Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bolerko a duży biust

02.10.06, 23:21
    Mam pytanie, czy bolerko dobrze wygląda i z powodzeniem mogą je nosić panie o
    obfitszych kształtach? Bo nie wiem czy to ma wyglądać z założenia tak, że
    bolerko ma sięgać jeszcze za biust i byc częściowo bluzeczką (jak na
    dziewczynach o raczej małych biustach)? Czy obciachem i szczytem bezguścia
    byłoby założenie bolerka przez taką mnie :), gdzie bolerko spełniało by
    praktycznie rolę stanika ;) bo za biustem by się kończylo (mam 100 cm w
    biuście, z tym, że nie rzuca się on za bardzo w oczy bo ogólnie nie jestem
    budowy filigranowej ;))?
    Obserwuj wątek
      • zettrzy Re: Bolerko a duży biust 03.10.06, 00:54
        oczywiscie ze mozesz nosic bolerko, nawet takie wiazane, ktore istotnie stanowi
        cos w rodzaju stanika, byle we wlasciwym rozmiarze; inaczej widok zrobi sie
        komiczny

bolerko nie powinno siegac poza biust, powinno konczyc sie tuz pod biustem,
        inaczej robi sie z niego zakiet albo bluzka; a przeciez w bolerku nie o to
        chodzi aby udawalo inna czesc garderoby

ps. na duzym biuscie optymalnie wyglada bolerko wiazane, noszone na gole cialo;
        a jeszcze do tego aby bylo z grubszej koronki, o la la! tylko ze z przyczyn
        klimatycznych trudno sie tak ubrac w zimie
        • calo Re: Bolerko a duży biust 03.10.06, 10:01
          zettrzy napisała:
          > ps. na duzym biuscie optymalnie wyglada bolerko wiazane, noszone na gole
          cialo; a jeszcze do tego aby bylo z grubszej koronki, o la la! tylko ze z
          przyczyn klimatycznych trudno sie tak ubrac w zimie

ale w zaciszu sypialni czynniki klimatyczne nie graja roli;)
      • frigg Re: Bolerko a duży biust 03.10.06, 10:22
        bolerko bardzo eksponuje biust. Bajka o gołym ciele, koronkowym bolerku i stówie
        w obwodzie ma na pewno sens, jeżeli ktoś dorabia przy szosie.
        • miss_t1 Re: Bolerko a duży biust 04.10.06, 22:00
          frigg napisała:

> bolerko bardzo eksponuje biust. Bajka o gołym ciele, koronkowym bolerku i
          stówi
          > e
          > w obwodzie ma na pewno sens, jeżeli ktoś dorabia przy szosie.

To chyba oczywiste, że nikt w obecnych warunkach pogodowych nie nosi bolerka na
          gołe ciało, ale jeśli jest ku temu pora, np lato, to czemu nie, także nie
          rozumiem do czego ma prowadzić Twój tok rozumowania, i dlaczego porównujesz
          mnie do tirówki. Czy dla Ciebie każda kobieta z dużym biustem to ku..??
          • frigg Re: Bolerko a duży biust 04.10.06, 23:36
            mam wrażenie, że ktoś tu nie opanował umiejętności czytania ze zrozumieniem. To
            ja Ci może pomogę, bo odnosiłam się do wypowiedzi zettrzy.
            • zettrzy Re: Bolerko a duży biust 05.10.06, 02:00
              trudno przecenic znaczenie pruderii we wspolczesnym krajowym guscie - czyzby
              wiazane na biuscie bolerko z koronki, tak popularne wsrod uczennic liceow w
              latach mojej mlodosci, nagle stalo sie ubiorem stosownym wylacznie do zajec
              erotycznych?

mysmy nosily takie ubranka w lecie jako normalny dodatek to spodnicy (w owej
              epoce koniecznie nierowno farbowanej) lub szortow i nikt nie robil sprawy; mozna
              bylo w tym pojsc na spacer, na grzyby, do cioci na piknik, swietne bylo to na
              wakacje
              (aha, i nie bylo epidemii ciaz wsrod nastolatek, hi hi hi)

a tu prosze: sypialnia, stanie przy autostradzie... zmoherowienie beretowe
              rejestrow gornych? a moze jakies zmiany kulturowe, jakich nie dane mi bylo, na
              szczescie, doswiadczyc, ze wszystko, i tu musze podkreslic wszystko, tak sie wam
              jednoznacznie kojarzy
              wspolczuje wam otoczenia - musi byc istotnie z dna rynsztoka skoro nie stac was
              na inne skojarzenia

a wracajac do bolerka na duzym biuscie: swietnie pasuje i bardzo dobrze wyglada,
              byle nie bylo za male
              • annie_laurie_starr Re: Bolerko a duży biust 05.10.06, 09:00
                Ja chyba wiem jakich bolerkach mowi zettrzy - ta koronka nie byla
                przeswitujaca, tylko taka grubsza. Chodzi chyba o styl na wczesna Madonne.
                I jak znam zycie to ten styl wroci, bo poszczegolne elementy juz wrocily.

Do autorki postu - musisz pomierzyc. Mnie osobiscie podobaja sie bolerka,
                ktorych sie nie wiaze i nie zapina. Cos pomiedzy bolerkiem i kamizelka. Cos
                takiego chyba byloby dobre na duzy biust.
              • frigg Re: Bolerko a duży biust 05.10.06, 18:06
                blabla, jak zawsze zestaw 'opowieści modowe z mchu i paproci + przysrywka na
                deser'. Ladies and Gentlemen - zettrzy.
                • zettrzy Re: Bolerko a duży biust 05.10.06, 19:25
                  przysrywka spelnia okreslona funkcje: ma pokazac ze nasze "blyskotliwe"
                  skojarzenia moga miec nieoczekiwany odbior (i dlatego warto czasem sie
                  zastanowic czy sa sluszne)
                  opowiesci modowe z mchu i paproci sluza jako wstep do przysrywki, wyjasniajac
                  opisowo iz bolerko z koronki nierowne bolerku z koronki
                • alex_koz Re: Bolerko a duży biust 05.10.06, 19:26
                  frigg napisała:

> blabla, jak zawsze zestaw 'opowieści modowe z mchu i paproci + przysrywka na
                  > deser'. Ladies and Gentlemen - zettrzy.

nic dodac nic ujac;)

56
      • wisnia78 Re: Bolerko a duży biust 05.10.06, 12:44
        Mam w pracy koleżankę z dość sporym biustem - z racji że jest to osoba, która
        wszystko naśladuje a nie zastanawia się jak będzie w tym wyglądać - kupiła
        sobie bolerko z jakiejś włóczki w taki koronkowy wzór w kolorze brązu - nie
        wiem dlaczego ale wygląda w tym po prostu okropnie. Nie dość że widać tylko
        biust a reszty jej osoby nie to jeszcze wygląda jak moja babcia.
        • kochanica-francuza Re: Bolerko a duży biust 05.10.06, 15:46
          nie kupuj
      • miss_t1 Re: Bolerko a duży biust 05.10.06, 16:10
        Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Nadal się zastanawiam nad kupnem bolerka. Nie
        jestem osobą hołdującą wszelkim modom, ale w bolerku się zakochałam :) Co nie
        oznacza oczywiscie, ze jesli sie okaze ze to nie jest stroj dla mnie, i tak je
        kupie. Mam jeszcze odrobine samokrytycyzmu ;P Przymierzałam jedno, nie żadne
        haftowane, tylko zwyczajne bawełniane bez żadnych wzorów, w kolorze brudnego
        różu (mój ulubiony kolorek ostatnio), wiązane, i uważam, że leżało fajnie.
        Chciałabym jeszcze tylko zaciągnąć kogoś, żeby mnie w tym ocenił, bo juz teraz
        sama nie wiem. Jesli okaze sie to pomylka, po prostu daruje to sobie. W sumie
        do pracy chyba w tym nie bede chodziła i tak, nie jest to miejsce na
        eksponowanie swoich i tak już lekko " przerośniętych" wdzięków :P Najwyżej
        byłoby na jakas impreze czy wyskok ze znajomymi.
        • kochanica-francuza Re: Bolerko a duży biust 05.10.06, 16:16

> haftowane, tylko zwyczajne bawełniane bez żadnych wzorów, w kolorze brudnego
          > różu (mój ulubiony kolorek ostatnio)

To w ogóle jest piękny kolorek . Weź dobrą koleżankę, chłopa nie, chłopy biust
          lubią i można im tłumaczyć jak krowie na rowie, że zaburza sylwetkę i ciuchów
          nie można dobrać - nie dotrze.

Kochanica - właścicielka miski G (wedle rozmiarówki Feliny)
          • shava Re: Bolerko a duży biust 05.10.06, 17:35
            Nie nie,twierdzę ,że powinnaś zrezygnować.I z bólem serca to mówię,bo sama
            wybuliłam na boskie bolero,a jak zobaczyłam jak w nim wyglądam to padłam.Mój i
            tak niemały biust powiększył się 3 razy i uzyskałam figurę starej ciotki;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka