tikula226 16.01.07, 12:18 Na zakończenie gimnazjum mam komers, czyli taką mini studniówkę. Oczywiście mam problem z ubiorem :/ Wiem tylko ze ma to być coś skromnego. Może wy podsuniecie mi jakiś pomysł? Bardzo proszę i z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inaa1 Re: Komers 16.01.07, 20:23 widzę, że jak młodzież dostaje informacje, że ma być ,,skromne" to nie wie, co ma załozyć. za moich czasów na komers (ówczesna 8 klasa podstawówki) szło się w białej bluzce i czarnej/granatowej spódnicy lub w skromnej (czytaj bez biustu i tyłka na wierzchu) sukience. innej możliwości nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
ate120 Re: Komers 16.01.07, 20:32 Musisz się zorientować jak idą inni, i co trzeba rozumieć teraz po przez słowo "skromnie". Może być biała bluzka i czarne spodnie/spódnica, może być też coś bardziej swobodnego np. dżinsy i jakaś ładna, ciekawa bluzka, może też być jakaś sukienka, spódnica. Naprawdę trudno coś doradzić... ale na pewno powinien być to strój przyzwoity, nie odsłaniający zbyt wiele, nie za bardzo błyszczący, świecący, bo to przecież nie sylwester. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet153 Re: Komers 16.01.07, 21:51 czasy troszkę się zmieniły od dawnych 8-mych klas... teraz się chodzi na komers raczej podebnie jak na studniówkę... trzeba pochodzić po sklepach i coś fajnego sobie wypatrzeć (reczej sukienka, nie spodnie).. pzdr.;) Odpowiedz Link Zgłoś
taka.jedna.panna Re: Komers 17.01.07, 17:32 Kiedy kończyłam gimnazjum (3lata temu), dziewczyny były przeróżnie poubierane... Począwszy od sukienek z gorsetem(tak, tak! kupiły specjalnie na tą okazję! :/ ), poprzez mini + top, bojówki + bluza z kapturem (były i takie), na spodniach w kant i galowej bluzce skończywszy. Przewijały się też takie zestawy jak białe spodnie i bluzka na jedno ramię,grzeczna sodniczka do kolan w kwiatki i elegancka bluzeczka z krótkim rękawkiem... jedyną rzeczą jakiej tam nie było to mała czarna... dosłownie pomieszanie stylów, kolorów, fasonów i czego jeszcze chcesz... Załóż jakąś spódniczkę, może być nawet przed kolana ale żeby pośladków nie było widać i do tego jakąs fajną bluzkę, najlepiej w spokojnych kolorach, bez DUŻEGO dekoltu i bez odkrytego pępka, co nie znaczy nieciekawą. do tego jakieś fajne buciki i będzie pasować. Ważne żeby było elegancko i nie wyzywająco. Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: Komers 17.01.07, 18:27 za zakończenie podstawówki (2000) mieliśmy tzw. 'bal pożegnalny', który od lat miał formę dyskoteki. Połowa dziewcząt przyszła rzeczywiście ubrana jak na dyskotekę (w tym ja), a druga połowa nie powstydziłaby się kreacji na studniówce - długie, balowe suknie; mega wielkie koki, rękawiczki, poważny makijaż. Zycie idzie do przodu - w ubiegłym roku imprezę zakończeniową po 6 kl. podstawówki miała moja kuzynka. Tam wszystkie poszły w sukniach balowych, szpilkach i innych raczej dorosłych gadżetach. śmieszne. I tragiczne. Jeśli ma być skromnie to proponuję sukienkę (gdzie górą nie jest gorset ani nic co pokazuje prawie całe plecy i dekolt)do kolan (może być trochę przed lub za), a reszta to już zależy od Twojego stylu. Jeśli na codzień nie malujesz się mocno, to na tę imprezę też nie przesadzaj. Unikałabym równiesz sztywnych o zbrokaconych koków:p Miłej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: Komers 17.01.07, 18:32 najbardziej przerażające było to, że większość z nich ledwo stała <nie wspomną już o chodzeniu/tańczeniu> :p zostałam 'zatrudniona' na tej imprezie jako stróż, więc się trochę naoglądalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tikula226 Re: Komers 19.01.07, 20:31 Dzięki dziewczyny! Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że ma być to coś prostego. Odkryty pępek i plecy, mocny makijaż i super krótkie mini to na pewno nie jest mój styl. :] Wspomniana była tu mała czarna, powiem szczerze myślałam o tym i chyba tego będę szukała(chce sukienkę; ostatnio sukienkę założyłam na komunie). Jestem niska wiec na pewno będzie ona do kolan, może trochę przed :P Odpowiedz Link Zgłoś