klarysa2855 05.01.07, 12:52 Bardzo proszę o pomoc- jeśli wiecie czy mogę coś ta temat Jacykówa odszukać w necie ( linki itp)- bardzo potrzebuję tych materiałów do pracy magisterskiej . Dziękuję z góry za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stilll Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 05.01.07, 14:57 koniecznie zajrzyj do nowego magazynu "LANAS" (do kupieniach w empikach i salonach HAUSE)! pisze tam świetne teksty! "Pan Pastwa"! Odpowiedz Link Zgłoś
stilll Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 05.01.07, 14:57 magazyn LANS rzecz jasna:) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 05.01.07, 15:08 ma stala rubryke? czy tylko w styczniowym? nie wiedzialam tego nigdzie zajarzalam na strone www... ale nie znalazlam go w stalej ekipie? ile kosztuje ten magazyn? Odpowiedz Link Zgłoś
stilll Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 05.01.07, 15:18 w każdym numerze! kosztuje 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa2855 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 05.01.07, 15:46 dziękuję bardzo:) a czy ten magazyn ma jakąś stronę www , na której są dostępne archiwalne felietony? i czy można w sieci znależć program "Musisz to mieć" TVN Style? A może ktoś nagrał odcinki? Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa2855 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 12:30 serio nikt nic o tym panu nie wie? a myślałam ,że tu są znawczynie mody i forum o modzie... podbijam , bo może jeszcze jakaś obeznana dziewczyna mi pomoże:) Odpowiedz Link Zgłoś
nelly.nelly Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 13:19 Bardzo dobre zagranie z punktu widzenia psychologii. Wjeżdżasz na ambicję. Najpierw dyskredytujesz, a potem się łasisz. Powiem krótko: spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
buraczaneusteczka Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 13:34 przykra prawda jest taka, że na tym forum prawie nikt nie zna się na modzie tzw "wysokiej" a większość formerek to nastolatki, albo abnegatki. moja rada jest taka: podzwoń po prostu po magazynach modowych, może ci panie redaktorki pomogą. bo tu tylko można pooglądać tanie kozaki i pogadać o tanich ciuchach:))) to nie jest forum dla znawców i z modą też ma niewiele wspólnego- co najwyżej z ubieraniem. ja o tym panu J dużo nie wiem- tylko tyle, że jest bezczelny i arogancki i wygląda jak pajac.i ma czarne zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuszek15 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 14:01 1. Znajomość mody niekoniecznie musi iść w parze z podążaniem za trendami. :) Kobieta z klasą wyciągnie z mody tylko to, co do niej pasuje, a nie założy sukienkę bubble, chociaż wygląda w niej jak szafa trzydrzwiowa. 2. Pan Jacykow to akurat nie jest dla mnie wzór stylisty. Zdarzały mu się dobre stylizacje, ale z wielu całkiem urodziwych kobiet robił potwory. Odpowiedz Link Zgłoś
buraczaneusteczka Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 14:12 ciuszek15 napisała: > 1. Znajomość mody niekoniecznie musi iść w parze z podążaniem za trendami. :) > Kobieta z klasą wyciągnie z mody tylko to, co do niej pasuje, a nie założy > sukienkę bubble, chociaż wygląda w niej jak szafa trzydrzwiowa. mi akurat nie o to chodzi- na tym forum po prostu jest może z 2, może 3 osoby, które DOBRZE I PRAWDZIWIE znają się na modzie- wiedzą coś o kolekcjach WIELKICH projetantów, znają djęcia z ostatnich pokazów i nazwiska KOGO TRZEBA, a nie tylko zawartość magazynów sklepowych Zary czy H&M czy Orsay. Większość tu zgromadzonych- w tym i ty- ogranicza swą znajomość do przeglądania Awanti i biegania po sklepach. A to nie jest PRAWDZIWA znajmość mody. Dlatego nie ma co tu szukać modowych znawczyń i specjalistek Nie To Forum. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
ciuszek15 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 15:28 Większość tu zgromadzonych- w tym i ty- ogranicza swą znajomość do przeglądania > > Awanti i biegania po sklepach. > A to nie jest PRAWDZIWA znajmość mody. Dlatego nie ma co tu szukać modowych > znawczyń i specjalistek Nie To Forum. Na Avanti akurat prawie nie wchodzę, ale to że nie wszystkie z nas mówią ciągle o wielkich trendach nie oznacza, że o nich nie widzą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciuszek15 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 15:34 Za wielką znawczynię mody to się z pewnością nie uważam, ale jakoś nie kojarzę Jacykowa z Modą (tą przez duże M) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
janinaniezbedna3 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 23:45 ciuszek15 napisała: > > Na Avanti akurat prawie nie wchodzę, ale to że nie wszystkie z nas mówią ciągle > > o wielkich trendach nie oznacza, że o nich nie widzą. :) NIe wszystkie mówią o wielkich trendach? Tutaj nikt nie mówi o wielkich trendach- same Orseye i inne takie, od dawna nie padło nazwisko znanego projektanta. Dyskusja na temat ostatniej kolekcji, któregoś z wielkch projektantów pojawia się raz na rusk rok. Za to często dyskutuje się o urodzie i stylu takich, pożal się Boże, ikon mody jak Cichopek itd. Dlatego moim również zdaniem to forum nie ma z modą wiele wspólnego. Ale taki już przywilej forum- każdy się może wypowiedzieć na jaki chce temat. Czy to będzie Jacobs czy setne pytanie o kozaki z allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuszek15 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 07.01.07, 00:09 > Ale taki już przywilej forum- każdy się może wypowiedzieć na jaki chce temat. > Czy to będzie Jacobs czy setne pytanie o kozaki z allegro. moda to szeroki temat i każdy może w jego ramach myśleć, co mu się podoba i dyskutować o czym chce. Chodziło mi jedynie o to, że moja poprzedniczka z góry wie, na jakie strony rzekomo wchodzę i do jakiej grupy osób należę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mili_vanili przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 16:17 klarysa2855 napisała: > Bardzo proszę o pomoc- jeśli wiecie czy mogę coś ta temat Jacykówa odszukać w > necie ( linki itp) > www.google.pl około 873 wyników dla zapytania "tomasz jacyków". (Znaleziono w 0.18 sek.) Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa2855 Re: przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 16:30 Tyle to ja sama wiem. liczyłam na coś ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 22:12 Jacyków - Jacykowa tak jak Kraków - Krakowa litości bo aż zęby bolą. lib Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa2855 Re: przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 22:52 szczerze mówiąc nie jestem tego taka pewna:) wiele osób odmawia to nazwisko "Jacykówa" ( w tym poloniści). Ale nie omieszkam zasięgnąć jeszcze języka w tej drażliwej kwestii:) Odpowiedz Link Zgłoś
mili_vanili Re: przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 23:12 coś "ekstra" w internecie, czego nie znajdzie wyszukwarka? hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa2855 Re: przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 23:20 o rany- niekoniecznie w necie. ale widzę ,że nikt mi pomóc tu nie może- trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
janinaniezbedna3 ... 06.01.07, 23:51 mili_vanili napisała > > > > www.google.pl > > około 873 wyników dla zapytania "tomasz jacyków". (Znaleziono w 0.18 sek.) Ty to naprawdę masz coś wspólnego ze swą sygnaturką- ktoś grzecznie prosi o pomoc to się jeszcze wyzłośliwiasz. Nie możesz pomóc to się nie wypowiadaj. Ja też nie mogę ale życzę powodzenia w poszukiwaniach:) Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 07.01.07, 20:26 Być może odmawia się Jacykówa, ale wymawia i pisze zdecydowanie Jacykowa. lib Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 08.01.07, 12:15 Na zarzuty odnośnie braku naszych wiadomości - INTERESUJEMY SIĘ MODĄ a Pan Jacyków jest dla mnie daleki od bycia guru w tej dziedzinie. Jest fatalny.Jego teksty prasowe w LANSIE są koszmarne i prezentują jedynie chamstwo i niskie IQ tego człowieka. Co do innych info - nie wiem co Ci potrzebne, ale pracowałam z tym Panem i obawiam się, że moge powiedziec o nim tylko nieprzyjemne rzeczy. Brak gustu, chamstwo, lansiarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 08.01.07, 15:28 tak jest - chamstwo i lansiarstwo - zawsze przebrany a nie ubrany i do tego ten manieryzm Odpowiedz Link Zgłoś
buraczaneusteczka Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 08.01.07, 22:45 to jest ten gosciu co wszystkich obraża ? pamętam w programie Drzyzgi jak zgnoił jakąś modelkę, jakby była jakimś śmieciem tylko dlatego, że śmiała mieć blade plecy do sukni "z gołymi plecami" .i niepomalowane paznokcie u stóp. dziewczyna prawie się poryczała,widać było że jest jej bardzo przykro, strasznie ją upokorzył, potraktował ją po prostu jak szmatę. bardzo mi jej było szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 09.01.07, 10:31 Jesli to ten od programu w TVN Style gdzie wylapywal źle ubrane osoby na ulicy to beznadziejny prostak, który braki w obyciu,inteligencji, kulturze i wiedzy nadrabia złośliwością. Ponadto uważam, ze jest źle ubrany i nie mający pojęcia o stylizacji i modzie. Często wyglądał jak klaun - pajac, ubrany w ciuchy o kilka sezonów do tyłu a przede wszystkim NIJAK a to w modzie i stylizacji największy chyba grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuszek15 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 08.01.07, 16:24 a nie możesz zamiast Jacykowa napisać czegoś o Trinny i Susannah? ;) One w sumie lepiej znają się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
inecita Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 09.01.07, 10:33 A co to za praca magisterska???? Myślę, że nie watrto komuś takiemu poświęcać pracy magisterskiej!!!!!!!! Będzie się szczycił i chełpił, że powstałą o nim nawet praca magisterskja, jakby był jakimś wielkim człowiekiem conajmniej... . Odpowiedz Link Zgłoś