Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Idealny wieszak na ubrania

21.01.07, 13:32
    nie wiem, cyz kiedykolwiek czytalem gorzej napisany tekst.
    Obserwuj wątek
      • powsciagliwa84 Idealny wieszak na ubrania 25.01.07, 19:41
        a ja uwielbiam kate za jej styl, kreowanie trendow w modzie...super babka!
      • foamclene Re: Idealny wieszak na ubrania 25.01.07, 19:44
        autor sie nie podpisal...
        • kochanica-francuza Re: Idealny wieszak na ubrania 25.01.07, 19:53
          wszystkie warunki idealnego wieszaka, nie na wieszak...
      • tralalumpek Re: Idealny wieszak na ubrania 25.01.07, 19:59
        artykul o niczym ale trafia bo modelka tez nijaka
        powiedzialabym nawet ze paskuda z niej straszna ale widocznie jest
        zapotrzebowanie wizualne na takie paszczury
        • daggy4 Re: Idealny wieszak na ubrania 26.01.07, 16:36
          faktycznie, jak na modelke to paskuda, a do tego karzel - zadeklarowane 1.69, a
          wiadomo, ze zawsze dodaja sobie kilka cm...
          • daggy4 Re: Idealny wieszak na ubrania 26.01.07, 16:42
            ale ubiera sie fantastycznie!
      • ala1986 Re: Idealny wieszak na ubrania 26.01.07, 16:39
        Lubię Kate, jest bardzo plastyczna i dlatego jest modelką. Nie piszcie, że jest
        za niska. W jej czasach były trochę inne kryteria naboru ;)

Artykuł beznadziejny. O niczym. Zgadzam się z tym:

krwawymsciciel napisał:

> nie wiem, cyz kiedykolwiek czytalem gorzej napisany tekst.
        • sorbet Re: Idealny wieszak na ubrania 26.01.07, 23:47
          Słuszna uwaga, bo czy modelka musi być śliczna? Musi się wyróźnić urodą i wsio.
          Poza tym teraz jest bardziej gwiazdą niż modelką (w klasycznym znaczeniu tego
          słowa).
          • napolnoc Re: Idealny wieszak na ubrania 27.01.07, 00:23
            Nie podoba mi sie nic a nic, nigdy sie nie podobala i raczej nie sadze by to sie
            kiedys zmienilo. Jest dla mnie ucielesnieniem antykobiety, wszystkim czym nie
            chce byc, poczawszy od chlopiecej sylwetki, poprzez niski wzrost, kiepskie
            wlosy, nudna twarz a skonczywszy na nalogach, brrr....Ona mnie odstrasza, a nie
            zacheca w reklamach. Jak widze spot : get a london look, to sobie mysle: get a
            kokaine look:)
      • kate-gun pare uwag o Kate Moss 27.01.07, 14:58
        brzydula z niej okropna, zawsze tak twierdzilam:
        img201.imageshack.us/img201/9329/kate20mosszm2.jpg

ale niesamowite jest to, jak potrafi sie przemieniac za sprawa makijazu, swiatla
        i photoshopa. niektorym nawet to nie pomaga. strasznie podoba mi sie w
        kampaniach Burberry. na tych zdjeciach jest dla mnie najpiekniejsza kobieta
        swiata:

