Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Brak koncepcji na samą siebie :(

21.10.06, 18:16
    witajcie.

Pisze z prosba do was bo sama nie wiem co robc. Nie mam w ogole swojego stylu.
    Kompletne dno jestem pod tym wzgledem. Na zakupy zawsze chodze z przyjaciolka
    ktora sama mi wszystko musi wybierac. Nie wiem, boje sie powiedziec ze to jest
    np ladne poniewaz moze mnie wysmiac. za grosz nie mam smaku. Nie wiem jaką
    kurte lub plaszcz moglabym kupic teraz na zime jakie buty itp. moja
    przyjaciolka teraz sie wyprowadza do innego miasta i nie bedzie tak czesto ze
    mna chodzic na zakupy a ja sama nie wiem czy cokolwiek kupie. Powiedzcie mi co
    jest teraz w modzie i jak to wszystko kompletowac?
    Nie mam fantazji i np nie kupuje nigdy dodatkow wydaje mi się ze sa zbedne i
    tak naprawde ich nie widac. Jak wy uwazacie? Pomozcie prosze.

Wiem, ze watek jest zalosny no ale napisalam jaki mam problem i mam nadzieje,
    ze uszanujecie to.

Pozdrawiam serdecznie.
    Obserwuj wątek
      • yavanna86 Re: Brak koncepcji na samą siebie :( 21.10.06, 18:29
        A jakbyś pomyślała nad tym,co Ci się podoba?w czym się sobie podobasz?w czym
        podobasz się ludziom? Może nawet lepiej,że przyjaciółka wyjedzie,nie będziesz
        się obawiać jej osądów... Bo to,co modne,bywa fajne,ale trzeba umieć z tego coś
        dla siebie wybrać :) - wiadomo,że zwykły śmiertelnik nie zmienia całej szafy co
        sezon...
      • cioccolato_bianco Re: Brak koncepcji na samą siebie :( 21.10.06, 18:30
        ja ci radze po pierwsze poogladac co teraz jest modne, jakie zestawiena w
        magazynach z moda, na stronach w necie i w katalogach sklepowych - wybrac
        rzeczy/style/trendy, ktore ci sie podobaja i sa odpowiednie dla twojego stylu
        zycia (inne dla studentki, inne dla kobety pracujacej w biurze, inne dla kogos,
        kto pracuje w terenie, inne dla matki wychowujacej dziecko i siedzacej w domu
        etc). pozniej wybrac sie na rekonesans po sklepach, pomierzyc rozne rzeczy i
        zobaczyc w czym sie dobrze czujesz i wygladasz.
      • cioccolato_bianco Re: Brak koncepcji na samą siebie :( 21.10.06, 18:32
        ps. a jesli koniecznie chcesz naszej porady, to powinnas zalaczyc zdjecie calej
        sylwetki, napisac ile masz wzrostu, jaka figure, kolor oczu, wlosow etc., ile
        masz lat i na jakie okazje ubrania sa ci potrzebne.
        • armos Re: Brak koncepcji na samą siebie :( 21.10.06, 18:37
          dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
          Niestety nie mam zdjecia ktore przedstawia cała moją sylwetke.
          Mam 168cm wzrostu i figure ok tylko bardzo maly biust i wybor bluzki dla mnie to
          koszmar wrrr...Oczy mam jasne zielone i blond włosy. Jasna cera. 20 lat. Ogolnie
          rzecz biorac chodzi mi o jakis styl chciałabym miec jakas ikonke ktore sie bede
          trzymac ale nie moge takowej znalezc :( Moze wzorowac sie na kims ale nie wiem
          na kim moglabym..
          • cioccolato_bianco Re: Brak koncepcji na samą siebie :( 21.10.06, 18:39
            to troche podobnie do mnie, tylko, ze ja mam 171 cm ;)
            a jaki styl lubisz? sportowy czy elegancki?
            studiujesz? (jesli tak, to co?)
            • armos Re: Brak koncepcji na samą siebie :( 21.10.06, 18:43
              Zdecydowanie elegancki
              Studiuje psychologie ;)
              • cioccolato_bianco Re: Brak koncepcji na samą siebie :( 21.10.06, 18:56
                tutaj byly linkowane modne w tym sezonie plaszcze:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=50429299&v=2&s=0
                chociaz skoro nie jestes pewna co ci sie podoba, to ja bym zdecydowala sie na
                jakis klasyczny fason i uzupelnila go dodatkami, ktore akurat sa modne tej zimy.

poza tym zastanow sie czy np nie wolisz puchowego plaszcza lub kozucha - zawsze
                sa cieplejsze...
                • kochanica-francuza Mały biust jest świetny - wszystko na nim dobrze 21.10.06, 19:43
                  leży!!!

Sposoby optycznego powiększania:

bluzki kolorowe

bluzki wzorzyste

bluzki z jakimiś gibami (np. koronkami) z przodu etc.

koszulki zabudowane, pod szyję

nie wiesz, co piszesz, wszystko jest szyte na małe biusty!!!!
                  • shava Kochanica,a jak zmniejszyć duży biust? n/t 21.10.06, 20:03
                    • kochanica-francuza Re: Kochanica,a jak zmniejszyć duży biust? n/t 21.10.06, 20:13
                      1. Optycznie - minimizerem (niszczy biust)

2. Operacja - 9000 zł.

3. Liposukcja - 4000 zł - tylko przy przeroście tłuszczowym i podobno grozi
                      śmiercią w wypadku zatkania naczyń krwionośnych tłuszczem
                      • nessie-jp Re: Kochanica,a jak zmniejszyć duży biust? n/t 21.10.06, 20:18
                        > 1. Optycznie - minimizerem (niszczy biust)
                        >
                        > 2. Operacja - 9000 zł.
                        >
                        > 3. Liposukcja - 4000 zł - tylko przy przeroście tłuszczowym i podobno grozi
                        > śmiercią w wypadku zatkania naczyń krwionośnych tłuszczem

Jezus Maria! :( To już chyba lepiej te 9000 wydać... Z drugiej strony, czy to
                        robi chirurg, czy "chirurg" plastyk? Bo nie u każdej kobiety duży biust =
                        tłuszczyk :(

Do założycielki wątku - ja też tak miałam!! Naprawdę. I to bardzo długo, chyba
                        do 25 roku życia. W końcu mi przeszło, wyrosłam z przejmowania się cudzą opinią,
                        a zaczęłam się liczyć ze swoją. Teraz naprawdę lubię robić zakupy. Nie znaczy
                        to, że jestem super modna, stylowa i w ogóle - ale za to podobam się sobie w
                        lustrze ;)

Jeśli czujesz się niepewnie, to warto poczytać trochę tekstów typu "Jak
                        dobierać..." czy "Jak się ubrać do..." Nie musisz się sztywno trzymać zasad
                        elegancji, ale możesz się nimi zmotywować
                  • cioccolato_bianco Re: Mały biust jest świetny - wszystko na nim dob 21.10.06, 20:17
                    na maly biust, jesli ktos chce miec optycznie wiekszy, najlepszy jest dobry
                    pushup

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka