h.e.r.m.i.o.n.a 11.10.06, 20:06 Były juz wątki typu skąd jesteście toteraz pytanie do studentek. Gdzie na czym i który rok? Ja geodezję na UWM w Olsztynie, I rok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: Co studiujecie? 11.10.06, 20:10 na to forum bardziej by pasowalo pytanie: jaki kierunek studiow jest teraz modny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olenka995 Re: Co studiujecie? 11.10.06, 20:14 no to tak sobie- nienajlepszy wybór chyba;) a w ogóle NTF Odpowiedz Link Zgłoś
karin.dsi Re: Co studiujecie? 11.10.06, 20:27 Skończyłam stosunki międzynarodowe (bardzo modne) Teraz zaczynam 2 kierunek- filologię ang-hisp. Lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Co studiujecie? 11.10.06, 20:31 stosunki miedzynarodowe (nie da sie ukryc, ze bardzo modny kierunek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Co studiujecie? 11.10.06, 20:36 To ja też jestem bardzo modna;) A dodatkowo zarządzanie i marketing, ale to już niemodne:) W dodatku uczalnia bardzo niegustowna, bo różowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
karin.dsi Re: Co studiujecie? 11.10.06, 20:33 No tak. ale jak zaczynałam, to wcale takie modne nie były....Tera jest straszny trend! Odpowiedz Link Zgłoś
maga.m Re: Co studiujecie? 11.10.06, 20:45 europeistyka (najmodniejsza w tym sezonie:p po stosunkach) na 1 roku i już zaluje... bo majac do wyboru kulturoznawstwo i europeistyke poszłam za glosem portfela;) a nie pasji. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:01 to ja doprecyzuje swoje studia, SM o specjalnosci europeistka i tym samym jestem podwojnie modna;) oczywiscie jak wybieralam te studia byly jeszcze modniejsze niz teraz, bo teraz juz nie sa takie modne, ale za to studiuje w miescie ktore juz za chwile bedzie modne, tzn. Poznan! maga.m napisała: > i już zaluje... bo majac do wyboru kulturoznawstwo i europeistyke poszłam za gl > osem portfela;) a nie pasji hmm, nie spodziewalabym sie po euro duzej kasy;) Odpowiedz Link Zgłoś
maga.m Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:04 ale chyba latwiej po nich o prace niz po kulturoznastwie tak mi sie wydaje... ale jesli okaze sie ze nie mam racji to sie potne chyba;) ze nie wybralam drugiej opcji. ja studiuje we Wrocławiu. modny jest? :D Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_bandyty Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:07 Ja też stosunki- specjalność amerykanistyka i biorę się za iberystykę ,w ogóle proamerykańska jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
maga.m Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:12 same stosunki:D tak aby bylo zabawniej: skladalam papiery tez na stosunki miedzynarodowe (bo u nas euro i SM sa osobno) ktorych siedziba jest na ul. Koszarowej, jakiez bylo rozbawienie moich kolegow z pracy, gdy na pytanie co bede robic po wakacjach odpowiedzialam ze "ide na stosunki na koszarowa" zupelnie nie wiem, czemu sie smiali. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:16 maga.m napisała: > same stosunki:D od razu widac ze jestesmy na forum modne i jakie my same modne jestesmy;))) ja nawet nie wiem jak to jest na UAM obecnie z SM - jak ja zaczynalm to bylo SM- europiestyka oraz SM - wschodoznawstwo, teraz moje studia juz sie nazywaja tylko europeistyka (ale nie wiem czy mojego rocznika tez sie to tyczy:), a SM ogolne sa podobno na politologii. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka-star Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:22 PRAWO-chyba zawsze modne było (?!) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:37 agatka-star napisała: > PRAWO-chyba zawsze modne było (?!) prawo bylo, jest i zawsze bedzie modne;) Odpowiedz Link Zgłoś
maga.m Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:39 moze i modne, ale we Wroclawiu latwiej bylo sie dostac na prawo niz na stosunki;) by the way: na stosunki sie nie dostalam:p Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:45 maga.m napisała: > moze i modne, ale we Wroclawiu latwiej bylo sie dostac na prawo niz na stosunki > ;) nie wiem jak jest teraz we Wr ale kiedys tam na prawo byl tylko test pisemny wiec nie dziwota ze latwiej sie dostac;) na UAM jak sie ma nieco w glowie tez nietrudno sie dostac, i na prawo i na europeistyke. Odpowiedz Link Zgłoś
geene Ad prawa 01.03.07, 13:34 Prawo niekoniecznie, za to aplikacja po prawie bardzo . Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaqus Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:21 ja studiuję coraz modniejsze ( bo pojawia się na prywatnych uczelniach) kulturoznawstwo. A planuję po ukończeniu czyli za 2 lata coś bardziej życiowego Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Co studiujecie? 11.10.06, 23:26 osiaqus napisała: > ja studiuję coraz modniejsze ( bo pojawia się na prywatnych uczelniach) > kulturoznawstwo. Czyli jak cos jest z panstwowej to jest passe? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaqus Re: Co studiujecie? 12.10.06, 00:00 musisz tak pokrętnie rozumować? stwierdziłam z przekąsem po prostu, że kierunki niegdyś powszechnie uznawane za atrakcyjne tylko dla wąskiej grupy odszczepieńców teraz stają się masowe właśnie na uczelniach prywatnych. Już niedługo prywatnie będzie można stosować turkologię choćby nawet z limitem miejsc 220 :) i bynajmniej nie studiuję tego ponieważ stało się modniejsze, choć ogólnie można rzec, że nauki społeczne stały się o wiele bardziej popularne na przestrzeni kilkudziesięciu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 10:33 Ojjj ale czemu zaraz pokretnie rozumowac? Przeciez "nie powiedzialam" tego zlosliwie, nie mialam na mysli niczego zlego! Odpowiedz Link Zgłoś
perennou Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:23 psychologia 2 rok.a ciągnie mnie historia sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Co studiujecie? 12.10.06, 10:20 "profesore Miziolek" Jerzy ;) z wydz archeo UW swoja milosc do sztuki polaczyl z miloscia do psychologii organizujac katedre komunikacji wizualnej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:30 no dobrze. to dolacze sie do tych wyznan ;) skonczone: stosunki miedzynarodowe ekonomiczne w trakcie: podyplomowe studia PR in spe: dr nauk ekonomicznych Odpowiedz Link Zgłoś
bezchmurne_niebo Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:36 pedagogika rewalidacyjna - III rok i praca soacjalna - II rok, wiec jak widac wyłamałam sie ze stosunków :PP Odpowiedz Link Zgłoś
en.de Re: Co studiujecie? 11.10.06, 21:59 łojoj, to ja widzę, że ja modna-niemodnie: kulturoznawstwo specjalizacja filmoznawczo- teatrologicza i etnologia. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam.w Re: Co studiujecie? 11.10.06, 22:03 PWr, biotechnologia, spec. chemia medyczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: Co studiujecie? 12.10.06, 09:45 skonczylam biotechnologie, doktorat na ukonczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Co studiujecie? 11.10.06, 22:20 jak widze prawie same humanistki:-), a ja sie wyłamałam. Odpowiedz Link Zgłoś
maadz Re: Co studiujecie? 11.10.06, 22:33 polonistyka i kulturoznawstwo czyli kierunki po których będę dawać kapcie w muzeum :) (oczywiscie najmodniejsze) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co studiujecie? 11.10.06, 22:35 Od dłuższego czasu na głównej stronie forum układ wątków jest taki: - Co studiujecie? - Zakupy w sieci. :))) Na takie studia to bym sobie poszła, a co. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Co studiujecie? 11.10.06, 22:40 Potrzebne Ci gapienie się przez 30 h tygodniowo na niewydarzone gęby smęcące o flakach z olejem? Sama se postudiuj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Co studiujecie? 11.10.06, 22:54 PW inżynieria lądowa, prawie sami faceci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze-gigi Re: Co studiujecie? 11.10.06, 23:06 Szczecin-edukacja artystyczna I rok, ale mam nadzieje, ze za dwa lata bede juz mogla powiedziec:Berlin-wokalistyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Co studiujecie? 11.10.06, 23:25 ittlefrog napisała: > PW inżynieria lądowa, prawie sami faceci ;) > To jestes baaaaardzo modna (na swoim wydziale) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co studiujecie? 11.10.06, 23:45 > Potrzebne Ci gapienie się przez 30 h tygodniowo na niewydarzone gęby smęcące o > flakach z olejem? Sama se postudiuj ;) Ale ja bym chciała same zajęcia praktyczne z zakupów w sieci. Robiłabym specjalizację "Zakupy butów przez Internet"... :P Odpowiedz Link Zgłoś
karin.dsi Dziewczyny! To my nieźle wykształcone jesteśmy.... 11.10.06, 23:08 Czytam i czytam te odpowiedzi.... fiuuuuu:))) A moja siostra jak jej pokazałam to forum, stwierdziła " acha, to dla takich panienek co nic nie robią tylko po sklepach biegają" .... Ja oczywiście zaprzeczyłam, a teraz mam dowody... ps. historia sztuki też mi się podoba, jak będę miała stabilną pracę i odchowane dziecko i dużo czasu to też się wybiorę, bo zawsze b. chciałam to studiować! Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Dziewczyny! To my nieźle wykształcone jesteśm 11.10.06, 23:13 Dziecko odchowane to rodzaj dziecka brutalnie odciąganego od zabawy w chowanego? Odpowiedz Link Zgłoś
karin.dsi Re: Dziewczyny! To my nieźle wykształcone jesteśm 11.10.06, 23:28 Nie, to rodzaj dziecka chowanego w pokoju w celu nieprzeszkadzania rodzicom Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Dziewczyny! To my nieźle wykształcone jesteśm 12.10.06, 00:28 Więc dziecko wychowane to takie, które wyciąga się za uszy, gdy było schowane w pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Co studiujecie? 11.10.06, 23:08 studiuje karty dan w restauracji... analizy rozne w pracy potrzebne.... Odpowiedz Link Zgłoś
perseidaa Re: Co studiujecie? 11.10.06, 23:18 ostatni rok stosunki międzynarodowe ufff Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Co studiujecie? 11.10.06, 23:24 SM rzadza;P;)) Ja tak skromnie - admin. na UWr:) Odpowiedz Link Zgłoś
fall-from-grace Re: Co studiujecie? 11.10.06, 23:29 to ja pewnie zupełnie niemodnie: filologia rosyjska Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Co studiujecie? 11.10.06, 23:34 >Gdzie: w zasadzie we wroclawiu, ale teraz rok w monachium >na czym na architekturze i urbanistyce >który rok? ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Co studiujecie? 11.10.06, 23:43 teraz doczytalam ze trzeba jeszcze stwierdzic czy modne - no nie wiem, chyba modne bo architektura na prywatnych czelniach tez sie zaczyna pojawiac;))) Odpowiedz Link Zgłoś
asiawoodstock Re: Co studiujecie? 12.10.06, 00:15 Stosunki międzynarodowe, specjalność - wschodoznawstwo,UAM, POZNAŃ Nie wiem, czy modne, ale bardzo interesujące :) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Co studiujecie? 12.10.06, 00:53 Noo, i się zrobi szajs. Będą projektować pudełki od zapałka na stażu, i identyczne pudełki od zamieszkania w pracy. Nadzieja w tym, że bardziej schrzanić polskiego krajobrazu nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: Co studiujecie? 25.02.07, 18:19 No to się porobiło, architektura na prywatnych uczelniach... nie jestem zachwycona że z elitarnego kierunku robi się masówke :/ Jak dotąd spotkałam się z takim pomysłem tylko w Nowym Sączu ale tam kończą z tytułem technik architekt - czyli kreślarz mówiąc krótko. a tak wogóle to już skończyłam studia też Architekture, też we Wrocławiu Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Co studiujecie? 12.10.06, 00:41 italianistyka,wybitnie beznadziejny rocznik :/ Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Co studiujecie? 12.10.06, 10:30 italianistyka skonczona, teraz jestem na wydziale ktory zwie sie nauki polityczne i stosunki miedzynarodowe, takie modne dwa w jednym :) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Co studiujecie? 12.10.06, 21:37 Kulturoznawstwo i stosunki (obecnie) :-) Ale za to specjalności mam nietypowe:-) Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla_eyes Re: Co studiujecie? 12.10.06, 00:52 Katowice. Zaliczony pierwszy rok AWFu na kierunku Zarzadzanie i Marketing, specjalnosc Zarzadzanie Turystyka, Hotelarstwem i Gastronomia. W trakcie przenosin na drugi rok GWSH na Turystyke i Rekreacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja5 Re: Co studiujecie? 12.10.06, 08:19 h.e.r.m.i.o.n.a witaj na UWMie ;) Ja gospodarka przestrzenna , rok 3 Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Co studiujecie? 12.10.06, 18:36 Fajnie, że jest na tym forum ktoś zOlsztna i to od razu z Uwm i mojego wydziału:-))) Pozdrawiam! Kortowo jest świetne! Akademik 119 rządzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isia85 Re: Co studiujecie? 12.10.06, 10:05 Wrocław, AE, stosunki miedzynarodowe, IIIrok, specjalizacja integracja europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
monika2022 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 07:25 studiuję administrację na WSAiZ(Rzeszow),1 rok Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: Co studiujecie? 12.10.06, 10:16 Hmm... cóż... kulturoznawstwo UW... a myślałam że taka niszowa jestem.... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Co studiujecie? 12.10.06, 10:39 a ja zawsze marzylam o architekturze budowlanej, architekturze wnetrz i projektowaniu form nadwozi samochodowych ;) mimo, ze gdzies po drodze zahaczylam o malarstwo i grafike pokretny los rzucil mnie na nauki polityczne, a potem na jeszcze bardziej "wstydliwy" kierunek ;) po praniu mozgu jakie przeszlam studiujac znienawidzonom prze ludzi dziedzine nauki :) bylam juz pewna, ze powinna zajmowac sie sztuka i zajumje sie, ale raczej przez male niz wielkie "S" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
geene Foam 01.03.07, 13:35 Patrząc na Twoje zdjęcia to na pewno minęłaś się z powołaniem, ale nic straconego ;-) Widzę w Tobie potencjał. Odpowiedz Link Zgłoś