hotally 21.05.07, 19:29 Niedługo wybywam w dziki świat i lecę przez Monachium i pamiętam, że ktoś tu jest z tego miasta, a może ktoś miał też transfer.... w każdym razie: Są jakieś sklepy z ciuchami/torebkami/portfelami na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hotally Re: ally masz @ n/t 21.05.07, 19:47 Myślałam, że @ o lotnisku ;)))) odpisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: lotnisko w Monachium 21.05.07, 19:35 ojAlly w Kopenhadze by Ci sie podobalo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: lotnisko w Monachium 21.05.07, 20:21 Oj kobieto, na lotnisku czasem nawet o 80-100% drozsze rzeczy niz w miescie. Osobiscie nie bylam na lotnisku w Monachium, ale jak znam inne, to bedzie o wiele drozej, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: lotnisko w Monachium 21.05.07, 20:25 kwestia cen tez Mnie interesuje :)) Racja, czasami jest o wiele drozej niz normalnie, ale są lotniska gdzie jest tanio.... np Okęcie :D Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: lotnisko w Monachium 21.05.07, 20:26 Ale jestem taka kochana i Ci znalazlam, lista sklepow z ciuchami: www.munich-airport.de/DE/Areas/Consumer/shops/index.jsp?start=NEIN&branche=Mode%2FAccessoires&x=40&y=10 Z butami i torebkami : www.munich-airport.de/DE/Areas/Consumer/shops/index.jsp?start=NEIN&branche=Schuhe%2FLederwaren%2FReisegep%C3%A4ck&x=34&y=6 Z bizuteria i akcesoriami ( okulary itp ) : www.munich-airport.de/DE/Areas/Consumer/shops/index.jsp?start=NEIN&branche=Schmuck%2FUhren%2FOptik&x=46&y=10 Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: lotnisko w Monachium 21.05.07, 20:27 P.s. jak patrze na ich godziny otwarcia to zaluje ze mieszkam od Monachium tak daleko :PPPP :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: lotnisko w Monachium 21.05.07, 20:50 Ciesze sie, ze jest duzo HB, bo widziałam w Złotych Tarasach szorty, ktore Mi sie podobaja za ok 850zł i może tam bedzie troche taniej, bo euro jest bardzo tanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: lotnisko w Monachium 21.05.07, 21:02 Mysle ze powinno byc taniej niz w Polsce, zreszta sama jak jestem u rodzicow w PL to porownuje ceny i na 90% przypadkow jest po prostu drozej w PL, takze milych zakupow, dobrego lotu i jak cos kupisz to napisz nam :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: lotnisko w Monachium 21.05.07, 20:52 nie wydaje kasy w PL :))))) bede od 18:35 a o 21 mam nastepny samolot, więc 1,5h na zakupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kreskoria Re: lotnisko w Monachium 24.05.07, 18:48 A tak zachwalasz Polske, rodzime wyroby, i ganisz tych, ktorzy wola przebywac za granica...Hipokrytka;P Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: lotnisko w Monachium 24.05.07, 19:37 Pokaż Mi gdzie ganię tych, którzy wolą przebywać za granicą? Wręcz przeciwnie- cieszę się, że nie ma ich w kraju ;] I co ma wspólnego zachwalanie Polski i rodzimych wyrobów z tanszymi zakupami? Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: lotnisko w Monachium 24.05.07, 19:45 Bo Polska ma fajne rzeczy :) Ale niestety czasami nawet drozsze, i wybor nie bardzo ... wiec jak jest okazja to trzeba skorzystac ! :) A Polski rynek rowniez mozna wspomagac. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe1978 Re: juz kocham te lotnisko ;] 21.05.07, 21:48 szkoda ze tylko chwile w monachium bedziesz- pare sklepow w samym monachium zachwyciloby cie bardziej- z dobrym przewodnikiem oczywscie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: juz kocham te lotnisko ;] 21.05.07, 23:07 Czasami bywam, bo mam babcie w Bawarii.... aczkolwiek przyznam, ze jako dziecko bywałam tam częściej niż w PL Odpowiedz Link Zgłoś
lizavietta Re: juz kocham te lotnisko ;] 21.05.07, 23:42 W PL mówimy TO LOTNISKO ( rodzaj nijaki) Odpowiedz Link Zgłoś
lizavietta Re: juz kocham te lotnisko ;] 22.05.07, 00:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=60004178&a=60004249 Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: lotnisko w Monachium 22.05.07, 01:42 ja sie przesiadalam w monachium lecac do dubrovnika, na pewno jest na lotnisku sklep hermes, na pewno jest Salvatore Ferragamo, jest fajny sklep t porcelana rosenthal i gadgerami alessi, co do innych to nie jestem pewna, pewnie sa wszytskie niemieckie jak escada czy boss, jest na pewno esprit. Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: lotnisko w Monachium 24.05.07, 21:44 Kupowanie na lotniskach stracilo sens od kiedy PL jest w UE :))) Przynajmniej ja od tamtej pory nic juz nie kupilam (czego nie moglabym dostac w swoim miescie). Jedyny wyjatek, w lutym lecialam przez Zurich, byly wolnoclowki, ale jakos mnie nie kreci kupowanie litrowego flakona perfum "bo sie oplaca". Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: lotnisko w Monachium 11.06.07, 12:30 Generalnie Lotnisko duże i fajne na zakupy.... ale jesli sie leci w dzikie strony jak Ja, to nie ma zbytnio w czym wybierać. Na Moim terminalu były może 3 sklepy do których weszłam.... cenowo jak to wszędzie na lotniskach w Niemczech... kupiłam jedynie jedną koszulkę burberry. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: lotnisko w Monachium 11.06.07, 12:38 nie masz czego zalowac, ceny nie sa inne od tych, ktore sa w sklepach na tzw. miescie. jak bedziesz w monachium poza terminalem polecam, znajac twoje gusta, pasaz 5Höfe oraz okolice Maximilianstrasse. Odpowiedz Link Zgłoś
glamourous Re: lotnisko w Monachium 11.06.07, 15:49 Dobudowali nie tak dawno w Monachium nowy terminal, wiec sklepy strefy wolnoclowej sa tam teraz calkiem przyzwoite. A jeszcze pare lat temu byla tragedia, nie cierpialam tego lotniska : wielkie, szare, trzeba bylo przemierzac te dluuugie szare korytarze kilometrami idac do gate'u, sklepy wolnoclowe tez byly nedzniutkie. Ale nawet i teraz zdecydowanie wole strefe duty free we Frankfurcie nad Menem. Zawsze staram sie latac wlasnie z transferem przez Frankfurt, to (obok Amsterdamu) moje ulubione europejskie lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś