Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Grube ramiona - jakie ubrania

29.08.06, 23:09
    Mam kłopot - pod koniec września wybieram się na imprezę - jest dla mnie
    bardzo ważna. Spotkam tam osoby, których dawno nie widziałam (jakieś 10 lat).
    Moim problemem jest dobranie stroju na tę okazję - chcę, żeby mnie ten strój
    trochę wyszczuplił. Mam 165 cm wzrostu, ważę około 68 kg. Mam okropną budowę
    ciała - mam dość ładne w miarę szczupłe nogi, ale koszmarem jest tułów - duży
    biust - 80d i najgorsze - masywne i grube ramiona. Myślałam o jakiejś
    sukience - tylko jaki fason będzie odpowiedni - wolałabym coś bez rękawów. W
    grę wchodzi żakiet ze spodniami i jakaś bluzeczka pod żakiet - tylko jaki
    fason. Już mam mętlik w głowie od tych porad z czasopism - wszędzie co
    innego. Może ktoś mi pomoże coś dobrać. Bardzo liczę na Waszą pomoc
    Obserwuj wątek
      • napolnoc Re: Grube ramiona - jakie ubrania 29.08.06, 23:17
        Jesli bez rekawow to tylko dekolt amerykanski.Ale generalnie do Twojej sylwetki gole ramiona moga
        byc strzalem samobojczym.Masz fajne nogi wiec je wyeksponuj np krotka suknia lub duze
        rozciecie.Biust ukryj za pomoca dekoltu V a ramiona majac rekaw 3/4.Na plecach tez mozesz miec V
        dekolt.
        Pamietaj przy duzych ramionach,by je trzymac leciutko odchylone od ciala,szczegolnie przy robieniu
        zdjec.Jak je przycisniesz to ci sie "rozleja" i beda wygladac na wieksze niz sa.
        • majoka1 Re: Grube ramiona - jakie ubrania 30.08.06, 22:55
          Dziękuję Ci bardzo za rady dotyczące stroju a najbardziej za rady dotyczące
          pozowania do zdjęć.
      • kochanica-francuza Re: Grube ramiona - jakie ubrania 30.08.06, 22:59

> trochę wyszczuplił. Mam 165 cm wzrostu, ważę około 68 kg. Mam okropną budowę
        > ciała - mam dość ładne w miarę szczupłe nogi, ale koszmarem jest tułów - duży
        > biust - 80d i najgorsze - masywne i grube ramiona. Myślałam o jakiejś
        > sukience - tylko jaki fason będzie odpowiedni - wolałabym coś bez rękawów.

Hm, ramiona raczej schowaj pod delikatnymi rękawami. Góra sukienki winna być
        ciemna i dekolt w serek, to ci zmniejszy biust i ramiona. Amerykańskiego unikaj
        jak ognia. Nogi eksponuj do wypęku. Rozumiem, że cała jesteś duża - mam podobne
        wymiary - więc kiecka raczej rozszerzana - to ci zrównoważy górę i ogólnie doda
        lekkości. Powodzenia!
        • majoka1 Re: Grube ramiona - jakie ubrania 30.08.06, 23:55
          Zapomniałam - dziękuję jeszcze raz. Myślę, że dzięki Waszym radom będę
          wyglądać dobrze i nie będę się wstydzić tego, jak wyglądam. Pozdrawiam.
      • majoka1 Re: Grube ramiona - jakie ubrania 30.08.06, 23:45
        Bardzo Wam dziękuję Dziewczyny drogie. Chyba skuszę się na jakąś sukienkę w
        czarnym kolorze z długim rękawem. Zastanawiam się tylko, czy góra i rękaw może
        być z grubej mięsistej koronki? Może elegancka koszula +spódnica +żakiecik -
        tylko jak by to miałao wyglądać - tego nie wiem?
        • napolnoc Re: Grube ramiona - jakie ubrania 31.08.06, 12:07
          Koronka moze byc ryzykowna.Lepiej cos co nie obciska ciala.Jak ma sie za duzo cialka to lepiej miec
          rzyeczy nieco luzne niz za ciasne.
        • kochanica-francuza Re: Grube ramiona - jakie ubrania 31.08.06, 13:54
          majoka1 napisała:

> Bardzo Wam dziękuję Dziewczyny drogie. Chyba skuszę się na jakąś sukienkę w
          > czarnym kolorze z długim rękawem. Zastanawiam się tylko, czy góra i rękaw może
          > być z grubej mięsistej koronki?

Nie radziłabym. Przy większych rozmiarach lepiej trzymać się klasyki, nie
          eksperymentować z fakturami. A w czarnym Ci do twarzy?
          • majoka1 Re: Grube ramiona - jakie ubrania 31.08.06, 20:24
            Zaczne od koloru - w czarnym raczej dobrze wyglądam. Mam śniadą cerę i brązowe
            oczy. Jestem brunetką, ale mam teraz pasemka w kolorze blondu - więcej niż
            ciemnych. Jeśli chodzi o mój biust, to nie jest aż taki wielki. Do tego jest
            okrągły i jędrny, nie obwisły. Mimo miski D, choić nosze też i C to koleżanki
            moje twierdzą, że mogę śmiało chodzić bez biustonosza. Koleżanki często mi
            mówią, że zazdroszczą mi biustu i że jest ładny. Nie jestem aż taka gruba jakby
            się wydawało. Jedyny mankament mojej urody to te masywne ramiona. Biust mogę
            delikatnie wyeksponować. Chcę zamaskować ramiona - to mój koszmar. Jeśli chodzi
            o obcisłe ciuchy - odpadają, wolę coś może trochę bliżej ciała ale nic
            opiętego - jedynie podkreślajacego figurę i to bardzo delikatnie - nie
            workowego. Pozdrawiam.
            • kochanica-francuza Re: Grube ramiona - jakie ubrania 31.08.06, 20:28

> się wydawało. Jedyny mankament mojej urody to te masywne ramiona. Biust mogę
              > delikatnie wyeksponować. Chcę zamaskować ramiona - to mój koszmar.

Podobno pomagają rozszerzane rozcięte rękawy.
      • lucy215 Re: Grube ramiona - jakie ubrania 31.08.06, 15:23
        Na pewno odpada dekolt w łódkę :)
        a po co maskować fajny biust ?:) jakbym miała taki to na pewno bym go nie
        maskowała :D
        • kochanica-francuza Re: Grube ramiona - jakie ubrania 31.08.06, 15:25
          lucy215 napisała:

> Na pewno odpada dekolt w łódkę :)
          > a po co maskować fajny biust ?:) jakbym miała taki to na pewno bym go nie
          > maskowała :D

a wyobrażasz sobie co to jest za biust?
      • majoka1 Re: Grube ramiona - jakie ubrania 31.08.06, 20:40
        A co myślicie o spodniach, marynarce i jakiejś bluzce - po pewnym czasie pewnie
        i tak zdjęłabym marynarkę?
        • napolnoc Re: Grube ramiona - jakie ubrania 31.08.06, 22:28
          Spodnie proste z kantem,do tego szpilki a na gore tunike z dekoltem V i 3/4 rekaw lekko
          rozszerzany,moze byc nawet z transparentnej tkaniny,asymetryczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka