Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

lustra w hm

06.10.06, 12:39
    czy one wyszczuplaja? zwlaszcza te boczne, bo kurde to jest porazka, ale
    nienawidze sie ogladac w ich lustrach;//////////
    Obserwuj wątek
      • foamclene Re: lustra w hm 06.10.06, 12:41
        nie znam sklepu moze poza uzywana odzieza do ktorej chodze ktory nie maialbu
        luster wyszczuplajacych
        w zarze wygladam jakbym miala wymiary naomi
        • pump_it_up Re: lustra w hm 06.10.06, 12:42
          ale wg mnie to jest bez sensu, te wyszczuplajace dziwnie znieksztalcaja i skad
          ja mam wiedziec jak wygladam, gdy mnie lustra wyszczuplaja;/
          • aiczka Re: lustra w hm 06.10.06, 12:43
            Nie masz wiedzieć. Masz kupić tę cudowną rzecz, w której wyglądasz jak Naomi.
            • pump_it_up Re: lustra w hm 06.10.06, 12:45
              tylko niektorzy wola siebie w wiekszej wersji niz tej chudej:)
              • nie-niebieska Re: lustra w hm 06.10.06, 16:50
                jednakowoz zdecydowana wiekszosc woli siebie w wesji mniejszej niz wiekszej
        • traktorowa Re: lustra w hm 06.10.06, 16:36
          a jak wyglądasz w Maximusie?:))))
          skromnisia- "wymiary naomi"
      • papryczka_ag Re: lustra w hm 06.10.06, 12:46
        to niezgodne z prawem
      • kamila29091 Re: lustra w hm 06.10.06, 15:33
        Pierwsze słysze. W lustrach H&m czy Orsay wygladam tak jak w kazdym innym
        sklepie a nawet w domu, zeby nie było. To wy moze uwazacie sie za grube a moze
        naprawde jestecie Naomi:)
        • magdax78 Re: lustra w hm 06.10.06, 15:35
          nie wiem jak lustra ale swiatlo gra duuuza role...nawet przed okresem kiedy mam
          wysyp pryszczy :-)) moja cera jest piekna brzoskwiniowa :-))
          • krolciak Re: lustra w hm 06.10.06, 16:33
            Światło tak, nienawidzę światła w 'moim' Orsayu...
          • elfia4 Re: lustra w hm 06.10.06, 17:42
            Ja mam wrażenie, że to biale światło w centrach handlowych daje efekt ziemistej
            cery i wyglądam w takim oświetleniu tragicznie. W niektórych sklepach
            faktycznie jest dobre oświetlenie w przymierzalniach i człowiek nie wygląda jak
            bladziuch, ale nie zauważyłam, żeby jakieś lustro mocno wyszczuplało. Czasem
            nawet wydaje mi sie, że wygladam w jakimś ciuszku gorzej w sklepie, niż później
            w lustrze w domu. No chyba, że ja mam w domu jakieś cudnie wyszczuplajace i
            upiększające lustro;)
      • iluminacja256 Re: lustra w hm 06.10.06, 17:13
        Wydaje mi się, ze raczej nei - w Levisie tak na 100% , ale moze to zalezy od
        miasta . Kupiąłm sobie tam spódniczkęi w tych lustrach lezała swietnie , a
        teraz jak ją zaczełam nosić troch na mnie wisi w talii, ale moze schudłam, bo
        raczej lustr pogrubiających nie ma:)
      • hanureku Re: lustra w hm 06.10.06, 17:46
        też nie lubię tych luster :(
        kupiłam sweterek, w HM super a w domu poracha :(
      • off-line Re: lustra w hm 06.10.06, 18:03
        No to ja mam odwrotnie bo w domowych lustrach wyglądam zdecydowanie szczuplej
        niż w sklepowych, na dodatek w tych drugich moja cera czasami prezentuje się
        średnio ciekawie, a nie mam z nią problemów.
        • clariee Re: lustra w hm 07.10.06, 12:16
          "No to ja mam odwrotnie bo w domowych lustrach wyglądam zdecydowanie szczuplej
          niż w sklepowych, na dodatek w tych drugich moja cera czasami prezentuje się
          średnio ciekawie, a nie mam z nią problemów." - zgadzam sie z off line.
          Co do samej przymierzalimi w H&M: to jedyna chyba przymierzalnia, która posiada
          obie ważne cechy: jest dośc obszerna i ma wystarczającą ilosc wieszaków (haczyków).
      • lucy215 Re: lustra w hm 06.10.06, 18:26
        Są wyszczuplające, cholera.Nie mam problemu jeśli chodzi o kupno bluzki
        czyswetra, ale spodnie?koszmar.
        • m_bovary Re: lustra w hm 06.10.06, 20:58
          To prawda, wyszczuplają i to mocno. Nie podoba mi się to, uważam że to z lekka
          nieuczciwe.
      • perennou Re: lustra w hm 06.10.06, 19:04
        w new yorkerze są strasznie wyszczuplająco-zniekształcające lustra.wygląda to
        komicznie.
        za to spotkałam się ze skracającym i pogrubiającym lustrem w jednej
        przymierzalni w bershce w katowicach -chyba po prostu odwrotnie przykręcili.
        co do światła-u mnie na uczelni w łazience jest takie właśnie białe światło,do
        tego łazienka zimno biała,patrząc tam do lustra można sobie skutecznie popsuć
        humor...
      • cioccolato_bianco Re: lustra w hm 06.10.06, 20:06
        wyszczuplaja.
      • ex_oriente_lux Re: lustra w hm 06.10.06, 20:41
        No mega wyszczuplają. I wydłużają. Ja wygladam w tych lustrach jak patyk, niedobrze mi się robi, odwieszam szmatke i spieprzam stamtąd;) przymierzałam kiedyś w haemie puchwą, wielka kurtke i chyba wtedy zauważyłam pierwszy raz że cos nie halo :)
        • myhumps Re: lustra w hm 07.10.06, 09:47
          zdecydowanie wyszczuplaja...
        • ciak1 Re: lustra w hm 07.10.06, 11:07
          Mam to samo, na szczęście w domowym lustrze wyglądam dużo lepiej, więc nie
          rezygnuje tak całkiem ze szmatek z h&m.
      • magdaksp Re: lustra w hm 07.10.06, 11:02
        tak:)
        • shava Re: lustra w hm 07.10.06, 11:27
          Kupiłam bolero,wyglądałam ślicznie.
          Przyjechałam,spojrzałam w normalne lustro i nigdy więcej tego bolera nie założę.
          • iza_crazy Re: lustra w hm 07.10.06, 15:51
            czyli to nie mi tlyko sie tak wydawało..?? uff!! własnie w h&m podobala mi sie
            taka kurteczka ale jak przymierzyłam i popatrzylam w te lustra to ble... . na
            szczescie w h&m można do kilkunastu dni oddać kupioną rzecz wiec najlepiej
            przejrzeć się w domku hihi. pozdr.
          • koala_tralalala Re: lustra w hm 09.10.06, 22:36
            W ubieglym sezonie oddalam rzecz podajac jako jedyny argument: "maja panstwo
            wyszczuplajace lustra". Przyjeli bez slowa. Dodam, ze oddawalam ciuch prawie
            miesiac (28 dni) po zakupie, bo wczesniej nie moglam. Oczywiscie nie noszony.
      • vesper_lynd Re: lustra w hm 07.10.06, 16:12
        to fakt, lustra w przymierzalni H&M w rogu łączą się pod takim kątem że ubywa w talii i tyłku dobre kilka centymetrów ;) w Reserved jest problem wręcz odwrotny... zejście luster poszerza.
        za to w Zarze duże lustra straszliwie wydłużają, uwielbiam oglądać się idąc w stronę lustra z daleka - z Claudii Shiffer na własnych oczach się człowiek zmienia w Kelly Osbourne ;D /ok, przesadziłam ;>/
      • hazel2 Re: lustra w hm 07.10.06, 16:22
        Jeśli chcecie sie poczuć jak w gabinecie luster w wesołym miasteczku, to
        polecam Vero Modę na Floriańskiej w Krakowie :). W przymierzalniach tuz obok
        siebie jedno lustro pogrubia, drugie wyszczupla. Pozostałe dwa są chyba ok, nie
        pamiętam dokładnie które :).
      • ally Re: lustra w hm 08.10.06, 14:15
        moja znajoma twierdzi, że można to sprawdzić za pomocą linijki. jeśli odstaje
        od tafli, lustro oszukuje ;-) w zarze linijka odstaje dość znacznie
      • iberka Re: lustra w hm 08.10.06, 22:27
        tak i potwirdzili to pracownicy każdego z H&M w jkaim robiłam zakupy dlatego
        zawsze biorę z wieszaka i do kasy a mierzę w domu. Albo oddaję albo zostawiam :-
        )
        Iza
        • littlefrog Re: lustra w hm 08.10.06, 22:32
          uff, to dobrze bo juz sie bałam że jestem aż taka chuda jak w tych lustrach ;)))
      • emila40 Re: lustra w hm 09.10.06, 09:31
        W hm lustra wyszczuplają i to bardzo-niedawno kupiłam tam sobie taką białą
        bluzke z krótkim rękawkiem i z szeroka szarfą czarną w pasie w sklepie cud miód
        wysoka i chudziutka, w domu .... do tej pory jeszcze nigdzie jej nie załozyłam.
        Uważam, że jest to nieuczciwe i to bardzo.
        • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: lustra w hm 09.10.06, 13:13
          emila40 napisała:

> Uważam, że jest to nieuczciwe i to bardzo.

nic dodac nic ujac
      • aniaczepiel Re: lustra w hm 09.10.06, 14:15
        Też to zauważyłam... Nawet fajnie wyglądam tak poszczuplona :-)
      • nancy_callahan Re: lustra w hm 09.10.06, 16:41
        Wyszczuplają jak diabli, zgrabna w nich jestem niesłychanie:)
        Ale ostatnio złapał się na nie mój Misiek (kawał chłopa 194 cm i 110 kg żywej
        wagi), który zasadnioczo do takich sklepów nie chadza,a wstąpił ze mną
        przypadkiem - spojrzał, oniemiał i stwierdził, że w dżinsach, które ma na sobie
        wygląda o wiele szczuplej niż w garniturze, który chwilę wcześniej mierzył...
        Szybko wyprowadziłam go z błędu, ale nie mógł uwierzyć w te niecne praktyki:)
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: lustra w hm 09.10.06, 18:19
        Ja tam nie narzekam na te lustra, a już tym bardziej na kabiny. Wręcz preciwne,
        zawsze jestem zadowolona, bo jest dużo miejsca i wieszaków.Nigdy nie
        zauważyłamjakichś wielkich oszustw z tymi lustrami.
      • koala_tralalala Re: lustra w hm 09.10.06, 22:40
        Wyszczuplajace lustra to plaga i jest to oszukiwanie klientow, moze byc
        podstawa reklamacji. W ubieglym sezonie oddalam rzecz podajac jako jedyny
        argument: "maja panstwo wyszczuplajace lustra". Przyjeli bez slowa. Dodam, ze
        oddawalam ciuch prawie miesiac (28 dni) po zakupie, bo wczesniej nie moglam.
        Zalozenie sprawy sadowej w takim wypadku to pewna wygrana i sklepy o tym
        wiedza.
        • calineczka1 Re: lustra w hm 10.10.06, 00:54
          Zgadzam się, że te lustra wyszczuplają. Ktoś wspomniał też New Yorkera, też już
          to dawno zauważyłam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka