Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

grube łydki

03.03.07, 12:32
    kochane moj obwód łydki wynosi 36-37 cm. Czy według was to bardzo dużo? nigdy
    nie nosze spódnic, choć tak bardzo bym chciała. A do tego nie jestem zbyt
    wysoka. Łydki to mój najwiekszy kompleks. co zrobić by stracic choć troche w
    obwodzie. czy ktoś ma podobny problem? błagam dajcie mi jakies rady... jeżeli
    chodzi o reszte ciała, to jestem dosc szczupła...tylko te beznadziejne łydki
    spedzaja mi sen z powiek...
    Obserwuj wątek
      • crunch4 Re: grube łydki 03.03.07, 13:17
        nie wiem czy to duzo bo nie mam centymetra, ale skoro ty tak mowisz to jedyna
        rada sa cwiczenia, idz na silownie instruktor ci pokaze cwiczenia
      • bursztynowa1985 Re: grube łydki 03.03.07, 13:19
        Oj doskonale to znam :( Twoje łydki w porównaniu do moich są normalne. Moje
        mają ok 39 - 40 cm. Resztę ciała tez mam dość szczupłą... Pomału akceptuje moje
        łydki na tyle, że chodzę w spódnicach, najlepiej wyglądają w spódnicach do
        połowy kolana szytych z klinów: dopasowana góra a przy dole lekko rozszerzana i
        w butach na obcasie. Niemniej jednak dużo bym dała za to, żeby były
        szczuplejsze, chciazby z tak praktycznego powodu jak kupno kozaków, które zawsze
        mają zaciasne cholewki :(:(:( Nie mam pojecia jakie cwiczenia wyszczuplą łydki,
        chcętnie bym cwiczyła, tylko sie boje zeby sie jeszcze bardziej nie rozrosły.
        Woęc jesli ktos zna jakies odpowiednie cwiczenia to będę wdzięczna :)
      • rzesa20 Re: grube łydki 03.03.07, 13:21
        ja mam 32 cm i dla mnie to jest w sam raz
        może jazda na rowerze pomoże?

albo tutaj zobacz

www.fit.pl/cwiczeniadlaciebie/cwiczenia_na_zgrabne_lydki,60,20,20,962,1723,0,0,0.html
      • ciak1 Re: grube łydki 03.03.07, 14:08
        Szczerze mówiąc nie wiem czy to jest dużo, bo nie chce mi się mierzyć moich.
        Niestety nie wiem też jakie ćwiczenia są dobre na łydki, ale wiem co możesz
        zrobić, żeby nosić spódnice - zakładać do nich kozaki (np. takie luźne saszki)i
        kryjące rajstopy. Wtedy łydek w ogóle nie będzie widać, aże resztę ciała masz
        szczupłą, to pewnie będziesz wyglądać super:)
      • zewszad_i_znikad Re: grube łydki 03.03.07, 23:04
        Wcale nie masz za grubych łydek! Na widok nóg większości kobiet uważam, że są
        za cienkie, w patyczkach nie ma nic ładnego! Sama mam 42 cm obwodu i mi to jak
        najbardziej odpowiada. Kobieta nie ma obowiązku być istotą słabą bez odrobiny
        mięśni, kobieta ma tylko wobec siebie obowiązek: nie dać się zabić w takiej
        kulturze.
      • kaszunia Re: grube łydki 03.03.07, 23:09
        daj spokój, nie są grube:)
      • modlisshka Re: grube łydki 03.03.07, 23:27
        nogi jak słupy sa niemodne... przynajmniej Twoje mają jakiś kształt
      • cudak_bozy Re: grube łydki 03.03.07, 23:31
        niestety, ale grube lydki sa wynikiem chodzenia bardziej na palcach niz na
        pietach. Jestem obcykany w myologii, wiec wiem cos na ten temat.
        • taka-sobie-mysz Re: grube łydki 04.03.07, 09:31
          Niestety ja też mam grube łydki, właściwie to nie tyle grube - ile przesadnie
          umięśnione. Już straciłam nadzieję, że uda mi się kiedyś zmienić ich kształt.
          Przez ten cholerny defekt odkąd weszłam w wiek lat nastu aż do dzisiaj (mam
          25lat) spódniczkę założyłam ze 2razy:-(
      • pieczyste Re: grube łydki 04.03.07, 10:14
        He, moje lydki mają 38-39cm i są BARDZO mocno umięśnione...
        • zewszad_i_znikad Re: grube łydki 04.03.07, 17:49
          Moje analogicznie. :) Na łydkach tłuszczu mam mało, ten cały obwód to przede
          wszystkim twarrrrde mięśnie. :) Wyćwiczyły się od nart, roweru i dźwigania
          tego, co powyżej.
      • zielona.kluska Re: grube łydki 04.03.07, 10:57
        ja mam 37-39cm i wcale nie uważam, ze jest to jakos bardzo dużo...
        jeśli masz szczupłe kostki to Twoje łydki są jak najbardziej ok

nie wiem jakie ćwiczenia są dobre, aby wyszczuplić łydki, bo zazwyczaj jak
        ćwiczyłam to łydki były jeszcze większe, bo rozwijały się mięśnie - ale za to
        nogi robiły się bardziej kształtne

polecem ewentualnie chodzić w butach na obcasach - wtedy nogi wyglądają jeszcze
        lepiej, ale jeśli nie lubisz obcasów to chodź po domu na palcach
        • dolly19 Re: grube łydki 04.03.07, 12:09
          dziewczyny dziekuje bardzo za wszystkie rady, ciesze sie, ze mnie rozumiecie i
          nie ja sama mam taki problem. dodałyscie mi otuchy. a co do chodzenia na
          obcasach to chodze codziennie od jakichs 2 lat i ciagle nic :(( jeszcze raz dzieki
      • melof Re: grube łydki 04.03.07, 12:52
        ja mam 34-35 w najszerszym miejscu i ok 21 w kostce.uwazam ze to ok bo noga nie
        moze być słupkiem. na twoim miejscu bym sie wogole nie przejmowała tylko kupiła
        sobie piekna spódnice.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka