elejna 25.10.06, 19:23 Co myslicie o River Island?Kupujecie tam ubrania ?Dla kogo są te ciuchy?I jakie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elejna Re: Uwaga wywołuje do tablicy;-) 25.10.06, 21:34 Nikt nie napisze ok to wywołam do tablicy te z dobrym gustem ( subiektywnie) niech napiszą co myslą pls.Drogia cioccolato_bianco , jaleo,chihiro2 ,edavenpo? Co myslicie o Rivier Island? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Uwaga wywołuje do tablicy;-) 25.10.06, 21:35 :) :) :) :) co za dyplomacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: foamclene 25.10.06, 21:38 O! jak miło ze sie tu zjawiłas ,zapomniałam Cie dodac do zacnego grona;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: foamclene 25.10.06, 21:47 Ehm, to moze ja sie wypowiem jako pierwsza... Moim zdaniem ciuchy River Island sa bardzo sredniej jakosci, glownie przeznaczone dla nastolatek szukajacych czegos jednorazowego "extra" na impreze czy dyskoteke. Topy sa glownie odkrywajace brzuch/plecy/ramiona/dekolt (niepotrzebne skreslic), obszyte cekinami, koralikami, dzetami itp. Spodnie tez mocno dekoracyjne. Sa tez i inne ubrania, ale te imprezowe przewazaja. Buty na niebotycznych szpilkach. Ja do River Island w ogole nie zachodze, bylam moze ze 2-3 razy, nigdy nic ciekawego dla siebie nie widzialam. Wydaje mi sie jednak, ze RI chce w Anglii uciec od tego wizerunku jedynie party dress brand, razem z magazynem ELLE tworzy co jakis czas ksiazeczke modnych dodatkow na dany sezon, dodawana ze 2 razy w roku do ELLE. W tej ksiazeczce zawsze jest bardzo duzo butow i toreb RI, ale sa tez akcesoria innych firm. Ceny maja srednie, ale ze mi sie ich rzeczy nie podobaja, to subiektywnie uwazam, ze za wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: foamclene 25.10.06, 22:39 POdpisuje sie pod Chichiro ;-) Zgadzam sie sie tez River Island usiluje trohe podwyzszyc poprzeczke ostatnimi czasy bo jeszcze kilka lat temu to byl sklep glownie dla mlodych chavettes a teraz usiluja sie wbic na powazniejszy rynek stad tez wlasnie sponsorowanie Topmodel i wstawki do Elle. Noi fakt ze troche sie poprawili bo do dzis pamietam te straszliwe bazarkowe dzinsy lonowki z wybielana pupa i rzemykowym zapieciem ktore sprzedawali w 2002 a od tego troche juz odeszli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: foamclene 25.10.06, 22:55 sorry ale mieszkam w uk i mam stycznosc z tym sklepem czesto...wszystko naszpikowane i to do przesady jakimis przypinkami, dziurami, cekinami, strzepy, krotkie...w masakrycznych ilosciach....duzo swiecidelek itp...a buty faktycznie fajne Odpowiedz Link Zgłoś
courtney Re: foamclene 25.10.06, 23:03 A że pstrokato to fakt , dodatki( paski torebki) mnie przerażają twu porażają ;-)Ale przyznam ze ostatnio widziałam ciekawą czarną bluzke do złudzenia przypominającą krojem ( niestety nie materiałem ) inną z Miss Sixty, no i cena tez była inna , bardziej przystepna. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: foamclene 26.10.06, 11:27 courtney napisała: > > ;-)Ale przyznam ze ostatnio widziałam ciekawą czarną bluzke do złudzenia > przypominającą krojem ( niestety nie materiałem ) inną z Miss Sixty, no i cena > tez była inna , bardziej przystepna. Bo moim zdaniem Miss Sixty to wlasnie podobny styl jak River Island, tylko ceny ciut wyzsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
courtney Re: foamclene 25.10.06, 22:59 Ja powiem wiecej, wybiórczo i tam można cos znaleść ,mam Z RI dosłownie jeden ciuch jest to sweter w paski który wyjątkowo urzekł mnie kolorystyką. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: foamclene 26.10.06, 11:21 Heh to ja sie tez podpisze, w sumie niewiele mozna dodac... W ciagu ostatnich kilku lat kupilam tam tylko pare azurowych rajstop... Ich ubrania "imprezowe" sa zupelnie nie w moim stylu, a tzw. "do pracy" tez maja kiepska stylistyke i wygladaja tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: foamclene 25.10.06, 22:20 ja bynajmniej nie w celau przypomnienia sie ;) ale post dyskwalifikuje forumowiczki, ktore byc moze maja sporo do powiedzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: foamclene 25.10.06, 22:52 generalnie malo fajnych ciuchow...kiedys river byl inny ...teraz duzo krotkich tipsiarskich szmatek Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco wywolana do tablicy ;) 26.10.06, 15:55 lubie RI, ale kiedys lubilam bardziej :) obecnie ubolewam na faktem, ze do polski jest sprowadzana tylko czesc kolekcji - zwlaszcza tych bardziej eleganckich (jk na ten sklep) rzeczy. natomiast rzeczy denim sa 'szmatlawe' i niestety czuje sie za stara, zeby sobie pozwolic na chodzenie w obszarpanym t-shircie nawet w weekendy. natomiast mozna tam znalezc sporo fajnych w ciekawym wzornictwie nadazajacych za najnowszymi tredami. jest wiele ladnych dodatkow, fajna bizuteria i _rewelacyjne_ dla moich stop i oczy buty ;)) dla mnie ten sklep jest troche polaczeniem esprit (jakosc) h&m (nowosci modowe) chociaz ogolnie rzecz biorac nie jest to ani chanel ani nawet boss co do jakosci, a ceny jak na polskie warunki sa dosc wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: River Island dla kogo te ciuchy? 25.10.06, 21:42 A tak swoją drogą czy ktos pamieta brytyjski reality show pt.Modelki jakis cazs temu emitowany w TV4?Weszlam własnie na strone River Island i okazuje sie że zdobi ją jeden z finalistów tego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: River Island dla kogo te ciuchy? 25.10.06, 22:34 moge? :) lubie ciuchy z RI, mam kilka spodni i sweterkow bardzo klasycznych i pasujacych do wszystkiego ale przyznam ze najbardziej lubie wlasnie bluzeczki z RI - niektore sa naprawde 'odjazdowe', wyszukane fasony, 'fikusnie' wiazane i kolorowe gdybym tylko mogla wkleic foty:(... Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: River Island dla kogo te ciuchy? 25.10.06, 22:35 mialo byc spódniC i sweterkow a nie spodni - bo zadnych z RI nie posiadam Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: River Island dla kogo te ciuchy? 26.10.06, 11:24 Średnia jakość i kretyńskie ceny. Wzornictwo trochę zbyt tipsiarskie. Ubierają sie tam 40 z zacięciem na luz i licealistki... Nie lubię, nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: River Island dla kogo te ciuchy? 26.10.06, 11:32 miewają fajne rzeczy, coś tam u nich kupowałam, ale to były raczej ubrania na lato. mam jedną torebkę z RI sprzed dwóch czy trzech lat i dobrze mi służy. parę ostatnich kolekcji mi się wybitnie nie podobało - zgadzam się z przedmówczyniami, nadmiar cekinów, falbanek, obszarpań i agrafek, a ceny nie przystają... Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: River Island dla kogo te ciuchy? 26.10.06, 11:45 na pewno nei dla mnie,mają dziwaczną rozmiarowke:/ Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: River Island dla kogo te ciuchy? 26.10.06, 12:37 nie zostalam zakwalifikowana do zacnej grupy, ale sie wypowiem ;). z RI mam troche rzeczy - sprzed 5 lat (identyczna sytuacja, jaik z promodem). mam torebki, okulary sloneczne, piekna, olowkowa spodnice w kolorze popielatym i na podszewce, ze 3 pary butow (trzymaja sie dzielnie do dzis!), jakies bazowe bluzki pod zakiet. wszystko trzyma sie swietnie. no, ale to byl RI sprzed 5 lat. od dawna juz tam nie zagladam, a jak mnie cos podkusi - szybko wychodze. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: River Island dla kogo te ciuchy? 26.10.06, 13:02 mam kilka sztuk odzieży, ale z kolekcji sportowej (np.zakupione tego lata długie,bawełniane topy).Jeden z moich ulubionych swetrów pochodzi właśnie z RI, zakupiony 3-4 lata temu, trzyma się rewelacyjnie. Ale generalnie mają bardzo festyniarskie ubrania i zdecydowana większość mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: Mam pytanie 26.10.06, 13:15 Miss Sixty i Pepe Jeans ktore tak bardzo zachwalacie na forum,m tez mają tendencję do upstrokacania ciuchów łancuszkami, koralikami i swiecidłami co wiecej Pepe Jeans ukwieca je do pzresady ( duzo motywów kwaitowych) , dlaczego wiec tylko River Island jest przez Was tak potępiany za powyższe? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Mam pytanie 26.10.06, 13:18 bo Pepe Jeans robi to inaczej ;) po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Mam pytanie 26.10.06, 14:20 ja wcale nie zachwalam miss sixty, wrecz nie lubie. pepe jest ok jakosciowo imho. Odpowiedz Link Zgłoś
kropisia Re: Mam pytanie 26.10.06, 16:19 Pierwszy raz zetknelam sie z ta firma 10 lat temu w Anglii. Nie zrobila na mnie wrazenia, bo ja wtedy bylam zafascynowana Topshopem. Gdy zetknelam sie z RI w PL to uznalam, ze ceny sa troche wysrubowane, a oferta taka sobie. Odpowiedz Link Zgłoś