Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Na komunię.Czy może być?

18.03.07, 17:32
    Czy na komunie mojej córki pasuje taki strój.Proszę o opinię.Przepraszam za
    złą jakość zdjęć.Spódnica jest czarna a żakiet jasnozielony.
    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb233e35519d416c.html
    Obserwuj wątek
      • hana83 Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 17:49
        pewnie ze pasuje..... dobrze ze skromnie.... tego dnia córka jest
        najwazniejsza, a nie ty :)
        • pinkpanther Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 17:51
          nie jestem pewna tej marynarki, ale reszta bardzo mi się podoba.
          • sol_18 ta marynarka mi tu nie pasuje n/t 18.03.07, 17:54
          • cioccolato_bianco Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 18:01
            tez bym zmienila marynarke. w ogole uwazam, ze dwa kolory wystarcza ;)
            • aliennis Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 18:12
              Zakiecik nie bardzo.Może dlatego,że tak troche "zmieto" wyglada..
          • asiulka69 Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 18:12
            Skoro pytasz o rade ,wiec pozwalam sobie na sLowa krytyki.Uważam, że marynarka
            jest mało elegancka .nie zgadzam sie ,że skoro to dzień Twojej córki, więc masz
            jej nie przyćmić.Nigdy jej nie przyćmisz, bo oczy wszystkich będą zwrócone na
            nią,chyba że ubierzeszsię niestosownie wtedy rzeczywiście zwrócisz na siebie
            negatywną uwagę .Pamiętaj,że to dzień Twojego dziecka i dla niej masz wyglądać
            elegancko i nie bójmy się tego słowa-pieknie.Niech ona tez się cieszy
            Tobą.Dzieci lubią ,kiedy ich rodzice wygladaja ładnie.Zaproponuj coś zupełnie
            innego.
            • jeanne12 Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 21:11
              Butki sa jak najbardziej odpowiednie niestety reszta według mnie nie jest
              elegancka wymysl inny zestaw przedewszystkim ta czarna spodnica odpada w tym
              dniu nie powinnas zakładac rzeczy w tym kolorze pozdrawiam
      • krokusik_74 Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 18:19
        Dziękuję za odpowiedzi.Powiedzcie czy do tej spódnicy pasowałaby bluzka z
        krótkim rękawem.Czy lepiej kupić jakąś garsonkę.
      • modlisshka Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 18:27
        moim zdaniem troche za smutno. zrezygnowalabym na twoim miejscu z tej spodnicy.
        zastapilabym ja inna jaśniejsza + różowa bluzka do różowych peeptoe
        swoją droga butki sa super
      • ingeborg Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 20:16
        abstrahując od ciuchów (okej, jak dla mnie pasują. marynarka do odprasowania
        ale poza tym nie jest nieelegancka), to w tym dniu nie jest wazne to zeby nie
        przyćmić prezencji córki. W ogóle prezencja czyjakolwiek, a zwłaszcza córki
        jest mało ważna...
        • dakota77 Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 20:20
          Wiadomo, ze wymiar duchowy powinien byc najwazniejszy, ale okazja jedbnak jest wazna i taak ja trzeba traktowac, wybierajac ubranie. Waznym kryterium jest, zeby pamietac, ze w tym ubraniu idzie sie do kosciola, wiec nie moze byc wyzywajace. Dobrze jest ubrac sie elegancko, stosownie do okazji, ale nie ma co przesadzac z "wystawnoscia" stroju.
        • nelly.nelly Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 23:43
          właśnie mi się przypomniało, że dla mnie w dniu mojej pierwszej komunii najważniejszy był właśnie mój strój! a konkretnie: miałam krótką sukienkę i stanowiło to dla mnie źródło prawdziwego dramatu! i nie chodziło tu o to, że większość moich koleżanek miała mieć długie sukienki i będę odstawać, a o to że - o zgrozo! - będzie widać moje grube łydki. i na dodatek będę zmuszona założyć do tego białe rajstopki, a wiadomo, że biały pogrubia!! i wszyscy będą to widzieć, bo jako pierwsze dziecko wychodzę z ławki pod ołtarz! całą noc poprzedzająca "moje święto" przeryczałam (a nie byłam wcale grubym dzieckiem, nawet nadwagi nie miałam), o czym mama nawet nie wiedziała. teraz mam zaburzenia odżywiania. radzę się na dziecku skupić.
        • crunch4 Re: Na komunię.Czy może być? 19.03.07, 03:08
          przycmic prezencje corki? moim zdaniem ubierajac se ładnie i elegancka pokazuje
          powazne podejscie do uroczysctosci
      • kamila29091 Re: Na komunię.Czy może być? 18.03.07, 22:02
        pasuje czemu nie. ale nie planuj sobie miesiac z kawalkiem przed czasem, bo
        wierz mi, naprawde bedzie ci sie zmieniac 150 razy. Komunia w zyciu dziecka
        jest jeden jedyny raz i musisz dla coreczki wygladac jak najpiekniej. Ale nie
        tylko wyglad sie liczy, tylko sama przyczyna. Postaw najlepiej na chlodna
        elegancje.
      • oka5 Re: Na komunię.Czy może być? 19.03.07, 07:04
        Buty bardzo ładne, ale aż się prosi, żeby założyć je do czegoś lżejszego. Na
        pewno nie do czarnej(!) spódnicy. Żakiet marny.
        • justynnka Re: Na komunię.Czy może być? 19.03.07, 08:37
          no fajne ubranko, fajne...ale do pracy. i to ie kazdej. na komunię za skromne ,
          za zwykłe.pozatym - nie wiem ile masz lat ale to ubranue dla cioci - kloci.
      • krokusik_74 Re: Na komunię.Czy może być? 19.03.07, 08:51
        Dziekuję za porady.Chyba jeszcze muszę przemyśleć kwestię swojego ubioru.Dobrze
        że dzieci mają teraz jednakowe alby i nie ma problemu z sukienkami.A byłby chyba
        problem bo córka jest mała strojnisią.Oj narzekałaby gdyby koleżanki miały
        ładniejsze sukienki
        • paddinktun Naprawde ? 21.03.07, 17:53
          krokusik_74 napisała:
          > Dobrze, że dzieci mają teraz jednakowe alby i nie ma problemu z sukienkami.

Naprawde Kosciol to wprowadzil? To cudownie! Punkt dla Kosciola.
      • sylwia_s Re: Na komunię.Czy może być? 20.03.07, 10:03
        Wg mnie strój troche nietrafiony: zakiet zbyt sportowy, białe (jasne buty do
        czarnej spódnicy.
        Napewno potrezbny jest inny żakiet. Jeśli zostanie czarna spódnica to powinny
        być czarne buty.
        Ja ze swej strony polecałabym Ci zakup kostiumiku - cos co bedziesz mieć nie
        tylko na komunię, ale i na lata na eleganckie i poważne okazje (np. na imprezy
        szkolne). Kostium zawsze wyglada elegancko. Najlepiej klasyczny, bez
        jakichś "modowych" udziwnień - żakiet do polowy biodra wciety w pasie i
        spódnica - koniecznie za kolano, najlepiej wąska (ja wybralabym spodnie, bo
        można wiecej wychodzić). kolor jakiś neutralny - szarość, brąz, cieman zieleń,
        beż - zależy jaki typ urodwy jesteś. Do tego mozesz zaszaleć z bluzką w jakimś
        ładnym kolorze - może być ciepło więc może top lub bluzkę bez rękawów.Może
        dobrałabys sobie bluzkę pod kolor zaprezentowanych butów? (oczywiscie wszystko
        w zależności od zasobniści portfela - nie ma co szaleć). Ja ostatnio oglądam
        programy "modowe" jak się nie ubierać, i tam radzą, żeby czerń łączyć tylko z
        bielą. To tyle moich rad - mnie komunia czeka za 2 lata, a teraz idę na wesele
        i też mam nie lada orzech do zgryzienia.
      • ginger156 Re: Na komunię.Czy może być? 21.03.07, 17:24
        bardzo ładne buciki, ale radze ubrać jakiś ładny kostium albo koszulę
        (chociażby w tym stylu
        www.allegro.pl/item176659252_armani_exchange_rarytas_biala_36_luksus.html
        )i spodnie w kant, a może princeskę ?a może sie nie znam na modzie :P
      • klarafr Re: Na komunię.Czy może być? 21.03.07, 17:37
        ja przede wszystkim nie laczylabym takiej zieleni(zakiet) i takiego rozu(buty)
        z czernia. Uwazam, ze czern zamiast wydobywac te barwy tlamsi je.
        Proponowalabym wiec zmienic kolor spodnicy np. na braz lub zmienic kolor butow
        i zakietu. W tym drugim przypadku proponuje polaczenie z biela, bo wedlug mnie
        czern wyglada najlepiej z tym kolorem lub samodzielnie, co jednak byloby
        niestosowne (w Twoim przypadku) do okazji.
        • annie_laurie_starr Re: Na komunię.Czy może być? 21.03.07, 18:47
          Ta spodnica jest czarna? Bo u mnie wyglada na ciemnozielona.
          Buty mi sie podobaja najbardzej!
      • lizavietta Re: Na komunię.Czy może być? 22.03.07, 00:39
        buty- tak
        reszta-nie
      • krokusik_74 Re: Na komunię.Czy może być? 22.03.07, 07:49
        Ta biała bluzka bardzo mi sie podoba.Moje buty są w kolorze ecri
      • polfu nie wybieraj tylko ciemnych kolorow 22.03.07, 09:10
      • bejbi2 Re: Na komunię.Czy może być? 22.03.07, 11:20
        myślę że można by coś z tego zrobić choć spudnica chyba powinna być jaśniejsza i
        oczywiście jakieś gustowne dodatki... koszulka pod zakiet, jakaś może apaszka
        lub lekki wiosenny szal... pozdrawiam
      • hyacinth.bucket Re: Na komunię.Czy może być? 22.03.07, 12:50
        Spodnica wyglada na elegancka , zakiet typowo sportowy - calosc nie pasuje na
        okazje .
        Moze zamiast jakiegokolwiek zakietu wykombinuj jakas bardzo elegancka ,
        lejaca bluzke na wierzch , moze byc wzorzysta ( byle nie za ciemna )
        ale taka aby nie trzeba bylo jej chowac pod zakiet tylko bluzka strojna sama w
        sobie jesli rozumiesz co mam na mysli .
      • michalinna2 Re: Na komunię.Czy może być? 22.03.07, 12:53
        Przepraszam za szczerość ale ten zestaw jest straszny!!!!
        • bridget_07 Re: Na komunię.Czy może być? 22.03.07, 13:01
          z zaprezentowanego zestawu podobaja mi sie tylko buty;)
      • hyacinth.bucket Re: Na komunię.Czy może być? 22.03.07, 18:27
        Wyzej napisalam ci o bluzkach zamiast zakietu
        Mialam na mysli cos tego typu (te sa znalezione na allegro)

1)
        img255.imageshack.us/img255/4389/rozsf3.jpg
        2)
        img369.imageshack.us/img369/3488/govn0.jpg
        3)
        img338.imageshack.us/img338/2527/binx2.jpg
        4)
        img395.imageshack.us/img395/4753/wijc.jpg
      • mili_vanili inna góra 22.03.07, 20:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka