bizzaria 19.03.07, 20:08 Mam nieco dziwne pytanie. Kupiłam spódnicę białą, jednak chciałabym ją zafarbować na czarną. Czy jest to możliwe ? Jeśli tak to gdzie można kupić farbę do ubrania ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: FARBA DO UBRAń 19.03.07, 20:29 raczej będzie ciężko bo nitki i suwak prawdopodobnie się nie zafarbują a i nie wszystkie materiały można farbować, szczególnie jak to ma być taka duża różnica.. Odpowiedz Link Zgłoś
brahenn Re: FARBA DO UBRAń 19.03.07, 20:29 to zależy z czego jest spódnica, w sklepach z art. chemicznym są barwniki do różnych rodzajów tkanin, w wielu kolorach, cały proces farbowania też nie jest szczególnie trudny Odpowiedz Link Zgłoś
bizzaria Re: FARBA DO UBRAń 19.03.07, 21:30 No wlasnie wiem, ze taka zbyt radykalna zmiana to nie za dobrze. Moze na jakis inny niz bialy, ale jaki ? zeby byl ciemniejszy. Na szczescie spodnica jest na gumke i suwakiem nie musze sie martwic :) Szwy sa niewidoczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: FARBA DO UBRAń 19.03.07, 21:45 Po zafarbowaniu szwy staną się widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: FARBA DO UBRAń 19.03.07, 22:26 Juz nie raz farbowałam ubrania, ale głównie z powodu plam nie do usunięcia, kiedy nie miałam nic do stracenia. Mogą byc problemy: nie każda tkanina się nadaje (najlepiej 100% len lub bawełna), może nierówno złapać kolor, szwy i suwaki nie biorą koloru, bo są ze sztucznego tworzywa zazwyczaj. Dobrze się zastanów. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczarna7 Re: FARBA DO UBRAń 20.03.07, 13:36 aukcja.onet.pl/show_item.php?item=176203918 Odpowiedz Link Zgłoś
bizzaria Re: FARBA DO UBRAń 20.03.07, 14:37 No wlansie juz sama nie wiem No bo jasnej blondynce z jasna bardzo karnacja, nie pasuje bialy kolor co ? Odpowiedz Link Zgłoś