Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PROMOD - co sądzicie?

20.10.06, 11:24
    Dziewczyny odzież PROMOD co sądzicie o jakości, fasonach, cenach ?
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 11:28
        ja mysle, ze 95% rzeczy tam to szmatex.
        zwlaszcza bury i torebki.

i mysle tez, ze kilka lat temu bylo zupelnie inaczej!
      • marghot Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 11:30
        Na zdjęciach ciuchy wyglądają fajnie. Jednak po krótkiej wizycie w sklepie
        przekonałam się, że jakość użytych materiałów jak i uszycia jest poniżej
        krytyki.
        Nie mam ciuchów Promod więc nei wiem jak znoszą noszenie, pranie ale nie kupię
        nic od nich.
        Pozostanę zapewne wierna Solarowi, Esprit, Tatuumowi...
      • brahenn Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 11:42
        A ja powiem tak, kolecja zimowa jest zawsze lepsza od letniej, nie wiedziec czemu lepiej odszyta z lepszych materiałów i w ogole ciekawsza. Inna sprawa ze PROMOD niestety z roku na rok sie pogorsza i nie tanieje. Zakupione pare lat temu koszule czy spodnie nosze do dzis w stanie nie zmienonym po licznych praniach. Teraz juz nie kupuje..... poniewaz zdarzylo mi sie ze napalilam sie na jedna bluzke ogladajac ja przez net, a jak poszlam sprawdzic jak wyglada w rzeczywistosci to balam sie ze material rozleci mi sie w rekach taki byl cienki.
        Szkoda ze sie popsulo bo lubilam ich zimowe wzornictwo
      • foamclene Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 11:57
        szlik mam z promod ;) akryl po praniu kapota
        buty letnie - koszmarnie pocily mi sie w nich nogi...
        czesto tam chodze ogladam ale nieczesto kupuje cos u nich
        wlasciwie nie wiem dlaczego ;)
        • sanvitalia Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:11
          foamclene napisał:

> czesto tam chodze ogladam ale nieczesto kupuje cos u nich
          > wlasciwie nie wiem dlaczego ;)

no właśnie...czasem coś, co jest na wystawie przyciągnie moją uwagę, ale gdy
          wejdę do środka to jakoś nic nie wpada mi w oko, co więcej mam wrażenie, że to
          kolejny szmateks :p

no ale - mam dwie letnie bluzeczki i sukienkę (kupione kilka lat temu w
          Niemczech) oraz spódnicę i dwa swetry (kupione w ubiegłym roku u nas). Nie widzę
          różnicy w jakości, nie podoba mi się tylko, że jeden ze swetrów strasznie gryzie
          - ciekawe, że nie zauważyłam tego w sklepie :p Wszystkie te rzeczy były
          wielokrotnie prane i nic się nie zniszczyło, nie wyblakło (nawet te letnie bluzki:))

myślę, że trzeba szukać i dokładnie oglądać to co chce się kupić ;)
      • foamclene Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 11:59
        i szeroki pas kupilam latem smierdzi tak, ze musialam go eksmitowac z szafy z
        ubraniami... nie wiem z czego go zrobili ;)
      • zdanka1 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:02
        Kiedyś to był mój ukochany sklep , teraz ozna tam znależć pojedyncze ciekawe
        ciuchy - rzeczywiscie zima o wiele ciekawsze i lepsze gatunkowo. Jednak ceny są
        kompletnie neiadekwatne do towarów i coraz częściej widzę Promod jak drozszą
        wersje obecnego Orsaya. Podobnie jest z Camaieu. Nie weim, co się stało z tymi
        sklepami, ale ja obecnie juz po prostu nei mam gdzie kupić czegokolwiek, bo
        strasznie sie przyzwyczaiłam do ich obu, a oba podryfowały w szmatex z
        niewiadomego powodu...
      • kasiaczernia Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:13
        Nie ubieram się w Promod, ale robiąc "rajdy" po sklepach często tam
        zaglądam...i tylko zagladam. Jestem dosyć wybredna, jednak jakość proponowanej
        odzieży w tych cenach zupełnie mi nie odpowiada:-(((
      • jo-asiunka Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:17
        a ja lubię ten sklep, niekóre ubrania mają z pięć lat i wyglądają ok. Najwięcej
        mam spódnic z promodu, bardzo lubię ich wzornictwo, choć po wejściu do sklepu
        ogólne wrażenie nie jest powalające - czasem przeginają ze zdobnictwem.
        • alela1 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:19
          drogo jak cholera, swetr 199 zl, a podobny w tail Weil za 86, wiec kupilam dwie
          sztuki i nie gryzie a ten z Promod gryzl okrytnie. jedna fajna rzecz mam z
          Promod kremowa bluzke mgielke z satynowymi wstawkami ze stojka.
      • lunalovelight Promod - dziekuje, postoje 20.10.06, 12:32
        od jakiegos czasu tam nie wchodze nawet, a jak juz od wielkiego dzwonu wejde, to
        czuje sie jak w orsay i czym predzej wychodze. masa skotlowanych ciuchow,
        wiekszosc szmatowata, milion wieszakow na jednym, mikrym i krotkim drazku.
        nieee, dziekuje, postoje.

mam kilka fajnych ciuchow z promodu, ale kupionych na I roku studiow (czyli 6
        lat temu) - promodowe sklepy wtedy byly jakies... bardziej przestronne, ciuchy
        chyba lepszej jakosci, no i zdejmujac wieszak czlowiek nie musial sie
        gimnastykowac, zeby nie zrzucic 50 innych wieszakow kotlujacych sie dookola.
        • sabriel Re: Promod - dziekuje, postoje 20.10.06, 12:40
          Lubię,mam trochę rzeczy od nich i nic sie z nimi nie dzieje.Torebek i butów tam
          nie kupuję.Lubię ich biżuterię.
        • kjkk spodnie na Tak 20.10.06, 13:14
          reszta - roznie,... niestety, ceny maja czesto przegiete, mam kilka par spodni
          i wlk pecha - wyjatkowo dobrze na mnie leza, trudno mi kupic rownie fajne gdzie
          indziej, zwlaszcza w erze - jak wyczytalam w innym watku -"łonówek" ;) Mam
          tez 2 płaszcze - swietnie uszyte, dobra jakosc....
          czesto jednak maja "szmatławe" ubrania w paranoicznych cenach..
      • keepersmaid Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:51
        Mam jedna spodnice kupiona w Promodzie w Polsce i rozwazam wyrzucenie jej po
        prostu. (300zl...)

1. musialam usunac sporo czesc podszewki/halki bo a) do szerokiej fruwajacej
        spodnicy dali waska dluga podszewke b) rzeczona podszewka, w letniej spodnicy,
        byla plastikowa i goraca.
        2. beznadziejnie rozciagnela sie talia i odstaje :/
        3. spodnica jest rozszywana koronka, ktora okazala sie slabiutka... udalo mi
        sie rozerwac jej fragment palcem...

Smietnik. Przynajmniej ta sztuka idzie na smietnik.
      • wojtusia Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 12:56
        W szafie mam 2 swetry i 2 kiecki. Lubię je. Mam jeszcze rybaczki, których nie
        lubię.
        • onlynana Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 13:22
          nie lubie.
      • daggy4 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:18
        w czasie wyprzedazy zaopatruje sie czasami w bluzki koszulowe do pracy (pracuje
        wsrod inzynierow, ktorzy nie wiedza co to moda), bo sa najtansze w calym miescie
        • daggy4 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:32
          czytajac wasze wpisy nie moge sobie wyobrazic jak wyglada ten promod w
          warszawie, bo w mediolanie jest wlasciewie we wszystkich przypadkach
          umiejscowiony obok zary ( i niedaleko) mango i wyglada tak samo. nic nie jest
          poupychane, tylko normalnie pozawieszane i podzielone na dzialy.
          "cus" dziwnego w tej w-wie...
          • zdanka1 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:55
            Wydaje mi się, ze tak jest nie tylko w Warszawie - w Łodzi jest
            identycznie ,ostatnio wywaliłam na siebie wieszak z zawartością, bo wszystko
            jest poupychane na siłe
          • milkyway1 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 00:19
            No faktycznie o ile pamietam to promod po drugiej stronie tego placu glownego
            niz katedra byl fajny, taki dwupietrowy, ale ciuchy jak w Polsce. ale mi sie i
            tak najbardziej podoba via monte napoleone;)
            • daggy4 Re: PROMOD - co sądzicie? 23.10.06, 10:42
              milkyway1 napisała:
              > ale mi sie i
              > tak najbardziej podoba via monte napoleone;)

ale odkrycie. wiadomo, ze nie ma porowniania. mi sie oczywiscie tez bardziej
              podoba, zwlaszcza kiedy ktos placi za mnie w kasie ;)
          • alela1 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 09:25
            roznica jest ogromna, w Mediolanie pelna kultura, sklep wyglada jak salon mody
            w porownaniu z warszawskim sklepikiem. Wlasciciela nie stac na wieksza
            powierzchnie, chyba. Bylam w Mediolanie i widzialam na wlasne oczy jak weszlam
            to myslalam, ze jestem w jakims super salonie. Ale na przyklad we Wiedniu w
            centrum handlowym jest podobnie do Warszawy. Moze, dlatego,ze w Medilanie
            sklepy Promod sa w centrum miasta a nie w centrach handlowych.
      • latolato1 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:23
        a ja mam wrazenie ze kazda kolekcja jest taka sama...
      • malgoniak Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:27
        kiedyś lubiłam, najlepiej to było u niech jakies 7-5 lat temu, przestonnie,
        luzno, wszystko na swoim miejscu, od kilku sezonów sklep zmienia się nie do
        poznania na bazar, gdzie ubrania wiszą upchane, jakość materiałów marna,
        przeładowane wzornictwo i właściwie niczym promod juz nie różni się od
        tandeciarskiego orsay czy c&a.......jak tak dalej bedzie przestanę tam nawet
        zaglądać, bo o kupowaniu to juz nie mówie..
      • klara154 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 14:48
        Podobają mi się pojedyncze sztuki, kupiłam na wyprzedaży za 50 % ceny sztruksy,
        bluzkę letnią i spódnicę. Jestem zadowolona, ale pełnej ceny bym za te rzeczy
        nie dała. Poza tym sprzedawczyni biegała za mną dziwnie z różnymi rzeczami na
        wieszakach pytając: a moze to, a może to... nie spodobało mi się to.
      • ala1986 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 16:24
        Kilka razy tam weszłam ale nic nie kupiłam. Niektóre rzeczy są fajne ale w
        stosunku do cen mają słabą jakość. Podobne ciuchy można z reguły znaleźć w
        Tally Weijl, H&M, C&A, Orsay za mniejsze pieniądze a jakościowo takie same albo
        nawet lepsze. Ogólnie sklep podobny do Camaieu i KappAhl.
        • yavanna86 Re: PROMOD - co sądzicie? 20.10.06, 17:25
          Czasami podobają mi się niektóre rzeczy...ale nic jeszcze nie kupiłam,bo
          pieniądze,jakie oni za to chcą,wydają mi się nieadekwatne i koniec.To wszystko
          równie dobrze mogłoby być w Orsay'u i o połowę tańsze.
      • rzesa20 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 09:43
        czasami można znaleźć coś fajnego, choć jakościowo nie są to najlepsze ciuchy.
        na zdjęciu w internecie wyglądają pięknie, a na żywo marnie.
        ale i tak zaglądam tam prawie zawsze, gdy jestem na zakupach, ale rzadko kupuję.
      • n_nicky Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 13:10
        nigdy nie udało mi się tam znaleźć czegoś ciekawego...nie cierpię tego sklepu i
        omijam go szerokim łukiem
      • sol_18 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 14:03
        Mam z Promodu tylko sportowe buty,z których jestem zadowolona.Co do ubrań to
        moim zdaniem ceny zbyt wygórowane w stosunku do oferty.
        • annie_laurie_starr Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 14:08
          A ten Promod to jakiej narodowosci jest? Tak z ciekawosci pytam.

Mnie podobaly sie oficerki w promodzie w ubieglym roku. Niektore bluzki i
          dzinsy sa bardziej niz OK - ale nie darze Promodu jakims szczegolnym
          sentymentem.
      • sea9 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 14:39
        KATASTROFA - chyba szyja to w chinach , wszystko sie rozłazi - kolejna marka
        ktora zeszła na psy :((((((((((((( a raczej na szmaty
      • sophie999 Re: PROMOD - co sądzicie? 21.10.06, 21:00
        Kiedyś to był mój ulubiony sklep, podczas gdy wszędzie indziej ciuchy były takie same, te z promodu miały swój charakter, no i jakościowo były super. mam ze 3 pary spodni (jedne zimowe noszę właśnie czwarty sezon!!!!!!), dżinsowy żakiet-kurtkę, 2 spódnice, i bardzo liczne bluzki wszelkiego rodzaju. swetrów tam nie kupuję, bo od lat króluje akryl, a ja tego nie noszę. acha, jeszcze miałam jakiś kapelusik, rękawiczki, ale to tyle z dodatków, bo np buty i torby wyglądają straszliwie tandetnie! ogólnie- promod bardzo się popsuł, ceny ma kosmiczne, nieadekwatne do jakości, można coś upolować fajnego, ale dużo czasu trzeba poświęcić, by tą masę szmat przejrzeć. całkiem ok są bluzki typu basic. i bluzki w ogóle:)
        • plusaktiv1 Re: PROMOD - co sądzicie? 22.10.06, 11:24
          Odwiedzam Promod często, ale zakupów w Polsce nie robię. Ceny są bardzo wysokie
          a jakość pozostawia wiele do życzenia. W polskich promodach warto robić zakupy
          chyba tylko na wyprzedaży :) Generalnie robię zakupy w Promodzie, ale w Nowym
          Jorku, bo jest kolosalna różnica między ofertą polskich i amerykańskich
          sklepów.
      • treshelle Re: PROMOD - co sądzicie? 23.10.06, 09:28
        Wszyscy mówią o jakości, jakoś nikt (a przynajmniej nie zauważyłam) o
        wzornictwie na akutualny sezon. Wg mnie jest po prostu fatalne!
      • lucy215 Re: PROMOD - co sądzicie? 23.10.06, 11:23
        część rzeczy mi się podoba, ale tak jak pisałyscie - za drogo, za kiepskie
        materiały.
      • nie-niebieska Re: PROMOD - co sądzicie? 23.10.06, 16:53
        mama stamtad kilka rzeczy, np. skorzana kurtke, buty do biegania po miescie i
        pracy, golfy, spodnice, torbe - no nazbieralo sie, wszytsko kupione z zimowej
        kolekcji w tamtym i tym roku
        szczegolnie lubie kurteczke i torbe (bo duza i pojemna)
        ogolnie jestem zadowolona z tych ciuchow, ale kupuje glownie na wyprzedazach,
        wiec buty za 10 euro, ktore nosze juz rok prawie dzien w dzien to chyba niezly
        wyczyn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka