Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rekawiczki IMO rewelacja!

02.07.07, 15:08
    Od jakiegos czasu b.podobaja mi sie rekawiczki bez palców ,
    skórzane ,czarne , przeszukałam internet by znaleść foty i znalazłam takie na
    yyy Victori B.
    Co myslicie , podobają sie Wam?Do czego ewentualnie mozna je ubrać by
    wyglądac dobrze?Czy w ogole mozna w nich wygladac dobrze czy to extremalny
    pomysł?

justjared.buzznet.com/gallery/photos.php?yr=2007&mon=06&evt=beckham-fingerless&pic=victoria-beckham-fingerless-gloves-06.jpg
    Obserwuj wątek
      • ryfka81 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 15:17
        Ja jestem człowiek praktyczny i dlatego rękawiczki bez palców nigdy mnie nie
        pociągały. Jak jest zimno, to wkładam normalne, całe (najbardziej marzną mi
        właśnie palce), a jak ciepło, to nawet w takich przystrzyżonych będzie za
        gorąco. Poza tym zwyczajnie mi się nie podobają - jakieś takie rockowo-motocyklowe.
        A Victoria wygląda coraz gorzej...
      • monikaa13 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 15:26
        co do wiktori wyglada strasznie brrr
        co do rekawiczek, wygladaja jeszcze gorzej

boze ona chyba nie ma lustr w domu
      • silencia22 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 15:33
        takie rekawiczki moim zdaniem pasują do stylu motocross,a nie "na siłe" do
        takiego żakieciku jaki ma VB. od pasa w góre vicki wyszla super,ale chyba
        (ups! :))) zapomniała załozyc cos na dół:) - nie no zartuje, zdaje sobie sprawe
        ze to miało tak byc,ale mnie sie nie podoba takie odsłanianie całych nóg
        • malgo28 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 15:43
          Pomijając tę nieszczesną Victorie Beckham ,widziałam juz kilkakrotnie na
          róznych kobietach (mysle o gwiazdach Show biznesu ) takie rekawiczki czesto
          własnie jako dodatek przełamujący wizerunek , niekoniecznie chodzi o
          styl "motorowy".Np wczoraj widziałam na tej niesamowitej francuskiej aktorce
          która pozuje dla Chanel muza Karla Lagarfelda (moze wiecie o kogo chodzi??)
          kobieta wygląda zjawiskowo IMO :-O
          • edavenpo Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 16:42
            Chodzi Ci o Anne Mouglalis?

imstars.aufeminin.com/stars/fan/D20061125/2355_553626655_anna_mouglalis_chanel_12_H132702_L.jpg
            Jest piekna ;-)

Z Francuzek podoba mi sie tez ostatnio Lou Doillon - corka Jane Birkin (wiec tak
            naprawde tylko w polowie Francuzka ;-)
            www.motoforum.pl/Magazyn/200616/pirelli_Doillon.jpg
            Co do takich rekawiczek - mysle ze moga wygladac swietnie – ale trzeba uwazac
            zeby nie wygladalo to tandetnie - akurat ten przyklad z Victoria niefortunny.

Krolem takich rekawiczek jest oczywiscie Lagerfeld i przemycil ich sporo do
            swoich kolekcji (i wlasnej i dla Chanel) na wiosne lato/zime jesien w konwencji
            surowego, minimalistycznego, miejscami wrecz meskiego wygladu z dodatkiem
            kobiecych rekawiczek z koronki lub wrecz jako swego rodzaju opasko-bransoletki
            na rece gdzie rekawiczka siega tylko do polowy dloni albo gdzie rekawiczki w
            mocnych kolorach lub metaliczne polyskujace stanowia niejako statement piece
            (zaraz mi sie dostanie za uzywanie angielskich zwrotow he he ale ten jest tak
            opisowy ze ciezko mi znalezc zgrabne tlumaczenie na polski ;-) i same w sobie:

www.style.com/slideshows/fashionshows/F2007RTW/KLAGERFELD/RUNWAY/00010m.jpg
            www.style.com/slideshows/fashionshows/S2007RTW/KLAGERFELD/RUNWAY/00060m.jpg
            www.style.com/slideshows/fashionshows/S2007RTW/KLAGERFELD/DETAILS/00190m.jpg
            www.style.com/slideshows/fashionshows/S2007RTW/CHANEL/RUNWAY/00420m.jpg
            www.style.com/slideshows/fashionshows/S2007RTW/CHANEL/DETAILS/00380m.jpg
            www.style.com/slideshows/fashionshows/F2007RTW/KLAGERFELD/DETAILS/00140m.jpg
            • malgo28 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 17:59
              Dokładnie, chodzi o Anne Mouglalis , mnie zachwyciła.
              Edavenpo mój autorytecie forumowy ( czytam Twoje posty)doradz prosze do czego
              można je nosić , podsuń jakies konkretne pomysły , do czego Ty ewentualnie byś
              je UBRAŁA ?
            • love_mode Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 19:09
              rekawiczki sa fajne
              podobaja mi sie te z dwoch ostatnich linkow edavenpo (srebrne i kobaltowe oprocz tych pazurkow:)
              jak sobie kupie bede nosic do kurtek z rekawem 3/4 i do trenczu
              do samej bluzki raczej bym nie ubrala
              nie podobaja mi sie czarne, sama nie wiem czemu, ze takie na motor? ze sado-maso.. nie wiem moze
              jakies zahamowania mam?
            • monikaa13 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 03.07.07, 12:20
              zdjecia mnie nie przekonaly, nadal jestem na nie, szczegolnie dla tych
              niebieskich ohyda
      • abigail83 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 15:41
        UBRAĆ można by do nich tylko choinkę. ZAŁOŻYĆ - tu już więcej opcji. Zaiste,
        najbardziej irytujący byk z tych sadzonych na forum.
        • malgo28 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 15:46
          A wersja " wdziać" to tez irytujący byk czy za bardzo wiejsko i prowicjonalnie
          brzmi?? Moze byc o łaskawa?Błagam jesli chcesz sie poprostu poczepiać z nudów
          omin mój wątek .Serdecznie dziekuje i pozdrawiam.
        • ryfka81 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 15:56
          Moja siostra, która od niedawna też mieszka w Krakowie zauważyła, że tu ludzie
          tak mówią - to widać regionalizm. Nie zwróciłam na to uwagi, chociaż inne
          perełki, takie jak wychodzenie "na pole", chodzenie "na nogach", sklepy "w
          podworcu", "flizy" i chleb po "czy czydzieści" (3,30) wyłapałam od razu :o)

A oto, co na ten temat specjalista:
          poradnia.pwn.pl/lista.php?id=6822
          • ryfka81 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 15:58
            Czyli nie ma się co pastwić nad "ubieraniem", bo "zakładanie" też jest
            dyskusyjne. Jedynie "wkładanie" nie budzi wątpliwości.
            Tak czy siak, różnorodność językowa jest cudowna :o)
          • malgo28 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 15:58
            Tak ja Krakus rodowity i chodze na nogach :-)
            • malgo28 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 16:01
              ... a także ubieram buty , droga abigail83 :-P
              • abigail83 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 16:05
                A ubieraj :) Pamiętaj tylko, że poza południową Polską jest to jednak zgrzyt -
                i moim skromnym zdaniem brzmi to bardzo źle.
          • xtrin Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 20:15
            ryfka81 napisała:
            > Moja siostra, która od niedawna też mieszka w Krakowie zauważyła, że tu ludzie
            > tak mówią - to widać regionalizm. Nie zwróciłam na to uwagi, chociaż inne
            > perełki, takie jak wychodzenie "na pole", chodzenie "na nogach", sklepy "w
            > podworcu", "flizy" i chleb po "czy czydzieści" (3,30) wyłapałam od razu :o)

Hmm... w innych częściach Polski nie chodzi się na nogach? Eh... dziwnie tam
            macie :).
            • ryfka81 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 23:43
              Nie, chodzi się na rękach, ewentualnie pieszo / na piechotę ;o)
      • awioletta Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 15:54
        rękawiczki mi się nie podobają, a Victoria chyba traci styl, wygląda moim
        zdaniem coraz gorzej, jakoś tak ostatnio tandetą zalatuje strasznie od niej
      • clockwork.orange Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 21:18
        od razu mi sie skojarzyly z dawna madonna:)
        VB wyglada strasznie, po prostu strasznie, prawdziwy manekin z gabinetu figur
        woskowych. i po raz kolejny efekt jakby zapomniala zalozyc spodnicy, te szorty
        sa jakies takie majtkowe.
      • nessie-jp Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 21:27
        Rękawiczki bez palców noszę na rower :)

A ta stylizacja Victorii nie podoba mi się
      • zettrzy Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 02.07.07, 23:45
        mitenki
        niegdys uzywane przez pracownice reczne w zimie, kiedy to trzeba bylo jednak
        wykonac plan robotek na drutach, ogrzewanie kominkowe zle dzialalo, rece
        grabialy wiec trzeba je bylo jakos ocieplic ale palce trzymac odkryte, aby
        mogly pracowac... u nas mitenki nosza powszechnie pracownicy warzywniakow i
        niekiedy kasjerzy w markietach (zdaje im sie ze to pomaga na syndrom karpalny,
        czy co?)
        w latach 80 mitenki weszly w mode przez tylne drzwi, dominujac glownie w
        downtown i na late-late scene; nawet taki indie pic pamietam, w ktorym gwiazda,
        jako modelka z mieszkaniem w Tribece, nosila mitenki do wszystkiego; Madonna
        zaadoptowala je wlasnie dlatego ze stanowily czesc standardowego wyposazenia
        downtown girl
        pomysl nie jest ekstremalny, rownie dobrze mozna spytac czy da sie nosic letnie
        koronkowe rekawiczki wydziubane szydelkiem; no da sie, stanowia integralna
        czesc okreslonego stylu, i kto sie ubiera w tym stylu powinien je nosic
        • aniabos Mitenki 03.07.07, 03:58
          zettrzy napisała:

> niegdys uzywane przez pracownice reczne w zimie

Ale eleganckie damy przeciez tez takie nosily? Wlasnie koronkowe, np. do stroju
          wizytowego, na okazje typu popoludniowa herbatka, kiedy bedac z wizyta nie
          zdejmowalo sie nawet kapelusza. W ten sposob mozna bylo dziabac widelczykiem
          ciasteczko bez zdejmowania rekawiczek :-).

A w ogole to skad ta nazwa, bo przeciez po angielsku to z kolei oznacza grube
          rekawice z jednym palcem, albo wrecz kuchenne.
      • dolce4 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 03.07.07, 09:47
        A mi się bardzo podobją takie rękawiczki i lubię w nich prowadzić samochód! Ale
        tak sobie bym raczej nie wyszła! Victoria wygląda niezbyt ale fryzura
        rewelacja!!! Kto mnie tak zetnie ;-((
        • glamourous Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 03.07.07, 12:16
          Victoria...Fryzura a la Pink sprzed trzech lat - zadna rewelacja i niezbyt
          modna juz chyba. Ze juz nie wspomne o tym sztucznym, wymuszonym, slomkowym
          blondzie na brunetce - taka glowa polana perhydrolem, brrrrr...
          O reszcie juz nie wspomne...
          • julka7777 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 03.07.07, 12:37
            chętnie bym zakupiła takie rękawiczki! fajna rzecz i wyróznia troche czlowieka z tłumu tych plastikow w tych samych ciuchach no i nadaje troche orginalnosc
            • panigazeta Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 03.07.07, 13:17
              Ale odnosnie tej bekchamowej to strasznie ona wyglada ten wielki ,,leb`` do tej
              malej posturki przegiecie ;/
          • dolce4 Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 03.07.07, 19:26
            Taaaak może i niemodna już fryzura Victorii ale ja noszę tę samą od wielu
            lat!!! To ale ja jestem niemodna ;-((( Mimo wszystko uroda Pink do Victorii ma
            się jak ... i to nie moje zdanie ale zadałam to pytanie 20 facetom w mojej
            pracy i żaden by z Pink nie poszedł a z Victorią - każdy się uśmiechnął i
            pomruczał, więc ??
            • kamila.ss Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 04.07.07, 19:09
              mozemy mowic ze VB ubiera sie kiczowato, niegustownie, a jej styl jest fatalny,
              nadmieniajac przy okazji ze ma tragiczna cere, zniszczone wlosy i wygląda jak
              kosciotrup. ale jakoś pomimo tego wszystkiego pozostaje atrakcyjna i
              seksowna ;]
              • fioolka Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 04.07.07, 21:53
                Bo ona nie jest kobietą piekną ba! nawet ładną ona jest bardzo atracyjna , bo
                jest drobna, szczupła ,wystylizowana.Mozecie mówic że kiczowata anoreksja
                czepiac sie szczegółow typu cera ale załoze sie ze niejedna choc sie nie
                przyzna chciałaby byc taka filigranowa i wypożyczyc sobie choc jeden jej
                zestawik ciuchów.
      • disa Re: Rekawiczki IMO rewelacja! 03.07.07, 19:53
        na silowni miala podobne jakas dziewczyna ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka