alka233 20.10.06, 11:24 Dziewczyny odzież PROMOD co sądzicie o jakości, fasonach, cenach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 11:28 ja mysle, ze 95% rzeczy tam to szmatex. zwlaszcza bury i torebki. i mysle tez, ze kilka lat temu bylo zupelnie inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 11:30 Na zdjęciach ciuchy wyglądają fajnie. Jednak po krótkiej wizycie w sklepie przekonałam się, że jakość użytych materiałów jak i uszycia jest poniżej krytyki. Nie mam ciuchów Promod więc nei wiem jak znoszą noszenie, pranie ale nie kupię nic od nich. Pozostanę zapewne wierna Solarowi, Esprit, Tatuumowi... Odpowiedz Link Zgłoś
brahenn Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 11:42 A ja powiem tak, kolecja zimowa jest zawsze lepsza od letniej, nie wiedziec czemu lepiej odszyta z lepszych materiałów i w ogole ciekawsza. Inna sprawa ze PROMOD niestety z roku na rok sie pogorsza i nie tanieje. Zakupione pare lat temu koszule czy spodnie nosze do dzis w stanie nie zmienonym po licznych praniach. Teraz juz nie kupuje..... poniewaz zdarzylo mi sie ze napalilam sie na jedna bluzke ogladajac ja przez net, a jak poszlam sprawdzic jak wyglada w rzeczywistosci to balam sie ze material rozleci mi sie w rekach taki byl cienki. Szkoda ze sie popsulo bo lubilam ich zimowe wzornictwo Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 11:57 szlik mam z promod ;) akryl po praniu kapota buty letnie - koszmarnie pocily mi sie w nich nogi... czesto tam chodze ogladam ale nieczesto kupuje cos u nich wlasciwie nie wiem dlaczego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:11 foamclene napisał: > czesto tam chodze ogladam ale nieczesto kupuje cos u nich > wlasciwie nie wiem dlaczego ;) no właśnie...czasem coś, co jest na wystawie przyciągnie moją uwagę, ale gdy wejdę do środka to jakoś nic nie wpada mi w oko, co więcej mam wrażenie, że to kolejny szmateks :p no ale - mam dwie letnie bluzeczki i sukienkę (kupione kilka lat temu w Niemczech) oraz spódnicę i dwa swetry (kupione w ubiegłym roku u nas). Nie widzę różnicy w jakości, nie podoba mi się tylko, że jeden ze swetrów strasznie gryzie - ciekawe, że nie zauważyłam tego w sklepie :p Wszystkie te rzeczy były wielokrotnie prane i nic się nie zniszczyło, nie wyblakło (nawet te letnie bluzki:)) myślę, że trzeba szukać i dokładnie oglądać to co chce się kupić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 11:59 i szeroki pas kupilam latem smierdzi tak, ze musialam go eksmitowac z szafy z ubraniami... nie wiem z czego go zrobili ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:02 Kiedyś to był mój ukochany sklep , teraz ozna tam znależć pojedyncze ciekawe ciuchy - rzeczywiscie zima o wiele ciekawsze i lepsze gatunkowo. Jednak ceny są kompletnie neiadekwatne do towarów i coraz częściej widzę Promod jak drozszą wersje obecnego Orsaya. Podobnie jest z Camaieu. Nie weim, co się stało z tymi sklepami, ale ja obecnie juz po prostu nei mam gdzie kupić czegokolwiek, bo strasznie sie przyzwyczaiłam do ich obu, a oba podryfowały w szmatex z niewiadomego powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:13 Nie ubieram się w Promod, ale robiąc "rajdy" po sklepach często tam zaglądam...i tylko zagladam. Jestem dosyć wybredna, jednak jakość proponowanej odzieży w tych cenach zupełnie mi nie odpowiada:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:17 a ja lubię ten sklep, niekóre ubrania mają z pięć lat i wyglądają ok. Najwięcej mam spódnic z promodu, bardzo lubię ich wzornictwo, choć po wejściu do sklepu ogólne wrażenie nie jest powalające - czasem przeginają ze zdobnictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:19 drogo jak cholera, swetr 199 zl, a podobny w tail Weil za 86, wiec kupilam dwie sztuki i nie gryzie a ten z Promod gryzl okrytnie. jedna fajna rzecz mam z Promod kremowa bluzke mgielke z satynowymi wstawkami ze stojka. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Promod - dziekuje, postoje 20.10.06, 12:32 od jakiegos czasu tam nie wchodze nawet, a jak juz od wielkiego dzwonu wejde, to czuje sie jak w orsay i czym predzej wychodze. masa skotlowanych ciuchow, wiekszosc szmatowata, milion wieszakow na jednym, mikrym i krotkim drazku. nieee, dziekuje, postoje. mam kilka fajnych ciuchow z promodu, ale kupionych na I roku studiow (czyli 6 lat temu) - promodowe sklepy wtedy byly jakies... bardziej przestronne, ciuchy chyba lepszej jakosci, no i zdejmujac wieszak czlowiek nie musial sie gimnastykowac, zeby nie zrzucic 50 innych wieszakow kotlujacych sie dookola. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Promod - dziekuje, postoje 20.10.06, 12:40 Lubię,mam trochę rzeczy od nich i nic sie z nimi nie dzieje.Torebek i butów tam nie kupuję.Lubię ich biżuterię. Odpowiedz Link Zgłoś
kjkk spodnie na Tak 20.10.06, 13:14 reszta - roznie,... niestety, ceny maja czesto przegiete, mam kilka par spodni i wlk pecha - wyjatkowo dobrze na mnie leza, trudno mi kupic rownie fajne gdzie indziej, zwlaszcza w erze - jak wyczytalam w innym watku -"łonówek" ;) Mam tez 2 płaszcze - swietnie uszyte, dobra jakosc.... czesto jednak maja "szmatławe" ubrania w paranoicznych cenach.. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:51 Mam jedna spodnice kupiona w Promodzie w Polsce i rozwazam wyrzucenie jej po prostu. (300zl...) 1. musialam usunac sporo czesc podszewki/halki bo a) do szerokiej fruwajacej spodnicy dali waska dluga podszewke b) rzeczona podszewka, w letniej spodnicy, byla plastikowa i goraca. 2. beznadziejnie rozciagnela sie talia i odstaje :/ 3. spodnica jest rozszywana koronka, ktora okazala sie slabiutka... udalo mi sie rozerwac jej fragment palcem... Smietnik. Przynajmniej ta sztuka idzie na smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:56 W szafie mam 2 swetry i 2 kiecki. Lubię je. Mam jeszcze rybaczki, których nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:18 w czasie wyprzedazy zaopatruje sie czasami w bluzki koszulowe do pracy (pracuje wsrod inzynierow, ktorzy nie wiedza co to moda), bo sa najtansze w calym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:32 czytajac wasze wpisy nie moge sobie wyobrazic jak wyglada ten promod w warszawie, bo w mediolanie jest wlasciewie we wszystkich przypadkach umiejscowiony obok zary ( i niedaleko) mango i wyglada tak samo. nic nie jest poupychane, tylko normalnie pozawieszane i podzielone na dzialy. "cus" dziwnego w tej w-wie... Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:55 Wydaje mi się, ze tak jest nie tylko w Warszawie - w Łodzi jest identycznie ,ostatnio wywaliłam na siebie wieszak z zawartością, bo wszystko jest poupychane na siłe Odpowiedz Link Zgłoś
milkyway1 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 00:19 No faktycznie o ile pamietam to promod po drugiej stronie tego placu glownego niz katedra byl fajny, taki dwupietrowy, ale ciuchy jak w Polsce. ale mi sie i tak najbardziej podoba via monte napoleone;) Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: PROMOD - co sądzicie? 23.10.06, 10:42 milkyway1 napisała: > ale mi sie i > tak najbardziej podoba via monte napoleone;) ale odkrycie. wiadomo, ze nie ma porowniania. mi sie oczywiscie tez bardziej podoba, zwlaszcza kiedy ktos placi za mnie w kasie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 09:25 roznica jest ogromna, w Mediolanie pelna kultura, sklep wyglada jak salon mody w porownaniu z warszawskim sklepikiem. Wlasciciela nie stac na wieksza powierzchnie, chyba. Bylam w Mediolanie i widzialam na wlasne oczy jak weszlam to myslalam, ze jestem w jakims super salonie. Ale na przyklad we Wiedniu w centrum handlowym jest podobnie do Warszawy. Moze, dlatego,ze w Medilanie sklepy Promod sa w centrum miasta a nie w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
latolato1 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:23 a ja mam wrazenie ze kazda kolekcja jest taka sama... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniak Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:27 kiedyś lubiłam, najlepiej to było u niech jakies 7-5 lat temu, przestonnie, luzno, wszystko na swoim miejscu, od kilku sezonów sklep zmienia się nie do poznania na bazar, gdzie ubrania wiszą upchane, jakość materiałów marna, przeładowane wzornictwo i właściwie niczym promod juz nie różni się od tandeciarskiego orsay czy c&a.......jak tak dalej bedzie przestanę tam nawet zaglądać, bo o kupowaniu to juz nie mówie.. Odpowiedz Link Zgłoś
klara154 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:48 Podobają mi się pojedyncze sztuki, kupiłam na wyprzedaży za 50 % ceny sztruksy, bluzkę letnią i spódnicę. Jestem zadowolona, ale pełnej ceny bym za te rzeczy nie dała. Poza tym sprzedawczyni biegała za mną dziwnie z różnymi rzeczami na wieszakach pytając: a moze to, a może to... nie spodobało mi się to. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 16:24 Kilka razy tam weszłam ale nic nie kupiłam. Niektóre rzeczy są fajne ale w stosunku do cen mają słabą jakość. Podobne ciuchy można z reguły znaleźć w Tally Weijl, H&M, C&A, Orsay za mniejsze pieniądze a jakościowo takie same albo nawet lepsze. Ogólnie sklep podobny do Camaieu i KappAhl. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 17:25 Czasami podobają mi się niektóre rzeczy...ale nic jeszcze nie kupiłam,bo pieniądze,jakie oni za to chcą,wydają mi się nieadekwatne i koniec.To wszystko równie dobrze mogłoby być w Orsay'u i o połowę tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 09:43 czasami można znaleźć coś fajnego, choć jakościowo nie są to najlepsze ciuchy. na zdjęciu w internecie wyglądają pięknie, a na żywo marnie. ale i tak zaglądam tam prawie zawsze, gdy jestem na zakupach, ale rzadko kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 13:10 nigdy nie udało mi się tam znaleźć czegoś ciekawego...nie cierpię tego sklepu i omijam go szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
sol_18 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 14:03 Mam z Promodu tylko sportowe buty,z których jestem zadowolona.Co do ubrań to moim zdaniem ceny zbyt wygórowane w stosunku do oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 14:08 A ten Promod to jakiej narodowosci jest? Tak z ciekawosci pytam. Mnie podobaly sie oficerki w promodzie w ubieglym roku. Niektore bluzki i dzinsy sa bardziej niz OK - ale nie darze Promodu jakims szczegolnym sentymentem. Odpowiedz Link Zgłoś
sea9 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 14:39 KATASTROFA - chyba szyja to w chinach , wszystko sie rozłazi - kolejna marka ktora zeszła na psy :((((((((((((( a raczej na szmaty Odpowiedz Link Zgłoś
sophie999 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 21:00 Kiedyś to był mój ulubiony sklep, podczas gdy wszędzie indziej ciuchy były takie same, te z promodu miały swój charakter, no i jakościowo były super. mam ze 3 pary spodni (jedne zimowe noszę właśnie czwarty sezon!!!!!!), dżinsowy żakiet-kurtkę, 2 spódnice, i bardzo liczne bluzki wszelkiego rodzaju. swetrów tam nie kupuję, bo od lat króluje akryl, a ja tego nie noszę. acha, jeszcze miałam jakiś kapelusik, rękawiczki, ale to tyle z dodatków, bo np buty i torby wyglądają straszliwie tandetnie! ogólnie- promod bardzo się popsuł, ceny ma kosmiczne, nieadekwatne do jakości, można coś upolować fajnego, ale dużo czasu trzeba poświęcić, by tą masę szmat przejrzeć. całkiem ok są bluzki typu basic. i bluzki w ogóle:) Odpowiedz Link Zgłoś
plusaktiv1 Re: PROMOD - co sądzicie? 22.10.06, 11:24 Odwiedzam Promod często, ale zakupów w Polsce nie robię. Ceny są bardzo wysokie a jakość pozostawia wiele do życzenia. W polskich promodach warto robić zakupy chyba tylko na wyprzedaży :) Generalnie robię zakupy w Promodzie, ale w Nowym Jorku, bo jest kolosalna różnica między ofertą polskich i amerykańskich sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
treshelle Re: PROMOD - co sądzicie? 23.10.06, 09:28 Wszyscy mówią o jakości, jakoś nikt (a przynajmniej nie zauważyłam) o wzornictwie na akutualny sezon. Wg mnie jest po prostu fatalne! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: PROMOD - co sądzicie? 23.10.06, 11:23 część rzeczy mi się podoba, ale tak jak pisałyscie - za drogo, za kiepskie materiały. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: PROMOD - co sądzicie? 23.10.06, 16:53 mama stamtad kilka rzeczy, np. skorzana kurtke, buty do biegania po miescie i pracy, golfy, spodnice, torbe - no nazbieralo sie, wszytsko kupione z zimowej kolekcji w tamtym i tym roku szczegolnie lubie kurteczke i torbe (bo duza i pojemna) ogolnie jestem zadowolona z tych ciuchow, ale kupuje glownie na wyprzedazach, wiec buty za 10 euro, ktore nosze juz rok prawie dzien w dzien to chyba niezly wyczyn Odpowiedz Link Zgłoś