img142.imageshack.us/img142/463/010pt1.jpg
        img201.imageshack.us/img201/3728/009pj2.jpg
        img142.imageshack.us/img142/1312/007na7.jpg
        img142.imageshack.us/img142/6507/008qk3.jpg
        img201.imageshack.us/img201/2661/006si2.jpg
        img254.imageshack.us/img254/5449/005ex6.jpg
        img254.imageshack.us/img254/5222/001gn4.jpg
        img254.imageshack.us/img254/172/019py3.jpg
        • mala_mi80 Re: pare uwag o Kate Moss 27.01.07, 16:36
          zgadzam się z kate-gun nt. Moss
          uważam, że jako modelka jest ona idealna - ma mnóstwo zdjęć, które wydają się
          być fotografiami zupełnie rożnych osób,
          kameleonik, bo na każdym jest bardzo naturalna w swojej "nowej, odmiennej
          stylistyce"
          jej życie osobiste to zupełnie inna sprawa - nie znam jej osobiście, więc nie
          mogę się wypowiadać nt. jej życiowych "excesów" - nie wiem, czym są powodowane,
          na ile są wykreowane, na ile są przekłamane
          ma jak się okazuje wielu przyjaciół, którzy jej nie pozwolą zginąć, a tego
          porządnej podłej i złośliwej suce się chyba nie robi...
          ale to tylko wolna myśl ;)
          a za artykuł już się biorę do czytania (chociaż po Waszych opiniach nie wiem,
          czy jest sens)
        • tralalumpek Re: pare uwag o Kate Moss 27.01.07, 16:38
          podobnie jak np Nadja Auermann, w realu jest brzydka a nawet nbardzo brzydka
          ale jest fotogeniczna
          makijaz, dobre oswietlenie, retusz zrobily z niej bostwo
          • kate-gun Nadja Auermann 27.01.07, 16:53
            twarz:
            www.zdf.de/ZDFde/img/28/0,1886,2343580,00.jpg
            nogi:
            content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/8/8a/180px-Nadjaslegs.jpg
            :))))))))

i to jest jej fenomen.
            • mala_mi80 Re: Nadja Auermann 27.01.07, 17:14
              swego czasu miała najdłuższe wśród modelek ;)
              • nessie-jp Re: Nadja Auermann 14.03.07, 22:59
                Ale ładne ma buty na tym ostatnim zdjęciu! Tym z samymi nogami :)

Macie rację, że uroda na nic modelce nie jest potrzebna. Ona musi być
                FOTOGENICZNA - czyli dawać się fotografować artystycznie, przetwarzać,
                przebietać. W tym jest świetna.

Szkoda, że wpadła w tę pułapkę narkotyków, ale z drugiej strony - niby jak miała
                być jednocześnie chudziutka jak szczapa, pełna energii, zawsze dyspozycyjna?
                Modelka to nie człowiek, tylko wół roboczy, którego medialni 'właściciele'
                najpierw wycisną do ostatniej kropelki, a potem rzucą na pożarcie brukowcom,
                żeby jeszcze trochę zarobić na skandalu.
      • nymphetamina Idealny wieszak na ubrania 31.01.07, 10:53
        w życiu takich glupot nie czytałam! Co z tego że była w szpitalu
        psychiatrycznym?!To nic złego. świadczy tylko o jej wrażliwości i...
        inteligencji. niestety osobie która pisała ten artykuł zabrakło tych dwuch,
        jakże ważnych cech.
        • irish.whiskey Re: Idealny wieszak na ubrania 31.01.07, 13:51
          a niektórym czytelnikom brakuje wrażliwości na ironię i inteligencji niezbędnej
          do wyczucia nieszkodliwej złośliwości
          • bodomlake Re: Idealny wieszak na ubrania 31.01.07, 14:16
            wieszak? hmm, teraz już nie jest aż tak chuda...
        • kpsting Re: Idealny wieszak na ubrania 14.03.07, 16:36
          > w życiu takich glupot nie czytałam! Co z tego że była w szpitalu
          > psychiatrycznym?!To nic złego.

zauwaz, ze ten tekst nie jest bynajmniej zlosliwy. tknie lekkim sarkazmem lub
          ironia ale nie próbuje oceniac tej kobiety.
          Autor nie bedzie pisal o wrazliwosci czy inteligencji KMoss bo to bylyby tylko
          domysly. tutaj licza sie fakty
        • xtrin Re: Idealny wieszak na ubrania 15.03.07, 08:16
          nymphetamina napisała:
          > Co z tego że była w szpitalu psychiatrycznym?! To nic złego.
          > świadczy tylko o jej wrażliwości i... inteligencji.

Tym postem potwierdziłaś jedynie postawioną tezę :).
      • miss_moss Idealny wieszak na ubrania 03.02.07, 21:42
        popieram. to jest fatalne.
      • kpsting Re: Idealny wieszak na ubrania 14.03.07, 16:39
        tekst jest niestety napisany bardzo dobrze. czyta sie latwo
      • libertine Idealny wieszak na ubrania 14.03.07, 16:47
        rzeczywiście tekst fatalnie napisany... po prostu nijaki. tytuł szumny, ale nic
        z tego artykułu nie wynika. beznadzieja
      • mag-ia Re: Idealny wieszak na ubrania 14.03.07, 17:45
        Ludzie, kto zatrudnia w Gazecie osoby, które piszą takie teksty?!
        Pełen jadu, złosliwości i przede wszystkim pusty artykuł. Segritta, czyżby
        zazdrość trawiła od środka?

Biznes modelek ma swoje prawa. W każdej branży ludzie robią przeróżne rzeczy,
        żeby utrzymać się na szczycie. Ja tam modą nie żyję, ale Kate mi się podoba.
      • maciejous Re: Idealny wieszak na ubrania 14.03.07, 17:46
        Modelka smakowita, prawdziwy kasek, calkowicie w moim stylu, mniam... Artykul
        naprawde zenujaco slaby. Jakby pisany przez nastolatke/tka usilujacego napisac
        cos ni by-madrze...
      • vik50 Idealny wieszak na ubrania 14.03.07, 20:31
        Niesłychanie płytki i głupi tekst, denny podpis autora, o interpunkcji nie
        wspomnę, bo to dno totalne. Co innego, gdy umiejącej pisać osobie zdarzy się
        zgubić przecinek, a co innego takie coś. Czy pustak, który "to" wypocił na
        kolanie zdał maturę z polskiego?
        • alkazelceer Re: Idealny wieszak na ubrania 14.03.07, 22:48
          tekst jak z DZIENNIKA - autor nie ma zielonkawego pojęcia o czym pisze.
          • unmasked1 Re: Idealny wieszak na ubrania 15.03.07, 10:36
            Kate Moss jest nieciekawa - od niej zaczęła się moda na szkielety. Adriana Lima
            albo Alessandra Ambrosio to są mega laski!
            • edavenpo Re: Idealny wieszak na ubrania 15.03.07, 12:10
              Ten tekst to straszna amatorszczyzna, nie wspominajac juz o kwiatkach typu Kate
              Moss piszaca ksiazke o samej sobie (??), czy wystapienia w sztuce teatralnej
              'Little Britain' (??????) czy ‘spedzania wieczorow z poczatkujacym wokalista
              rockowym’. Jakby autor/autorka zadala sobie trud aby uzyc Google to by sie
              dowiedziala ze ksiazka Addicted to Love: The Kate Moss Story nie napisala Moss
              tylko Fred Vermorel, znany biograf postaci ze swiata muzyki i mody a Little
              Britain to serial skeczy komediowych (a nie sztuka teatralna!) w ktorym Moss
              wystapila w edycji charytatywnej dla Comic Relief i ze ‘poczatkujacy wokalista
              rockowy’ to Pete Doherty z okazji ktorego wybrykow nie schodza nigdy z
              pierwszych stron gazet. Zastanawiam sie czy Gazeta placli za te ‘artykuly’ czy
              pisza je ludzie z przyslowiowej ‘lapanki’?

Ale najbardziej rozbroil mnie ten wtret na koncu:
              "Ciekawe, co jeszcze zrobi modelka, by utrzymać swoją popularność. Wda się w
              uliczną bójkę czy zaadoptuje dziecko?"

Rodem z wypracowania gimnazjalnego… ;-D
              • kafufka Re: Idealny wieszak na ubrania 15.03.07, 13:17
                jezu ! ludzie !! czy każdy tekst, który przeczytacie musi być tak wysokich lotów, jak Wasze ego? krótki, zwięzły arykulik, do którego kompletnie nie przystają Wasze ambitne elaboraty... ech, my to zawsze chcemy być namądrzejsi... i to zawsze metodą "pies ogrodnika".
              • kate-gun Re: Idealny wieszak na ubrania 15.03.07, 18:55
                ja bym powiedziala, ze rodem z "Faktu" :)
      • turtlezzz Faktycznie, tekst na poziomie brukowca.. 15.03.07, 16:51
        Z tą różnicą, że autor (ka?) daje pokaz poczucia wyższości i jakże niezbędnego krytycyzmu. To chyba nowy gatunek dziennikarski - pseudoelitarny brukowiec ;]
        • kafufka Re: Faktycznie, tekst na poziomie brukowca.. 15.03.07, 17:38
          wyższości?? ma po prostu własne zdanie. nie może go mieć tylko dlatego, że nie jest to Bardzo Poważny Artykuł Traktujący O Samymch Ważkich Sprawach? bzdura ... ps. "brukowiec" nie jest gatunkiem dziennikarskim
          • edavenpo Re: Faktycznie, tekst na poziomie brukowca.. 15.03.07, 17:59

kafufka napisała:

> wyższości?? ma po prostu własne zdanie. nie może go mieć tylko dlatego, że nie
            > jest to Bardzo Poważny Artykuł Traktujący O Samymch Ważkich Sprawach?
            __

To mial byc artykul informacyjny na zasadzie kim jest Kate Moss, w czym lezy
            sekret jej sukcesu etc.

Autor/autorka znawet nie zadala sobie trudu aby sprawdzic fakty - slowem -
            artykul do jest do bani.
            • kafufka Re: Faktycznie, tekst na poziomie brukowca.. 15.03.07, 18:11
              wiem, Ty byś napisał(a) lepszy :)
              • edavenpo Re: Faktycznie, tekst na poziomie brukowca.. 15.03.07, 18:36
                Pewnie tak ;-)

Na pewno nie napisalabym wymyslonych historyjek typu Kate Moss napisala
                autobiografie i zagrala w sztuce teatralnej.

Ta gornolotna analiza jej dlugie kariery jest nastepnym kwiatkiem:
                "chorobliwie chuda, w liceum dostawała fatalne oceny, często pakuje się w
                problemy narkotykowe i może pochwalić się pobytem w szpitalu psychiatrycznym"

Nic oczywiscie na temat wpasowania sie w trend lat 90-tych na heroin chic,
                legendarnych zdjec Corinne Day czy mario Testino, jej znanego w swiecie mody
                profesjonalizmu (jest podobno skromna, profesjonalna, sympatyczna), jej
                milczenie w mediach (prawie nigdy nie daje wywiadow), to ze jest za pan brat z
                wiekszocia movers&shakers w swiecie mody, ze ma niesamowicie plastyczna twarz
                ktora zmienia sie czasami nie do poznania w zaleznosci od stylizacji, to ze ta
                cala afera z kokaina The Sun sprawila ze swiat mody postanowil po prostu
                zignorowac caly szum a wrecz pojsc za ciosem i wyorzystac to jako darmowy
                rozglos (Christopher Bailey z Burberry powiedzial otwarcie“There has been so
                much nonsense in the press about Burberry dropping Kate. Is Kate still part of
                our family? Absolutely.")- dlugo by jeszcze mozna bylo o niej pisac...

Autor/ka nawet nie zadala sobie trudu aby Moss wrzucic w Google i dowiedziec sie
                czegos wiecej na temat jej kariery. A to jest po prostu brak profesjonalizmu.
      • paddinktun Re: Idealny wieszak na ubrania 15.03.07, 19:10
        Tekst jest niedbaly, bez pomyslu, nie ma zadnego punktu wyjscia i dobrze
        wywazonych proporcji. Nie byl przez nikogo redagowany. Mowiac tak duzo w tak
        krotkiej formie trzeba to robic z wyjatkowa finezja. W sumie: wypracowanie z 8
        kl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka