Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

niebezpieczne treści

23.01.07, 18:48
    miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3869526.html -
    to ku przestrodzee, by czytac napisy na ubraniach, szczególnie tych dla
    dzieci!!!
    mam kilka koszulek z "prowokujacymi" napisami ....ale zakładam je na
    szczegolne okazje ;)
    np.czarna FCUKa z napisem : je suis horny

Obserwuj wątek
      • maga.m Re: niebezpieczne treści 23.01.07, 18:57
        jak to przeczytalam przypomnial mi sie chlopak z liceum ktory mial na bluzie, rowniez "zaszyfrowany" ale łatwy do odczytania napis "suck my dick" (mam nadzieje ze nie usuna mi postu za to:p)

albo kolezanke ktora miala bluzke z napisem, po angieslku "jesli uwazasz ze jestem dziw** to musisz poznac moja matke"

nie kumam po co nosic takie "manifesty" na plecach.
        i nie wiem czy oskarzanie producenta to dobry pomysl... nie kupila bym koszulki z napisem, ktorego nie rozumiem, a tym bardziej, ktorego nie przeczytalam.
        • papryczka_ag Re: niebezpieczne treści 23.01.07, 19:00
          No cóż... do mojej kumpeli przyjechał na wymianę student z tokio. Ubawił się
          setnie na imprezie odczytując znaczenie japońskich znaków na koszulkach
          polskiej młodzieży...
          • ala1986 Re: niebezpieczne treści 23.01.07, 22:46
            papryczka_ag napisała:

> No cóż... do mojej kumpeli przyjechał na wymianę student z tokio. Ubawił się
            > setnie na imprezie odczytując znaczenie japońskich znaków na koszulkach
            > polskiej młodzieży...

:D
          • vaguehue Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 00:41
            外人 - gaijini (obcokrajowcy w Japonii też maja niezłą rozrywkę odczytując
            bezsensowne 'japlish' napisy drukowane na koszulkach: " we love happy peace
            smile!!" ;D
            Znany i lubiany jest też napój, który nazwany został Pocari Sweat, miast Pocari
            Sweet, przez Polaków zwany po prostu Pocari Pot.
      • ciak1 Re: niebezpieczne treści 23.01.07, 19:00
        Mój chłopak ma z FCUKA sleeva z napisem "cool as fcuk":) A w niebezpiecznych
        napisach i rysunkach to specjalizuje się chyba marka De Puta Madre - czasami to
        jest zabawne, ale niejednokrotnie przeginają.
      • tiy Re: niebezpieczne treści 23.01.07, 21:20
        Kiedyś widziałam w kościele :))) panią około czterdziestki w koszulce z napisem
        "my boyfriend thinks i'm studying"
        • kochanica-francuza Do papryki 23.01.07, 21:27
          A co tam było napisane?
          • annie_laurie_starr Re: Do papryki 23.01.07, 21:34
            Ja w kosciele widzialam kiedys napis "El sexo es muy importante pare la vida"
            czy cos takiego. Moj hiszpanski nie jest najlepszy, ale jak to zobaczylam to o
            mao nie umarlam ze smiechu.

Widzialam sporo koszulek z "puta" i szczerze mowiac nie czuje ich. Glupie sa
            moim zdaniem.
            • tiy Re: Do papryki 23.01.07, 22:20
              Jak w kościele, to zamiast "el sexo" powinno być "el acto matrimonial" ;)

Natomiast to co napisałam powyżej trochę mnie zaniepokoiło. Ten boyfriend
              zabrania jej praktyk religijnych czy co?
          • papryczka_ag Re: Do papryki 24.01.07, 08:28
            Podobno najczęściej sugestie seksualne - od tego co "nosiciel" lubi do tego co
            można mu bezkarnie zrobić. Szczegółów nie znam, ale wiem że jeden znak podobno
            dość popularny na koszulkach oznacza nasze polskie słowo powszechnie uzywane -
            tam występuje w trybie rozkazującym.
            • kochanica-francuza Re: Do papryki 24.01.07, 23:11
              papryczka_ag napisała:

> Podobno najczęściej sugestie seksualne - od tego co "nosiciel" lubi do tego co
              > można mu bezkarnie zrobić. Szczegółów nie znam, ale wiem że jeden znak podobno
              > dość popularny na koszulkach oznacza nasze polskie słowo powszechnie uzywane -
              > tam występuje w trybie rozkazującym.
              No niezłe, niezłe...
        • kochanica-francuza Re: niebezpieczne treści 23.01.07, 23:03
          tiy napisała:

> Kiedyś widziałam w kościele :))) panią około czterdziestki w koszulce z napisem
          > "my boyfriend thinks i'm studying"

Może chodzi o to, że ma ją za dwudziestkę?
          • tiy Re: niebezpieczne treści 23.01.07, 23:57
            Że niby jeszcze studiuje? Ale to by musiało być "I'm a student" albo z
            dopełnieniem np. "I'm studying economics" (może się mylę, mój angielski jest
            bardzo szkolny). Chyba chodzi o to, że robi jakieś dziwne rzeczy bez wiedzy
            chłopaka.
            • kochanica-francuza Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 00:01
              tiy napisała:

> Że niby jeszcze studiuje? Ale to by musiało być "I'm a student" albo z
              > dopełnieniem np. "I'm studying economics" (może się mylę, mój angielski jest
              > bardzo szkolny).

Hmmm, mój też, ale chyba masz rację... Ale może to była koszulka imprezowa ("mój
              chłopak sądzi, że studiuję, a ja się bawię") i akurat ją włożyła, bo miała
              ochotę/nie miała innej podkoszulki?
      • hanureku Re: niebezpieczne treści 23.01.07, 21:36
        O tak, De Puta Madre to chyba specjaliści od "sex instructor" czy "fuck for coke" :|.

Dla mnie takie napisy to głupota, choć jeszcze głupsza jak dla mnie była nasza rodzima akcja - tiszert dla wolności chyba się nazywała...

Ja ograniczam się do koszulki "No pictures please..." ;-)
        • shava Re: niebezpieczne treści 23.01.07, 21:55
          Mój kumpel dumnie paraduje po szkole z napisem:"Suck my dick" i dobrze wie co to
          znaczy.My też.
        • magdaksp Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 00:35
          a co jest głupiego wkoszulkach tiszert dla wolnosci?to byly hasla ktore mialy
          zwrocic uwage na pewne sprawy,nie byly zrobione dla jaja.mam jedna
          znapisem"usunęłma ciążę"i nie wydaje mi sie żeby te hasla byly głupie:)
          www.tiszert.pl/
          • hanureku Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 15:45
            Dla mnie akcja była głupia i niesmaczna, bo nie widzę potrzeby publicznego manifestowania np. usunięcia ciąży, okresu czy bycia homo.
            • papryczka_ag Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 15:47
              Hm... ja widzę, tylko patrzę ogólnospołecznie. Nie chodzi przecież o manifest,
              tylko o krzyk w sprawie tolerancji cudzych poglądów.
            • star105 Re: niebezpieczne treści 25.01.07, 09:59
              Dla mnie głupie i niesmaczne są wulgaryzmy na ubraniach, a nie takie akcje jak
              Tiszert dla wolności. One są bardzo potrzebne w naszym skostniałym i
              szowinistycznym społeczeństwie.
      • maya110 Fcuk to obciach!!!!!!!!!!!! 23.01.07, 23:14
        Napis Fcuk byl modny w UK juz conajmniej dwa lata temu. W UK to poprostu obciach
        obnosic sie z tym napisem, a w Polsce... udawanie ze jest sie cool.
        • hanureku Re: Fcuk to obciach!!!!!!!!!!!! 23.01.07, 23:34
          Kurcze, właśnie mi się przypomniało, że mam w szafie bordowy sweter z ogromnym napisem FCUK na klatce piersiowej ;-)
          • hratli Re: Fcuk to obciach!!!!!!!!!!!! 24.01.07, 11:14
            o to straszne, nie przyznajwaj sie bo to obciach i natychmiast wyrzuc do
            smietnika :D
            • hanureku Re: Fcuk to obciach!!!!!!!!!!!! 24.01.07, 15:46
              Szkoda, że to nie bawełna bo przynajmniej bym podłogę nim umyła ;-)
        • ciak1 Re: Fcuk to obciach!!!!!!!!!!!! 24.01.07, 00:29
          Nie wiedziałam, że ta marka w ogóle była modna, a teraz nie jest - myślałam, ze
          marka jak marka tylko czasami t-shirty ma fajne. A co do sleeva mojego
          chłopaka, to on ma już chyba ze 4 lata, bo kupił go, kiedy jeszcze mieszkał w
          Londynie, ale mi się nadal podoba i nie będę go przekonywać, żeby przestał
          nosić:)
      • kosheen4 Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 00:38
        widziałam te bluzy i koszulki z "blow job is better than no job"
        nieświadomość mamusi można jeszcze zrozumieć, no ale mniej więcej od piętnastu
        lat lekcje angielskiego ostatecznie wyparły rosyjski ze szkół. ot, synuś nieuk.
      • keepersmaid Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 00:46
        Kiedys widzialam dumnego z siebie chlopaka w nowiutkiej czarnej baseballowce na
        glowie.
        Na czapce zlocisty napis glosil cos na ksztalt "City of Chicago - Sanitation
        Department".
      • ciak1 Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 09:47
        To nie jest niebezpieczny napis, ale przypomniało mi się, że esprit miał kiedyś
        fajne koszulki z napisem "my boyfriend is the coolest":) Nawet chciałam sobie
        kupić dla żartu i żeby zrobić facetowi przyjemność, ale w moim rozmiarze
        została tylko różowa:(
      • inecita Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 11:10
        Mnie bardziej rozczulają mamusie wlokące za sobą pociechy w eiku lat 3 w
        chustkach z liściem marihuany na głowie (serio - widzialam na palzy nad
        Bałtykiem dzieci w chustce z lisciem). Oczywiscie widuję tez dziesięcio i
        dwunastolatki w takich chustkach i koszulkach i osobiście mnie to przeraza
        musze przyznać. To samo tyczy się obraków z halu - grzybkami.
        • papryczka_ag Co do ubranek dzieciecych :) 24.01.07, 11:37
          www.x-tra-x.de/english/index-2.html
          dział BABY & KIDS
          • inecita Re: Co do ubranek dzieciecych :) 24.01.07, 13:37
            no zgroza, zgroza... ale mnie jeszcze bardziej przrażają niczego nieświadome
            kury domowe nie majace pojęcia co to za listek albo grzybek i strojące tak
            swoje "dzieci z dobrego domu"... .
          • bodomlake Re: Co do ubranek dzieciecych :) 25.01.07, 11:37
            www.x-tra-x.de/english/index-2.html
            żeby ubrać dziecko w jakieś gustowne ubranko z tej strony, trzeba chyba być
            chorym psychicznie...O_o
        • zielona2000 Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 18:42
          O, przypomniało mi się właśnie jak to, mając lat jedenaście dostałam od
          kochanej babuni (oczywiście niczego nie świadomej) kolczyki z liśćmi
          marihuany... no cóż zdarza się, ale chłopakowi nie zazdroszczę...
          • madziulka1982 Re: niebezpieczne treści 24.01.07, 18:52
            ja mam koszulke z napisem I like flirt
            :)
            • bodomlake Re: niebezpieczne treści 25.01.07, 11:33
              Szczerze mówiąc w ogóle nie przepadam za ciuchami z napisami. A marka FCUK była
              modna w Pl chyba jakieś 3 lata temu...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka