nemezis555 Re: Co studiujecie? 12.10.06, 11:09 Praca socjalna z poradnictwem społecznym. IV rok, Pomorska Akademia Pedagogiczna w Słupsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Co studiujecie? 12.10.06, 18:39 Prawo, UJ, I rok studiów doktoranckich. Odpowiedz Link Zgłoś
donna_bianca Re: Co studiujecie? 12.10.06, 19:18 ale bede orginalna (nie modna?) fizyka UJ 1 rok & chemia AP 1 rok Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: Co studiujecie? 16.10.06, 15:36 Będę jeszcze bardziej oryginalna: Pielęgniarstwo CM UJ . Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
azhara Re: Co studiujecie? 16.10.06, 16:51 Ja studiuję filologię polską. Jestem na pierwszym roku.Mało orginalny kierunek ale ciekawy.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wee_monstar Re: Co studiujecie? 12.10.06, 20:07 Ja studia mam za soba ale ciagle sie ucze i zdobywam nowe kwalifikacje ;) A studiowalam, sadzac po wpisach bardzo popularny kierunek. A i jeszcze wtedy byly na topie Finanse i Ekonomia wiec bylam podwojnie modna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elwee Re: Co studiujecie? 12.10.06, 20:23 hermiona! Ja jestem z Olsztyna, co prawda skończyłam już dwa lata temu filologię polską na naszym uniwersytecie, ale cieszę się, że jest tu ktoś z mojego ukochanego miasta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Co studiujecie? 13.10.06, 16:35 Ja Olsztyn lubię co raz bardziej, choć pierwszy raz obaczyłam 2 mieciące temu. Nie żałuję wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
hrvatica Re: Co studiujecie? 12.10.06, 20:25 no to ja bede oryginalna: slawistyka: specjalizacja filologia chorwacka IV rok dziennikarstwo II rok Odpowiedz Link Zgłoś
sara_87 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 05:50 zarządzanie i inżnynieria produkcji nie umiem stwierdzic, czy modny kierunek :) Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 09:02 jestem po studiach inzynierskich (5 letnich), czasami zastanawiam sie nad medycyna...kto wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
m_ze_wsi Re: Co studiujecie? 13.10.06, 09:13 nie sadzilam ze SM takie popularne beda na tym forum.ja mam specjalizacje miedzynarodowa wspolpraca gospodarcza i polityczna. 2 rok Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 10:34 Hmmm Alex nie skonczylas czasami prawa (a moze ja nie doczytalam)? Kiedys sie chwalilas;)) na forum Studia... Odpowiedz Link Zgłoś
muisie Re: Co studiujecie? 13.10.06, 16:18 hehe no to ja z innej beczkiskonczylam UW biologia (immunoparazytologia) a teraz 2 rok doktoratu w firmie weterynaryjnej w Holandii... nie wiem czy modne czy nie modne bez znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
asiawoodstock Re: Co studiujecie? 14.10.06, 14:59 Alex_koz skończyła SM, specjalność - europeistykę (tak napisała wyżej). A w Poznaniu na UAM-ie ten kierunek jest na Wydziale Prawa. Dla przykładu moje SM, specjalność - wschodoznawstwo, są na Wydziale Historycznym na UAM-ie. Taki psikus :)) Odpowiedz Link Zgłoś
robalkowatyrobal Re: Co studiujecie? 13.10.06, 17:43 Witam h.e.r.m.i.o.n.a. ja też geodezję, tyle, że 5 rok i we Wrocławiu :) czy ja wiem czy to niemodne... :) a na pewno wiele możliwości daje :) Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Co studiujecie? 14.10.06, 16:17 Tez do Wrocławia składała. Na AR, dostałam sie ale zlądowałam w Olsztynie. Ja w sumie tez nie wiem jak jest z moda na geodezję, ale wiem jakie mogą być pieniążki po niej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Co studiujecie? 13.10.06, 18:00 A ja nic nie studiuje. Co to oznacza...? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Co studiujecie? 13.10.06, 23:54 ze jestes buntownikiem z wyboru :) Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 18:49 ja studiuję MEDYCYNĘ !!!!!!!!!!!!!i jestem bardzo szczęsliwa z tego powodu!nie moglabym studiowac czegos takiego jak kulturoznawstwao,europeistyka,filologia i inne dziwne -znawstwa:D...ale barzo chętnie bym sobie postudiowała modoznawstwo czy stylistykę,fashionznawstwo,...o ile cos takiego jest,:D Odpowiedz Link Zgłoś
en.de Re: Co studiujecie? 14.10.06, 00:14 nie rozumiem twojego szczescia, 1200 zlotych brutto na poczatek, nie ma z czego sie cieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: Co studiujecie? 14.10.06, 16:32 hehe:D,gdybym wybierała swoj przyszly zawód tylko ze względu na pieniądze to zapewniam cie ze nie bylabym szczesliwa..widzialas gdzies poza tym biednego lekarza?? bo ja nie:D Odpowiedz Link Zgłoś
anieees Re: Co studiujecie? 01.03.07, 10:49 silencia22 napisała: > hehe:D,gdybym wybierała swoj przyszly zawód tylko ze względu na pieniądze to > zapewniam cie ze nie bylabym szczesliwa..widzialas gdzies poza tym biednego > lekarza?? bo ja nie:D Jasne, że nie :) Ale przygotuj się, kochana, że aby żyć na jakimś poziomie nie często będziesz zagladała do domu, gdyż właśnie znam nawet bardzo dobrze;)takiego lekarza, którego praktycznie nie widuję, gdyż musi cały tydzień prywatnie dorabiać aby nie klepać biedy:) Pensja lekarza z dwoma specjalizacjami i doktoratem tylko trochę wyższa od 1200zł. Ale jest szansa, że gdy skończysz studia i staż coś sie zmieni na lepsze;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 18:57 informatyka, IV rok matematyka, I doktoranckich oba kierunki UW i co najmniej jeden "modny" :) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Co studiujecie? 13.10.06, 19:59 dziennikarstwo, Uniwersytet Wrocławski Odpowiedz Link Zgłoś
lalumek Re: Co studiujecie? 13.10.06, 20:21 Studiuję architekturę i urbanistykę, na Politechnice Poznańskiej; II rok ;) Fajne i nietypowe studia-stosunkowo mało wkuwania, za to dużo pracy twórczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaina87 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 20:31 no to widze, ze ja juz w ogole nie modna jestem :p Matematyka :] I rok Odpowiedz Link Zgłoś
karolinadalska Re: Co studiujecie? 13.10.06, 20:48 skonczylam automatyke i robotyke na PWr i 3 rok fizyka medyczna na UWr pozdrowionka dla wroclawiakow!! Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.i1 Re: Co studiujecie? 14.10.06, 00:00 Lingwistyka UMCS, 1 rok. Chyba niemodne:) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 15:10 a ja jestem ciekawa ile z tych studentek studiuje na uni dziennie a ile jest tych mniemanych studentek z kursow wieczorowych badz weekendowych, ze szkolek typu wyzsza szkola biznesu czy temu podobne ktore sa w swiecie na poziomie kiedys w polsce isniejacego 2-letniego studium zawodowego Odpowiedz Link Zgłoś
onlynana Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 15:35 Uniwersytet Śląski Wydzial Nauk Spolecznych kierunek Politologia( w trybie dziennym) IV rok Odpowiedz Link Zgłoś
pink_hamster Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 20:07 Katowice,medycyna,drugi rok,tryb dzienny Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 20:54 O wreszcie jakaś politolożka po wysypie stosunków międzynarodowych:) Ja też studiuję politologię, V rok na US dziennie, jeśli ktos pyta:) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 20:15 dwoch kierunkow jednoczesnie dziennie sie nie da ;) jeden musi byc wieczorowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 21:07 a da się. Kilku znajomych w ten sposób studiowało. Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 21:10 w tym jeden przypadek ekstremalny studiujący dwa kierunki wieczorowe, udzielający korepetycji z dwóch języków i pracujący wieczorem/w nocy w knajpie. Kierunki historia sztuki + archeologia ze stypendium na historii. Odpowiedz Link Zgłoś
maadz Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 21:47 ja studiuje 2 kierunki dziennie wiec jak widac sie da, mam zreszta kilku znajomych, ktorzy rowniez tak robią. Jest to coraz bardziej popularne, oczywiscie zalezy od kierunku, bo akurat moje (humanistyczne) nie maja wielu godzin w tyg. no i mam czas na inne rzeczy tez ;p Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 22:08 >w tym jeden przypadek ekstremalny studiujący dwa kierunki wieczorowe tfu, dzienne, dzienne... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 22:22 da sie nawet 3. znam takich wyczynowcow :) prawo na UW, informatyka na PW i SGH ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 15.10.06, 10:36 foamclene napisał: > dwoch kierunkow jednoczesnie dziennie sie nie da ;) > jeden musi byc wieczorowo ;) oczywiscie ze sie da;) ja sama i moi znajomi jestesmy tego zywym dowodem;)) Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 15.10.06, 11:04 Da sie mam mam w grupie takich ludzi.Studiują ekonomie i geodezję. Ja mam zamiar na III roku też zacząć drugi kierunek, chyba gospodarke przestrzenną. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 16.10.06, 20:53 Na sgh nie tylko się da, ale nie jest to nawet szczególny ewenement. Mam za to koleżankę, która studiuje jeden kierunek na sghu, a jeden na uniwerku. Podziwiam ją, bo to już jest znacznie trudniej zorganizować - zwłaszcza dojazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
kokopuff Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 26.10.06, 05:22 foamclene napisał: > dwoch kierunkow jednoczesnie dziennie sie nie da ;) Da sie! :-) Takze jest i inna mozliwosc, np ja dzieki wysokiej sredniej otrzymalam zgode na indywidualny tok nauczania. W ten sposob wiekszosc czasu spedzam za granicami kraju na tamtejszych uczelniach, a zalegy material zaliczam w uzgodnionym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 25.02.07, 18:21 da się, da. ja studiuję dwa kierunki, na jednym piszę teraz doktorat, na drugim pracę licencjacką, dodatkowo sama się utrzymuję, co oznacza podejmowanie róznego rodzaju prac, głównie uczenie angielskiego. nie wiem, jak to w przypadku innych osób, ale ja umarłabym z nudów, studiując tylko jeden kierunek. nie to, że roboty mało, ale ja lubię, jak się dzieje, dodatkowo - im więcej ma do zrobienia, tym mniej czasu zajmuje mi wykonanie każdej czynności. uwielbiam adrenalinę i deadline'y. teraz np. powinnam pisać sobie coś powoli i niezobowiązująco do doktoratu, ale - oczywiście - tego nie robię. czekam na ostatnią chwilę i grzebię sobie po necie;). Odpowiedz Link Zgłoś
muffin3 Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 16.10.06, 20:23 Tralalumpku masz świętą rację!!! Wzięłybyście się za naukę i zdawały na dobrą państwową uczelnię a nie bzdury wypisywały na forum o waszych pseudokierunkach! WSTYD! A tak na marginesie, brzydkiej kobiecie żadne studia nie pomogą;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 17.10.06, 18:20 W czym nie pomogą? Odpowiedz Link Zgłoś
noma69 Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 17.10.06, 19:46 > WSTYD! A tak na marginesie, brzydkiej kobiecie żadne studia nie pomogą;) ehhh...a co to ma do rzeczy???Czasy gdzie można zrobic kariere przez łózko juz się skończyły nie wiem co tu ma wyglad do rzeczy powiedziałabym że przeciwnie uroda przeszkadza!Baby sa zazdrosne ładnej dziewczyny moga w pracy nie lubic a juz nie daj boze szefowa bedzie jakas brzydka stara panna....Pozatym panuje stereotym że jak ładna to pewnie w głowie ma pustke nic nie myslicie nieraz... Odpowiedz Link Zgłoś
noma69 Powariowałyście???? 17.10.06, 19:51 hm....... dziewczyny bo zaczne myśleć że niektóre to mają jakies kompleksy najpierw pytanie kto nie ma matury zadane przez jakąś zakompleksiona warietke chcaca się dowartosciować a teraz to.....a co to kogo obchodzi? Ochrone środowiska studiuje (na politechnice warszawskiej)próbowałam na stomatologie ale się nie udało.......ale ja nadal nie wiem czemu maja sł€zyc tego typu watki pomijam już ze sa one niezgodne z tematyka forum.C Odpowiedz Link Zgłoś
leyla_83 Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 25.02.07, 18:10 :)))To właśnie taki sposób myślenia: "szkoły prywatne mają niski poziom, studenci ze szkół prywatnych to matoły na poziomie zawodówki" jest w tej chwili starym (błędnym zresztą) przeżytkiem, który odchodzi do lamusa:)) Na zachodzie szkoły prywatne są na wysokim poziomie.U nas tak samo- tylko nie wszystkie. Z państwowymi zresztą jest tak samo- szkoła szkole nierówna- to chyba oczywiste. Jednak podział na prywatne- państwowe, dzienne- wieczorowe to głupota. Na uczelniach prywatnych wykładaja ci sami profesorowie, co na państwowych. Niech to Ci da do myslenia:) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
threadless Re: Co studiujecie? 14.10.06, 20:49 socjologia na karowej 18, czyli ta najlepsza w polsce;) Odpowiedz Link Zgłoś
onlynana do elfia4 14.10.06, 23:19 a na jakiej specjalizacji jestes? samorzadowa sie klania:) Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa14 Re: Co studiujecie? 18.10.06, 00:28 Ja też w Instytucie Socjologii na UW. Modele formalne. Odpowiedz Link Zgłoś
junkii Re: Co studiujecie? 15.10.06, 10:06 ojojojoj same stosunki:) A ja kosmetologie na KWSPZ 2 rok:) Odpowiedz Link Zgłoś
karin.dsi można dziennie, można zaocznie 15.10.06, 10:56 Jak pisałam wyżej skończyłam SM na UW. Bardzo fajny kierunek ( studiowałam zocznie) i przez 5 lat studiów 3 lata mieszkałąm w Warszawie, na II, III i IV r. często chodziłam na wykłady na studia dzienne, przesiedziałam w BUW-ie ( biblioteka) tyle godzin, co niejeden student na dziennych. Program jest ten sam, mniej godzin to prawda. ale jeżeli ktoś s t u d i u j e, to przecież dużo w tym pracy samodzielnej a egzaminy mieliśmy często ze studentami z dziennych (normalka). Dyżury wykładowców są także w tygodniu, jeśli chcesz studiować, po prostu musisz być na uczelnii. Teraz studiuję filologię ang- hisp. Taki łączony kierunek, po którym zrobię specjalizację tłumacza 2 języków. Zajęcia mam każdy czwartek ( od 8-15), piątek (od 11-18.45), sobota (11-19.30) Czy to tryb dzienny czy zaoczny w/g was? Zagadka? Jest to po prostu tryb łączony. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasgld Nudne to forum 17.10.06, 03:01 flaki z olejem ciekawe co będziecie robicpo kulturoznawstwie warto sie uczyćjęzyków i przedmiotów ścisłych humanistyka jest dla tych co chcązostaćnauczycielami itd.zresztąraak do przcy podobno brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Nudne to forum 17.10.06, 18:45 lukasgld napisał: > flaki z olejem ciekawe co będziecie robicpo kulturoznawstwie warto sie > uczyćjęzyków i przedmiotów ścisłych humanistyka jest dla tych co > chcązostaćnauczycielami itd.zresztąraak do przcy podobno brakuje. W placówkach kulturalnych też ktoś musi pracować. Nie będę się uczyć rzeczy, które mnie nie interesują tylko dlatego, że ktoś na forum uważa, że kulturoznawstwo nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
noma69 Olinka masz racje 17.10.06, 19:57 W placówkach kulturalnych też ktoś musi pracować. > Nie będę się uczyć rzeczy, które mnie nie interesują tylko dlatego, że ktoś na > forum uważa, że kulturoznawstwo nie ma sensu. Najważniejsze to robić to co się lubii.jeżeli wiesz że to jest to co chciałabyś robić w życiu, ten kierunek to twoja pasja dobrze się wtym czujesz to masz znacznie większą szanse się po tym wybić i zabłysnąć być najlepsza, znalezc dobra prace niz kończąc jakiś "przyszłosciowy" rzekomo kierunek ale w którym nie czujesz się dobrze i który cie wcale nie interesuje I wogole nie rozumiem po co ta dyskusja.Co wyścig szczurów?Który kierunek lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiakawka Re: Co studiujecie? 17.10.06, 09:53 Matematykę na V i informatykę na I:) Odpowiedz Link Zgłoś
muisie Re: Co studiujecie? 17.10.06, 10:21 Jak juz pisalam studiowalam biologie na UW-dziennie.. i niestety nie mialam czasu na wiele zeczy (co dopiero drugi kieruniek dzienny) milalam ciagle zawalone dni niby kilka przedmiotow ale kazde cwiczenia np 5 godzin + wyklady a od 3 roku dochodzily zajecia w zakladzie w ktorym sie robilo licencjat a pozniej magisterke, czasami wychodzilam z zakladu o 21... wiec mysle ze z humanistycznymi jest latwiej wiecej czasu... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
kokopuff ASP (Poznan) 17.10.06, 15:02 Dosc dluga droga od malarstwa do multimedii. W efekcie Kaminski "przejal kontrole". Odpowiedz Link Zgłoś