Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków

05.01.07, 12:52
    Bardzo proszę o pomoc- jeśli wiecie czy mogę coś ta temat Jacykówa odszukać w
    necie ( linki itp)- bardzo potrzebuję tych materiałów do pracy
    magisterskiej . Dziękuję z góry za pomoc:)
    Obserwuj wątek
      • stilll Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 05.01.07, 14:57
        koniecznie zajrzyj do nowego magazynu "LANAS" (do kupieniach w empikach i
        salonach HAUSE)! pisze tam świetne teksty! "Pan Pastwa"!
        • stilll Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 05.01.07, 14:57
          magazyn LANS rzecz jasna:)
        • foamclene Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 05.01.07, 15:08
          ma stala rubryke? czy tylko w styczniowym?
          nie wiedzialam tego nigdzie zajarzalam na strone www...
          ale nie znalazlam go w stalej ekipie?
          ile kosztuje ten magazyn?
          • stilll Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 05.01.07, 15:18
            w każdym numerze! kosztuje 5 zł
            • klarysa2855 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 05.01.07, 15:46
              dziękuję bardzo:)
              a czy ten magazyn ma jakąś stronę www , na której są dostępne archiwalne
              felietony?
              i czy można w sieci znależć program "Musisz to mieć" TVN Style? A może ktoś
              nagrał odcinki?
              • klarysa2855 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 12:30
                serio nikt nic o tym panu nie wie?
                a myślałam ,że tu są znawczynie mody i forum o modzie...
                podbijam , bo może jeszcze jakaś obeznana dziewczyna mi pomoże:)
                • nelly.nelly Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 13:19
                  Bardzo dobre zagranie z punktu widzenia psychologii. Wjeżdżasz na ambicję.
                  Najpierw dyskredytujesz, a potem się łasisz. Powiem krótko: spadaj.
                  • buraczaneusteczka Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 13:34
                    przykra prawda jest taka, że na tym forum prawie nikt nie zna się na modzie
                    tzw "wysokiej" a większość formerek to nastolatki, albo abnegatki.
                    moja rada jest taka: podzwoń po prostu po magazynach modowych, może ci panie
                    redaktorki pomogą.
                    bo tu tylko można pooglądać tanie kozaki i pogadać o tanich ciuchach:)))

to nie jest forum dla znawców i z modą też ma niewiele wspólnego- co najwyżej z
                    ubieraniem.
                    ja o tym panu J dużo nie wiem- tylko tyle, że jest bezczelny i arogancki i
                    wygląda jak pajac.i ma czarne zęby.
                    • ciuszek15 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 14:01
                      1. Znajomość mody niekoniecznie musi iść w parze z podążaniem za trendami. :)
                      Kobieta z klasą wyciągnie z mody tylko to, co do niej pasuje, a nie założy
                      sukienkę bubble, chociaż wygląda w niej jak szafa trzydrzwiowa.

2. Pan Jacykow to akurat nie jest dla mnie wzór stylisty. Zdarzały mu się dobre
                      stylizacje, ale z wielu całkiem urodziwych kobiet robił potwory.
                      • buraczaneusteczka Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 14:12
                        ciuszek15 napisała:

> 1. Znajomość mody niekoniecznie musi iść w parze z podążaniem za trendami. :)
                        > Kobieta z klasą wyciągnie z mody tylko to, co do niej pasuje, a nie założy
                        > sukienkę bubble, chociaż wygląda w niej jak szafa trzydrzwiowa.

mi akurat nie o to chodzi- na tym forum po prostu jest może z 2, może 3 osoby,
                        które DOBRZE I PRAWDZIWIE znają się na modzie- wiedzą coś o kolekcjach WIELKICH
                        projetantów, znają djęcia z ostatnich pokazów i nazwiska KOGO TRZEBA, a nie
                        tylko zawartość magazynów sklepowych Zary czy H&M czy Orsay.
                        Większość tu zgromadzonych- w tym i ty- ogranicza swą znajomość do przeglądania
                        Awanti i biegania po sklepach.
                        A to nie jest PRAWDZIWA znajmość mody. Dlatego nie ma co tu szukać modowych
                        znawczyń i specjalistek Nie To Forum.
                        >
                        >
                        >
                        • ciuszek15 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 15:28
                          Większość tu zgromadzonych- w tym i ty- ogranicza swą znajomość do przeglądania
                          >
                          > Awanti i biegania po sklepach.
                          > A to nie jest PRAWDZIWA znajmość mody. Dlatego nie ma co tu szukać modowych
                          > znawczyń i specjalistek Nie To Forum.

Na Avanti akurat prawie nie wchodzę, ale to że nie wszystkie z nas mówią ciągle
                          o wielkich trendach nie oznacza, że o nich nie widzą. :)
                          • ciuszek15 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 15:34
                            Za wielką znawczynię mody to się z pewnością nie uważam, ale jakoś nie kojarzę
                            Jacykowa z Modą (tą przez duże M) ;)
                          • janinaniezbedna3 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 06.01.07, 23:45
                            ciuszek15 napisała:

>
                            > Na Avanti akurat prawie nie wchodzę, ale to że nie wszystkie z nas mówią
                            ciągle
                            >
                            > o wielkich trendach nie oznacza, że o nich nie widzą. :)

NIe wszystkie mówią o wielkich trendach?
                            Tutaj nikt nie mówi o wielkich trendach- same Orseye i inne takie, od dawna nie
                            padło nazwisko znanego projektanta. Dyskusja na temat ostatniej kolekcji,
                            któregoś z wielkch projektantów pojawia się raz na rusk rok. Za to często
                            dyskutuje się o urodzie i stylu takich, pożal się Boże, ikon mody jak Cichopek
                            itd. Dlatego moim również zdaniem to forum nie ma z modą wiele wspólnego.

Ale taki już przywilej forum- każdy się może wypowiedzieć na jaki chce temat.
                            Czy to będzie Jacobs czy setne pytanie o kozaki z allegro.
                            • ciuszek15 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 07.01.07, 00:09
                              > Ale taki już przywilej forum- każdy się może wypowiedzieć na jaki chce temat.
                              > Czy to będzie Jacobs czy setne pytanie o kozaki z allegro.

moda to szeroki temat i każdy może w jego ramach myśleć, co mu się podoba i
                              dyskutować o czym chce. Chodziło mi jedynie o to, że moja poprzedniczka z góry
                              wie, na jakie strony rzekomo wchodzę i do jakiej grupy osób należę. :)
      • mili_vanili przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 16:17
        klarysa2855 napisała:

> Bardzo proszę o pomoc- jeśli wiecie czy mogę coś ta temat Jacykówa odszukać w
        > necie ( linki itp)
        >

www.google.pl

około 873 wyników dla zapytania "tomasz jacyków". (Znaleziono w 0.18 sek.)
        • klarysa2855 Re: przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 16:30
          Tyle to ja sama wiem. liczyłam na coś ekstra.
          • lib Re: przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 22:12
            Jacyków - Jacykowa
            tak jak Kraków - Krakowa
            litości bo aż zęby bolą.
            lib
            • klarysa2855 Re: przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 22:52
              szczerze mówiąc nie jestem tego taka pewna:) wiele osób odmawia to
              nazwisko "Jacykówa" ( w tym poloniści).
              Ale nie omieszkam zasięgnąć jeszcze języka w tej drażliwej kwestii:)
          • mili_vanili Re: przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 23:12
            coś "ekstra" w internecie, czego nie znajdzie wyszukwarka?
            hmmm...
            • klarysa2855 Re: przyszła Pani magister (?!) 06.01.07, 23:20
              o rany- niekoniecznie w necie.
              ale widzę ,że nikt mi pomóc tu nie może- trudno.
        • janinaniezbedna3 ... 06.01.07, 23:51
          mili_vanili napisała
          > >
          >
          > www.google.pl
          >
          > około 873 wyników dla zapytania "tomasz jacyków". (Znaleziono w 0.18 sek.)

Ty to naprawdę masz coś wspólnego ze swą sygnaturką- ktoś grzecznie prosi o
          pomoc to się jeszcze wyzłośliwiasz. Nie możesz pomóc to się nie wypowiadaj.

Ja też nie mogę ale życzę powodzenia w poszukiwaniach:)
      • lib Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 07.01.07, 20:26
        Być może odmawia się Jacykówa, ale wymawia i pisze zdecydowanie Jacykowa.
        lib
      • papryczka_ag Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 08.01.07, 12:15
        Na zarzuty odnośnie braku naszych wiadomości - INTERESUJEMY SIĘ MODĄ a Pan
        Jacyków jest dla mnie daleki od bycia guru w tej dziedzinie. Jest fatalny.Jego
        teksty prasowe w LANSIE są koszmarne i prezentują jedynie chamstwo i niskie IQ
        tego człowieka.
        Co do innych info - nie wiem co Ci potrzebne, ale pracowałam z tym Panem i
        obawiam się, że moge powiedziec o nim tylko nieprzyjemne rzeczy. Brak gustu,
        chamstwo, lansiarstwo.
        • maranka Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 08.01.07, 15:28
          tak jest - chamstwo i lansiarstwo - zawsze przebrany a nie ubrany i do tego ten
          manieryzm
        • buraczaneusteczka Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 08.01.07, 22:45
          to jest ten gosciu co wszystkich obraża ?
          pamętam w programie Drzyzgi jak zgnoił jakąś modelkę, jakby była jakimś
          śmieciem tylko dlatego, że śmiała mieć blade plecy do sukni "z gołymi
          plecami" .i niepomalowane paznokcie u stóp. dziewczyna prawie się
          poryczała,widać było że jest jej bardzo przykro, strasznie ją upokorzył,
          potraktował ją po prostu jak szmatę.
          bardzo mi jej było szkoda...
          • inecita Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 09.01.07, 10:31
            Jesli to ten od programu w TVN Style gdzie wylapywal źle ubrane osoby na ulicy
            to beznadziejny prostak, który braki w obyciu,inteligencji, kulturze i wiedzy
            nadrabia złośliwością. Ponadto uważam, ze jest źle ubrany i nie mający pojęcia
            o stylizacji i modzie. Często wyglądał jak klaun - pajac, ubrany w ciuchy o
            kilka sezonów do tyłu a przede wszystkim NIJAK a to w modzie i stylizacji
            największy chyba grzech.
      • ciuszek15 Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 08.01.07, 16:24
        a nie możesz zamiast Jacykowa napisać czegoś o Trinny i Susannah? ;) One w
        sumie lepiej znają się na rzeczy.
      • inecita Re: szukam materiałów o styliście Tomaszu Jacyków 09.01.07, 10:33
        A co to za praca magisterska????
        Myślę, że nie watrto komuś takiemu poświęcać pracy magisterskiej!!!!!!!!
        Będzie się szczycił i chełpił, że powstałą o nim nawet praca magisterskja,
        jakby był jakimś wielkim człowiekiem conajmniej... .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka