego pasa i czerwonych ,drewnianych korali.Calosc
            byla w stylu hiszpanskim.Nie obylo sie bez komentarzy grupki mlodziencow...
          • ally Re: legginsy:) 07.08.06, 10:14
            tori86, piszesz jak 15-latka, której wydaje się, że pozjadała wszystkie rozumy,
            ale nikt jej nie rozumie ;-) ja akurat mam podobny gust jak Ty, ale nie oznacza
            to, że jest to gust jedynie słuszny :-)
      • zettrzy Re: legginsy:) 06.08.06, 22:18
        w Nowym Jorku legginsy nosza glownie malolaty i zony domowe na zakupy w
        markecie, fakt ze przy 40 stopniach wyglada to tak masochistycznie ze nie sposob
        nie zatrzymac na nich oka pelnego politowania
        przemysl ponczoszniczy usiluje wylansowac legginsy jako musisztomiecia od
        dluzszego czasu, ale nie wychodzi - pomijajac sprawy typu ksztalt nog legginsy
        sa potwornie niewygodne, bo to ani rajtki (co z tym kawalkiem golej nogi miedzy
        butami i brzegiem legginsow?) ani spodnie, w cieple dni jest w nich za goraco, w
        zimne za zimno, wymagaja dodatkowej warstwy ubioru typu sukienka czy spodnie na
        wierzch, albo (zony domowe) wyciagniety tiszert po kolana... tak naprawde w
        legginsach wygladaja dobrze wylacznie cyklistki i uczennice baletu

styl niszowy, feee w 90% wypadkow, raz na ruski miesiac zdarzy sie cos ladnego
        ale nie czesciej... zdecydowanie retro, i nigdy jakos nie zaskoczylo jako look
        ulicy
        • littlefrog Re: legginsy:) 06.08.06, 22:23
          Mi się nawet podobają ale obawiam się że na jesieni ta moda zaleje Warszawę aż
          do obrzydzenia.. już teraz widuję coraz więcej dziewczyn w zestawie
          spódnica+legginsy, i co chwila jakaś moja koleżanka pędzi po legginsy do h&m ;|
          • morgianna Re: legginsy:) 06.08.06, 22:39
            hym czy ja wiem:-/ spódnica + legginsy to jakby powiew mody lat 80 a jak
            wiadomo to chyba najbardziej dla niej niechlubny okres , trendy wówczas były
            straszne! a tak solo ubrac to chyba tylko mogą kobiety z nienaganną figurą
            zreszta jak dla mnie za bardzo nonszalancko i sportowo to wygląda.
            Mam nadzieje ze nie powrócą te z licry o zgrozo!
            • tori86 Re: legginsy:) 06.08.06, 23:22
              no nie wiem, te z lycry widzialam juz na jakis imprezach amerykanskich:) i to w
              dodatku takie kolorowe jak tecza:):P
              a ja zazwyczaj do legginsow zakladam dluzsza bluzeczke, albo swetr i to moim
              zdaniem super zestaw, spodnicy nie moge, bo mi sie strasznie podwija i na leg
              bawelnianych i na tych z lycra:/
      • girl1991 Re: legginsy:) 07.08.06, 12:44
        Ja też uwielbiam taki styl i się wyróżniać. Ja swoje kupiłam w New Yorkerze za
        całe 3,95 :D przecena była z 39,90 ! tylko, że moje są nie rajstopowe tylko
        takie troche grubsze :P ale tym lepiej bo i na chłodniejsze dni ;] pozdrawiam
        • tori86 Re: legginsy:) 07.08.06, 12:46
          o dzieki za info:) jesli jeszcze beda to tez sobie kupie, nawet ze 3 pary, za
          taka cene sie oplaca:)
      • aagnes Re: legginsy:) 07.08.06, 13:30
        Trzeba miec naprawde niezłe nogi zeby nosic zestawienie legginsy + spodnica +
        wysokie obcasy (chyba takie najbardziej jednak pasuja). chociaz legginsy +
        tunika/dluzsza bluzka podoba mi sie bardziej.
        moze macie jakies dobre linki ze zdjeciami, ktore moga inspirowac jak i z czym
        je nosic?
        podoba mi sie, nie wiem czy mam na tyle odwagi i dobre nogi, ale trzeba
        sprobowac.
      • saskiaplus1 Re: legginsy:) 07.08.06, 13:48
        Och, och. Świetnie Cię rozumiem. Ja też czuję się ogólnie niezrozumiana, bo jak
        wychodzę na miasto w moich fantastycznych legginsach do ekstrawaganckiej
        spódniczki mini i fenomenalnych bucików na wysokich obcasach, eksponując
        niewiarygodnie piękne nogi, to nawet ptaki robią na mnie z góry...
        • tori86 Re: legginsy:) 07.08.06, 14:00
          duzo takich polaczen, dlugi sweter, bluzka plus legginsy znajdziesz na stronie
          style.com, wejdz na people&parties i poogladaj sobie zdjecia z tych przyjec,
          napewno cos znajdziesz:)
      • facecja Re: legginsy:) 07.08.06, 14:02
        czyli coś modnego MUSI mi się podobać, z racji tego, że jest modne, w
        przeciwnym razie jestem CIEMNOGRÓD??

pogratulować...
      • franzza Re: legginsy:) 07.08.06, 14:11
        No właśnie,ja nie rozumiem dlaczego jeśli ktoś nie podaża ślepo za najnowszymi
        trendami w modzie, zaraz jest oskarżany o to, że sie na tejże modzie nie zna
        • aniabos Moim zdaniem to zalezy 07.08.06, 14:59
          Ja uwazam, ze to zalezy kto nosi i jak nosi. Co innego rajtuzy do cwiczen
          noszone z krotkim podkoszulkiem - wtedy sie wyglada jakby sie zapomnialo jakiejs
          czesci garderoby (albo wybieglo nagle z silowni). Ale jesli ktos ma zgrabne nogi
          i szczuple kostki, to cienkie czarne leggingsy to krotkiej spodniczki moga
          wygladac stylowo. Podoba mi sie taki styl, ktory wylansowala Sienna Miller.
          Na tej stronie jest kilka przykladow:
          www.theceleblife.com/cat_2.html
          strona dlugo sie laduje, ale moim zdaniem warto, bo tam jest sporo innych
          ciekawych strojow gwiazd - niektore ladne, a inne okropne. Te leggingsy sa
          gdzies po koniec strony. Tam jest komentarz, ze np. Scarlett Johansson zle
          wygladala w swoich, a mnie sie tez podoba.
      • naels Re: legginsy:) 07.08.06, 15:08
        Och Tori, jestem przekonana, ze kiedy zalozysz te swoje fajowskie legginsy,
        szorciki, szpileczki i luzne bluzeczki i paradujesz po miescie, to wszyscy
        gapia sie na ciebie z otwartymi na osciez ustami. I z pewnoscia gapia sie
        wylacznie dlatego, ze sa durnym, nie znajacym sie na modzie ciemnogrodem.
        Bynajmniej nie dlatego, ze dziwacznie wygladasz, czy dlatego, ze uwazaja cie za
        pusta lale z poliestrowa sieczka w glowie.

U mnie w miescie bardzo duzo mlodych, uwazajacych sie za szalenie modne
        dziweczyn nosi legginsy, najczesciej do szortow, krotkiej, szerokiej
        spodniczki, sukienki lub tuniki. Wiekszosc wyglada fatalnie - przy poszerzonych
        spodniczka biodrach odciete w polowie lydki legginsy fatalnie skracaja i
        pogrubiaja nogi, sczegolnie zestawione z plaskim obcasem. Na szczuplych,
        wysokich dziewczynach z nogami do ziemi, do wysokiej szpilki wiazanej wokol
        kostki jeszcze ujdzie, ale niestety - malo dziewczyn moze sie pochwalic takimi
        nogami, za to znacznie wiecej absolutnym brakiem krytycyzmu...
        • sabriel Re: legginsy:) 07.08.06, 15:41
          Nosiłam kiedyś w liceum,na lekcjach wuefu,takie czarne z licry :)))
          Teraz bym raczej nie założyła.Może w małych miejscowościach legginsy sa nowością
          bo w Wawie to już sporo dziewczyn je zakłada do dżinsowych mini.
          Na młodziutkiej dziewczynie może to fajnie wyglądać,ale żeby był efekt trzeba
          mieć odpowiednią figurę.
          • tori86 Re: legginsy:) 07.08.06, 16:21
            no ja mam taka figure:) oczywiscie musialam sie za siebie wziasc bo zima troche
            przytylam, ale teraz znowu wrocilam do swoich 50kg:) i nogi tez mam ladne:)
            pozdrawiam posiadaczki "zgrabnych nog"
            • eve.e Re: legginsy:) 12.08.06, 13:46
              Tori, gratuluję wysokiej samooceny. niestety nigdzie nie mogłam znaleźć ani
              jednego Twojego zdjęcia, ani tutaj, ani w GM. a szkoda, bo pisać każdy potrafi.

szkoda tylko, że nie potrafisz zrozumieć, że nie wszystko co modne musi się
              podobać innych. dla mnie legginsy są abslutnie niefajne, obojętnie na kim.
              pozdrawiam ;)
              • eve.e Re: legginsy:) 12.08.06, 13:46
                aha, i nie uważam się za ciemnogród ;]
      • cioccolato_bianco Re: legginsy:) 12.08.06, 13:53
        nosilam legginsy z upodobaniem w podstawowce. zwlaszcza take blyszczace z
        lycra. mialam czarne i amarantowe :)

teraz troche dziwna mi sie ta moda wydaje. legginsy - owszem - fajna rzecz, ale
        raczej do uprawiania sportu niz do chodzenia po miescie, a juz zwlaszcza ze
        spodnica, tunika czy sukienka.

poza tym uwazam, ze wcale nie sa dla kazdego, a wrecz przeciwnie - tak
        podkreslac nogi powinny tylko wlascicielki bardzo zgrabnych, szczuplych par :)
      • nadinka_nadinka Re: legginsy:) 12.08.06, 14:49
        a feeee
        ale - zeby nie bylo, ze kompletnie bez gustu jestem - to zamierzam sobie kupic
        takie na jesien na rower, zeby mi kolanka nie marzly :-)
        • tori86 Re: legginsy:) 12.08.06, 16:57
          mysle, ze na rower nie zakladasz legginsow, ktore teraz sie nosi, czyli z
          materialow cienkich, rajstopowych, czesto wykonczonych koronka:) ale grubsze,
          zwykle, bawelniane
          www.hilaryd.org/gallery/data/1653/medium/hilaryd-dot-org_mtvtrl-outside-2006jun26-004.jpg
          www.hilaryd.org/gallery/data/1664/medium/hilaryd-dot-org_midsummersnightglamjam-2006jul08-006.jpg
          www.hilaryd.org/gallery/data/1641/medium/hilaryd-dot-org_tmobilesidekick3launch-2006jun20-010.jpg
          eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20060508/all/l1903873.jpg
          www.vlakte.com/Hollywood/lindsay_lohan_060228_06.jpg
          www.vlakte.com/Hollywood/L2-20060626152508.jpg
          www.vlakte.com/Hollywood/lindsaylohannyc34xo.jpg
          i jezdzijcie sobie w nich na rowerach i mowcie feee, bezgustnice ( oczywiscie
          nie kieruje tego do wszystkich:))
          • karmelek4 Ohyda.... 12.08.06, 17:29
            od razu kojarzą mi sie z kiczowatą modą lat 80-tych...Nie podobaja mi się
            legginsy i na pewno ich nie założę.
            Tak na marginesie...to wg najnowszych trendów legginsy będzie sie nosć do
            wielkich , "za dużuch" swetrów...brrrrrrr.
          • nadinka_nadinka Re: legginsy:) 12.08.06, 18:04
            tori86 napisała:

> mysle, ze na rower nie zakladasz legginsow, ktore teraz sie nosi, czyli z
            > materialow cienkich, rajstopowych, czesto wykonczonych koronka:) ale grubsze,
            > zwykle, bawelniane
            >
            www.hilaryd.org/gallery/data/1653/medium/hilaryd-dot-org_mtvtrl-outside-2006jun26-004.jpg
            >
            www.hilaryd.org/gallery/data/1664/medium/hilaryd-dot-org_midsummersnightglamjam-2006jul08-006.jpg
            >
            www.hilaryd.org/gallery/data/1641/medium/hilaryd-dot-org_tmobilesidekick3launch-2006jun20-010.jpg
            > eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20060508/all/l1903873.jpg
            > www.vlakte.com/Hollywood/lindsay_lohan_060228_06.jpg
            > www.vlakte.com/Hollywood/L2-20060626152508.jpg
            > www.vlakte.com/Hollywood/lindsaylohannyc34xo.jpg
            > i jezdzijcie sobie w nich na rowerach i mowcie feee, bezgustnice ( oczywiscie
            > nie kieruje tego do wszystkich:))

ech, gdybym takie koronkowe zalozyla na rower to chlopaki z calego powiatu by
            sie we mnie kochali :P cholera, moze jednak warto? :D
            • zettrzy Re: legginsy:) 12.08.06, 18:17
              a na ktorym to kamieniu wyryto swinto prawde ze na rower zaklada sie cos grubego
              i bawelnianego? oczywiscie ze mozna sie ubrac w cos cienkiego i z koronka,
              powiem wiecej - odziez dla rowerzystow szyje sie z cienkich dzersejow, idealnie
              przylegajacych do ciala
              tak naprawde to mozna zalozyc legginsy cale z koronki i tez w nich jezdzic na
              rowerze, nie beda kolidowac ze sportem
              • nadinka_nadinka Re: legginsy:) 12.08.06, 21:46
                akurat bawelna najmniej sie nadaje do jazdy na rowerze i ogolnie do intensywnego
                uprawiania sportu. szybko robi sie mokra od potu, wolno schnie i jezeli jest
                wietrznie to robi sie zimno w mokrej :( najlepijszy jest coolmax albo inny sytetyk.
                • nadinka_nadinka Re: legginsy:) 12.08.06, 21:47
                  *najlepijszy*
                  najlepszy - mialo byc :)
      • fantagiro Re: legginsy:) 12.08.06, 18:19
        Legginsy... lux sprawa :D
      • jaleo To juz zesmy przerabiali hehe.... 12.08.06, 22:32
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=35211900&a=35211900

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka