Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    19.03.07, 11:42
    kochane mam kilka par szpilek...i jak ide to normalnie ciagne je!za soba:((nie umiem ladnie chodzic:(((tak wam zazdroszcze:))
    wiem ,trening czyni mistrza ja juz sie ucze 3lata...:((
    znacie moze jakis sposob ktory pomoglby mi troche "oswoic sie z tym"
    malutkie szpilki spoko ,ale wieksze...abu..
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Szpilki. 19.03.07, 12:00
        nie ma rady, trzeba trenowac, jesli zalezy ci na chodzeniu w szpilkach. moze
        zacznij od jakiejs pary z grubszymi obcasami? no i zwracaj uwage, zeby bylo
        dobrze, stabilnie osadzone
      • ciak1 Re: Szpilki. 19.03.07, 12:03
        Mnie z każdych czółenek na obcasie wyskakuje pięta podczas chodzenia - może mam
        jakieś nieforemne stopy;) Chodzę tylko w kozakach na obcasie, butach z paskiem
        na piętę, a teraz poluję na jakieś mary janes, żeby mieć dodatkowe
        zabezpieczenie:)
        • foamclene Re: Szpilki. 19.03.07, 12:16
          mam podobnie luz w piecie :)
          wydaje mi sie ze zwyczajnie mam za waska piete :)
          zwykle jak mam taki luz stosuje wkladke zelowa nie zmienia dlugosci duta, ale
          zmiejsza luz i ogranicza klapanie
          moze masz jak ja polowke numeru ja mam 25,5 cm dlugosci czyli ani 39 ani 40 co
          takze moze byc powodem problemw z dopasowaniem butow
          • ciak1 Re: Szpilki. 19.03.07, 13:20
            ta wkładka żelowa to jet za piętę, czy pod? gdzie kupię takie cudo?
            • foamclene Re: Szpilki. 19.03.07, 16:38
              ona jest pod poduszke stopy :) nie wiem jak to okreslic za palcami ale sprawia
              ze but jest ciasniejszy
              sa w sklepach z butami i rosmanie np

sa tez takie "plastry" na stale do wklejenia na napietek...
              zapytaj w obuwniczych (prima moda itp...)
              • ciak1 Re: Szpilki. 19.03.07, 16:51
                takie pod poduszkę to mam, ale nie działają:( sprawdzę jeszcze te plastry na
                zapiętek:)
      • disa Re: Szpilki. 19.03.07, 12:30
        podnos odrobine wyzej kolana ;] nie czlap jak po blocie :D
        wciagnij brzuch, wyprostuj ramiona i troszke odchyl cialo do tylu ;]

ja np. komicznie chodze na plaskich butach :D
        a na niskim obcasie to jak kaczucha BUAHAHAHAHAHHA

za to na szpilkach ... plyne ;]
      • ortisana Re: Szpilki. 19.03.07, 12:52
        mam butki podobne do tych:
        www.allegro.pl/item172797399_lux_wiosna_2007_wysylka_gratis.html

oraz kozaczki mniej wiecej takie:
        www.allegro.pl/item175843431_metalowa_szpilka_pod_kolano_nr_38.html

Pozdrawiam!
        • cioccolato_bianco Re: Szpilki. 19.03.07, 12:55
          to szpice ci przeszkadzaja w chodzeniu nie szpilka ;)
        • disa Re: Szpilki. 19.03.07, 12:56
          brr szpice...
          ja mam alergie na szpice i NIGDY nie poddalam sie szpicowej modzie ......

chyba przez wzglad, ze mam wielka lape :D -39 i czulam sie jak w cizemach...

Moze masz zly obcas? ja nie umiem chodzic w takich niskicj jak Ty tu pkazujesz....

za to w 8 i wiecej.... bajka ;]
          • ortisana Re: Szpilki. 19.03.07, 12:59
            myslicie ,ze ja sie znam na nich hihihihi
            chodze ,bo ladnie wygladaja z niektorymi ubraniami:))
            a mozecie mi pomoc wybrac jakies szpile na "grubym obcasie"bo nie orientuje sie co teraz jest ..modne i wygodne!:))
            • disa Re: Szpilki. 19.03.07, 13:08
              ja napisze Ci jakie ja kupuje ;]

Nine West -mam kilka, wygodne i maja chyba polowkowa rozmiarowke bo ich buty IDEALNIE pasuja na moja nozke,
              MaxMara -drogie, ale nawet z wysokim obcasem mozesz biegac po 16 godzin i nic a nic Cie nie bola nogi ;]
              Hegos - ma ladne, wygodne i w fajnej cenie buty
              VictoriaSecret - niesamowicie wygodne i stabilne -niestety nie ma sklepu w PL a na allegro 2-4razy drozsze ;/

a dziewczyny pewnie Cie zaraz zarzuca fotkami :D
              • cioccolato_bianco Re: Szpilki. 19.03.07, 13:09
                ja polecam obcasy z river island ;)
                • disa Re: Szpilki. 19.03.07, 13:17
                  no ja musze je przetestowac...
                  Teraz jade do Rzeszowa... ale jak wroce lece za zakupy tych Twoich obcasow ;]
                  • cioccolato_bianco Re: Szpilki. 19.03.07, 13:22
                    :))
        • lilivampire Straszne szpice!!! n/t 19.03.07, 19:02

• houhou Re: Szpilki. 19.03.07, 13:10
        Trochę rozumiem Twój ból. Do wysokich obcasów jestem przyzwyczajona, ale
        niedawno nabyłam takie 11 cm i mam problem z chodzeniem:( Kroczki stawiam jak
        gejsza i zwyczajnie się męczę.
        Rozumiem, że dla dziewczyn z rozmiarem 39 to nie jest problem, ale moje 35 plus
        11 cm szpilki, to jest prawdziwy wyczyn. Nic to, butki są piękne, więc będę
        drobić:))
        • disa Re: Szpilki. 19.03.07, 13:18
          KOLANA...
          podnos i wypychaj bardziej do przodu kolana...
          nie wiem jak to wytlumaczyc...nie umiem wizualizowac... moglabym pokazac BUAHAHAHHA

poogladaj pokazy mody.. one podnosza kolanka i wypychaja ;]
          • houhou Re: Szpilki. 19.03.07, 13:20
            ... i wyglądają jak bociany na łące:)
            Bawią mnie dziewczyny w szpilach na wiecznie ugiętych nogach:) Owszem,
            bardzo "modelkowo", ale w żadnym razie elegancko.
            • foamclene Re: Szpilki. 19.03.07, 13:23
              ale to chyba chodzi o kolano ugietej nogi podniesionej aktualnie do gory a nie
              tej ktora stoi na ziemi
              • disa Re: Szpilki. 19.03.07, 13:26
                no dokladnie o podnoszona chodzilo ;]
                ;]

ale wlasnie testowalam na nogach zgietych :D i niesamowite jest, ze ktos taki chod wymyslil BUAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAHA
              • houhou Re: Szpilki. 19.03.07, 13:35
                Z podnoszeniem nóg nie mam problemów, nie szuram:) W zasadzie ze stawianiem
                też, tylko kroczki mi wychodza maluśkie, spróbujcie tak podbiec do autobusu:)))
                • disa Re: Szpilki. 19.03.07, 13:46
                  ja nie mam problemu z bieganiem ;]
                  czasami nawet po 12-16 godzin dziennie biegam w szpilkach i to tych wyzszych ;]
                  nawet na zakupy ide w szpilkach... Jedynie z psem biegam w adidasach... ;]

sprawa jest prosta... trzeba trzymac sie prosto...
                  noga ktora podnosisz -musi byc zieta w kolanie i wypychasz biodrem ja do przodu - ciezko mi opisac al noga na ziemi ma byc prosta -nie wiem skad Ci wstrzelil pomysl uginania jej na bociana ?? ;/
                  • houhou Re: Szpilki. 19.03.07, 14:52
                    Skąd pomysł "na bociana"? Z obserwacji:) Nie zauważyłaś, że mnóstwo dziewczyn
                    tak chodzi?
                    Przesadziłam zwyczajnie z tą szpilą. Przy moim mikrym wzroście, krótkich
                    nóżkach i maleńką stopą nawet przy zastosowaniu opisanej techniki nie jest
                    łatwo:( A wprawę mam i to niemałą, ale z jakimiś 8 cm.
                    Cóż, pozostaje mi dostojny, powolny krok i jeżdżenie taksówkami:)
                    • disa Re: Szpilki. 19.03.07, 14:59
                      nauczysz sie ;]
                      • bobrong Re: Szpilki. 19.03.07, 15:55
                        Hmm a powiedzcie mi taką rzecz, jak chodzę w takich 10 cm to jest wygodnie,
                        wszystko fajnie, mogę sobie pobiegać, ale po jakichś trzech godzinach zaczyna
                        mnie STRASZNIE boleć podeszwa tak poniżej palców, tam gdzie są takie koski,
                        poduszeczki, nie wiem jak to opisać. Żelowe wkładki pomagają tylko trochę. Od
                        czego to może być? Co robię nie tak?! ;)
                        • houhou Re: Szpilki. 19.03.07, 16:35
                          Wszystko pewnie robisz dobrze.
                          Pieta 10 cm nad podłożem to nie jest naturalna i zdrowa pozycja dla stopy.
                          Ma prawo boleć.
                          Jeśli wkładki nie pomagają, radze po prostu nie nosić tak wysokich obcasów.
                        • sophisticated_shrew Re: Szpilki. 19.03.07, 16:48
                          po prostu zaczynają Ci się robić halluksy. Niemiła sprawa..
                          • bobrong Re: Szpilki. 19.03.07, 18:55
                            Kurde, a czy można coś na to poradzić? Przez to, że dużo chodzę to nie mogę
                            sobie na codzień pozwolić na wysokie obcasy, mimo że mam kilka par świetnych
                            butów. Słyszałam o takich "kołkach" wkładanych pomiędzy duży palec i ten
                            następny, co ma rozciągnąć jakoś tamte kostki i opóźnić pojawienie się
                            halluksa, ale osobiście nigdzie takich "kołków" nie widziałam, może ktoś wie
                            gdzie to kupić?
                            To naprawdę strasznie boli, piecze po całości!
                          • lilivampire Re: Szpilki. 19.03.07, 19:07
                            halluksy to trochę co innego
                            dziewczynę bolą poduszeczki, bo zbyt długo utrzymują one ciężar całego ciała!
                            • bobrong Re: Szpilki. 19.03.07, 19:13
                              Ale czy to faktycznie tak długo? Dziewczyny piszą, że cały dzień biegają, a ja
                              po trzech godzinach wysiadam :/ nie jestem aż tak ciężka :))) a i stopy mam
                              duże. Może wybieram źle wyprofilowane buty? Ale przy kozakach, które dobrze
                              się "trzymają" stopy to chyba dziwne, żeby tak szybko zaczęło piec...
                              • lilivampire Re: Szpilki. 19.03.07, 19:15
                                Nie każdy jest stworzony do noszenia wysokich obcasów :( Ja niestety jestem jedną z tych osób. Ale będę próbować:)
                                • bobrong Re: Szpilki. 19.03.07, 19:18
                                  No właśnie ja chyba też nie :( a szkoda, bo bardzo mi się podobają. Ja ciągle
                                  chodzę na płaskim, albo na bardzo malutkim, co jakiś czas podejmuję kolejną
                                  walkę i poddaję się po pierwszych pęcherzach :P Ale muszę w końcu zacząć, nie
                                  wiem już, może powkładam po dwie żelowe poduszeczki :)
                                  • lilivampire Re: Szpilki. 19.03.07, 19:22
                                    Aaa już mam! Po prostu rzadko w nich chodzisz! Ja też głównie poruszam się w płaskich cichobiegach i ilekroć zakładam obcasy stopa się szybko męczy, ale to dlatego, że nie jest przyzwyczajona do takiej pozycji!
                                    Jeśli tak bardzo Ci się podobają szpilki noś je każdego dnia dłużej, aż zapewne któregoś dnia zauważysz, że stopa się nie męczy :)
                                    Powodzenia życzę. Ja tez zabieram się za lekcje poruszania się na wysokich obcasach - jak tylko deszcz przestanie padać :)
                                    • bobrong Re: Szpilki. 19.03.07, 19:35
                                      :) Fakt, nigdy nie udało mi się wytrzymać dłużej niż dwa tygodnie codziennie w
                                      obcasie większym niż 6 cm. Jutro ma padać więc wyciągam te kozaki, które co
                                      prawda nie są na szpilce, a na słupku, ale za to mają chyba z 10 cm więc będzie
                                      hardkor :)
                                      hihi, dzięki za rady i powodzenia także :)
                                      • lilivampire Re: Szpilki. 19.03.07, 19:40
                                        Dzięki, przyda się :)
                        • ciak1 Re: Szpilki. 19.03.07, 16:53
                          o mam to samo - też po jakimś czasie mnie boli w tym miejscu:(
      • pieczyste Re: Szpilki. 19.03.07, 19:31
        Po pierwsze nie zczynaj od 9cm szpilek, tylko np. od obcasu 5cm, najlepiej aby
        byl grubszy i stabilny. To przyjdzie z czasem;) Też mialam klopoty na poczatku:P:P:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka